دامنه (Domain) یکی از اصلیترین پیشنیازها برای راهاندازی یک سایت است. در این مقاله از سایت فوربو سعی میکنیم به صورت جامع به این موضوع بپردازیم. در ابتدا با تاریخچه کوتاهی از مفهوم دامین آشنا خواهیم شد. سپس به تعریف تکنیکی و دقیق آن خواهیم پرداخت و سپس به صورت کامل به انواع دامنه میپردازیم. در نهایت بعد از نکاتی در مورد ثبت دامنه به معرفی سرویسهای خرید و ثبت دومین میپردازیم. در ادامه با فوربو دیجیتال مارکتینگ همراه باشید.
مقدمه؛ تاریخچهای کوتاه از مفهوم دامنه
همه سایتهایی که میشناسید و به آنها سر میزنید بر روی یک فضای میزبانی یا همان هاست پردازش میشوند. این اطلاعات از طریق نام آیپی آن فضای میزبانی قابل شناسایی هستند.
یعنی هر سرور/هاست یا همان فضای میزبانی یک آیپی منحصر به فرد دارد. که حال ممکن است بر روی آن یک سایت و یا چندین سایت میزبانی شوند. در حال اول برای دسترسی به اطلاعاتی که بر روی این سرورها/هاستها ذخیره میشود، ما نیاز به دانستن آیپی آنها داریم. یعنی باید آدرس آیپی که چیزی شبیه به ۹.۲۳۰.۱۵۲.۸۶ است را در نوار آدرس مرور وارد کنیم، تا به سایت هدایت شویم.
از آنجایی که ممکن است بر روی یک سرور چندین سایت میزبانی شوند و همچنین افراد نتوانند این آدرسها را بهخاطر بسپارند، از سیستم نشانهگذاری جدیدی برای دسترسی به سایتها استفاده شد. در همان زمان شروع کار اینترنت سایتها با آدرسهای منحصر به فردی قابل شناسایی بودند.
این آدرسها همان چیزهایی بودند که ما به آن دامنه یا دامین یا به تلفظ صحیحتر دومین (Domian) میگوییم. در واقع حال سایتها با آدرسهای جداگانهای در دسترس بودند و صاحب آن یک سایت اینترنتی باید دامنهای را برای خودش ثبت میکرد. تا کاربران و موتورهای جستجو بتوانند آن را پیدا کنند.
اولین دامنه اینترنتی ثبت شده در دنیا مربوط به شرکت خدمات کامپیوتری بهنام سیمبولیکس بود. در تاریخ ۱۵ مارس ۱۹۸۵ اولین دامنه اینترنتی symbolics.com توسط این شرکت ثبت شد.
به این صورت سایتها بهنوعی شناسنامهدار شدند. پس از آن در طول حیات اینترنت، میلیونها دامنه دیگر به ثبت رسید. امروزه بهصورت میانگیک نزدیک به ۷۰۰ هزار دامنه داتکام بهصورت ماهانه ثبت میشود.
برای اینکه دقیقتر با مفهوم دامنه و مشخصات فنی و بخشهای مختلف و انواع آن آشنا شوید، تا انتها با این مقاله سایت فوربو همراه باشید.
دامنه چیست؟
دامنه یا دومین/دامین (Domain) یک نام اینترنتی است که برای شناسایی سایتهای اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرد. هر دامنه از دو بخش اصلی بهنامهای TLD و SLD تشکیل شده است.
دامنه از چه بخشهایی تشکیل شده است؟
خیلی ساده و واضح میتوان گفت که TLD که مخفف دامنه سطح بالا (Top Level Domain) است، پسوند کلی نام دامنه را تشکیل میدهد. برای مثال دامنه سایت فوربو، Furbodm.com است. دامنه سطح بالا ما یا همان پسوند ما، داتکام (.com) است.
قسمت دیگر که SLD نام دارد، مخفف دامنه سطح دوم (Second Level Domain) است که همان نام سایت را مشخص میکند. نامی که شما برای سایت خود انتخاب و آن را ثبت کردهاید. برای مثال نام Furbodm در دامنه در بخش SLD یا دامنه سطح دوم قرار میگیرد.
انواع دامنه
همانطور که گفتیم دامنه از بخش TLD و SLD تشکیل شده است. بخش دامنه سطح بالا و دامنه سطح دوم. در این دو بخش مدلهای مختلفی از عبارتها و نشانهها برای شناسایی میتواند قرار بگیرد.
در این بخش به انواع دامنه میپردازیم. و ابتدا از انواع دامنه TLD شروع میکنیم.
TLD که بخش دوم دامنه را تشکیل میدهد، شامل:
دامنه سطح بالا اصلی (Original Top Level Domian)
۷ دامنه اصلی سطح بالا وجود دارد که تنها ۳ مورد از آنها پسوندهایی هستند که برای همه افراد قابل ثبت هستند. این پسوندها عبارتند از:
- com. (دات کام): دامنه بینالمللی تجاری. مخفف کلمه Commercial بهمعنای تجاری.
- org. (دات اُرگ): دامنه بینالمللی شرکتی. مخفف کلمه Organization بهمعنای شرکتی.
- net. (دات نِت): دامنه بینالمللی شبکه/مجموعه. مخفف کلمه Network بهمعنای شبکه.
۴ مورد دیگر از دامنههای سطح بالا اصلی برای افراد عادی قابل ثبت نیستند و مخصوص سازمانها و ارگانهایی خاص هستند، عبارتند از:
- int. (دات اینت): دامنه بینالمللی مخصوص سازمان آیانا (IANA) که مسول سازماندهی آدرسهای اینترنتی است. خلاصهی کلمه Internet و بخشی از عبارت کامل Internet Assigned Numbers Authority
- edu. (دات اِدو/ایدییو): دامنه بینالمللی مخصوص سازمانهای آموزشی و دانشگاهی. مخفف کلمه Education بهمعنای آموزش.
- gov. (دات گاو/جیاووی): دامنه مخصوص ادارات و سازمانها و بخشهای دولتی کشور آمریکا. مخفف کلمه Government بهمعنای دولت.
- mil. (دات میل): دامنه مخصوص سازمانهای نظامی و ارتشی کشور آمریکا. مخفف کلمه Military بهمعنای نظامی.
دامنه سطح بالا کد کشوری (Country Code Top Level Domian)
این سری دامنه سطح بالا که به اختصار به آنها ccTLD هم میگویند، دستهای از دامنهها هستند که مخصوص هر کشور طراحی شدهاند. و تمامی آنها دو حرفی هستند و از حروف نام کشورها تشکیل شدهاند.
لازم به ذکر است که برخی از کشورها، امکان ثبت دامنه را تنها برای افراد/شرکتهایی انجام میدهند که در همان کشور ساکن باشند ولی گروهی دیگر ممکن است که به همه افراد جهان امکان ثبت دامنه را بدهند.
تعداد این دامنهها بسیار زیاد است، اما در ادامه نام چند دامنه سطح بالا کد کشوری را با هم بررسی میکنیم.
- ir. (دات آیآر): دامین ملی / کد کشوری ایران
- us. (دات یواِس): دامین ملی / کد کشوری آمریکا
- ca. (دات سیاِی): دامین ملی / کد کشوری کانادا
- fr. (دات اِفآر): دامین ملی / کد کشوری فرانسه
- uk. (دات یوکی): دامین ملی / کد کشوری انگلیس
دامنه سطح بالا عمومی (Generic Top Level Domian)
دامنههای سطح بالا عمومی که به اختصار به آنها gTLD میگویند، تنوع بسیار زیادی دارند. در واقع با یک از حروف الفبای انگلیسی تعداد زیادی دامنه سطح بالا عمومی وجود دارد.
این پسوندهای دامنه که اغلب کلمههای معنا دار هستند، پسوندهایی هستند که استفاده از آنها رایج نیست. ولی کسب و کارهایی هستند که به واسطه ارتباط کلمه با موضوع کسب و کارشان به سراغ این مدل از دامنهها میآیند.
امکان ثبت این دسته از دامنهها به صورت عمومی برای همه در همهجای جهان وجود دارد. ولی برخی از این پسوندها مربوط به سازمانهای خصوصی هستند و به همه اعطا نمیشوند. همچنین برخی به صورت محدود مورد استفاده قرار میگیرند.
تعداد این دامنهها بسیار زیاد است ولی در ادامه به برخی از آنها بهجهت آشنایی، اشاره خواهیم کرد.
- .xyz / .work / .top / .pro. به شکل عمومی
- pizza. پسوند دومین برای پیتزا فروشیها!
- photo. پسوند دومین عکس
- movie. پسوند دومین مربوط به سینما و فیلم
- art. پسوند دومین مربوط به امور هنری
- dev. پسوند دومین توسعهدهندگان (مخفف Development)
- biz. پسوند دومین کسب و کار (اشاره به کلمه Business)
SLD که بخش اول دامنه را تشکیل میدهد، شامل:
نام کسب و کار/برند/سایت
در سادهترین حالت، یک دامنه اینترنتی در بخش اول خود که به آن SLD میگوییم، باید یک نام داشته باشد. نام کسب و کار و نام برند که قرار است آن سایت با آن شناخته شود.
به شکل این نام در بخش اول دامنه قرار میگیرد و بعد از آن میتوان از یک پسوند دامنه یا همان TLD (مشابه نمونههایی که اشاره کردیم) استفاده کرد.
یک دامنه حداقل این بخش و بخش TLD را دارد. اما در برخی موارد ممکن است علاوه برا نام کسب و کار و برند، بخشهای دیگری به ابتدای دامنه یا همان SLD اضافه شوند که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
دامنه سطح سوم! (Third Level Domain)
یا دامنه سطح دوم کد کشوری (Country Code Second Level Domain)
در برخی منابع به قسمتی از دامنه سطح دوم که ارتباط با دامنه سطح اول پیدا میکند، دامنه سطح سوم یا Third Level Domain میگویند.
به این مدل دامنه همچنین دامنه سطح دوم کد کشوری (Country Code Second Level) یا بهاختصار ccSLD نیز میگویند.
منظور از ارتباط، ارتباطی است که بین بخشهای مختلف یک سازمان مربوط به یک کشور است. در بخش دامنههای سطح بالا به دامنههایی مثل .gov و .mil اشاره کردیم و گفتیم که این دو دامنه بهطور خاص مربوط به کشور آمریکا هستند.
حال اگر یک سازمان دولتی ایرانی بخواهد از دامنه دولتی .gov استفاده کند باید چکار کند؟ این جا است که پای دامنههای سطح پایینتر یا سطح سوم باز میشود.
در واقع پسوند دامنه کشور ایران میتواند میزبان یک پسوند دیگر نیز باشد. برای مثال به این شکل: example.gov.ir
برای سازمانهای آموزشی هم به همین شکل میتوان از پسوندهای دامنه سطح سوم استفاده کرد. سایر کشورها هم برای سازماندهی سایتهای رسمی خودشان از همین چارچوب استفاده میکنند.
پس آن بخش از دامنههای سطح بالا اصلی (مثل .gov) که با دامنههای سطح بالا کد کشوری ترکیب میشوند، نوع دیگری از دامنه بهنام دامنه سطح سوم یا دامنه سطح دوم کد کشوری را میسازند. و چون از لحاظ تکنیکی سایت باید یک پسوند دامنه داشته باشد، این مدل دامنهها را به صورت کلی در بخش اول دامنه یعنی SLD قرار میدهند.
زیر دامنه یا ساب دامین (Sub-Domain)
زیر دامنه در واقع آن کلمه یا بخشی است که پیش از قسمت نام کسب و کار و برند شما میآید. برای مثال دامنه Furbodm.com از دو بخش که پیشتر به آن اشاره کردیم تشکیل شده است.
در بخش اول که همان SLD بود، میتوانیم در ساختار سایت خود بخشی مانند admin.Furbodm.com ایجاد کنیم. که برای مثال پنل مدیریت ادمین سایت باشد. این بخشهایی که به ابتدای دامنه سایتها اضافه میشوند هم جز بخشهایی هستند که در SLD قرار میگیرند.
فرق دامنه با URL چیست؟
شاید اسم URL یا مکانیاب منبع یکسان (Uniform Resource Locator) را در منابع و سایتهای مختلف دیده باشید. به صورت کلی میتوان گفت که URL همه آن ساختار آدرسی است که در نوار آدرس مرورگر (Address Bar) نمایش داده میشود.
در این مقاله وارد جزییات مربوط به URL نخواهیم شد ولی میتوانید مقاله اصلی آن در ویکیپدیا را مطالعه کنید.
در واقع دامنه یا همان دومین بخشی از ساختار URL است. برای اتصال به سرور و نوع ارتباط آن از ساختارهایی مانند http، https و یا همچنین www ممکن است استفاده شود.
همچنین صفحات مختلف سایت هم URLهای مختلفی دارند ولی دامنه یکی است. به این مثال توجه کنید.
دامنه سایت فوربو در همه صفحات یکی است و Furbodm.com است. ولی شما هر صفحهای از سایت را که باز کنید با ساختار مختلف و متنوعی روبرو خواهید شد. مثلا آخرین مقاله سایت فوربو پیش از نگارش این مقاله، در خصوص ولاگ بوده و ساختار URL به شکل زیر دارد.
این URL یکی از صفحات داخلی سایت فوربو است. ولی دامنه ما همچنان همان Furbodm.com است.
انتخاب دامنه؛ اولین قدم ساخت سایت
برای راهاندازی یک سایت اینترنتی و شروع یک کسب و کار اینترنتی یا یک سایت شخصی، شما نیاز به دو چیز اصلی دارید. یکی دامنه و دیگری فضای میزبانی یا هاست. در این مقاله وارد موضوع هاست نمیشویم. پیشتر مقالاتی در این خصوص در سایت منتشر شده است که میتوانید در سایت در مورد آن جستجو کنید.
اما برای ثبت دامنه شما باید ابتدا نام کسب و کار یا همان سایت خود را مشخص کنید. نامی خاص که باید منحصر به فرد باشد. دامنههای اینترنتی آدرسهایی منحصر به فرد هستند. و باید خاص باشند.
در واقع دو نمونه از google.com وجود ندارد. شما هیچوقت نمیتوانید بخش SLD گوگل را داشته باشید. به صورت کلی دامین شما نباید با دامین کلی یک شخص دیگر یکی باشد، و اصلا شما امکان ثبت آن را نخواهید داشت.
اما میتوان از بخش اول دامنه (SLD) مشابه استفاده و از پسوندهای دامنه (TLD) متفاوت استفاده کرد. که چندان هم توصیه نمیشود.
در ابتدا بهدنبال یک نام مناسب و منحصر به فرد برای خود باشید که در هنگام ثبت دامنه به مشکل بر نخورید. برای پیدا کردن نام و بخش ابتدایی مناسب توصیه میکنم مقاله اسم کسب و کار را در سایت فوربو مطالعه کنید.
دامنهها چگونه ثبت میشوند؟
همه دامنهها در هر سطحی که باشند که توسط یک سازمان بینالمللی واقع در کالیفرنیا آمریکا، بهنام آیکان (شرکت اینترنتی برای نامها و اعداد واگذار شده) یا (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) به اختصار ICANN، ثبت میشوند.
اما برای ثبت دامنه نیازی به مراجعه و ارتباط مستقیم با این سازمان نیست. نمایندگان بسیاری درخواستهای خود را برای ارتباط با این شرکت فرستادهاند و اکنون نماینده قانونی آنها هستند. با یک یا دو واسطه در حال حاضر شما میتوانید دامنه خود را در سایتهای نمایندگان فروش در هر کشوری خریداری کنید، و منتظر باشید که بهصورت جهانی دامنه شما ثبت شود.
ثبت دامنههای بینالمللی از ایران
سایتهای خدمات میزبانی وب و ثبت دامنه که در ایران فعالیت میکنند با نمایندگانی در کشورهای اروپایی کارهای ثبت دامنه شما را انجام میدهند. و میتوانید دامنههای سطح بالا اصلی و عمومی را بهراحتی توسط آنها ثبت و خریداری کنید.
دامنههای بینالمللی نیازی به ارسال مدارک و یا پاسپورت ندارند و در واقع نماینده شما در ایران و سپس نماینده آن شرکت اروپایی کارهای ثبت را برای شما انجام میدهد. روند ثبت دامنه بین المللی به این شکل است. اما برای دامنه ملی کشور ایران داستان کمی فرق میکند.
ثبت دامنه ملی ایران
هر کشوری که دامنه سطح بالا کد کشوری دارد، به صورت مستقیم با سازمان آیکان ارتباط دارد. در ایران برای ثبت دامنه (ccTLD) یا همان دامنه سطح بالا کشوری برای ایران (.ir) شما نیاز به مراجعه و ثبتنام در سایت ایرنیک (nic.ir) دارید.
این مجموعه که از سال ۱۳۸۲ توسط پژوهشگاه دانشهای بنیادی (مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات) تاسیس شده است و نماینده ثبت دامنههای ملی کشور ایران است.
شما برای ثبت دامنه ملی کشور ایران یا همان دات آیآر (.ir) باید حداقل یک حساب کاربری در این سایت بسازید. ساخت حساب کاربری نیاز به وارد کردن اطلاعات کامل شما اعم از کد ملی و آدرس محل سکونت دارد. پس از تایید به شما یک شناسه کاربری داده میشود.
حال با این شناسه هم میتوانید به صورت مستقیم در خود سایت، درخواست ثبت دامین جدید را بدهید و از سایتها و شرکتهای خدمات میزبانی وب دیگر استفاده کنید. که در ادامه به آن اشاره میکنیم.
راهنمای خرید دامنه
برای خرید دامنه و در اصل ثبت دامنه -به صورت کلی- باید به سایتها خدمات میزبانی وب مراجعه کنید. در ادامه این مقاله چند سایت معتبر برای خرید دامین را به شما معرفی خواهیم کرد.
پروسه کار این شکل خواهد بود که شما در فیلد مشخص شده باید نام کسب و کار یا همان بخش اول دامنه (SLD) را وارد کنید. و از بین گزینههای موجود بررسی کنید و ببینید که چه پسوندهای دامنهای آزاد است.
نام دامنه شما حداقل باید سه حرفی باشد. اما دامنههای سه حرفی بسیاری پیشتر توسط افراد مختلف ثبت شدهاند. نهتنها دامنههای سه حرفی بلکه بسیاری از اسمهای خاص و عمومی هم قابل ثبت نیستند. برای پیدا کردن دامنه مورد نظر باید گزینههای مختلف را بررسی کنید.
انتخاب دامنه برای خرید نیاز به اطلاعات خاصی ندارد. تنها با انتخاب و مشخص کردم دامنه کامل، میتوانید اطلاعات خود را وارد کنید و دامنه را خریداری کنید.
فقط اگر در حال خرید دامنه کشور ایران یعنی .ir هستید، لازم است که یک حساب کاربری در سایت ایرنیک (nic.ir) بسیازید. و سپس شناسه آن را در سایت خدمات میزبانی وب -که در حال جستجو و ثبت دامنه بودید- وارد کنید. تا روند ثبت دامنه شما طی شود.
مدت زمان ثبت دامنه
یکی از سوالهای افرادی که قصد خرید دامنه دارند، این است که از زمان ثبت چه مدت زمانی طول میکشد، تا دامنه بهنام آنها ثبت شوند و در دسترس قرار گیرد.
دامنههای بینالمللی -بهشرطی که سایتهای خدمات میزبانی وب معتبر خریداری کنید- به سرعت فرآیند ثبت را برای شما انجام میدهند. و چند ساعت بعد از خرید دامنه در دسترس شما قرار خواهد گرفت و فعال میشود.
اما دامنههای ملی کشور ایران یعنی دامنه .ir نیاز به ۲۴ تا ۴۸ ساعت زمان دارند. زیرا اطلاعات هر شخص که متقاضی ثبت دامنه است باید بررسی و سپس تایید شود. همچنین ممکن است برای برخی اسامی خاص به مشکل بخورید و نیاز به مجوز داشته باشید.
برای مثال در دامنههای دات آیآر (.ir)ی که از عناوینی مانند بیتکوین و اشکال مختفف و مرتبط با آن استفاده شود، نیاز به دریافت مجوز فعالیت برای ثبت دامنه دارند.
معرفی سایتهای ثبت دامنه
با یک جستجو ساده در گوگل میتوانید به بسیاری از سایتهای خرید هاست و دامنه دسترسی داشته باشید. تقریبا همه سایتهای خدمات میزبانی وب کار ثبت دامنه را هم برای شما انجام میدهند.
برای ثبت دامنه توصیه میشود که از سایتهای خدمات میزبانی وب معتبر استفاده کنید. تنها کافی وارد این سایتها شوید و سپس از طریق فیلد جستجو دامنه، نام پیشنهادی خودتان را وارد کنید.
در ادامه به معرفی چند سایت معتبر برای خرید و ثبت دومین میپردازیم.
ایرانسرور
ایرانسرور قدیمیترین شرکت خدمات میزبانی وب است که نزدیک به ۱۸ سال سابقه کار دارد. و از لحاظ اعتبار و کیفیت در بالاترین سطح است. بسیاری از بزرگترین کسب و کارها و فروشگاهای اینترنتی ایران از سایت برای خدمات میزبانی وب خود استفاده میکنند.
به محض اینکه وارد سایت ایران سرور شوید، میتوانید در فیلد نمایش داده شده، نام دامنه مورد نظر خود را وارد کنید. در ایران سرور علاوه بر دامنههای عادی، میتوانید دامنههای فارسی مانند .comرضا را هم خریداری کنید.
ایران سرور در بین سایتهای خدمات میزبانی وب ایرانی، بیشترین پسوندهای دامنه را برای فروش در سایت قرار داده است و میتوانید به مجموعهای کامل از پسوندهای دامنه در انواع سطحها دسترسی داشته باشید. همچنین قیمت دامنه ها (مخصوصا .com) هم بهنسبت سایر سایتها مناسبتر است.
ورود به سایت ایرانسرور و مشاهده قیمتها
سرور داتآیآر
سایت سرور داتآیآر هم یکی دیگر از قدیمیهای خدمات میزبانی وب در ایران است. این سرویس هم میزبان شرکتها و کسب و کارهای بزرگ ایرانی است. و با کیفیت مناسب و پشتیبانی بسیار خوب توانسته مشتریان بسیاری را جذب کند.
برای ثبت دامنه هم میتوانید به سرور داتآیآر اعتماد کنید. در صفحه اصلی این سایت هم فیلد جستجو نام دامنه قرار دارد. تعداد پسوندهای دامنه در سایت سرور داتآیآر بهاندازی ایرانسرور نیست اما مهمترین و پرطرفدارترین آنها برای فروش در سایت قرار گرفته است. و میتوانید هر کدام که تمایل داشتید را برای خود خریداری و ثبت کنید.
ورود به سایت سرور داتآیآر و مشاهده قیمتها
میزبانفا
میزبانفا یکی دیگر از سایتهای خدمات میزبانی وب و ثبت دامنه معتبر در بین سایتهای این حوزه است. در سایت میزبانفا پس از ورود به سایت، میتوانید از قسمت ثبت دامنه، وارد صفحه مخصوص آن شوید.
میزبانفا علاوه بر امکان ثبت دومین، سرویسهای متنوعی هم برای راهاندازی سایت با وردپرس دارد و در این حوزه پیشگام است.
ورود به سایت میزبانفا و مشاهده قیمتها
XZN
شرکت داده پرداز نت افروز با نشانی XZN یکی از سایتهای خدمات میزبانی وب با قیمت بسیار مناسب است. همچین این سایت یکی از سرویسهای مناسب برای شروع کسب و کار اینترنتی و تست خدمات آنلاین هاست است. زیرا در این سایت میتوانید از هاست رایگان نیز بدون پرداخت هزینه استفاده کنید.
قیمت مناسب فقط ویژه خدمات میزبانی وب آن نیست و دامنهها هم قیمتهای بسیار مناسبی دارند. و میتوانید در این سایت به لیست کاملی از دامنههای پرطرفدار دسترسی داشته باشید و آنها را ثبت کنید.
اعطا دامنه رایگان بر روی خریدهای هاست سالانه و تخفیفهای دورهای و کد تخفیف از دیگر ویژگیهای شرکت خدمات میزبانی وب XZN است. پس از ورود به سایت میتوانید از منوی دامنه وارد قسمت ثبت و یا قیمت دامنه شوید.
ورود به سایت XZN و مشاهده قیمتها
بعد از خرید دامنه چه میشود؟
اگر از دامنههای بینالمللی استفاده کنید که پس از وارد کردن اطلاعات و ساخت حساب کاربری میتوانید به آن دسترسی داشته باشید.
اما برای دامنه دات آیآر نیاز به شناسه ایرنیک دارید که پیشتر به آن اشاره کردیم. شما باید در سایت nic.ir یک حساب بسازید و شناسه خود را در قسمت ثبت دامنه در سایتهای خدمات میزبانی وب معرفی شده وارد کنید.
پس از خرید دامین و ثبت شدن در واقع به شما دو DN یا همان Domain Name داده میشود که باید آن را به هاست خود متصل کنید. زمانی که دامین به هاست متصل شود، میتوانید هر چیزی که دوست دارید را روی هاست آپلود کنید تا روی دامنهتان نمایش داده شود.
اگر برای شروع و راهاندازی یک سایت، هاست و دامنه را از یک جا خریداری کنید دیگر نیازی به تنظیم دستی نیست و خود شرکت خدمات میزبانی وب، کار ست کردن دامنه با هاست را برای شما انجام خواهد داد.
اگر هم از دو جای مختلف اقدام به خرید کنید، برای اتصال آن تنها باید وارد کنترل پنل دایرکت ادمین یا سیپنل هاست خود شوید و در قسمت دامنه و DNS آنها را وارد کنید. در خصوص روند این کار در سرویس دانشگاه فوربو توضیحات بیشتری دادیم.
پایان
به انتهای مقاله راهنمای جامع دامنه رسیدیم. این مقاله سعی در ابتدا تعریف کاملی از مفهوم و انواع آن داده شود. سپس بعد از راهنمای ثبت دامنه و انتخاب، به معرفی سرویسهای خدمات میزبانی وب معتبر برای ثبت دامین و خرید دامین پرداختیم.
امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. در صورتی که سوالی در خصوص موضوع داشتید، میتوانید آن را از طریق قسمت نظرات ارسال کنید. ما حتما به نظر شما پاسخ خواهیم داد.
[megadesc]
منابع مورد تحقیق
این مقاله بهصورت اختصاصی برای سایت فوربو تالیف شده است. در جهت مستندسازی مقاله، از منابع زیر در نگارش کمک گرفته شده است.
Wikipedia – https://en.wikipedia.org/wiki/Domain_name
Wikipedia – https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Internet_top-level_domains
Hostinger – https://www.hostinger.com/tutorials/what-is-a-domain-name
WP Beginner – https://www.wpbeginner.com/beginners-guide/beginners-guide-what-is-a-domain-name-and-how-do-domains-work
[/megadesc]
[megadesc]
حامی این مقاله سایت فوربو شوید
در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود، میتوانید با انتخاب یکی از آیتمهای زیر، بهصورت کاملا اختیاری از فوربو حمایت کنید.
۲ هزار تومان | ۵ هزار تومان | مبلغ دلخواه
یا ما را در رسانههای زیر دنبال کنید
اینستاگرام | توییتر | تلگرام
[/megadesc]