سئو درون صفحه: سرعت لود سایت

آموزش سئو ۶: سئو درون صفحه: سرعت لود سایت

رضا توکلی

رضا توکلی

نویسنده علاقه‌مند به داستان | سازنده فوربو

به آخرین قسمت آموزشی سئو و بهینه سازی درون صفحه رسیدیم. در این قسمت قصد داریم در مورد بهینه سازی صفحه با رویکرد سرعت لود سایت صحبت کنیم. پس از این قسمت در قسمت هفتم دیگر به موضوع سئو خارج از صفحه خواهیم پرداخت.

این مقاله یه‌نوعی جمع‌بندی مباحث مربوط به سرعت لود است. اگر ۵ مقاله قبل رو به‌صورت کامل مطالعه کرده باشید احتمالا با بخش‌های بسیاری از این مقاله آشنایی دارید. زیرا به‌صورت کم و زیاد در بخش‌های گذشته به سرعت لود اشاره کرده بودیم. در ادامه با فوربو همراه باشید.

[megadesc]پیش‌نیاز این مقاله: اصول سئو و بهینه سازی موتور جستجو[/megadesc]

مقدمه‌ای بر سرعت لود سایت

همیشه خودتون رو جای کاربر بگذارید. وقتی به سایتی وارد می‌شوید دوست دارید خیلی سریع به اون محتوایی که دنبالش بودید دسترسی داشته باشید. سرعت لود پس خیلی اهمیت دارد.

اگر یک سایت زیادی وقت شما بگیرد و باز نشود، ممکن است حتی آن را ببندید. بخشی از این تاخیرها از سمت اینترنت خانگی و همراه افراد است. اما مدت‌ها است که دیگر به خط اینترنت پرسرعت متصل هستیم و می‌توان این‌طور که گفت که سرعت لود صفحه دیگر از سمت سرور سایت‌ها است.

سرعت لود صفحه یکی از مباحثی است که هم در سئو درون صفحه و هم در سئو تکنیکال آیتم‌هایی دارد. تا به اینجا در مقالات آموزش سئو بارها در خصوص سرعت لود صفحه صحبت کردیم و این مقاله قصد داریم یک جمع‌بندی نسبت به همه آن‌ها داشته باشیم.

همچنین سایر مواردی که به‌آن‌ها اشاره‌ای نکرده‌ایم نیز در این مقاله اشاره خواهیم کرد با اینکه برخی در سئو تکنیکال و برخی هم در سئو درون صفحه تعریف می‌شود.

مدت زمان استاندارد لود سایت

سئو درون صفحه: سرعت لود سایت

امروزه میزان زمان استاندارد ۳ ثانیه است. اگر سایت شما دیرتر از ۳ ثانیه لود شود، احتمال دارد که بازدید کننده خود را از دست بدهید. البته همه کاربران به این شکل عمل نمی‌کنند و طبیعتا عنوان مقاله شما و چیزی که دنبالش بودید هم اهمیت دارد.

پیش‌تر در سال‌های گذشته این مقدار تا ۷ ثانیه بود اما امروزه سرعت بسیار مهم شده است. به‌صورت میانگین هر یک ثانیه دیرتر از این زمان می‌تواند ۷ درصد از بازدیدکنندگان شما را از سایت دور کند. یعنی آن‌ها صفحه را می‌بندند و دیگر منتظر نمی‌مانند.

ارتباط اهمیت سرعت لود سایت با سئو و رتبه‌بندی در گوگل

یکی از فاکتورهای رتبه‌بندی سایت‌ها در گوگل کم بودن میزان نرخ خروج (Bounce Rate) است. یعنی اگر صفحه‌ای بانس‌ریت کمی داشته باشد، به این معنا است که محتوا با کیفیتی داشته که کاربران بیشتر در آن صفحه مانده‌اند. و مقاله یا هر محتوا دیگری را خوانده و مشاهده کرده‌اند. پس مقاله با کیفیت است و رتبه خوب هم از آن می‌شود. (همان‌طور که گفتم این یکی از موارد است)

حال زمانی که سرعت لود سایت شما زیاد باشد. سایت شما به‌صورت کامل باز نمی‌شود. برای مثال قسمت مربوط به هدر شما لود می‌شود اما محتوای اصلی هنوز بالا نیامده. در این حالت ممکن است کاربر در ثانیه چهارم پنجم اصلا پشیمان شود و صفحه سایت را ببندند.

زمانی که کاربران زیادی به این شکل سایت شما را در زمان کم بندند، میزان بانس‌ریت یا همان نرخ خروج سایت شما بسیار زیاد می‌شود. و این مورد به اعتبار سایت و مقاله شما در گوگل لطمه می‌زد.

این مورد از یک سمت ماجرا بود. از سمت دیگر گوگل توانایی بررسی سرعت لود صفحات سایت شما را دارد. یعنی می‌تواند به صورت کامل میزان زمان لود سایت را تشخیص دهد. طبیعی است که به سایت‌هایی که سرعت لود بالاتری داشته باشند، بهای بیشتری داده می‌شود. باز هم لازم به‌ذکر این تنها یک مورد از بین همه مواردی است که در رتبه‌بندی سایت شما در گوگل اهمیت دارد.

چگونه سرعت لود سایت خود را تشخیص دهیم؟

برای تست و تشخیص میزان لود صفحه خود باید از سایت‌های آنالیز سرعت کمک بگیرید. سایت‌هایی مثل GT Metrix و WebPageTest به‌صورت دقیق میزان زمان بارگذاری صفحه را به‌شما می‌گویند. همچنین سایر اطلاعاتی مانند خطاهای سرور و میزان درخواست‌ها را هم می‌توانید مشاهده کنید. گوگل هم سرویسی برای تست سرعت لود صفحه به‌نام Google PageSpeed Insights دارد که البته برای کشور ایران در دسترس نیست.

عوامل موثر در سرعت لود صفحه سایت

پیش از اینکه وارد بخش مربوط به راه‌های افزایش سرعت شویم. عوامل موثر را بررسی می‌کنیم.

هاست یا سرور

کیفیت هاستی که سایتی شما بر روی آن آپلود شده است، یکی از فاکتوهای سرعت صفحه است. هاست یا سرور شما باید ظرفیت کافی برای مدیریت کاربران سایت شما داشته باشد. با وارد شدن کاربران به سایت از دسترس خارج نشود. منابع هاست یا سرور قابل ارتقاء هستند و هر موقع که بازدیدکننده‌های سایت شما زیاد شد باید آن را ارتقاء دهید.

منابع یک سرور در هاست‌های اشتراکی برای سایت‌ها تقسیم می‌شود و اگر سایت شما بیش از توان‌اش بازدید داشته باشد و یا حجم اطلاعات بیشتری را بخواهید روی آن آپلود کنید، به هاست فشار می‌آید و تاثیر کاملا مستقیمی بر روی سرعت لود می‌گذارد.

سیستم مدیریت محتوا

سیستم مدیریت محتوا یا CMS، سایت شما یکی دیگر از عوامل سرعت لود است. وردپرس یکی از سیستم‌هایی است که امروزه وب‌مستر‌های زیادی از آن بر روی سایت‌شان استفاده می‌کنند. یکی از ویژگی‌های وردپرس سبک و سریع بودن آن است. از همین رو استفاده از آن تا حدودی به‌شما برای بهینه‌سازی از لحاظ سرعت کمک خواهد کرد.

همچنین استفاده از حافظه کش در سیستم مدیریت محتوا وردپرس به‌شما کمک می‌کند که فشار زیاد را برای لود صفحات سایت از روی هاست بردارید.

پلاگین‌های سنگین یا مخرب

بر روی وردپرس، استفاده از پلاگین‌های زیاد می‌تواند روی سرعت لود صفحه اثر بگذارد. افزونه‌ها یا همان پلاگین‌ها باید متناسب با منابع هاست شما باشد. برخی پلاگین‌ها و حتی قالب‌های حرفه‌ای وردپرس بر روی هاست‌های اشتراکی ضعیف جواب نمی‌دهند و موجب به‌هم ریختن سایت شما می‌شوند.

همچنین علاوه بر این، استفاده از پلاگین‌های زیاد بر روی سایت، به دیتابیس شما فشار می‌آورد. بهینه‌سازی جداول دیتابیس با افزایش تعداد پلاگین‌ها به‌مشکل می‌خورد و می‌تواند بر روی سرعت بارگذاری صفحه سایت شما تاثیر بگذارد.

اسکریپت‌های اضافی

اسکریپت‌های خارجی که شما آن‌ها را در کد قالب و یا فایل‌ منیجر هاست خود قرار می‌دهید، هم می‌تواند تاثیر مستقیم بر روی سرعت لود بگذارد. کدهای تبلیغات از هر نوعی مثل بنرهای تصویری یا پاپ‌آپ جز این دسته اسکریپ‌ها هستند. همچنین کدهای مربوط به ساماندهی وزرات ارشاد و نماد اعتمادی هم که سایت‌های فروشگاهی در سایت خود قرار می‌دهند، یک اسکریپت اضافی هستند.

استفاده از برخی فونت‌های خاص بر روی سایت هم می‌تواند تاثیر داشته باشد. همه این موارد تنها در صورتی روی سرعت سایت شما تاثیر می‌گذارند که  شرکت یا سایتی که کد را در اخیار شما قرار داده است، بهینه‌سازی روی آن انجام نداده باشند.

برای افزایش سرعت سایت خود چکار کنیم؟

آموزش سئو ۶: سئو درون صفحه: سرعت لود سایت

در ادامه این مقاله در مورد راه‌هایی صحبت می‌کنیم که شما با انجام آن‌ها می‌تواند سرعت لود سایت خود را بهبود دهید. برخی از راهکارها در زیر ساخت وب‌سایت شما (از سمت هاست) هستند و برخی دیگر بر روی سیستم مدیریت محتوا سایت شما.

انتخاب و خرید هاست مناسب از شرکت‌های میزبانی وب حرفه‌ای

اولین موردی که به آن اشاره می‌کنیم، هاست سایت شما است. هاست سایت شما باید دارای منابع کافی برای پردازش سیستم مدیریت محتوا شما باشد. از طرف دیگر حتما از شرکت‌های میزبانی وب حرفه‌ای که در سطح اول ایران فعالیت می‌کنند، هاست خود را خریداری کنید.

استفاده از CDN

شبکه تحویل محتوا (Content Delivery Network) از راه‌های مستقیم افزایش سرعت لود سایت است. شبکه تحویل محتوا، اطلاعات سایت شما را بر روی چند سرور مختلف پردازش می‌کند. حال وقتی که کسی سایت شما را باز کند، از نزدیک‌ترین سرور به آن شخص، سایت شما لود خواهد شد. سرویس CloudFlare یکی از معروف‌ترین ارائه‌دهندگان CDN در جهان است. با عضویت در این سایت می‌توانید از پنل رایگان آن به‌راحتی استفاده کنید.

مدیریت حجم و بهینه‌سازی تصاویر

در قسمت مربوط به بهینه‌سازی تصاویر به صورت کامل در این خصوص صحبت کردیم و حتما توصیه می‌کنم که آن را مطالعه کنید. سرعت بارگذاری تصاویر در سایت شما یکی از عوامل مهم در سرعت لود صفحه است. در یک مقاله از سایت شما اگر دو سه تصویر با کیفیت بالا قرار داشته باشد، کافی است که تا سرعت لود صفحه شما خراب شود.

از همین رو از طریق راه‌های معرفی شده در مقاله مربوطه، عکس‌های خود را تا جایی که می‌شود، کم حجم و فشرده کنید تا برای کاربران زودتر لود شوند.

استفاده از قابلیت Lazy Load

حالت Lazy Load هم یکی دیگر از راه‌هایی بود که در مقاله مربوط به بهینه‌سازی تصاویر در مورد آن صحبت کردیم. با فعال‌سازی این حالت می‌تواند این قانون رو تعیین کنید که تا وقتی کاربر به پایین صفحه نرفته است، عکس‌هایی پایین صفحه برای‌اش لود نشود. وقتی کسی به سایت شما می‌آید شاید تنها یک عکس را مشاهده کند، در این حالت فقط عکس اول برای آن لود می‌شود و تمام. یعنی مرورگر دیگر صفحه را در حالت لود باقی نمی‌گذارد. بلکه مشابه یک صفحه به‌صورت کامل لود شده در می‌آید.

در حالی که برای مثال دو عکس انتهای مقاله هنوز لود نشده‌اند. اگر کاربر اسکرول کرد و تا انتهای مقاله رفت، آن‌گاه تصاویر لود می‌شوند. در حالت عادی وقتی وارد یک صفحه می‌شوید، مرورگر قصد دارد همه محتویات صفحه را برای شما بارگذاری کند. برای فعال سازی این قابلیت در وردپرس می‌توانید از پلاگین‌های WP Rocket و Optimole استفاده کنید.

نصب پلاگین کش (Cache)

استفاده از حافظه پنهان کش – Cache بر روی سایت شما بسیار مهم است و تاثیر بسیار زیادی بر روی لود صفحه توسط کاربران دارد. آیا تا‌ به حال دقت کرده‌اید که وقتی وارد یک سایت جدید می‌شوید، زمان بیشتری را باید منتظر بمانید تا صفحه لود شود؟ و برعکس آن، سایت‌هایی که همیشه به آن‌ها سر می‌زنید، همیشه سریع به‌صورت کامل باز می‌شوند.

این حالت به‌وجود آمده به دلیل کش است. سایت‌ها با فعال‌سازی قابلیت کش کردن، قدم مهمی را در بهینه سازی سرعت لود سایت خود انجام داده‌اند. بعد از فعال‌سازی این حالت، وقتی کاربر برای اولین بار به سایت شما می‌آید، تمام صفحه برای او لود می‌شود. تمام صفحه منظور، همه تصاویر، کدهای HTML و CSS و همچنین فلش‌ها و کدهای JS و فونت و… صفحه است. همه این موارد یک بار برای کاربر لود می‌شوند. حال وقتی که اون برای بار دوم سایت شما را باز کند -و یا حتی صفحه دیگری از سایت را مشاهده کند- دیگر خبری از لود شدن مجدد این کدها و تصاویر نیست.

بلکه همگی در مرورگر شما ذخیره می‌شوند در کوتاه‌ترین زمان برای کاربر نمایش داده می‌شوند. تنها محتوا جدید و برای مثال تصاویر یک مقاله جدید سایت شما است که لود می‌شود و همه آن‌چه که پیش‌تر در سایت قرار داشته، به‌سرعت نمایش داده می‌شوند.

پلاگین‌های بسیار زیادی بر روی وردپرس این کار را به برای شما به‌آسانی انجام می‌دهند که معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به W3 Total Cache، WP Super Cache و WP Rocket اشاره کرد.

جلوگیری از فعالیت پلاگین‌های مخرب

در اصل شاید پلاگین مخرب تعریف اشتباهی باشد. اما برخی پلاگین‌ها با یک دیگر سازگاری ندارند. یا حتی برخی نسخه‌های یک پلاگین ممکن است با پلاگین دیگر تداخل داشته باشد. گفتیم که نصب زیاد پلاگین‌ها روی وردپرس باعث می‌شود که به دیتابیس سایت‌ شما فشار بیاید. حال ممکن است که کار از این هم بدتر شود. یعنی سایت شما یک دفعه به دلیل تداخل ایجاد شده، سرعت لودش به طرز چشمگیری کاهش یابد.

این افت سرعت، به این دلیل است که دیتابیس سایت‌ شما باید پشت سر هم پلاگین‌ها را لود کند، سپس ممکن یک تداخل در این لود کردن می‌تواند چندین ثانیه سرعت بارگذاری صفحه را عقب بیاندارد. اول از همه توصیه می‌شود که از نصب زیاد پلاگین بر روی وردپرس خودداری کنید. دوم اینکه اگر مشکلی را مشاهده کردید، افزونه‌ها را فعال و غیر فعال کنید تا ببینید می‌تواند پلاگین مشکل‌ساز را پیدا کنید یا خیر.

یک توصیه دیگر در این مورد است که حتما پلاگین‌ها را از منبع معتبر تهیه کنید. معتبر ترین منبع همان مخزن وردپرس است. جایی که می‌توانید به صورت رایگان پلاگین‌ها را دانلود کنید. اما اگر افزونه‌های پولی را قصد دارید بر روی سایت خود استفاده کنید، لازم است که حتما از مارکت‌های معتبر وردپرس، پلاگین‌ها را خریداری کنید.

فشرده کردن کدهای CSS و JS

یکی از مهم‌ترین فشرده ‌‌سازی‌هایی که می‌تواند به صورت مستقیم بر روی سرعت لود سایت شما تاثیر بگذارد، فشرده سازی کدهای CSS و JS سایت شما است. با استفاده از پلاگین‌های زیادی می‌توانید این فشرده سازی را انجام دهید.

پیش از فشرده کردن، سایت خود را با سرویس GT Metrix بررسی کنید. سپس با نصب پلاگینی مانند WP Rocket می‌توانید تنظیمات مربوط به فشرده‌ سازی را فعال کنید. بلافاصله سایت خود را دوباره با همان سرویس تست کنید تا متوجه تفاوت بین آن شوید.

فعال کردن حالت فشرده سازی Gzip

فشرده سازی Gzip یک امکان بسیار عالی برای کاهش حجم کلی کدهای سایت شما است. این حالت فشرده‌ سازی حجم کدهای سایت شما را تا ۴۰ درصد می‌تواند کاهش دهد. با نصب پلاگین WP Total Cache می‌توانید خیلی ساده گزینه این قابلیت را فعال کنید.

به پایان قسمت ششم آموزش سئو سایت فوربو رسیدیم. این مقاله حتما با راهکارهای بیشتری بروزرسانی خواهد شد. در صورتی که در خصوص سرعت لود سایت سوالی داشتید، می‌توانید آن را از طریق قسمت نظرات برای ما ارسال کنید. حتما به نظر شما پاسخ خواهیم داد.

 

[megadesc]

حامی این مقاله سایت فوربو شوید

در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود، می‌توانید با انتخاب یکی از آیتم‌های زیر، به‌صورت کاملا اختیاری از فوربو حمایت کنید.

۲ هزار تومان | ۵ هزار تومان | مبلغ دلخواه

یا ما را در رسانه‌های زیر دنبال کنید

اینستاگرام | توییتر | تلگرام

[/megadesc]
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها