دیجیتال مارکتینگ به‌ چه معنا بوده و شامل چه بخش‌هایی است؟

دیجیتال مارکتینگ را ساده یاد بگیرید

رضا توکلی

رضا توکلی

نویسنده علاقه‌مند به داستان | سازنده فوربو

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال روشی نوین در علم بازاریابی است. هدف ما در دیجیتال مارکتینگ رسیدن به اهداف اصلی بازاریابی، یعنی فروش و برندسازی، توسط ابزارهای دیجیتال و آنلاین است. بازاریاب‌ها یا مارکترها تلاش می‌کنند بهترین روش‌ها و تکنیک‌ها را برای معرفی محصولات و خدمات کسب و کارها استفاده کنند. در این مقاله قصد داریم خیلی ساده مباحث دیجیتال مارکتینگ را مورد بررسی قرار دهیم. و شما را با تمامی بخش‌ها، روش‌ها و تاکتیک‌های بازاریابی دیجیتال آشنا کنیم. در ادامه با فوربو همراه باشید.

پیش از شروع؛ مارکتینگ یا بازاریابی چیست؟

خیلی خلاصه می‌توان بازاریابی را مجموعه کارهایی دانست که برای رشد و توسعه کسب و کارها انجام می‌دهند. بازاریابی -چه در شکل مدرن چه کلاسیک آن- دو هدف اصلی دارد. هدف اول و کوتاه مدت بازاریابی، فروش و هدف دوم و بلندمدت بازاریابی، برندسازی است.

مارکترها (Marketers)‌ یا همان بازاریابان تلاش می‌کنند که خدمات و محصولات یک کسب و کار را به افراد معرفی کنند. این اولین هدف است که به فروش محصول منجر می‌شود. اما در هدف بزرگ‌تر، می‌کوشند که آگاهی از برند را بیشتر کنند و سعی کنند که برندسازی را انجام دهند. چیزی که رشد همیشگی و شاید موفقیت یک کسب و کار را تعیین می‌کند، برندسازی است.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکتینگ - بازاریابی دیجیتال

حال که با مارکتینگ یا بازارابی آشنا شدیم، به‌سراغ مدل دیجیتال آن می‌رویم.

بازاریابی دیجیتال یا همان دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) روشی نوین در علم بازاریابی است. در این روش بازاریابی که خودش شامل مدل‌ها و تکنیک‌های مختلفی است، قرار است با استفاده از ابزارهای فضای آنلاین، به آن دو هدف بازاریابی یعنی فروش و برندسازی برسیم. از آنجایی که در دنیای آنلاین و کسب و کار اینترنتی همه‌چیز قابل ثبت و اندازه‌گیری است، شاید بتوان اهداف دیگری را جز فروش و برندسازی برای بازاریابی دیجیتال درنظر گرفت.

اهداف دیجیتال مارکتینگ چیست؟

همان‌طور که مطرح شد، بازاریابی دیجیتال است همانند تعریف بازاریابی، دو هدف اصلی دارد: فروش و برندسازی. تمامی هدف‌های دیگری که در ادامه به‌صورت موردی به آن‌ها می‌پردازیم همه در نهایت به همین دو هدف می‌رسند. اما برای درک بهتر مسیر رسیدن به دو هدف، اهداف کوتاه‌مدت را هم به‌شما معرفی می‌کنیم.

  1. افزایش و جذب کاربران اینترنت در حوزه فعالیتمان
  2. پیدا کردن سرنخ فروش (Lead)
  3. همراه کردن کاربران با کسب و کار
  4. معرفی و فروش محصولات/خدمات
  5. افزایش آگاهی از برند
  6. تبدیل مشتری به مشتری وفادار
  7. گرفتن سهمی از بازار

چهار هدف اول را می‌توان زیرمجموعه هدف اصلی کلی فروش دانست. یعنی در اولین مرحله ما تلاش می‌کنیم که کاربران اینترنتی را جذب خود کنیم و بعد از همراهی، به‌آن‌ها محصولاتمان را پیشنهاد دهیم تا فروش صورت گیرد. سپس در مرحله دوم بازاریابی و هدف پنج به بعد، وارد هدف کلی برندسازی می‌شویم. و سعی می‌کنیم که مشتری‌ها را به مشتری وافادار تبدیل کنیم. و سهمی از بازار را از آن خود کنیم.

گذشته و امروز دیجیتال مارکتینگ

در این قسمت قصد بررسی تاریخچه دیجیتال مارکتینگ را نداشته و بیشتر هدف جریان شروع آن بوده است. این تعریف که برای اولین بار در سال ۱۹۹۰ به صورت رسمی مطرح شد، به کسب و کارها کمک کرد که هدفمندتر بازاریابی خود را انجام دهند. تا پیش از این مدل، بازاریابی و تبلیغات به اجازه بیلبوردهای شهر و صفحات روزنامه و مجلات خلاصه می‌شد. اما بازاریابی دیجیتال راه‌ و روش‌های بیشتری را پیش‌پای کسب و کارها گذاشت.

بسیار ساده می‌توان گفت که اولین تبلیغ‌دهندگان به تلویزیون، اولین قدم بازاریابی دیجیتال را برداشته‌اند، زیرا ترجیح داده‌اند به‌جای روزنامه و مجله و سطح شهر، مخاطبین بیشتری را هدف قرار دهند. مخاطبین بیشتر را هدف قرار دادن به معنی جذب مخاطب هدف و یا حتی بازار هدف نیست. امروزه بسیار بر روی استراتژی و هدفمندی در تعریف جدید دیجیتال مارکتینگ تاکید می‌شود.

دیجیتال مارکتینگ صرفا به کسب و کارهای آنلاین خلاصه نمی‌شود و پیشروهای این تعریف در ابتدا شرکت‌های تولیدکننده و کارخانه‌های صنعتی بوده‌اند. و همچنان هم کسب و کارهای سنتی می‌توانند خود را نو کرده و وارد دنیای آنلاین شوند. این روند در حال انجام است و روز به روز شاهد بازاریابی آنلاین کسب و کارهای مختلف هستیم. هر کسب و کاری برای ورود حرفه‌ای و در اصل هدفمند به‌دنیای آنلاین نیاز به استراتژی بازاریابی دارد. از آنجایی که در حال تعریف مفاهیم بازاریابی دیجیتال هستیم، می‌توان گفت که کسب و کارها نیاز به استراتژی بازاریابی دیجیتال دارند.

استراتژی دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ - بازاریابی دیجیتال

در دیجیتال مارکتینگ هدف‌مندی بسیار اهمیت دارد. اگر شاخصه‌ی هدفمندی وجود نداشت همچنان باید شاهد تبلیغات گسترده بی‌هدف می‌بودیم. در بازاریابی دیجیتال تعاریف بسیاری مطرح شده که همگی سعی می‌کنند تا شما بهتر بازار هدف و مخاطبین هدف خود را پیدا کرده و هوشمندانه آنها را نسبت به کسب و کار خود آگاه کنید. به همین منظور چشم‌بسته نمی‌توان وارد این حوزه شد. و نمی‌توان تنها با هزینه کردن در شرکت‌های دیجیتال مارکتینگ به موفقیت رسید. تعیین سیاسیت‌های کاری و اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت هر کسب و کار مقدمه‌ای برای تعیین یک استراتژی دیجیتال است.

شناسایی ویژگی‌ها و خدمات کسب و کار، شناخت و آنالیز بازار و رقبا، تعیین اهداف در بازه‌های زمانی مشخص، بررسی روش ورود به فضای رقابت، رقابت کردن و… نمونه‌هایی از طرح‌هایی هستند که پیش از ورود به حوزه دیجیتال مارکتینگ باید توسط یک کسب و کار لیست شوند. بعد از این مورد نوبت به اجرای آن می‌رسد. اجرای طرح‌های بازاریابی دیجیتال نیازمند آگاهی از روش‌های آن بوده که در قسمت بعد به بررسی آنها می‌پردازیم. این روش‌ها در اصل مدل‌های بازاریابی‌ای هستند که شاخه‌های اصلی دیجیتال مارکتینگ به‌حساب می‌آیند.

انواع روش‌های دیجیتال مارکتینگ

۵ شاخه‌ اصلی دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی دیجیتال از ۵ شاخه اصلی تشکیل شده است. در واقع این ۵ مدل بازاریابی، تعریف بازارابی دیجیتال را شکل می‌دهند. بازاریابی اینترنتی، بازاریابی محتوا، بازارایابی موتور جستجو، بازارایبی ایمیلی و بازاریابی رسانه‌های اجتماعی. در برخی منابع تبلیغات آنلاین را هم به‌صورت جداگانه جز روش‌ها و شاخه‌های اصلی قرار داده‌اند. اما به‌صورت کلی‌تر می‌توان آن را در حوزه بازارابی اینترنتی هم تعریف کرد.

بازاریابی اینترنتی

بازاریابی اینترنتی (Internet Marketing) محل اجرای بازاریابی دیجیتال است. در واقع برای فعالیت و کار کردن بر روی بازاریابی دیجیتال شما نیاز به یک بستر دارید. این بستر یک سایت اینترنتی است. و در مدل بازاریابی اینترنتی، ما در اولین مرحله به‌فکر راه‌اندازی یک سایت اینترنتی هستیم. که سپس بتوانیم سایر مدل‌های بازاریابی را روی آن اجرا کنیم. اگر هم سایت نداریم و صاحب یک کسب و کار سنتی هستیم، در بازاریابی اینترنتی باید ابتدا یک کسب و کار اینترنتی را برای خود راه‌اندازی کنیم.

مرحله دیگر بازاریابی اینترنتی، بحث تبدیل استراتژی‌های بازاریابی سنتی به شکل آنلاین است. پس در دومین مرحله در بخش استراتژی بازاریابی ما به‌دنبال شناسایی و اجرای تاکتیک‌های بازاریابی هستیم. این تاکتیک‌ها ممکن است از فضای بازاریابی سنتی وارد حوزه آنلاین شده باشند، مانند بازازیابی تهاجمی یا ممکن است ساخته فضای دیجیتال باشند، مانند بازاریابی فراخوان عمل.

پس از این دو مورد، می‌توان تبلیغات را هم جز بازاریابی اینترنتی دانست. اما به دلیل گسترده بودن فضای آن و شکل‌های مختلفش، در بسیاری از منابع آن را جداگانه معرفی می‌کنند. اما به‌صورت کلی از آنجایی که تبلیغات را هم می‌توان جز بازاریابی اینترنتی دانست تا در واقع ۵ مدل اصلی برای بازاریابی داشته باشیم.

[megadesc]

بازاریابی اینترنتی شامل موضوعات زیر است:

  • راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی بر بستر سایت اینترنتی
  • آنلاین کردن یک کسب و کار سنتی
  • تبدیل تاکتیک‌های بازاریابی کلاسیک به فضای آنلاین
  • آشنایی و شناخت استراتژی‌های فضای آنلاین
  • انواع تبلیغات در اینترنت

جهت آشنایی بیشتر موضوع بازازیابی اینترنتی پیشنهاد می‌شود:

[/megadesc]

بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا (Content Marketing) دومین شاخه اصلی دیجیتال مارکتینگ است. همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد هدف بازاریابی به‌صورت کلی فروش و برندسازی است. حال ما در بازاریابی محتوا قصد داریم که از طریق محتوا به فروش و برندسازی برسیم. در اولین مرحله ما باید خود محتوا آشنا شویم. اینکه به چه چیزی می‌توان محتوا گفت. سپس باید انواع مدل‌های محتوا را بشناسیم. سپس به تولید محتوا بپردازیم.

محتوا به ۴ شکل در اینترنت در دسترس است. محتوا متنی، محتوا تصویری (عکس)، محتوا ویدیویی و محتوا صوتی. در بازاریابی محتوا ما باید پس شناخت ویژگی‌ها و ماهیت هر کدام از مدل‌های محتوا، وارد مرحله تولید محتوا شویم. هر کسب و کاری با توجه به ویژگی‌ها و هدف‌هایش می‌تواند از چندین مدل محتوا برای بازاریابی استفاده کند. امروزه در فضای آنلاین فعالیت هدفمند در ۴ مدل معرفی شده به‌نوعی ضروری است.

محتوا متنی همان مقاله‌ و مطالبی است که در سایت‌ها منتشر می‌شود. محتوای تصویری هم عکس‌هایی هستند که می‌توانیم منتشر کنیم. محتوای ویدیویی هم یک مدل تاثیرگذار از محتوا است که امروزه در بازاریابی آنلاین اهمیت بسیار زیادی دارد. پادکست هم نمونه مدل محتوا صوتی است که امروزه طرفداران بسیاری دارد و همانند ویدیو تاثیرگذاری بسیار خوبی دارد.

بعد از شناخت انواع محتوا و راه‌های تولید محتوا باید با یک برنامه مشخص وارد بحث استراتژی محتوا شوید. تولید محتوا بدون برنامه هیچ سودی برای شما و کسب و کارتان ندارد. باید با یک برنامه مشخص در سایت خود محتوا مننتشر کنید.

[megadesc]

بازاریابی محتوا شامل موضوعات زیر است:

  • شناخت ماهیت محتوا
  • آشنایی با ۴ مدل اصلی محتوا در اینترنت
  • آشنایی با روش‌های تولید انواع محتوا
  • برنامه‌ریزی و تعیین استراتژی

جهت آشنایی بیشتر موضوع بازازیابی محتوا پیشنهاد می‌شود:

[/megadesc]

بازاریابی موتور جستجو

پس از بازاریابی محتوا نوبت به بازاریابی موتور جستو (Search Engine Marketing) است. در این نوع از بازاریابی باید با استفاده از تکنیک‌هایی سایت‌ خود در صفحه نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل، مطرح کنید. این تعریف شامل دو زیر دسته، سئو و بهینه سازی موتور جستجو (Search Engine Optimization) یا همان SEO و همچنین تبلیغات پرداخت کلیکی (Pay Per Click) یا همان PPC می‌شود. این تبلیغات منظور تبلیغات سرویس‌های خود موتورهای جستجو است. برای مثال سرویس تبلیغاتی گوگل یعنی Google Adwords جز این مدل تبلیغ به‌حساب می‌آید.

در بازاریابی موتور جستجو در ابتدا باید با نحوه کاربرد موتور جستجو آشنا شوید. سپس با الگوریتم‌های مهم و تاثیرگذار آن‌ها آشنا شده و بدانید که فاکتورهای رتبه‌بندی سایت‌ها در موتورهای جستجو به‌خصوص گوگل چیست. سپس باید با روش‌ها و تکینیک‌های بهینه‌سازی و اس‌ای‌او (سئو) سایت خود را بهینه کنید. هم ساختار فنی و هم محتوایی که در مرحله قبل تولید کرده‌اید.

همه اطلاعات داده شده در خصوص این است که شما بخواهید به صورت طبیعی (Organic) در موتورهای جستجو پیشرفت کنید. اما اگر بخواهید سریع‌تر به رتبه‌های برتر برسید بدون آنکه برای آن تلاش کنید. می‌توانید از سرویس تبلیغات استفاده کنید. شما در پرداخت کلیکی سرویس‌های تبلیغاتی مانند گوگل ادوردز می‌توانید کلمه کلیدی خود را مشخص کنید. تا گوگل در آن کلمه سایت شما را در نتیجه اول قرار دهد.

[megadesc]

بازاریابی موتور جستجو شامل موضوعات زیر است:

  • آشنایی با نحوه کارکرد موتورهای جستجو
  • آشنایی با الگوریتم‌های اصلی رتبه‌بندی
  • بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO)
  • سرویس تبلیغاتی و پرداخت کلیکی موتورهای جستجو

جهت آشنایی بیشتر موضوع بازازیابی موتور جستجو پیشنهاد می‌شود:

[/megadesc]

بازاریابی ایمیلی

بازاریابی ایمیلی (Email Marketing) چهارمین شاخه اصلی دیجیتال مارکتینگ است. و هدف آن همراه کردن مخاطب با کسب و کار و همچنین افزایش آگاهی از برند است. از طریق ایمیل هم می‌توان فروخت و به فروش پرداخت اما اگر در راستای برندسازی مورد استفاده قرار گیرد، در درازمدت سود بیشری برای شما خواهد داشت. در بازاریابی ایمیلی شما باید به‌دنبال راه‌هایی برای جذب ایمیل کاربران باشید. با جذب ایمیل کاربران شما می‌توانید لیست ایمیلی درست کنید. و یک بانک ایمیل از مخاطبین خود داشته باشید.

سپس با استفاده از سرویس‌های ارسال ایمیل مثل میلرلایت (MailerLite)، میل‌چیمپ (Mailchimp) و… ایمیل به کاربران خود ارسال کنید. ایمیل همچنان یک راه موثر برای بازاریابی است و با اینکه رسانه‌های اجتماعی هم فراگیر شده‌اند اما همچنان اثرگذاری دارد. هم‌اکنون بیش از ۳.۹ میلیارد ایمیل در دنیا وجود دارد. و طبق آمارها ۴۴ درصد از افراد حداقل یک بار در سال از پیشنهاد‌های فروش محصول که برای‌شان ایمیل می‌شود، خرید می‌کنند.

[megadesc]

بازاریابی ایمیلی شامل موضوعات زیر است:

  • پیدا کردن راه‌های جذب ایمیل کاربران سایت
  • استراتژی و برنامه برای همراه کردن مخاطب
  • ارسال ایمیل به لیست ایمیلی

جهت آشنایی بیشتر موضوع بازازیابی ایمیلی پیشنهاد می‌شود:

[/megadesc]

بازاریابی رسانه های اجتماعی

بازاریابی رسانه‌های اجتماعی (Social Media Marketing) آخرین بخش از شاخه‌های اصلی دیجیتال مارکتینگ است. از رسانه‌های اجتماعی هم می‌توان برای فروش و برندسازی در مسیر توسعه کسب و کار اینترنتی استفاده کرد. در حال حاضر بیش از ۳.۵ میلیارد حساب فعال در تمامی رسانه‌های اجتماعی وجود دارد. و شما می‌توانید از این فرصت عالی برای معرفی کسب و کار و برند خود استفاده کنید. فقط توجه داشته باشید که کسب و کار خود را بر پایه رسانه‌های اجتماعی راه‌اندازی نکنید. بلکه رسانه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک،توییتر و اینستاگرام بسترهایی برای بازاریابی ما هستند. و بستر اصلی باید سایت شما باشد. (اطلاعات بیشتر)

در این مدل بازاریابی شما باید ابتدا با ماهیت هر کدام از رسانه‌های اجتماعی آشنا شوید. و بدانید که هر کدام چه ویژگی و ساختاری دارند. سپس با یک برنامه مشخص در قالب یک استراتژی هدفمند، باید در رسانه‌های اجتماعی فعالیت کنید. تولید محتوا کنید و مانند بازاریابی ایمیلی، کاربران را همراه کسب و کار خود کنید.

[megadesc]

بازاریابی رسانه‌های اجتماعی شامل موضوعات زیر است:

  • آشنایی با ماهیت هر کدام از رسانه‌های اجتماعی
  • تدوین استراتژی و برنامه تولید محتوا
  • فعالیت در راستای همراه با کاربران

جهت آشنایی بیشتر موضوع بازازیابی رسانه‌های اجتماعی پیشنهاد می‌شود:

[/megadesc]

و؛ تبلیغات

تبلیغات (Advertising) را هم می‌توان یکی دیگر از اجزای دیجیتال مارکتینگ درنظر گرفت. تبلیغات هدفمند در فضای آنلاین و اینترنت می‌تواند مسیر توسعه کسب و کار شما را هموارتر کند. تبلیغات در دو دسته تبلیغات هدفمند (Targeted Advertising) و نیز تبلیغ مستقیم (Direct Advertising) معرفی می‌شوند. برای مثال تبلیغات هدفمند گونه‌ای از تبلیغات است که در آن به ازای هر کلیک پول پرداخت می‌کند، آن هم نه برای هر کلیک، بلکه کلیک‌هایی که خودتان در شبکه تبلیغات موردنظر تعیین کرده‌اید که چه افرادی اینکار را انجام دهند. اما در تبلیغات مستقیم مانند تبلیغات بنری (Banner Advertising) و یا تبلیغات ویدویی، شما محصول یا خدمات خود را مستقیما تبلیغ می‌کنید و ممکن است هدفمندی خاصی در آن وجود نداشته باشد.

تاکتیک‌های دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ - بازاریابی دیجیتال

در تعریف اولین شاخه دیجیتال مارکتینگ یعنی بازاریابی اینترنتی بخشی را به‌عنوان استراتژی بازاریابی معرفی کردیم. و گفتیم که در این بخش شما باید تاکتیک‌های بازاریابی سنتی را در فضای آنلاین استفاده کنید.

برخی از تاکتیک‌ها از فضای کسب و کارهای سنتی و بازاریابی کلاسیک وارد فضای دیجیتال مارکتینگ شده‌اند و برخی ساخته دنیای آنلاین هستند. در ادامه به‌صورت مختصر برخی از تکنیک‌ها را معرفی می‌کنیم. اما برای مطالعه همه آن‌ها تگ تاکتیک‌های بازاریابی را در سایت فوربو دنبال کنید. با کلیک روی نام هر یک از تاکتیک‌ها می‌توانید مقاله اصلی آن‌ها را در سایت مطالعه کنید.

بازاریابی ویدیویی

در تاکتیک بازاریابی ویدویی (Video Marketing) سعی می‌شود از طریق محتوای ویدویی پیام کسب و کار و برند به کاربر منتقل شود. این پیام صرفا به‌شکل مستقیم مانند یک تبلیغ نباید منتقل شود، بلکه تکتیک‌های همراه کردن مخاطب در ویدیو هم باید مورد استفاده قرار گیرد. محتوای آموزشی مفید می‌تواند در قالب ویدیو برای شما بسیار اثرگذار باشد.

بازاریابی تاثیرگذار

در بازاریابی تاثیرگذار (Influencer Marketing) شما باید برای گسترش و توسعه کسب و کار خود از افراد تاثیرگذار حوزه کاری خودتان استفاده کنید. این افراد که امروزه پیدا کردن‌شان از طریق شبکه‌های اجتماعی آسان شده می‌توانند یک تبلیغ بسیار موثر برای شما بکنند، به‌شرطی که کاملا مرتبط با حوزه کاری‌تان باشند و تنها استفاده از افراد مشهور برای شما مفید نیست.

بازاریابی فراخوان عمل

بازاریابی فراخوان عمل (Call to Action Marketing) یک روش بازاریابی تاثیر گذار برای افزایش نرخ تبدیل یک سایت است. در علم بازاریابی و تعریف‌های مطرح شده برای به این مدل درخواست از کاربر، که آن را دعوت به انجام کاری (یک Action) می‌کند، فراخوان عمل یا Call to Action (به‌اختصار CTA) می‌گویند.

بازاریابی اجازه‌ای

در تاکتیک بازاریابی اجازه‌ای (Permission Marketing) مردم، مخاطب و یا کاربر را رضایت خودشان، از شما می‌خواهند خدمات و یا سرویس‌تان را معرفی کنید. در دنیای دیجیتال و آنلاین امروز، مدل‌های مختلفی در حوزه دیجیتال مارکتینگ برای بازاریابی اجازه‌ای وجود دارد.

بازاریابی دهان به دهان

بازاریابی دهان به دهان (Word of Mouth Marketing) که به‌اختصار WOMM نامیده می‌شود است. یک مصرف‌کننده (Consumer) پس از استفاده از محصول و یا خدماتی، تجربه خودش را با شخص دیگری در میان می‌گذارد. حال اگر این تجربه رضایت‌بخش بوده باشد و فرد دیگر با اعتماد به شخص اول از محصول استفاده کند، یعنی از طریق بازاریابی دهان به دهان یک کسب و کار مشتری جدید کسب کرده است.

بازاریابی ویروسی

بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ (Viral Marketing) شیوه‌ای از بازاریابی بوده که طرح آن باید در استراتژی هر کسب و کاری در ابتدا تعریف شود. بازاریابی ویروسی که بر محتوا تاکید دارد، به این مورد اشاره می‌کند پیام شما (در قالب محتوا متنی، تصویری، ویدویی و صوتی) باید قابلیت انتشار و به‌اشتراک‌گذاری داشته باشد. این روش مدل دیجیتال آن بوده در گذشته شرکت‌هایی که یک محصول بسیار عالی را تولید می‌کردند، خودبه خود مردم از طریق روش بازاریابی دهان به دهان (Word Of Mouth Marketing) آن را به هم معرفی کرده و آن را تبلیغ می‌کردند.

بازاریابی درون‌گرا

بازاریابی درون‌گرا (Inbound Marketing) شیوه‌ای از بازاریابی است که در آن ارتباط بین مشتری و کسب و کار از طریق مشتری آغاز می‌شود. یعنی این مشتری یا در بیان دیجیتال، کاربر است که به سراغ شما می‌آید و از شما سوال پرسیده و یا خرید می‌کند. در این مدل از بازاریابی باید بتوانید نیازی را در مخاطبین ایجاد کنید تا به سراغ شما بیایند و آنها آغازگر رابطه مشتری و کسب و کار باشند.

بازاریابی برون‌گرا

برعکس بازاریابی درون‌گرا، در بازاریابی برون‌گرا (Outbound Marketing) این شما هستید که کسب و کار خود را به مشتری مرتبط می‌کنید. این نوع از بازاریابی از طریق روش‌های تبلیغات مستقیم صورت می‌گیرد و کسب و کار هرجایی که بشود، سعی می‌کند محصول یا خدمات خود را به مشتری معرفی کند.

بازاریابی چریکی

بازاریابی چریکی یا پارتیزانی (Guerrilla Marketing) یک روش نامتعارف برای بازاریابی در مدت زمان کوتاه و با بودجه محدود است. بازاریابی چریکی به صورت مستقیم با مردم (که شاید مشتری شما شوند) در ارتباط است. نقاشی برند شما در سطح شهر در پارک و روی اتوبوس و… یک شیوه تبلیغات مستقیم در بازاریابی چریکی بوده و یا برای مثال شرکت بیمه‌ای که برای معرفی خدمات بیمه موبایل خود، دزد استخدام می‌کند تا موبایل افراد را بزند و سپس شرکت را معرفی کنند، هم نمونه‌ای دیگر از بازاریابی چریکی است. در این نوع از بازاریابی خلاقیت حرف اول را زده و اگر آن را نداشته باشید فقط به برند خود ضربه زده‌اید.

 

معرفی دیجیتال مارکتینگ در قسمت ۱۷ پادکست فوربو

لینک دانلود این قسمت پادکست

به پایان مقاله آموزشی دیجیتال مارکتینگ چیست در سایت فوربو رسیدیم. در صورتی که در مورد این مقاله سوالی داشتید می‌توانید آن را از طریق قسمت نظران آن را برای ما ارسال کنیم. حتما به سوال شما پاسخ خواهیم داد.

 

[megadesc]

حامی این مقاله سایت فوربو شوید

در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود، می‌توانید با انتخاب یکی از آیتم‌های زیر، به‌صورت کاملا اختیاری از فوربو حمایت کنید.

۲ هزار تومان | ۵ هزار تومان | مبلغ دلخواه

یا ما را در رسانه‌های زیر دنبال کنید

اینستاگرام | توییتر | تلگرام

[/megadesc]
اشتراک در
اطلاع از
guest

22 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
حامد
حامد
5 سال قبل

عالی بود.

ابراهیمی
ابراهیمی
4 سال قبل

واقعااا عالیه
من چند روزه که به سایت شما میخکوووب شدم.

علی
علی
4 سال قبل

ممنونم توضیحاتتون درمورد دیجیتال مارکتینگ عالی بود

الهام
الهام
4 سال قبل

دوست داشتم و استفاده کردم ، مرسی

عباس
عباس
4 سال قبل

سلام و عرض
من واقعا از کار نویسنده سایت لذت میبرم ، کاملا مشخصه که برنامه ای برای تولید محتوا دارند ، خیلی خوشحال میشم بتونم ایمیل نویسنده رو بدست بیارم.
سپاس

پونه
پونه
4 سال قبل

بسیار مطلب کاملی بود.

محمد صادق
محمد صادق
4 سال قبل

با تشکر از تیم فوربو بابت مقاله کاملتون سعی خواهم کرد پادکست های معرفی شده مرتبط را هم گوش کنم

ترجمه تخصصی انگلیسی به فارسی
ترجمه تخصصی انگلیسی به فارسی
4 سال قبل

پادکستی که همراهش بود خیلی عالی بود

سینا
4 سال قبل

خیلی ممنون از مقاله خوبتون
فکر میکنم کلمه حوضه که نوشتید املا درستش حوزه باشه مثلا: ورود به حوزه (به جای حوضه) دیجیتال مارکتینگ
امیدوارم همینطور با قدرت ادامه بدید

محمد وحیدطاری
محمد وحیدطاری
2 سال قبل

سلام
من خیلی از سایت شما یاد می‌گیرم. ممنونم که اینقدر دقیق و حرفه‌ای کار می‌کنید. امیدوارم بدرخشید و همیشه موفق باشید.

پژمان
پژمان
2 سال قبل

کیفیت مطالب و لحن گفتار مودبانه و دقیق شما را دوست دارم. به کارتان ادامه دهید چون واقعا مفید است.