کلمه کلیدی – Keyword موضوعی است که در چهارمین مقاله آموزشی سئو و بهینه سازی سایت فوربو قصد داریم به بررسی آن بپردازیم. همه صاحبان کسب و کارهای اینترنتی و مدیر سایتها، قصد دارند بر روی یک سری کلمات مشخص به رتبههای برتر در موتورهای جستجو برسند. کلمات کلیدی توسط کاربران در موتور جستجو مانند گوگل، جستجو میشوند و این تلاش سایتها است که باید خودشان را در رتبههای برتر به کاربران معرفی کنند. در ادامه این مقاله همراه فوربو باشید.
[megadesc]پیشنیاز این مقاله: اصول سئو و بهینه سازی موتور جستجو[/megadesc]
[megadesc]مقالات بخش آموزش سئو توسط آقای رضا شیرازی مفرد مدیر سایت وب۲۴ حمایت شدهاند
ما فقط برای شما یک سایت طراحی نمیکنیم، وب۲۴ به دنبال ارائه خدمات کامل و متمایز به مشتریان خود است. ما در شرکت وب۲۴ سعی میکنیم که هر آنچه یک کسب و کار اینترنتی برای بهبود وضعیت خود در فضای مجازی نیاز دارد را به او ارائه دهیم.
[/megadesc]کلمه کلیدی (Keyword) چیست؟
کلمه کلیدی – کیورد (Keyword) آن عبارت یا عبارتهایی است که کاربران در موتور جستجو مانند گوگل، آن را جستجو میکنند. یعنی با وارد کردن عبارتی بهدنبال مقاله و محتوایی در بین سایتهایی هستند که گوگل برای آنها نمایش میدهد.
سایتهایی که در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) نمایش داده میشوند، همگی ارتباطی با کلمه کلیدی جستجو شده دارند. یعنی صاحبان آن سایتها بهمنظور رتبه گرفتن در یک کلمه خاص، محتوایی را آماده میکنند که بتوانند وارد رقابت برای کسب رتبه بالاتر در گوگل شوند.
انواع کلمه کلیدی
وقتی میگوییم کلمه کلیدی، منظور صرفا یک کلمه نیست. کلمه کلیدی میتوان از عبارتهای مختلفی تشکیل شده باشد. برای مثال «طالبی» یک کلمه کلیدی است. همچنین «فواید طالبی» و «آموزش درست کردن آب طالبی» و… هم همگی کلمات کلیدی پیرامون «طالبی» هستند.
کلمه کلیدی را بهتر است اینطور معنا کنیم که هر چیزی است که در نوار جستجو موتورهای جستجو توسط کاربران جستجو میشود. چه یک کلمه باشد و یا حتی یک سوال کامل به همراه علامت سوال ?
کلمه کلیدی هدف
همیشه یک کلمه کلیدی وجود دارد که از آن بسیاری کلمه، عبارت و ترکیب جدید ساخته میشود. این کلمه را کلمه کلیدی هدف (Target Keyword) نام دارد. برای مثال کلمه «سئو» میتواند کلمه کلیدی هدف یک وبسایت باشد. حال کلمات دیگر مانند «آموزش سئو»، «سئو و بهینه سازی»، «راهنمای سئو ۲۰۱۹» و… همگی کلمات کلیدی پیرامون آن کلمه کلیدی هدف هستند.
کلمه کلیدی مناسب را از کجا پیدا کنیم؟
اول از همه باید خودتان یک آگاهی نسبت به موضوع کاری خود داشته باشید. برای مثال پیش از راهاندازی سایت فوربو، بهشخصه با کلمات کلیدی که قرار است با آنها کار کنم آشنا بودم. دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی محتوا، بازاریابی موتور جستجو و… کلمات مشخصی در هر حوزه کاری وجود دارد که شما هم حتما با آنها آشنایی دارید.
اول از همه بیایید و آنها را روی کاغذ لیست کنید. روی کاغذ آوردن واقعا مهم است، لطفا این کار را انجام دهید. بعد با استفاده از همان تعداد کم کلمه کلیدی که در ابتدا به آنها فکر کردید، زیر مجموعههای آن را بنویسید. مثلا وقتی کلمه کلیدی شما در مورد «آموزش آشپزی» هست، میتوانید از کلماتی مانند «آشپزی ایتالیایی» و… استفاده کنید. یا در خصوص موضوع «موتور جستجو» کلماتی مانند «سئو»، «بهینهسازی موتور جستجو» و.. کلمات کلیدی زیر مجموعه هستند.
استفاده از پیشوند و پسوند برای پیدا کردن کلمه کلیدی
یک راه خیلی ساده و سریع برای پیدا کردن کلمات کلیدی، استفاده از پسوند و پیشوند ها است. در این حالت شما یک کلمه کلیدی مانند «سئو» را در نظر میگیرید. حال بیایید کلماتی که فکر میکنید به شناساندن کلمه کلیدی کمک میکند را انتخاب کنید.
«آموزش سئو»، «راهنمای سئو»، «اهداف سئو» و کلی پیشوند دیگر که میتوانید با توجه به نیاز کاربران و همچنین تخصص خودتان آنها را انتخاب کنید. به این شکل شما از یک کلمه کلیدی میتوانید کلمات هدف بسیار زیادی را آماده کنید. پس از کلمه «سئو» که کلمه مورد نظر شما بود هم میتوانید مواردی مانند «سئو کلاه سفید»، «سئو ۲۰۱۹» و… اضافه کنید.
ساخت عبارتهای کلیدی
کلمه کلیدی همانطور که گفتیم قرار نیست صرفا یک کلمه باشد، بلکه میتوانید از عبارتهای مختلفی برای ساخت آن استفاده کنید. حتی برخی از کاربران امروزه سوال خود را بهصورت کامل در گوگل جستجو میکنند. این مورد به شما این اجازه را میدهد که روی کلمات بیشتری تمرکز کنید.
برای مثال در خصوص همان کلمه «سئو» میتوانید یک عبارت چند قسمتی مانند «آموزش سئو سایت» را بهعنوان کلمه کلیدی خود انتخاب کنید. در هر حوزه کاری تعداد بسیاری زیادی از این ترکیبها وجود دارد.
تنها کافی است که همهچیز را مکتوب کرده و روی کاغذ بیاورید، سپس با اضافه کردن کلمات به اول و آخر و زیرتر کردن موضوع – نوشتن زیر مجموعههای کلمه کلیدی – میتوانید دایره کلمات خود را بیشتر کنید.
یادتان نرود که…
این نکته را هم باید اضافه کنم که قرار نیست کلمات کلیدی که میخواهید آنها را بسازید، حتما شامل یک کلمه واحد باشند. در مثالهای بالا در همه کلمه «سئو» وجود داشت، اما در تکنیکهای مختلف شما باید از عبارات مشابه، همخانوادهها و عبارات پیرامون استفاده کنید که اصلا همچنین کلمهای را در خود ندارند. در بخش بعدی مقاله در خصوص چگونگی استفاده از کلمات کلیدی در خصوص این دسته از عبارتها بیشتر توضیخ خواهم داد.
استفاده از ابزارهای آنلاین برای پیدا کردن کلمه کلیدی
دو سرویس Google Keyword Planner و Moz Keyword Explorer گزینههای خوبی برای پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کار شما هستند. نحوه کار هر دو سرویس به این صورت است که شما یک کلمه کلیدی هدف را در آنها وارد میکنید، سپس گزینههای پیشنهادی اضافی برای شما نمایش داده میشوند.
سرویسهای مشابه بسیار زیادی حتی در بین سایتهای فارسی نیز دیده میشود. اساس کار همه آنها، بررسی رفتار کاربران موتور جستجوگر گوگل است. این که افراد پس از جستجو یک کلمه دیگر بهسراغ چه کلماتی رفتهاند.
استفاده از قسمت پیشنهادات گوگل
سادهترین راه برای مشاهده گزینههای پیشنهادی که افراد در گوگل آنها را جستجو کردهاند در خود صفحه گوگل در دسترس است.
شما تنها کافی است که یک کلمه را در گوگل جستجو کنید و سپس یکبار فاصله را بزنید. پیشنهاد گوگل (Google Suggest) بهشما خیلی سریع کلماتی که پس از یک کلمه کلیدی نوشته شده است را نشان میدهد. کلمات جدیدی که توسط گوگل پیشنهاد داده میشوند، در واقع کلمات جدیدی هستند که توسط کاربران بر پایه کلمه کلیدی هدف جستجو شدهاند.
حتما این مورد را مدنظر قرار دهید و پیشوند و پسوندهای پیشنهادی خود گوگل را جدی بگیرید. جستجوهای مرتبط گوگل (Searches Related) هم مشابه پیشنهادات هنگام جستجو بوده با این تفاوت که کلمات بسیار مفیدتری برای شما نمایش میدهد.
عبارتهای کلیدی قرار گرفته در این بخش – که در انتهای صفحه نتایج است دیده میشود – صرفا بر اساس کلمه کلیدی هدف تنظیم نشدهاند. این کلمات میتوانند همخانواده و یا اصلا گروهی دیگر از کلماتی باشند که با کلمه جستجو شده شما ارتباط معنایی دارند. از همین رو حتما به این مورد هم توجه داشته باشید.
خب تا بهاینجا سعی کردم روشهای پیدا کردن و لیست کردن کلمات کلیدی را مطرح کنم. الان فرض میکنیم که شما چندین عبارت کلیدی را برای کسب و کار خود لیست کردهاید. داشتن لیست و اشراف به موضوعات همخانواده، هممعنی و زیرمجموعه یک کلمه بسیار خوب است. اما باید با آن چکار کنید؟
چگونگی استفاده از کلمه کلیدی در مقاله
وقتی لیستی از کلمات را در نظر داشتید، باید از آنها در مقالات سایت خود استفاده کنید. موضوع کلی سایت شما میتواند پیرامون یک کلمه کلیدی هدف باشد، اما هر یک از مقالات سایت شما، باید تخصصیتر به آن موضوع بپردازد.
برای مثال در وقتی در خصوص یک موضوع قصد دارید مطلب بنویسید، باید در خصوص همان موضوع خاص، کلمات کلیدی و عبارات مهم را جمعآوری کنید. در اصل سئو کردن یک مقاله از سایت، باید با استفاده از کلمات کلیدی مخصوص همان مقاله صورت گیرد.
پس برای هر یک از موضوعاتی که قصد دارید درباره آن در سایت مقاله و یا مطلبی منتشر کنید، باید بهفکر کلمات کلیدی متفاوتی باشید.
استفاده از کلمه کلیدی در مقاله کار خیلی سختی نیست. تنها کافی است عادی باشید ?. واقعا به همین شکل. دیگر قرار نیست با تکرار بیش از حد یک کلمه، گوگل فریب خورده و شما را در صدر جدول قرار دهد. هر چه زمان میگذرد و گوگل الگوریتمهای خود را بیشتر به رفتار انسان شبیه میکند، نقش اصول قدیمی سئو کمرنگ میشود.
در خصوص یک موضوع، مقالهای کامل بنویسید. به همه بخشهای مربوط به آن موضوع و زیر مجموعههای مرتبط به آن اشاره کنید. بدون اینکه بخواهید از عمد یک کلمه را چندین بار در متن استفاده کنید. به همین سادگی. توصیههایی در ادامه خواهم کرد و آنها را مدنظر داشته باشید. اما این را هم بدانید که فرمول موفقیت خاصی در این بخش وجود ندارد.
- به فکر شخصی باشید که قرار است مقاله سایت شما را بخواند
در همان ابتدای مقاله خیلی ساده و شفاف در خصوص چیزی که میخواهید در موردش صحبت کنید، اطلاعات بدهید. بدون اضافه کاری. بدون اینکه بخواهید کلمه کلیدیتان را ۱۰ بار بهرخش بکشید! کاربر باید از مقاله شما راضی باشد و تمایل پیدا کند که ادامه مقاله شما را هم بخواند. ۱۰۰ تا ۱۵۰ کلمه اول که بهعنوان مقدمه مقاله شناخته میشوند، بخش مهمی هستند.
- کلمه کلیدی را ۱۵۰ کلمه اول مقاله استفاده کنید
حال با وجود این تفاسیر، سعی کنید یک بار حداقل از کلمه کلیدی اصلی مقالهتان در این بخش ابتدایی استفاده کنید. این که میگویم لازم نیست کار خاصی انجام دهید و به همین سادگی. منظور این است که اگر شما واقعا در خصوص چیزی که نوشتهاید، بخواهید به کاربر اطلاعاتی را در بخش مقدمه دهید، خود بهخود از کلمه کلیدیتان استفاده میکنید و نیازی نیست که حتما در این بخش یادآور شوم که این کار را انجام دهید.
- از عبارت کلیدیتان در تگها اگر لازم بود استفاده کنید!
در ساختار مقاله سئو شده پیشتر در سایت گفتیم که از کلمات کلیدی خود میتوانید در تگهای H2 تا H6 استفاده کنید. تگ H1 هم که عنوان مقاله شما است و طبیعتا خودش شامل کلمه کلیدی اصلیتان است. اما در بخش میگویم که اگر لازم بود و به این فکر افتادید که وجود آن کلمه خاص به درک بهتر موضوع کمک میکند، از آن استفاده کنید.
- استفاده از مترادفها، هممعنیها و همخانوادهها در تگهای مقاله
توصیه من این است که در تگهای هدینگ (Heading Tags) مقاله خود از کلمات کلیدی پیرامون کلمه هدف استفاده کنید. مترادفها کلمه، هممعنیها، همخانواده و کلا هر مدل ساختار دیگری از همان کلمه کلیدی، میتواند بسیار موثر باشد. باز هم همهچیز به ساختار مقاله شما و نوع موضوعی دارد که قصد دارید در خصوص آن محتوا تولید کنید.
- کلمه کلیدیتان نباید لینک بگیرد!
نکته خیلی مهم این است که وقتی یک مقاله در مورد یک موضوع در سایت منتشر میکنید، یعنی قصد دارید این مقاله با یک کلمه کلیدی مشخص شناخته شود. از لحاظ تکنیکی وقتی به هر کلمهای در هر صفحه لینک بدهید. منظور لینک دار کردن یک کلمه است. در واقع این پیام را بهگوگل ارسال کردهاید، که صفحه اصلی این کلمه، صفحهای است که به آن لینک داده شده است.
پس وقتی شما به کلمه کلیدیتان لینک به یک صفحه دیگر میدهید، عملا اعتبار آن مقاله را از بین بردهاید. چون مقالهای که قرار است با یک عبارت کلیدی شناخته شود، کلمهاش به صفحه دیگری اشاره دارد. امیدوارم منظورم را متوجه شده باشید. کمی نوشتن در موردش سخت بود. اگر سوالی در این خصوص داشتید، خوشحال میشم در قسمت نظرات اون رو ارسال کنید.
- خیلی عادی و طبیعی از عبارت کلیدیتان در پاراگرافها استفاده کنید
این مورد به پخش بودن کلمه کلیدی در یک مقاله اشاره دارد. نوشتن پشت سر هم و یا متمرکز بودن یک کلمه تنها در بخشی از مقاله، به این معنی است که همه قسمتهای مقاله شما در خصوص یک موضوع نیست.
همانطور که در ابتدا مطرح کردم، کلا سعی کنید عادی باشید و عادی بنویسید! هر چه بیشتر خودتان را با این نکات درگیر کنید، بهنظرم نتیجه عکس دارد. کلمهتان را پیدا کنید، در خصوص آن موضوع خیلی کامل و دقیق مقاله بنویسید. این نکته را هم همیشه بهخاطر داشته باشید که برای کاربر و مخاطب سایت خود مطلب بنویسید نه گوگل.
مقالات بخش آموزش سئو توسط آقای رضا شیرازی مفرد مدیر سایت وب۲۴ حمایت شدهاند
ما فقط برای شما یک سایت طراحی نمیکنیم، وب۲۴ به دنبال ارائه خدمات کامل و متمایز به مشتریان خود است. ما در شرکت وب۲۴ سعی میکنیم که هر آنچه یک کسب و کار اینترنتی برای بهبود وضعیت خود در فضای مجازی نیاز دارد را به او ارائه دهیم.
به پایان چهارمین قسمت آموزش سئو در سایت فوربو رسیدیم. امیدوارم که این مقاله براتون مفید باشه و بتونید ازش استفاده کنید. هر سوالی در خصوص این موضوع داشتید، خوشحال میشم که در قسمت نظرات اون را ارسال کنید. حتما به نظر شما پاسخ میدیم.
[megadesc]
حامی این مقاله سایت فوربو شوید
در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود، میتوانید با انتخاب یکی از آیتمهای زیر، بهصورت کاملا اختیاری از فوربو حمایت کنید.
۲ هزار تومان | ۵ هزار تومان | مبلغ دلخواه
یا ما را در رسانههای زیر دنبال کنید
اینستاگرام | توییتر | تلگرام
[/megadesc]