در جدیدترین مقاله سایت، قصد داریم به یک موضوع بسیار مهم بپردازیم. در مدیریت و توسعه هر کسب و کار اینترنتی، نیاز به محتوا است. محتوا با کیفیت و جامع چیزی است که شما به آن نیاز دارید. در این مقاله به آموزش نوشتن محتوا جامع میپردازیم. در ادامه با فوربو دیجیتال مارکتینگ همراه باشید.
مقدمه؛ چرا محتوا جامع بنویسم؟
عبارتهای محتوا پادشاه است و… همهجای اینترنت وجود دارد. اما محتوا داریم تا محتوا. یک مطلب ۳۰۰ کلمهای کوتاه، از لحاظ تکنیکی محتوا محسوب میشود. یک مقاله بلند و کامل ۲ هزار کلمهای هم محتوا محسوب میشود. در طی سالهای اخیر در گوگل، بخشی از اعتبار مطالب سایتها به تعداد کلمات آن اختصاص یافته است. چندان هم مدل اعتبارسنجی بدی نیست. در واقع صفحههایی که در آن بیش از هزار کلمه، توضیح در مورد یک موضوع خاص باشد، طبیعتا کاملتر از یک صفحهای است که فقط ۳۰۰ کلمه دارد.
۳۰۰ کلمه زمانی بهعنوان حداقل طول محتوا یاد میشد. و مطرح میشد که برای رتبه گرفتن در گوگل حداقل لازم است، محتواهایی با طول ۳۰۰ کلمه منتشر کنید. اما در حال حاضر سایتها و مطالبی در رتبههای برتر قرار میگیرند که بیش از ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ کلمه دارند. در بسیاری از سایتهای آموزشی هم میتوان میل نویسندگان را به نگارش محتوا طولانیتر احساس کرد.
همه این مطالب از دید گوگل بود. اما چرا محتوا جامع بنویسم را میخواهیم از نگاه دیگری بررسی کنیم. علاوه بر گوگل، شما باید فاکتورهای مختلفی را در ایجاد ارتباط و تعامل با کاربر در مقاله لحاظ کنید. نوشتن مقاله و محتوا کامل برای کاربر، خودش منجر به افزایش اعتبار نزد گوگل هم خواهد شد.
در ادامه مقاله این موضوعات را بیشتر بررسی میکنیم. تا انتهای این مقاله برای آشنایی با ویژگیهای مقاله جامع هم برای کاربر و هم برای گوگل، همراه باشید.
محتوا جامع برای گوگل یا برای کاربر؟
اولین نکته که در این بخش لازم است بدانید این است که گوگل هم در هر آپدیت الگوریتمهای خود سعی میکند به یک کاربر شبیه شود. یعنی هدف اصلی گوگل برای رتبهبندی سایتها و اعتبار دادن به آنها بهگونهای است که خود را مانند یک کاربر واقعی جا بزند. و دقیقا متوجه شود که چه سایتی محتوا با کیفیتی را برای کاربر ارائه داده است.
از همین رو لازم است که نوشتن برای گوگل را فراموش کنید. این بهمعنای عدم رعایت نکات مربوط به سئو نیست. در مقاله ساختار مقاله سئو شده از لحاظ تکنیکی مواردی را مورد بررسی قرار دادیم. اما در همان مقاله هم در پایان مطرح شد که برای کاربرتان مقاله را بنویسید نه گوگل.
بهگونه محتوا را بنویسید که کاربر از خواندن آن لذت ببرد. کاربر احساس نکند که شما از یک سری کلمه پشت سر هم بهصورت بیمعنی استفاده کردهاید. کاری نکنید که مقاله شما مصنوعی بهنظر برسد. شما در تلاش برای این باشید که تعامل کاربر با محتوا را بیشتر کنید. بهگونه بنویسید که کاربر ترغیب شود مقاله شما را دنبال کند.
در این مقاله هدف همین مورد است. این که برای کاربر یک مطلب کامل و جامع بنویسیم. از آنجایی که بر روی جامع بودن تاکید دارم. از لفظ مطلب کمتر استفاده میکنم. و بیشتر قصد دارم که از مقاله بهجای آن استفاده کنم.
مقاله بنویسید. برای کاربر سایت خود. مطمئن باشید گوگل خودش اهمیت این موضوع را متوجه شده و اعتبار درستی هم به صفحه سایت شما میدهد. فاکتورهایی که در این مقاله آنها را بررسی میکنیم شاید کمی عجیب باشند. در واقع با جستجو در سایتهای دیگر به مواردی که قصد دارم به آنها اشاره کنم، روبرو نشدم. محتوا جامعی که در این مقاله سایت فوربو قصد بررسی آن را داریم، محتوایی است که کاربر بتواند با آن تعامل ایجاد کند.
ویژگیهای اصلی یک مقاله جامع در اینترنت
ویژگیهایی که در این بخش به آن اشاره میشود، با تکنیکهایی که برای نگارش یک محتوا سئو شده مطرح میشود تفاوت دارد. و دلیل آن هم همانطور که مطرح شد این است که هدف نوشتن برای کاربر و مخاطب است. نه صرفا موتور جستجویی مثل گوگل.
به عنوان مقاله خود وفادار باشید
اولین چیزی که کاربر توجهاش بهآن جلب میشود. عنوان مقاله شما است. عنوان باید ویژگیهای جذبی داشته باشد. در بخش آموزشی سئو درون صفحه به عنوان پرداختیم. و برخی ویژگیهایی که باعث میشود عنوان محتوا شما جذابتر باشد را بررسی کردیم. اما در این بخش هدف پرداختن به موضوع جذابیت عنوان نیست. بلکه قصد دارم به وفاداری شما بهعنوان بپردازم.
عنوان باید جذاب باشد. اما این جذابیت نباید دروغ باشد. نباید در مورد چیزی باشد که در متن به آن نپرداختهاید. این موضوع از نظر تعامل کاربر با متن و هم از لحاظ تکنیکی در سئو اهمیت دارد. وقتی چیزی که کاربر قصد دارد به آن برسد، را در عنوان نویدش را میدهید، اما در متن خبری از آن نیست. کاربر سریع صفحه سایت را میبندد. با نا رضایتی و حتی فحش کاربر هم کاری نداشته باشیم، نرخ پرش (Bounce Rate) صفحه شما خیلی سریع بالا میرود. و این خودش یک عامل موثر در افت رتبه در گوگل است.
پس در اولین مرحله عنوان را بهگونهای انتخاب کنید که در آن چیزی فراتر از واقعیت متن مطرح نشود. اگر مقاله شما صرفا در خصوص یک موضوع کوچک است، عنوان را هم حول همان موضوع کوچک انتخاب کنید. نهکمتر نه بیشتر از چیزی که وجود دارد.
«چیزی که کاربر بهدنبالش بوده» را کامل شرح دهید
کامل شرح و توضیح دادن یک موضوع با «چیزی که کاربر بهدنبالش بوده» را کامل شرح دادن، بسیار تفاوت دارد. باز به عنوان بر میگردم. همان چیزی که کاربر آن را جستجو کرده و صفحه سایت شما باز کرده، را بیایید کامل شرح دهید. همهجانبه آن را بررسی کنید. و معرفی ویژگیهای آن بپردازید. برای مثال اگر مقاله شما در خصوص بازاریابی ایمیلی است، همین را کامل شرح و بسط دهید. خود بازاریابی ایمیلی.
کار اشتباه این است که بیایید و دیجیتال مارکتینگ را هم توضیح دهید و بخواهید بازاریابی ایمیلی -که یکی از مباحث دیجیتال مارکتینگ- است را از هر طریقی مربوط کنید. در مقدمه در خصوص حجم مقاله و تعداد کلمات مطرح شد. این نباید تبدیل به چیزی برای اضافه نوشتن شود. اضافه نوشتن و بیشتر نوشتنی در کار نیست. بلکه کامل نوشتن و جامع نوشتن هدف اصلی شما باید باشد.
موضوعات هر مقاله خود را تخصصی کنید. تخصصی عنوان را بنویسد و تخصصی در خصوص همان موضوع توضیحات را بنویسد. به این شکل در سایت خود چندین مقاله جامع در خصوص یک موضوع واحد خواهید داشت. برای بیشتر کردن تعداد کلمات نباید از موضوعات مقاله دیگر قرض بگیرید. بلکه بهترین کار این است که لینک دهید. مثلا اگر در خصوص تکنیکهای جمعآوری ایمیل -در حوزه بازاریابی ایمیلی- مقاله نوشتهاید، لازم نیست آن را با تاریخچه بازاریابی ایمیلی شروع کنید!
برای انتخاب تصاویر وقت بگذارید
بخشی جدانشدنی از یک مقاله در سایت، تصاویر استفاده شده در آن است. استفاده از تصاویر باعث میشود کاربر راحتتر با آن ارتباط برقرار کند. همچنین بین چندین پاراگراف میتواند استراحتی به چشمهای خودش بدهد. استفاده از تصاویر از لحاظ تکنیکی بسیار ساده است. جستجو تصاویر گوگل را باز میکنید. عکس چیزی که میخواهید را جستجو میکنید. آن را در سایت قرار میدهید. هیچ کاری ندارد.
اما انتخاب بهترین عکس زمان بیشتری میخواهد. کیفیت عکس و کلا تصاویری که قرار است در متن استفاده شوند، تقریبا مهم هستند. کیفیت از لحاظ فنی ملاک نیست. بلکه کیفیت آن از لحاظ مرتبط بودن و جذابیتهای ظاهری منظور ما است. یک فرم استاندارد برای مقالات داشته باشید. تصاویر را با سایز مشخصی در سایت آپلود کنید.
برای پیدا کردن بهترین تصویر وقت بگذارید. و منابع مختلفی را مورد بررسی قرار دهید. دقیقا هم بعضیها آن کلمه مورد نظر شما بهترین عکسها را ندارد. بلکه لازم است هدفهای دیگری را برای پیدا کردن مورد بررسی قرار دهید. منظور آن عملی است که قصد دارید در عکس بهتصویر کشیده شود.
علاوه بر تصاویر، یک کار بسیار ساده دیگری نیز میتوانید انجام دهید. استفاده از آیکونهای مرتبط با متن در گوشه و کنار پاراگرافها. در همین مقاله و سایر مقالات سایت فوربو میتوانید، نمونههایی از استفاده از آیکون را مشاهده کنید. استفاده از آیکونهای جذاب و با کیفیت، از لحاظ ظاهری، جلوهای به متن شما میدهند.
کاربر را خسته نکنید!
در راستای متنهای طولانی با تعداد کلمات بالا که مطرح شد، قرار نیست کاربر را خسته کنید. یک متن بدون زیرعنوان، بدون آیتمهای دستهبندی شده یا شمارهگذاری شده میتواند متن شما را خستهکننده کند. همچنین طول پاراگرافها بسیار مهم است. پاراگرافهای طولانی خواندن را سخت میکنند. همیشه سعی کنید پاراگرافهای کوتاه داشته باشید. و زیاد از کلید Enter خود استفاده کنید ?
همچنین طول جملات هر چه کمتر باشد، کاربر راحتتر آن را میخواند. فهم مطلب هم شاید در برخی جملات کوتاه برای مخاطبین راحتتر باشد. اما در این مورد هم نباید زیادهوری کنید و اگر نیاز است جملات طولانی را هم در پاراگرافهای خود قرار دهید. این مورد از این جهت مطرح شد، زیرا در فاکتورهای خوانایی مطلب از دید گوگل، جملات بهتر از است که کمتر از ۲۰ کلمه داشته باشند.
چگونه محتوا با کیفیت و جامع بنویسیم؟
اگر از لحاظ اصول سئو و بهینهسازی موتور جستجو قصد داشتم مقاله را بنویسم، در این بخش با گزارههای مختلفی روبرو میشدیم. تحقیق کلمه کلیدی و استفاده از کلمات کلیدی مرتبط و همخانواده آن مقاله، در مقابل استفاده درست از زیرعنوانها و لیست کردن در این مقاله قرار میگیرد.
موضوع مقاله را به چندین بخش تقسیم کنید
برای نوشتن هر محتوایی میتوانید از این تکنیک برای راحتی بیشتر کار خود استفاده کنید. موضوع اصلی مقاله را به چندین بخش تقسیم کنید. سپس هر بخش را با عنوانهای مشخص از هم جدا کنید. مرحله به مرحله موضوع مورد نظر خود را برای نوشتن محتوا جامع جلو ببرید. ریز کردن موضوع و ساختن چندین زیرعنوان بسیار بهخوانایی بهتر مقاله شما کمک میکند.
احتمال خوانده شدن یک مقاله هر بخش آن مشخص است و کاربر میتواند بهسرعت بین پاراگرافهای آن بهدنبال موضوعات موردنظرش بگردد، بسیار بیشتر از حالتی است که بدون عنوان و زیرعنوان چندین پاراگراف طولانی پشت سر هم قرار گرفته باشند.
باز هم تقسیم و لیست درست کنید
در این تقسیمبندی و ریز کردن موضوع، خود زیر عنوانهای جدید را هم میتوانید بهبخشهای کوچکتری تقسیم کنید. البته تا بینهایت که نمیتوان از این تکنیک استفاده کرد! پس لازم است که بهسراغ درست کردن لیست بروید. یعنی در زیر عنوانها، موضوعاتی که قرار است مطرح کنید را بهصورت لیست در بیاورید.
لیستها و آیتمهای شمارهگذاری شده هم بهخوانایی مقاله جامع شما کمک میکنند. هرچه خوانایی بیشتر باشد، تعامل کاربر با متن شما بیشتر است. آیتمهای شمارهگذاری شده و پرداختن کوتاه به هر کدام از آنها، باعث میشود محتوا شما کاملتر شده و هم کاربر بسیار راحت و سریع حرف اصلی شما متوجه شود.
بهسوالات احتمالی کاربران پاسخ دهید
یکی از مواردی که تاثیر مستقیم با خوانایی مقاله شما و افزایش تعامل کاربر با مطلب دارد، مربوط به پاسخ به سوالات میشود. سوالهای احتمالی را پیرامون موضوع مقاله پاسخ دهید. فرقی هم نمیکند کجا باشد. میتوانید در انتهای مقاله همچین بخشی را قرار دهید. یا حتی اگر ممکن است در بین خود متن به آنها بپردازید.
یک فرم مشخص نمیتوان برای همه نوع مقاله داد. اما یک محتوا جامع باید درواقع به سوالات پاسخ دهد. کاربر آن چیزی که میخواهد را متوجه شده و همچنین جواب سوالات متداول را هم پیدا کند. همچنین میتوانید عنوانها و زیرعنوانهای سوالی را انتخاب کنید. سوالی بودن عنوان احتمال خواندن آن پاراگراف را هم بالا میبرد. و بالا رفتن احتمال خواندن هم در نهایت منجر به افزایش تعامل کاربر با مقاله میشود. این چیزی است که یک محتوا جامع یا همان مقاله جامع در سایت باید داشته باشد.
منابع را ذکر کنید
همیشه کتابی مستند و قابل اعتماد است که منابع خوب و معتبری داشته باشد. یک مقاله جامع در سایت هم باید منبع داشته باشد. منابع مطاعاتی خود را در انتهای مقاله معرفی کنید. همچنین اگر مقاله بهصورت کامل تالیفی باشد هم، میتوانید منابع جامعی را برای کسب اطلاعات بیشتر معرفی کنید. لینک دادن به منابع مختلف برای مقاله شما از نظر موتورهای جستجو میتواند برای شما مفید باشد. همچنین کاربر هم به مقالهای که منابع مختلفی دارد، بیشتر اعتماد میکند.
نتیجهگیری
هدف از نگارش این مقاله پرداختن به موضوعاتی بود که کمتر در وب بهآن توجه شده بود. در بیشتر سایتها نوشتن محتوا جامع یا مقاله جامع را مساوی با نگارش محتوا با اصول سئو قرار دادهاند. در سری مقالات آموزش سئو به این مسایل تکنیکی پرداختهایم. همچنین در دستهبندی بازاریابی محتوا تکنیکهای دیگری را در خصوص محتوا مطرح کردهایم. اما در این مقاله هدف نوشتن محتوایی بود که تعامل با کاربر داشته باشد و درعین حال جامع باشد. بههمین منظور در بین متن اشاراتی هم موضوعات بهینهسازی موتور جستجو شد.
بهپایان مقاله راهنمای نگارش محتوا جامع سایت فوربو رسیدیم. در صورتی که در خصوص این مقاله سوالی داشتید، میتوانید آن را از طریق قسمت نظرات ارسال کنید. ما حتما به سوال شما پاسخ خواهیم داد. ممنون از همراهی شما.
[megadesc]
حامی این مقاله سایت فوربو شوید
در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود، میتوانید با انتخاب یکی از آیتمهای زیر، بهصورت کاملا اختیاری از فوربو حمایت کنید.
۲ هزار تومان | ۵ هزار تومان | مبلغ دلخواه
یا ما را در رسانههای زیر دنبال کنید
اینستاگرام | توییتر | تلگرام
[/megadesc]
درود
مقاله کاربردی و خوبی بود.
یک سوال،اون آیکن کوچکها را برای وردپرس سفارش سازی کردین یا درهر وردپرسی میشه اجرا کرد؟
سلام، مرسی بابت کامنت مثبتتون.
نه هیچی نداره فقط آیکون رو از سایت https://www.flaticon.com/ دانلود کردم و کنار متن به صورت راستچین قرار دادم هر جایی میشه استفاده کرد بدون هیچ شخصی سازیای.