نمیدانم که تا کنون در مقالات سایت چندین بار از اهمیت تولید محتوا گفتهام. تولید محتوا برای کسب و کارهای اینترنتی که بر بستر وبسایتها فعالیت میکنند، یک کار بسیار مهم و ضروری است. اما تولید محتوا صِرف کافی نیست. انتشار مطلب و مقاله پشت سر هم فایدهای برای شما نخواهد داشت. باید با برنامه و بهصورت هدفمند آن را انجام داد. استراتژی محتوا موضوعی است که در این مقاله از فوربو قصد بررسی آن را داریم. برای آشنایی با تعریف استراتژی تولید محتوا تا انتهای این مقاله همراه باشید.
[megadesc]
برای مطالعه بیشتر: مقالات آموزشی پیرامون بازاریابی و تولید محتوا
[/megadesc]
مقدمهای بر استراتژی محتوا
هر کاری اگر بهصورت بیهوده انجام شود، فایدهای نخواهد داشت. در فضای آنلاین و کسب و کارهای اینترنتی هم همچین قضیهای صادق است. تولید محتوا بهعنوان یکی از کارهای ضروری برای هر کسب و کار -وبسایت- اگر بیبرنامه و بیهدف انجام شود، کاری بیهوده خواهد بود. و نتیجهای برای شما بههمراه نخواهد داشت.
برای با برنامه و با هدف کردن فرآیند تولید محتوا نیاز به استراتژِی دارید. در واقع باید با فاکتورهایی آشنا شوید که بتوانید با آنها به یک استراتژی برسید. این فاکتورها همان مواردی هستند که در این مقاله به معرفی و بررسی آنها میپردازیم.
استراتژی محتوا
استراتژی محتوا یا بهبیان صحیحتر استراتژی تولید محتوا (Content Creation Strategy) یک برنامه جهت تولید محتوا برای یک کسب و کار است که بهمنظور افزایش نرخ تبدیل، فروش، برند سازی و.. انجام میشود.
استراتژی محتوا در فضای آنلاین و دیجیتال مارکتینگ اهمیت ویژهای دارد. وقتی بستر کسب و کار شما اینترنت باشد و در یک وبسایت فعالیت کنید، بدون استراتژی محتوا نمیتوانید از طریق گوگل بازدید کنندهای برای سایت خود جذب کنید. حتی اگر بازدید کنندگان شما بهصورت مستقیم به وبسایت بیایند، وقتی با محتوا با کیفیت روبرو نشوند، آن را ترک خواهند کردند.
اهمیت استراتژی محتوا در فضای آنلاین بهاندازهای است که میتوان موفقیت یک کسب و کار را در گرو آن دانست. در مقاله تولید محتوا و بازاریابی محتوا نیز به اهمیت این موضوع پرداختهایم. اما در این مقاله قصد داریم این موضوع را دقیقتر بررسی کنیم و برای اهدافی خاص آن را تعریف کنیم.
اهداف استراتژی برای محتوا
در مباحث استراتژی محتوا، به محتوا میتوان به عنوان یک کاتالیزگر نگاه کرد. یعنی شما به واسطه آن میتوانید روند یک فرآیند را تسهیل بخشیده و به آن سرعت دهید. با استفاده از محتوا میتوانید یک کاربر عادی که از گوگل به سایت شما آماده است را تبدیل به مشتری کنید.
یا حداقل کاری کنید که کاربر یک کار را در سایت شما انجام دهد. در خصوص این «یک کار» که مطرح شد میتوانید مقاله «بازاریابی فراخوان عمل» را مطالعه کنید. تا با همه این مدل کارهایی که میتوانید از کاربران عادی خود انتظار داشته باشید، آشنا شوید.
در ادامه چندین هدف را بهصورت مشخص بررسی خواهیم کرد. اما محتوا بهتنهایی برای شما کاری نخواهد کرد. باید از یک استراتژی مشخص برای هر یک از اهداف استفاده کرد. فقط توجه داشته باشید که در این مقاله تنها یک روش برای هر از اهداف مطرح شده و قطعا راه و روشهای بیشتر هم وجود دارد. برای محدود کردن حجم مقاله این کار انجام شده اما در خصوص هر یک بهزودی در سایت فوربو مقالات کاملی را منتشر خواهیم کرد.
۱) افزایش ترافیک وبسایت
در اولین هدف به موضوع افزایش بازدید میپردازیم. بهصورت کلی وقتی تولید محتوا میکنید و در گوگل ثبت میشود، احتمال افزایش بازدید شما وجود دارد. قطعا وجود دارد. اما میزان آن بسته به نوع محتوا و عنوان انتخاب شده برای آن متفاوت است. یک مقاله با فرض بر اینکه اصول سئو و همچنین ساختار مقاله سئو شده را رعایت کرده باشد، میتواند کاربر را به یک سایت بکشاند.
برای افزایش ترافیک وبسایت چکار کنیم؟
نمونه مطرح شده: نوشتن در مورد ترندها
استراتژی محتوا جهت افزایش ترافیک را میتوان در اولین مرحله محدود به انتخاب موضوع کرد. در هر حوزهای که فعالیت میکنید میتوانید در خصوص موضوعات داغ یا همان ترندها (Trends) بنویسید. اگر موضوع فعالیت شما دغذغه خودتان باشد که قطعا با موضوعات داغ و دستاول آن آشنا هستید. اما اگر بههر دلیلی دوست دارید که در خصوص موضوعات داغ بیشتر بدانید میتوانید به سایت Google Trends رفته و با جستجو و مقایسه کلمات کلیدی، میزان محبوبیت آنها را در بازههای زمانی مشخص متوجه شوید.
این یک راه ساده جهت انتخاب موضوع جذاب و داغ برای سایت بود. بعد از انجام این کار نیاز به یک مطلب کامل پیرامون آن موضوع دارید. سپس یک عنوان جذاب. در خصوص عنوانهای جذاب بهزودی در سایت مقالهای را منتشر خواهیم کرد. اما بهصورت کلی باید بتوانید که کاربر را ترغیب کنید که بر روی سایت شما در صفحه نتایج موتور جستجو گوگل کلیک کند. برای مثال طرح یک سوال برای عنوان میتواند جذاب باشد. یا استفاده از اعداد و نوشتن مطالب کامل مانند همهچیز درباره … و از این دست عنوانها.
۲) افزایش نرخ تبدیل
نرخ تبدیل (Conversion Rate) یکی از اهداف هر کسب و کار اینترنتی است. که از طریق محتوا هم میتوان به آن رسید. نرخ تبدیل را میتوان خیلی ساده به این شکل معنا کرد. نسبت کاربرانی که به سایت شما میآیند به نسبت کاربرانی که «یک کار» در سایت شما انجام میدهند. در خصوص این «یک کار» در پاراگراف قبل هم توضیح داده شد. و برای درک بهتر آن میتوانید مقاله فراخوان عمل را در سایت مطالعه کنید.
برای مثال گرفتن ایمیل کاربران یک نمونه مرسوم در سایتها است. برای انجام بازاریابی ایمیلی صاحبان کسب و کار از این طریق ایمیل کاربران خود را جذب میکنند. و سپس آنها را در فرآیند ایمیل مارکتینگ تبدیل به مشتری میکنند. در این قسمت هدف افزایش مشتری نیست. بلکه اینکه چکار کنیم که نرخ تبدیل را با محتوا افزایش دهییم.
برای افزایش نرخ تبدیل چکار کنیم؟
نمونه مطرح شده: نوشتن مقالات سریالی
برعکس هدف قبل که در خصوص افزایش ترافیک بود، برای افزایش نرخ تبدیل قرار نیست بهشما در خصوص یک نوع مقاله خاص صحبت کنیم. یعنی اینکه بروید و در خصوص این موضوع مقاله بنویسد. تا نرخ تبدیل شما بهتر شود. استراتژی محتوا در این بخش بیشتر خودش را نشان میدهد. با یک محتوا طرف نیستیم. بلکه میتوانید مجموعهای از محتوا را برای افزایش نرخ تبدیل بهکار بگیرید.
یک مثال. استراتژی محتوا برای این بخش میتواند این باشد که شما در موضوع پرطرفدار در حوزه کاری خودتان، یک مقاله سریالی بنویسید. مقاله سریالی چیست؟ وقتی یک حوزه -تقریبا جامع- وجود دارد. یعنی منابع زیادی بهآن پرداختهاند و پتانسیل جذب مخاطب را دارد را میتوانید انتخاب کنید. و در مورد آن در چندین مقاله بهصورت سریالی -پشت سرهم- منتشر کنید. طبیعتا عنوانهای این مقالات بهشکل «قسمت ۱»، «قسمت ۲» و… خواهند شد.
مقالات سریالی باعث میشوند که کاربر پس از یک بار ورود به سایت، علاقه داشته باشد که مجدد سایت شما را چک کند. زیرا قصد دارد که قسمت بعدی آن را هم مطالعه کنید. اولین قدم در این بخش انتخاب یک موضوع جامع بود. پس از آن باید موضوع را در قالب چندین مقاله تدوین و آماده کنید. سپس با رعایت فاصله زمانی -که بسیار اهمیت دارد- مقالات را منتشر کنید. یک موضوع ۱۰ قسمتی که در یک یک روز منتشر میشود، اسمش مقاله سریالی نیست. اسپم سریالی است!
باید بتوانید کاربران را ترغیب کنید که مقالات را دنبال کنند. حال استراتژی در این بخش حضور خود را پر رنگ میکند! یک فراخوان عمل برای گرفتن ایمیل میتواند کارساز باشد. این کار را هم میتوانید به دو شکل انجام دهید. اول اینکه از کاربران بخواهید که ایمیل را بهشما بدهند تا آنها را از انتشار قسمت جدید آگاه کنید. و یا اینکه بنویسند با وارد کردن ایمیل، قسمتهای جدید را در ایمیل خود دریافت کنید. عنوان دوم قطعا زیباتر است.
۳) افزایش فروش
هدف سوم فروش است. فروش محصولاتی که در سایت دارید، قطعا برای بقا کسب و کار شما حیاتی است. پس باید بفروشید. تبلیغات وجود دارد و میتوانید همیشه از آن استفاده کنید. اما هزینه بالا و اثربخشی لحظهای -یا تجربه فروش دورهای- باعث میشود که همیشه بهترین راه نباشد. استراتژی محتوا اینجا هم راهحل دارد.
فرقی نمیکند که محصولات شما دیجیتال -دانلودی- است یا فیزیکی. کاربر باید منتظر بسته پستی بماند، یا فایل را همان لحظه دانلود میکند. فرقی ندارد. مهم این است که شما یک صفحه فروش محصول داشته باشید که به درگاه پرداخت بانکی متصل شده باشد.
برای افزایش فروش سایت چکار کنیم؟
نمونه مطرح شده: نوشتن راهنما و بررسی محصول
همانند اهداف مطرح شده قبلی، برای این هدف هم یک نمونه را بررسی خواهیم کرد. استراتژی تولید محتوا جهت افزایش فروش سایت میتواند مربوط به معرفی و بررسی محصولات شما باشد. شما باید در مورد محصولاتی که در سایت آنها را بهفروش میرسانید. مقالات کاملی را در سایت منتشر کنید. این محتوا منتشر شده در بهترین حالت باید راهنمای خرید باشد. یعنی بین چندین محصول برای کاربر، کار تصمیمگیری و راهنمایی برای بهترین خرید را انجام دهید.
بعد از راهنمای خرید، نوشتن و انتشار مقالات بررسی محصولات میتواند در استراتژی محتوا برای فروش بسیار موثر باشد. وقتی شما در خصوص یک محصول، توضیحات کامل و تخصصی را بهکاربر ارائه دهید، قطعا آن را درگیر میکنید. اگر بهدرستی در آن بررسی بدون تعصب و تعریف الکی، کاربر را راهنمایی کنید، به احتمال زیاد میتوانید آن را تبدیل به مشتری کنید. توجه به تکنیکهای بازاریابی محتوا و پیادهسازی آن بر روی فروشگاه اینترنتی بسیار اهمیت دارد. و غالبا همه فروشگاههای اینترنتی بزرگ، بخش تولید محتوا و تحریریه فعالی دارند.
۴) برندسازی
بههدف چهارم یعنی برندسازی رسیدیم. در این خصوص پیشتر مقالهای کامل در فوربو منتشر شده است که میتوانید آن را مطالعه کنید. رویکرد برندسازی بهوسیله استراتژی محتوا را قصد داریم بهشکل متفاوتی مطرح کنیم. در واقع یک عمل و کار مشخص را برای آن تعریف نمیکنیم. برندسازی شما باید در مدت زمان مشخص شکل بگیرد. با نوشتن و انتشار چند محتوا کسی نمیتواند برندسازی کند.
برای برندسازی از طریق محتوا چکار کنیم؟
نمونه مطرح شده: هیچی!
همانطور که گفتم با نوشتن چند محتوا قرار نیست اتفاقی برای برند شما رخ دهد. برندسازی یک فرآیند است. و مهمترین نکتهاش این است که نیاز به زمان دارد. نمونه مطرح شده در این بخش واقعا هیچی نیست. در واقع دستور کار نیست. بلکه دعوت به جدی گرفتن تولید محتوا است. تولید محتوا سایت خود را در هر حوزهای که هستید ادامه دهید. پشت سر هم با برنامه مشخص -که در ادامه مقاله آن را هم بررسی میکنیم- مطالبی منتشر کنید.
مطمئن باشید اگر بخواهید در مورد خودتان مقاله بنویسید و بخواهید از کسب و کارتان تعریف کنید، حتما خراب خواهید کرد. مثل چوب لای چرخ گذاشتن است. برند شما باید شکل بگیرد. و در واقع در ذهن مخاطبین و کاربران باید برندسازی انجام شود. تنها کاری که میتوانید انجام دهید این است که حداقل در ابتدا و انتهای مقالات نامی از کسب و کار خود بیاورید. برای مثال در مقالات فوربو نوشته میشود که؛ در ادامه با فوربو همراه باشید. همین کافی بهنظر میرسد. زیادهروی نکنید!
تدوین استراتژی محتوا در سایت
برای تدوین یک استراتژی باید ابتدا اهداف خود را درنظر بگیرید. و بر اساس آنها در یک بازه زمانی مشخص، دستاورد (Achievement) تعریف کنید. برای مثال در مدت یکماه نرخ تبدیل سایت ۵۰% بیشتر شود. این کار را میتوانید با استفاده از محتوا و تکنیک بازاریابی فراخوان عمل بر روی سایت خود پیاده کنید.
استراتژی محتوا از اولین روزهای حیات یک کسب و کار باید مورد توجه قرار بگیرد. چندین هدف بلندمدت، میانمدت و کوتاهمدت تعریف کنید. سپس بررسی کنید که برای هر یک چه مدل محتوا نیاز است. در این مقاله تک نمونههایی برای اهداف مرسوم معرفی شد. در جهت تکیمل تدوین استراتژی لازم است از لحاظ تکنیکی به دو مورد کلمه کلیدی و برنامه زمانی توجه داشته باشید. که در ادامه آنها معرفی میکنیم.
بررسی کلمات کلیدی کسب و کار
در اوین قدمهای تدیون استراتژی تولید محتوا باید کلمات کلیدی (Keywords) مرتبط با کسب و کار خود را شناسایی کنید. و بر اساس آنها مقالات خود نگارش کنید. برای مثال میتوانید خیلی راحت از گوگل برای پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید.
کلمات همخانواده با کلمه کلیدی سایت شما در آپدیتهای جدید گوگل اهمیت بیشتری پیدا کرده است. در مقاله آموزشی سئو که به کلمه کلیدی پرداختیم در این خصوص توضیحاتی ارائه شده است که میتوانید آن را مطالعه کنید.
در مقاله ساختار مقاله سئو شده در خصوص یک مورد که «عادی باشید» توضیحات کاملی داده شد که دقیقا با این بخش ارتباط دارد. در انتخاب و استفاده از کلمات کلیدی هم شما سعی نکنید مصنوعی عمل کنید. و در هر مقاله خود کلمات را مدام پشت سر هم بهکار ببرید. مقاله خوب و جامع بنویسید. همهچیز در خصوص موضوع موردنظر را پوشش دهید. این سئو اتوماتیک است! نیازی نیست پشت سر هم چگالی کلمات کلیدی را اندازه بگیرید و غیر طبیعی از کلمهها استفاده کنید. توضیحات کامل و مورد نیاز کاربر را به آن ارائه دهید. همین.
برنامه زمانی تولید و انتشار محتوا
وقتی محتوا را آماده میکنید به انتشار آن هم باید توجه داشته باشید. انتشار پشت سر هم مقاله در سایت کمکی به شما نمیکند. در تدوین برنامه تولید محتوا خود باید زمانبندی مشخصی را هم تنظیم کنید. برای مثال هفتهای ۳ مقاله. هفتهای ۴ مقاله. به این شکل در ابتدا. سپس روزهای مشخصی را انتخاب کنید و حتی بهتر است که در یک زمان مشخص مقاله را منتشر کنید.
اهمیت این مورد بهخاطر خزنده (Ceawler)های گوگل است. با انتشار مرتب و با برنامه مقالات در یک ساعت خاص به خزندهها کمک میکنید که زودتر مطالب سایت شما را ایندکس کنند. ایندکس کردن به این معنا است که مقالات سایت شما در گوگل ثبت -بهبیان صحیحتر «فهرست»- شده و قابل جستجو میشوند.
پایان
بهانتهای مقاله آموزشی استراتژی محتوا در سایت فوربو رسیدیم. در صورتی که در خصوص این مقاله سوالی داشتید میتوانید آن را از طریق قسمت نظرات ارسال کنید. ما حتما به سوال شما پاسخ خواهیم داد.
[megadesc]
حامی این مقاله سایت فوربو شوید
در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود، میتوانید با انتخاب یکی از آیتمهای زیر، بهصورت کاملا اختیاری از فوربو حمایت کنید.
۲ هزار تومان | ۵ هزار تومان | مبلغ دلخواه
یا ما را در رسانههای زیر دنبال کنید
اینستاگرام | توییتر | تلگرام
[/megadesc]