عنوان، آدرس صفحه و توضیحات متا موضوعات دومین مقاله آموزشی سئو و بهینهسازی وبسایت هستند که در ادامه این مقاله به بررسی آنها خواهیم پرداخت. عنوان صفحهها یا Title را میتوان اولین قدم در راستا بهنیه سازی یک صفحه دانست که باید در آن حتما ویژگیهایی را لحاظ کنید. آدرس صفحه یا URL صفحهمورد نظر شما هم باید بر طبق اصول سئو شخصیسازی شده باشد. قسمت مربوط به توضیحات متا یا متا دیسکریپشن (Meta Descrption) هم آخرین قسمت از موضوع مورد بحث این مقاله آموزشی است. در ادامه با سایت فوربو دیجیتال مارکتینگ همراه باشید.
[megadesc]پیشنیاز این مقاله: اصول سئو و بهینه سازی موتور جستجو[/megadesc]
[megadesc]مقالات بخش آموزش سئو توسط آقای رضا شیرازی مفرد مدیر سایت وب۲۴ حمایت شدهاند
ما فقط برای شما یک سایت طراحی نمیکنیم، وب۲۴ به دنبال ارائه خدمات کامل و متمایز به مشتریان خود است. ما در شرکت وب۲۴ سعی میکنیم که هر آنچه یک کسب و کار اینترنتی برای بهبود وضعیت خود در فضای مجازی نیاز دارد را به او ارائه دهیم.
[/megadesc]عنوان صفحه چیست؟
طبق اصول سئو (SEO)، اولین مورد برای بهینه کردن یک صفحه، توجه به عنوان یا Title است. متا تگ عنوان یکی از تگهای مهم در بهینه سازی است زیرا اولین چیزی است که در صفحهنمایش موتور جستجو به کاربر نمایش داده میشود.
از لحاظ تکنیکی در عنوان صفحه باید در تگ Head کدهای HTML سایت شما باید قرار بگیرد. در کلیه قالبهای طراحی شده برای سیستمهای مدیریت محتوا این مورد رعایت شده است و شما نیاز به تغییر فنی هیچیک از قسمتها نیستید. ساختار عنوان در سایتها بهشرح زیر است.[megadl]
<head>
<title>متن عنوان</title>
</head>
[/megadl]
عنوان شما باید بهصورت کامل محتویات درون صفحه را به کاربر معرفی کند. در عین حال که باید تمامی موارد را در این بخش حتما ذکر کنید، باید به طول آن هم توجه داشته باشید. در قسمت عنوان برای موتور جستجوای مانند گوگل، تنها ۵۰ تا ۶۰ کاراکتر اول ملاک است. یعنی تنها این تعداد کاراکتر در صفحهنمایج موتور جستجو یا SERP نمایش داده میشود.
عنوان صفحه، در اصل همان عنوانی است که شما برای مطلب خود در سیستم مدیریت محتوا مشخص میکنید. بر طبق اصول سئو تکنیکال سایت شما عنوانی تحت نام برند دارد. یعنی عنوان سایت شما. اگر به نتایج جستجو دقت کرده باشید، پس از عنوان با یک خط تیره – و یا یک خط صاف | عنوان از نام برند جدا شده است. البته محدودیت و قانون مشخصی برای جدا کردن اطلاعات درون عنوان صفحه وجود ندارد و میتوانید از سایر کارکترها مانند ، و , هم استفاده کنید. اما خط تیره – و خط صاف | مرسومترین کاراکترها برای این کار هستند.
به مثال زیر که مربوط به عنوان صفحه قسمت اول مقاله آموزش سئو است دقت کنید.
در ابتدای عنوان عبارت سئو تکنیکال نوشته شده است. پس از آن با یک خط صاف | توضیحات بیشتری در خصوص محتوای درون صفحه داده شده است. در انتهای توصیحات با یک خط تیره – عنوان سایت یا همان نام برند نوشته شده است. فوربو. تمامی سایتها به این شکل عنوان سایت خود را در انتها قرار میدهند.
استفاده از نام برند در عنوان صفحه اجباری نیست و برخی از سایتها از تمامی ظرفیت کاراکترهای این بخش برای نوشتن یک عنوان جذاب استفاده میکنند.
اگر به برخی از عنوانها در صفحه نتایج موتور جستجو دقت کنید، متوجه میشوید که عنوان نمایش داده شده در گوگل دقیقا آن عنوانی که در سایت آنها قرار دارد نیست. دلیل این اختلاف استفاده از ابزارهایی برای نوشتن عنوان سئو اختصاصی است. برای مثال همان مقاله اصول سئو تکنیکال در سایت فوربو با عنوان آموزش سئو ۱: .. شروع میشود ولی در صفحه نتایج موتور جستجو عنوان دیگری برای آن درنظر گرفته شده است.
برای اینکه بتوانید از این تکنیک استفاده کنید تا عنوان سایت را جدا از عنوان نمایش داده شده در موتور جستجو بنویسید، باید از تگهای متفاوتی استفاده کنید. برای تغییر عنوان باید از Meta nameهای اختصاصی استفاده کنید تا بتوانید عنوان متفاوتی را فقط برای موتور جستجو آماده کنید. (اطلاعات بیشتر) در تگ جدید عنوان شما در قسمت og:Title قرار میگیرد.
برای راحتی کار شما در خصوص نوشتن عنوان اختصاصی و جداگانه برای موتورهای جستجو، میتوانید در سیستم مدیریت محتوا وردپرس از پلاگینهای آماده استفاده کنید. یکی از افزونههای کاربردی که با استفاده از آن میتوانید بهراحتی عنوان اختصاصی برای گوگل بنویسید، افزونه Yoast SEO نام دارد. با نصب این افزونه پس از قسمت مربوط به عنوان مقاله و متن اصلی، باکسی برای شما نمایش داده خواهد شد که میتوانید در آن عنوانی جدا از عنوان اصلی مقاله خود بنویسید.
نقش عنوان در سئو درون صفحه
زمانی که کلمه کلیدیای را در موتور جستجو مانند گوگل جستجو کنید، اولین مواردی که مشاهده میکنید، عناوین سایتها است. پس اولین برخورد کاربر با سایت و مقاله شما، درست آن چیزی است که شما در عنوان برای مطلب خود نوشتهاید. از همین موضوع میتوان کاملا متوجه شد که نگارش یک عنوان جذاب چقدر میتواند در جذب مخاطب موثر باشد.
عنوان صفحه علاوه بر صفحه نتایج جستجو (SERP)، بر روی تب مرورگر کاربران نیز نمایش داده میشود. در هر صفحه اینترنت ماوس خود را بر روی تب باز شده قرار دهید. مشاهده میکنید که عنوان سئو یعنی همان عنوانی که در گوگل نمایش داده میشود بر روی تب موردنظر هم نشان داده میشود. علاوه بر این دو قسمت، در رسانههای اجتماعی نیز زمانی که پستی از یک سایت را منتشر کنید، در عنوان اصلی، از عنوان سئو استفاده میشود.
توصیه میشود حتما علاوه بر عنوان اصلی که در مقاله خود مینویسید، یک نمونه بهینهتر شده آن را در عنوان برای نمایش بنویسید تا بهترین نتیجه را بگیرید. برای اینکه با اصول نگارش عنوان صفحه آشنا شوید، پاراگراف بعدی این مقاله را مطالعه کنید.
راهنما و اصول نگارش عنوان صفحه سئو
در ادامه این قسمت فرض میکنیم که شما مقالهای در خصوص طالبی نوشتهاید و میخواهید نکاتی را برای بهینهسازی روی آن اعمال کنید.
[megadesc]
موضوع مقاله: طالبی و فواید آن
کلمه کلیدی اصلی: طالبی
کلمه کلیدی مرتبط: فواید طالبی
عنوان اصلی مقاله در سایت: همهچیز در مورد طالبی
[/megadesc]
و حالا در ادامه توصیههایی برای نگارش عنوان صفحه با توجه به اصول سئو و بهینه سازی موتور جستجو
استفاده از کلمه کلیدی در عنوان
مهمترین و کلیدیترین موردی که باید در نگارش عنوان صفحه آن را رعایت کنید، استفاده از کلمه کلیدی اصلیتان در این قسمت است. برای مثال مقاله شما در خصوص طالبی است. حتما در عنوان باید از کلمه طالبی استفاده کنید.
استفاده از کلمه کلیدی اصلی در ابتدای عنوان
یکی از نکاتی که میتواند به بهینهتر شدن مقاله شما کمک کند، این است که از کلمه کلیدی اصلی خود در ابتدای مقاله استفاده کنید. در مقاله در خصوص طالبی میتوانید تنها کلمه طالبی را در ابتدای عنوان بیاورید و سپس با یک خط تیره – یا خط صاف | سایر قسمتها را بنویسد.
استفاده از اعداد و عناوین جذاب
یکی از راههای مرسوم برای ایجاد جذابیت در مقاله، استفاده از اعداد است. برای مثال میتوانید در مثال مطرح شده از کلماتی مانند ۳۰ فایده طالبی. ۳۰ نکته مهم در خصوص طالبی. ۷ نکته پزشکی در مورد طالبی و… استفاده کنید. استفاده از این کلمات و عناوین طبیعتا به موضوع سایت شما بستگی دارد و نحوه کلی کار به همین شکل است.
برای جذابتر کردن بیشتر عوان صفحه میتوانید از سال خورشیدی و یا میلادی نیز استفاده کنید. برای مثال جدیدترین فواید طالبی در سال ۲۰۱۹. همچنین میتوانید از کلمات جامع، کامل، بررسی و… جهت اعتبار دادن به مقاله خود کمک بگیرید. اما باید همیشه توجه داشته باشید که در عنوان دروغ ننویسید.
استفاده از کلمه کلیدی همخانواده و مرتبط
برای بهینهتر کردن عنوان سئو میتوانید از کلمات پیشوند و پسوند استفاده کنید تا احتمال دیده شده مقاله خود را بالاتر ببرید. برای مثال ممکن است همه تنها عبارت طالبی را جستجو نکنند و یا عبارت فواید طالبی را مدنظر قرار دهند. برای اینکه مقاله شما ساختار جامعتری بهخود بگیرید، میتوانید از کلمات کلیدی همخانواده و مرتبط با کلمه کلیدی اصلی خود استفاده کنید.
عنوان صفحه مهمترین قسمت هر صفحه است، زیرا این عنوان در تگ H1 سایت شما قرار میگیرد. در مقاله اصول سئو تکنیکال به اهمیت هر یک از این تگها پرداختیم و از آنجایی که مهمترین تگ در سئو همین تگ H1 است، لازم است که مهمترین کلمات و مواردی که میخواهید در گوگل نمایش داده شوند را در این قسمت وارد کنید.
برای مثال میتوانید در عنوان مقاله در خصوص طالبی از کلماتی مانند فواید، مضرات و ویژگیهای طالبی نیز استفاده کنید تا عنوان شما از لحاظ اصول سئو، بهینهتر باشد.
استفاده از عنوان برند و سایت
در پایان لازم است که چند کاراکتری را هم بهعنوان برند و سایت خود اختصاص دهید. عنوان سایت خود را میتوانید در انتهای قسمت عنوان با یک خط تیره – نام کسب و کار اینترنتی خود را از سایر کاراکترها جدا کنید. در انتها این بخش میتوانید عنوان پیشنهادی بر طبق اصول سئو را برای مقالهای در خصوص طالبی که سایت فوربو آن را منتشر کرده است، مشاهده کنید:
طالبی | ۱۰ ویژگی کلیدی طالبی | همهچیز در مورد فواید و مضرات طالبی – فوربو
آدرس صفحه (URL) چیست؟
در صفحه نتایج جستجو گوگل درست بعد از عنوان صفحه، آدرس صفحه نمایش داده میشود. آدرس صفحه یا URL هم یکی از نکات موثر در بهینهسازی یک صفحه است. این قسمت از سئو همپوشانی با سئو تکنیکال دارد و در آن مقاله آموزشی بهصورت کامل در خصوص آن صحبت کردیم.
در ادامه میتوانید بخشهایی از مهمترین نکات ساختار URL در بهینهسازی را مطالعه کنید.
در همین ابتدا باید گفت که هیچ فرم ثابت و قانونی برای اینکه کدام مدل ساختاردهی URL بهتر است وجود ندارد. سایتهای بسیاری مانند خبرگزاریهای اینترنتی در ساختار URL صفحات خود تاریخ دقیق انتشار مقاله را هم ذکر میکنند.
بهغیر از صفحات، دستهبندیها و برچسبهای سایت شما نیز باید الگوی مشخصی داشته باشند تا بهتر توسط موتورهای جستجو شناسایی شوند. برای مثال استفاده از عنوان Category برای دستهبندی مطالب در سایتها بسیار مرسوم است. شما با انتخاب همین نام برای دستهبندیهای خود بهتر بهگوگل ماهیت آن صفحه را مشخص کردهاید.
در واقع اینطور باید گفت که این مورد بهاندازه موارد دیگر در سئو تکنیکال اهمیت ندارد اما باید یک سری نکات را در آن حتما رعایت کنید. فرقی نمیکند که شما از کدام مدل ساختاردهی استفاده میکنید، اما برای اینکه دیدی نسبت به آن بدست بیاورید، مدلهای مختلف را در زیر مشاهده میکنید.
[megadl]
استفاده از کد شناسه مطلب در ساختار آدرس (بدترین مدل ساختاردهی)
https://example.com/?p=123
استفاده از تاریخ ارسال مطلب + عنوان مطلب در ساختار (مناسب برای سایتهای خبری)
https://example.com/2019/01/12/نوشته-نمونه/
استفاده از عنوان مطلب در ساختار (مدل مرسوم استفاده شده)
https://example.com/نوشته-نمونه/
[/megadl]
ویژگیهای آدرس URL صفحه در سئو
همانند عنوان صفحه برای بهینهسازی آدرس صفحه یا URL هم باید مواردی را رعایت کنید. در این قسمت میتوانید نکات مهم برای بهینهتر کردن ساختار URL صفحه را مطالعه کنید.
آدرس باید تا حد امکان کوتاه باشد
اولین موردی که باید به آن توجه کنید، طول ساختار URL صفحات شما است. در این قسمت بیشتر بر روی مقالات و مطالب درون سایت تاکید داریم. اگر آدرس صفحه مطلب شما بیش از حد بلند باشد، بهصورت کامل در صفحه نتایج جستجو گوگل، نمایش داده نمیشود. همچنین امروزه با بررسی و تحلیل سئو سایتها میتوان کاملا متوجه اهمیت این موضوع شد. زیرا تقریبا همه سایتها از کوتاهترین URLها برای صفحات خود استفاده میکنند.
قسمتی از عنوان نوشته نباشد؛ یک تعریف باشد
بهتر است که متنی که در آدرس سایت شما نوشته میشود، اول و یا بخشی از عنوان اصلی نباشد. بلکه بهتر است خودتان مقاله را در چند کلمه خلاصه کنید و در آن قسمت قرار دهید. برای مثال عنوان این مقاله در سایت فوربو به این شکل است: آموزش سئو۲: سئو درون صفحه: عنوان، آدرس و توضیحات متا
اما در آدرس URL این صفحه تنها عبارت Title, URL, Meta Description را مشاهده میکنید. این تکنیک هم در راستای کوتاه کردن آدرس صفحه است و هم در راستای مشخص کردن هدف اصلی مقاله. اگر حتی به این مورد خیلی اهمیت ندادید مهم نیست. اما نباید از مورد بعدی که استفاده از کلمه کلیدی است بههیچوجه غافل شوید.
حتما از کلمه کلیدی استفاده شود
مهمترین نکته که باید برای سئو تکنیکال در بخش ساختاردهی URL به آن توجه کنید، استفاده از کلمه کلیدی (Keyword) در این قسمت است. در ادامه در قسمتهای آموزشی بعدی در سایت فوربو به کلمه کلیدی و ویژگیهای آن خواهیم پرداخت.
اما خیلی خلاصه، کلمه کلیدی آن کلمه است که شما قصد دارید در گوگل، رتبه خوبی بدست بیاورد. در مثال طالبی مطرح شده میتوانید در آدرس تنها از عبارت طالبی بهزبان انگلیسی استفاده کنید.
توضیحات متا چیست؟
توضیحات متا (Meta Description) متن کوتاهی ۱۵۰ تا ۱۷۰ کارکتری است که در موتورهای جستجو برای هر صفحه نمایش داده میشود. در صفحه نتایج جستجو این قسمت بعد از عنوان و آدرس، قرار گرفته است. البته گوگل در سال گذشته محدودیت توضیحات متا را تا ۳۲۰ کاراکتر اضافه کرد اما باز هم تاکید دارند که توضیحات متا تاثیری در رتبهبندی سایتها بهصورت مستفیم ندارد.
از لحاظ تکنیکی توضیحات متا باید به شکل زیر در تگ Head قالب صفحه مورد نظر سایت شما قرار بگیرد.
[megadl]
<head>
<meta name=”description” content=”متن نمونه”>
</head>
[/megadl]
اما باز اگر سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده کنید، میتوانید با استفاده از پلاگین Yoast SEO بهآسانی توضیحات متا دلخواه را در باکس مربوطه وارد کنید. اگر هم توضیحات متا را وارد نکنید، بهصورت اتوماتیک قسمتی از متن برای کاربران در گوگل نمایش داده خواهد شد.
پیشتر در گوگل کلمات ابتدایی هر مقاله در صفحه نتایج نشان داده میشد اما با تغییرات در الگوریتمهای گوگل، ممکن است هر قسمتی از متن که به کلمه کلیدی سرچ شده نزدیکتر باشد، نمایش داده شود. به همین دلیل است که گوگل اعلام کرده توضیحات متا تاثیری در رتبهبندی سایتها ندارند.
بعد از عنوان صفحه مهمترین قسمت برای بهینهکردن مقاله، قسمت توضیحات متا یا Meta Description است. با اینکه گوگل اعلام کرده است که دیگر توضیحات متا تاثیری در رتبهبندی ندارد اما کاملا بهصورت غیر مستقیم بر روی رتبهبندی نتایج تاثیر خواهد داشت.
زمانی که تعداد کلیکهای یک مقاله در گوگل بیشتر از سایرین باشد، آن سایت و مقالهاش، بالاتر از سایر سایت قرار میگیرد. این امری همیشگی در سئو است. یکی از مواردی که میتواند باعث شود که بر روی مقاله و سایت شما بیشتر کلیک شود، همین توضیحات متا است. پس نمیتوانیم اهمیت آن را نادیده بگیریم.
نقش توضیحات متا در سئو درون صفحه
توضیحات متا برای سایت و مقاله شما میتوانید ابزاری باشد که کاربر به سایت شما بیاید. شاید اگر کاربر توضیحات زیر عنوان را خواند، ترغیب شد که سایت شما را باز کند. از همین رو میتوان گفت که در اولین قدم لازم است متنی بسیار کوتاه در حد ۱.۵ خط بنویسید.
از کلمه کلیدی اصلی خودتان در آن استفاده کنید
همچنین متن شما باید بهگونهای باشد که خیلی خلاصه تمامی آنچه در مقاله آوردهاید را شرح دهد. پس طبیعتا لازم و ضروری است که از کلمه کلیدی اصلی و همخانواده و کلمات کلیدی مرتبط با آن در توضیحات متا نیز استفاده کنید.
توضیحات متا نباید تکراری باشد
نکتهای که باید به آن توجه کنید، این است که بههیجوجه نباید توضیحات متا دو صفحه از سایت شما یکی باشد. زیرا ممکن است طبق قوانین گوگل دو صفحه شما شامل قانون «محتوای تکراری» یا Duplicate Content شود. این مورد جز موارد سئو کلاه سیاه است و ممکن است منجر به حذف صفحه سایت شما از گوگل شود.
از کاراکترهای ویژه استفاده نکنید
قرار دادن کد html در توضیحات متا ممنوع است و حتی ممکن است از ایندکس مطلب شما در گوگل جلوگیری کند. از همین رو توصیه میشود که در متن خود از کارکترهایی مانند : ! @ # < > و… استفاده نکنید زیرا ممکن است وجود این کاراکترها بهاشتباه مربوط به کد html شناسایی شوند.
مقالات بخش آموزش سئو توسط آقای رضا شیرازی مفرد مدیر سایت وب۲۴ حمایت شدهاند
ما فقط برای شما یک سایت طراحی نمیکنیم، وب۲۴ به دنبال ارائه خدمات کامل و متمایز به مشتریان خود است. ما در شرکت وب۲۴ سعی میکنیم که هر آنچه یک کسب و کار اینترنتی برای بهبود وضعیت خود در فضای مجازی نیاز دارد را به او ارائه دهیم.
به پایان دومین مقاله آموزشی سئو و بهینه سازی در سایت فوربو دیجیتال مارکتینگ رسیدیم. در صورتی که در خصوص عنوان صفحه آدرس صفحه و یا توضیحات متا سوالی داشتید، میتوانید آن را از طریق قسمت نظرات همین پست ارسال کنید. ما حتما به نظر شما پاسخ خواهیم داد.
[megadesc]
حامی این مقاله سایت فوربو شوید
در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود، میتوانید با انتخاب یکی از آیتمهای زیر، بهصورت کاملا اختیاری از فوربو حمایت کنید.
۲ هزار تومان | ۵ هزار تومان | مبلغ دلخواه
یا ما را در رسانههای زیر دنبال کنید
اینستاگرام | توییتر | تلگرام
[/megadesc]
ممنون از مطالبتون
درباره بک لینک ها هم توضیح بدید لطفا
ممنون از اینکه نظرتون رو ارسال کردید.
حتما. صفحه آموزش سئو رو دنبال کنید. در این صفحه به قسمت پنجم آموزشی رسیدیم و پس از پایان سئو درون صفحه در خصوص بک لینک و بخش سئو خارجی هم قسمت آموزشی داریم.