اگر فقط یک فروشگاه اینترنتی وجود داشت همهی مردم فقط از آن خرید میکردند و انتخاب دیگری نداشتند. اما زمانی رقابت شکل میگیرد و تعداد فروشگاههای آنلاین زیاد میشود، صاحبان فروشگاهها باید برای ایجاد فروش و پیدا کردن مشتری با هم رقابت کنند.
طبق آمار رسمی بیش از ۳۰ هزار فروشگاه اینترنتی در ایران نماد الکترونیک دارند. اما قطعا همهی آنها فروش خوبی ندارند و بسیاری بعد از یک بازه زمانی کوتاه از کار خود منصرف میشوند.
برای فروختن محصول در اینترنت باید تکنیکهای بازاریابی مختلفی استفاده کرد. تا به اینجا در سایت فوربو در مقالات مختلفی به این موضوعات پرداختهایم و حالا در یک مقاله دیگر به سیگنالهای ضروری فروش در صفحه محصول خواهیم پرداخت.
فاکتورهای معرفی شده عواملی برای افزایش فروش شما نیستند، بلکه در واقع فاکتورهایی هستند که اگر شما آن را رعایت کردید، باید انتظار فروش را داشته باشید. در ادامه با ۷ فاکتور ضروری و مهم برای ایجاد فروش در فروشگاههای اینترنتی با فوربو همراه باشید.
[megadesc]پیشنهاد مقاله: لیست کامل تاکتیکهای بازاریابی
[/megadesc]
فاکتورهایی برای ایجاد فروش در فروشگاه اینترنتی
پیشتر در مقاله فروش آنلاین محصول به معرفی روشهایی برای فروش پرداخته بودیم اما در این مقاله مستقیما به سراغ راههایی میرویم که به شما کمک میکند فروش خود را ایجاد کنید.
در واقع برای تجربه فروش در فروشگاههای اینترنتی لازم است که به یک سری نکات توجه داشته باشید.
با اینکه نکات مطرح شده برای هر نوع فروشگاهی با هر نوع محصول میتواند موثر و کلیدی باشد، اما رویکرد اصلی ما در این مقاله فروشگاههایی است که محصولات فیزیکی را به مشتری عرضه میکنند.
در ۷ بخش به معرفی این نکات ضروری برای ایجاد فروش میپردازیم:
۱) توضیحات کامل در مورد محصول بنویسید
هر نوع محصولی که دارید سعی کنید همه موارد فنی مرتبط با اون رو در بخش توضیحات محصول وارد کنید.
هیچ نکتهای را جا نگذارید. در ووکامرس در بخش ویژگیها میتوانید برای محصولات خود ویژگیهای ثابت مانند وزن و ابعاد و… ایجاد کرد. سپس برای هر محصول، متناسب با ویژگیهایی که دارد توضیحات اختصاصی را وارد کرد.
وقتی کاربر به همه اطلاعات فنی مرتبط با محصول در صفحه دسترسی داشته باشد، اعتماد بیشتری به شما پیدا میکند. همچنین حتی اگر خریدی هم در آن لحظه انجام ندهد، باز یادش میماند که شما اطلاعات کاملی را در خصوص محصول منتشر کرده بودید. پس در مجموع توضیحات محصول را کامل وارد کنید.
۲) نقد و بررسی کامل ارائه دهید
درست به همان دلایلی که توضیحات کامل مصحول برای ایجاد فروش در صفحه محصول اهمیت دارد، ارائه نقد و بررسی محصول هم در صفحه مهم است.
کاربر با دیدن یک بررسی در خصوص محصول به فروشگاه شما اعتماد بیشتری میکند. متوجه میشود که شما به ویژگیها و مشخصات آن محصول تسلط دارید. از همین جهت بیشتر به شما به عنوان فروشنده محصول اعتماد میکند.
همچنین در نقد و بررسی باید توجه داشته باشید که به همه ویژگیها و بخشهای محصول اشاره کنید. از طریق نوشتن نقد و بررسی میتوانید حتی کاربر را با بخشها و امکاناتی آشنا کنید که خود کاربر از آنها اطلاع نداشته است.
[megadesc]پیشنهاد مقاله: چگونه محتوا جامع بنویسم؟
[/megadesc]پس نقد و بررسی میتواند در ایجاد فروش در صفحه محصولات فروشگاه اینترنتی شما موثر باشد. همچنین مشابه توضیحات متنی، باعث میشود کاربر فروشگاه شما را به عنوان یک منبع درنظر بگیرید و دوباره به شما باز گردد.
طبیعتا با یک نقد و بررسی برای یک محصول این حس اعتماد ایجاد نمیشود. اما زمانی که نگارش نقد و بررسی محصول را در دستور کار خود قرار دهید و در اولین مرحله برای محصولات پرطرفدار خود و سپس سایر محصولات، بررسی کامل به مخاطب ارائه دهید، حس اعتماد بیشتری به شما پیدا میکند. و میتوانید در ذهن او بهعنوان یک مرجع شناخته شوید.
۳) تصاویر دقیق و با کیفیت قرار دهید
تصاویر هم یکی دیگر از عوامل موثر در ایجاد فروش است.
منظور از قرار دادن تصویر محصول فقط یک تصویر در یک زوایه نیست. اگر خودتان امکان عکاسی از محصول را دارید حتما از چندین زاویه با کیفیت مناسب عکسبرداری کنید.
اگر هم این امکان را ندارید، از سایتهای تولیدکنتده محصول به دنبال تصاویر با کیفیت باشید. از چندین زاویه محصول را بهخوبی به کاربراتان نشان دهید.
هر چه کاربر بیشتر محصول را ببیند و آگاهی بیشتری نسبت به آن پیدا کند، احتمال اینکه محصول را برای خرید انتخاب کند بیشتر میشود. پس حتما یک گالری تصویر کامل از محصول در صفحه محصول قرار دهید. همچنین در قسمت نقد و بررسی هم میتوانید از تصاویر دقیقتر و تخصصیتری استفاده کنید.
۴) ویدیو مرتبط در صفحه منتشر کنید
به جز توضیحات متنی و تصویر، ویدیو هم وزن بسیاری در ایجاد فروش در صفحه محصول فروشگاه اینترنتی دارد. با ویدیو شما میتوانید خیلی سریع محصول را به کاربرتان معرفی کنید.
باز هم مانند تصویر، اگر امکان تولید ویدیو و فیلمبرداری دارید حتما این کار را انجام دهید. در اولین مرحله به سراغ محصولات پرطرفدار بروید و صفحههای آنها را تکمیل کنید ولی بهتر است برای اکثر محصولات از ویدیو استفاده کنید.
برای ایجاد فروش میتوانید از مدل ویدیوهای مختلفی استفاده کنید. ویدیو معرفی محصول به صورت کلی، ویدیو نقد و بررسی و یا حتی ویدیو آنباکسینگ یا همان جعبهکشایی. (مقالهی ویدیو مارکتینگ را مطالعه کنید)
نکتهی مهم و کلیدی این است که شما محصول را بهخوبی و در زمان کم به کاربر نمایش دهید تا با آن آشنا شود.
اگر امکان تهیه ویدیو برای محصولات را ندارید، میتوانید از ویدیوهای موجود در اینترنت استفاده میکنید. مخصوصا اگر فروشگاه شما مرتبط با محصولات پر فروش و برندهای معروف است، میتوانید از ویدیوهای یوتوب استفاده کنید.
از آنجایی که ویدیوها اکثرا به زمان انگلیسی هستند، پیشنهاد میشود که برای آنها زیرنویس فارسی آماده کنید تا برای مخاطبتان کاربردیتر باشند.
۵) خیال کاربر را از خرید راحت کنید
این مورد در ایجاد فروش در فروشگاه اینترنتی بسیار اهمیت دارد. باید کاری کنید کاربر خیالش راحت باشد. بتواند به شما اطمینان کند.
یکی از راههایی که میتوانید اعتماد او را جلب کنید، مربوط به تولید محتوا میشود که در موارد قبلی به آن اشاره کردیم. حتما پیشنهادها را مورد بررسی قرار دهید و روی محتوا تمرکز داشته باشید.
راه دیگر این است که ضمانت بازگشت کالا و ضمانت بازگشت وجه را در همان صفحهی محصول به کاربر اعلام کنید.
گرفتن نماد الکترونیک و مجوزهای مربوط به فروشگاه اینترنتی هم در اعتماد سازی موثر هستند. همچنین حتما یک صفحهی دربارهی ما و تماس با ما کامل داشته باشید. تا زمانی که کاربر قصد خرید داشت، بتواند در آخرین مرحله با چک کردن این صفحهها به کسب و کار و فروشگاه آنلاین شما اعتماد کند.
موارد مطرح شده برای اعتماد سازی قرار نیست به تنهایی جواب بدهند و برای شما موثر باشند. مثلا داشتن نماد الکترونیک به این معنی نیست که اگر شما نماد الکترونیک ندارید، نمیتوانید فروش آنلاین داشته باشید.
اما مجموعهای از این موارد است که در کنار یک دیگر باعث میشود مخاطب به شما اعتماد کند و مشتری فروشگاه شود.
۶) قسمت نظرات را جدی بگیرید
به بخش نظرات فروشگاه خود هم اهمیت دهید. از مشتریهایی که تا کنون داشتهاید بخواهید که برای شما نظرشان را ارسال کنند.
همچنین وقتی کسی در خصوص محصول سوالی در بخش نظرات میپرسد، حتما به آن پاسخ دهید و نشان دهید که پشتیبانی خوبی دارید. وقتی کاربر دیگری این نظرات و پاسخها را مشاهده کند، حس بهتری نسبت به فروشگاه شما پیدا میکند. در نتیجه احتمال اینکه از شما خرید کند بیشتر میشود.
پیشنهاد میشود تگ و برچسب خریدار محصول را برای مشتریها خود در سایت فعال کنید. این برچسب که کنار نام کسی که نظر گذاشته است، نمایش داده میشود به سایر بازدیدکنندگان صفحه محصول نشان میدهد که قبلا افراد دیگری این محصول را خریداری کردهاند. و این مورد هم حس بهتری برای خرید در کاربر جدید شما میتواند ایجاد کند.
۷) به سوالات متداول پاسخ دهید
یا در کنار بخش نظرات، یک بخش برای سوال و جواب داشته باشید، یا در همان صفحهی محصول به یک سری سوالات احتمالی پاسخ دهید.
لازم نیست منتظر باشید تا مخاطب شما برای شما سوالی ارسال کند.
خودتان را جای کسی بگذارید که میخواهد محصول را بخرد. فکر کنید چه موضوعات و چه سوالاتی ممکن است برای مخاطب پیش بیاد. آنها را در صفحه بنویسید و به آنها خیلی کوتاه و موجز پاسخ دهید.
جمعبندی مقاله ایجاد فروش ؛ همهی موارد در کنار هم
تکتک موارد مطرح شده شاید به تنهایی موثر نباشند. هرچند که توضیحات کامل و نقد و بررسی اهمیت زیادی دارند، ولی توجه داشته باشید که این مقاله در خصوص افزایش فروش نبود. بلکه به منظور ایجاد فروش بود.
یعنی ۷ مورد جز مواردی هستند که شما حتما باید در فروشگاه اینترنتی آنها را رعایت کنید تا انتظار فروش در فروشگاه اینترنتی خود را داشته باشید.
اکثر فروشگاههای اینترنتی بزرگ همهی این موارد را رعایت میکند و بسیاری از مخاطبین به این فاکتورها عادت کردهاند و انتظار دارند که در هر فروشگاهی با آنها روبرو شوند.
برای شروع هم از محصولاتی که طرفدار بیشتری دارند شروع کنید، سپس به سراغ سایر محصولات بروید و کمکم فروشگاه خود را از این لحاظ تکمیل کنید.
امیدوارم که مقاله راههایی برای ایجاد فروش در فروشگاه اینترنتی برای شما مفید بوده باشه.
در صورتی که سوالی در خصوص موضوعات مطرح شده داشتید، حتما اون رو از طریق قسمت نظرات ارسال کنید. حتما به نظر شما پاسخ داده میشه.
دیدگاه من این است که در سایت فروش می بایست چند نفر کار کنند تا مشکلات کار روی یک فرد سوار نشود و به نحو احسن کار صورت گیرد
بله درسته، مخصوصا برای پشتیبانی پیشنهاد میشه بخش جداگانه وجود داشته باشه تا سفارشهای ارسال شده بهتر مدیریت بشن. مرسی که نظرتون رو ارسال کردید.