ساختار مقاله از لحاظ اصول سئو و بهینه سازی، عنوان سومین مقاله آموزش سئو در سایت فوربو دیجیتال مارکتینگ است. در این مقاله آموزشی قصد داریم شما را با مواردی که باعث میشود، یک مقاله از دید گوگل و سایر موتورهای جستجو، استاندارد شناخته شود، آشنا کنیم. با مطالعه این قسمت، میتوانید مقالهای جامع و کامل در یک موضوع خاص بنویسید که برای کسب رتبه بالا در صفحه نتایج موتور جستجو با دیگر سایتها رقابت کند.
[megadesc]پیشنیاز این مقاله: اصول سئو و بهینه سازی موتور جستجو[/megadesc]
[megadesc]مقالات بخش آموزش سئو توسط آقای رضا شیرازی مفرد مدیر سایت وب۲۴ حمایت شدهاند
ما فقط برای شما یک سایت طراحی نمیکنیم، وب۲۴ به دنبال ارائه خدمات کامل و متمایز به مشتریان خود است. ما در شرکت وب۲۴ سعی میکنیم که هر آنچه یک کسب و کار اینترنتی برای بهبود وضعیت خود در فضای مجازی نیاز دارد را به او ارائه دهیم.
[/megadesc]ساختار مقاله سئو شده
زمانی که قصد دارید مقالهای برای سایت و بلاگ بنویسید، علاوه بر بازدیدکنندگان همیشگیتان، افرادی از سمت موتورهای جستجو مانند گوگل به سایت شما خواهند آمد. همانطور که احتمالا میدانید بسیاری از افراد برای پیدا کردن مطالب جدید تنها از موتور جستجو گوگل استفاده میکنند. به همین دلیل رقابت برای کسب رتبههای برتر در گوگل به منظور جذب ترافیک، کاربر و در نهایت یک مشتری از سمت گوگل بسیار اهمیت دارد.
مقالههای سایت شما بر طبق الگوهای سئو و و بهینه سازی، باید ساختار مشخصی داشته باشند تا توسط موتورهای جستجو بهدرستی درک شوند. در این مقاله آموزش سئو در سایت فوربو، قصد داریم شما را ساختار مقاله سئو شده آشنا کنیم. مقاله سئو شده در اصل مقالهای است که مجموعهای از تکنیکهای رایج سئو بر روی آن پیاده شده باشد. رعایت آنها باعث میشود، مقاله شما بهتر توسط موتورهای جستجو شناخته شده و همچنین برخی از آنها بهصورت مستقیم بر روی رفتار کاربران تاثیر خواهد گذاشت.
نکته مهم در این قسمت که بارها توسط کارشناسان و حتی متخصصین خود گوگل، مطرح شده، این است که مقالات خود را برای کاربران بنویسید نه برای گوگل. این نکته بسیار مهم است. زیرا مجموعهای از رفتارهای کاربران که در ادامه این مقاله به بررسی آنها خواهیم پرداخت، باعث میشود مطلب شما اعتبارش را در گوگل از دست بدهد. مطلب سئو شده شما نباید بهگونهای باشد که بهصورت مصنوعی تکنیکهایی در آن استفاده شده است، بلکه باید روان، ساده و برای کاربران کاربردی باشد. با این مکانیزیم در ادامه مقاله آشنا خواهید شد. برای شروع این قسمت آموزشی با ساختار مقاله سئو شده و قسمتهای مهم آن آشنا خواهید شد.
عنوان مقاله
همانطور که در قسمت آموزش سئو ۲ به آن اشاره کردیم. مهمترین قسمت یک مقاله در ابتدا، عنوانی است که بر روی آن میگذارید. زیرا کاربران در گوگل با دیدن و خواندن عنوان بر روی آن کلیک کرده و وارد سایت شما میشوند. خیلی ساده و خلاصه، عنوان مقاله شما باید بهگونهای باشد که هم دربر گیرنده محتوای مقاله شما باشد و هم کوتاه و ترغیب کننده بهنظر برسد.
در اولین مقاله بخش سئو درون صفحه، بهصورت کامل در خصوص عنوان مقاله صحبت کردیم و همه نکات مربوط به نگارش آن مطرح شد که توصیه میکنم حتما آن را مطالعه کنید. اما در این بخش میخواهیم بر روی این مورد تاکید داشته باشیم که عنوان شما باید برای کاربر نوشته شود.
اگر در عنوان خود صرفا از کلمات کلیدی مربوط به مقاله خود استفاده کنید و بخواهید آن را بهشیوههای مختلف در تگ عنوان قرار دهید، اصلا کار درستی نکردهاید. کاربران با جستجو در گوگل، ابتدا عنوان سایت شما را میبینید و باید بهگونهای آن را بنویسید که برای آنها جذاب باشد. این قدم یک است. عنوان جذاب با عنوان دروغ فرق دارد. اگر در عنوان خیلی کلی بنویسید و برای مثال از عبارات «همهچیز درباره …» استفاده کنید، ولی درون مقاله شما تنها یکی از موارد مربوط به موضوع … مطرح شده باشد، کاربر از وبسایت شما خارج خواهد شد.
در برخی از سایتها، برای مثال برای ترغیب کاربران از عبارات دانلود رایگان و.. استفاده میکنند. سپس زمانی که کاربر با دید دانلود رایگان یک فیلم، به سایت میآید، با لینکهای پرداخت مواجه میشود. در این حالت کاربر این حق را دارد که فورا تب سایت شما را ببندد و شاید سخنی هم باید خود در مورد شما داشته باشد ?
خارج شدن کاربران از سایت زمانی که با ساختار کلی مقاله شما روبرو میشوند، باعث میشود «نرخ خروج» یا بانسریت (Bounce Rate) سایت شما افزایش پیدا کند. یکی از فاکتورهای رتبهبندی سایتها در صفحه نتایج جستجو یا SERP هم همین مورد است. مقاله شما نباید دارای بانسریت بالایی باشد. زیرا کاملا این پیام را به گوگل میدهد که مقاله شما کامل نیست، مطلب اشتباهی و… در آن منتشر شده است که کاربران پس از ورود به سایت از آن خارج میشوند.
به همین منظور باید توجه داشته باشید که حتما عنوان مقاله را بهگونهای بنویسید که کاربر پس از وارد شدن به سایت شما نگوید، این دیگر چه سایتی است! پس اولین مورد در خصوص مقاله سئو شده ، توجه به عنوان مقاله بود. در خصوص تکنیکهای نگارش عنوان مقاله هم بهصورت کامل در قسمت ۲ صحبت کردیم.
۳ بخش اصلی یک مقاله
برای نگارش بهتر در خصوص قسمتهای هر مقاله، یک مقاله را در این بخش به سه قسمت تقسیم میکنیم.
۱) مقدمه
منظور از مقدمه مشخصا مقدمات ابتدایی موضوع مقاله شما نیست. منظور دقیقا ۱۵۰ کلمه ابتدایی است که شما در مقاله خود مینویسید. این قسمت برای رعایت اصول مقاله سئو شده الزامی است و به دو دلیل بسیار اهمیت دارد. اولین دلیل آن بهدلیل موتورهای جستجو است. باید در اولین پاراگرف مقاله از کلمه کلیدی اصلی خود استفاده کنید. استفاده از کلمات کلیدی همخانواده و مرتبط هم در این بخش توصیه میشود. این مورد مربوط به تکنیک استفاده از کلمه کلیدی در اولین پاراگراف است اما مورد بعدی شاید مهمتر باشد.
دلیل دومی که باید به ۱۵۰ کلمه ابتدایی مقاله خود اهمیت دهید، به این خاطر است که کاربران سایت شما ابندا با این قسمت روبرو میشوند. یعنی بعد از باز کردن سایت ابتدا بهصورت چشمی و خیلی سریع اولین پارگراف را مطالعه خواهند کرد. برای اینکه بتوانید آنها را در همین قسمت جذب مقاله خود کنید، لازم است که توجه ویژهای به این قسمت داشته باشید. سعی تمامی موضوعاتی که در مقاله قصد دارید به آن بپردازید را در اولین پاراگرف معرفی کنید.
بولد کردن کلمات در این قسمت مرسوم است و بسیاری تیترها و عناوین مهم درون مقاله خودشان را در قسمت مقدمه نوشته و آنها را با بولد کردن، متفاوت میکنند. یکی از مزیتهای بولد کردن این است که شاید کاربران نخواهند از ابتدا مقاله شما را مطالعه کنند. بلکه با دیدن کلمات بولد شده قصد داشته باشند، دید کلی بدست آورند.
اگر قسمت ابتدایی یا همان پاراگراف اول مقاله شما برای کاربران جذاب نباشد و یا چیزی در آن بنویسید که کاربر را مجاب نکند که تا ادامه مقاله را ادامه دهد، امکان نرخ خروج (Bounce Rate) را افزایش میدهد. ممکن است کاربر پس از مطالعه این بخش متوجه شود که مقاله شما آن چیزی نیست که به آن نیاز داشته و فورا از سایت شما خارج شود.
۲) متن اصلی مقاله
پس از پاراگراف اول به بخشهای اصلی مقاله شما میرسیم. این مورد بستگی به فرم مقاله شما دارد که آیا میتوانید مقدمات را در همان پاراگراف اول مطرح کنید یا خیر. ممکن است بخشهای اصلی ساختار مقاله شما باز هم دارای مطالبی پیرامون کلیات و مقدمات باشد اما بههرحال منظور از متن اصلی، بدنه اصلی مقاله شما در سایت است.
برای اینکه این متن اصلی در سایت بهتر توسط موتورهای جستجو شناسایی شود، باید از تگهای عنوان – هدینگها – Headingها استفاده کنید. تگهای هدینگ H1 تا H6 تگهایی هستند که بهکمک آن باید مقاله خود را از نظر عنوانها و زیر عنوانها، مرتب کنید.
تگ اول که H1 نام دارد تنها برای عنوان اصلی مقاله شما استفاده میشود و در متن مقاله خود دیگر نیازی به استفاده از آن نیست. اما از تگ بعدی که پس از تگ H1 اهمیت زیادی دارد، تگ H2 است. با توجه به طول مقاله خود میتوانید ۲ تا ۵ بار از این تگ در مقاله استفاده کنید. در این تگها باید عناوین اصلی مقاله خود را قرار دهید.
برای مثال شما در خصوص طالبی مقالهای را نوشتهاید. در تگ H2 مقاله خود میتوانید برای مثال از «ویژگیهای طالبی» استفاده کنید. سپس میتوانید همین بخش را با استفاده از تگ با اهمیت بعدی یعنی H3 کاملتر کنید و دو زیرعنوان دیگر بهنامهای «فواید طالبی» و «مضرات طالبی» را هم به مقاله خود اضافه کنید. استفاده از همه تگهای هدینگ در مقاله الزامی نیست اما میتوانید برای شناساندن مفهوم به موتورهای جستو و همچنین کاربران از آن استفاده کنید.
استفاده از کلمه کلیدی اصلی مقاله در تگهای هدینگ مهم است و حداقل یک بار باید از کلمه کلیدی اصلی خود در تگ H2 استفاده کنید. استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با کلمه کلیدی اصلی، همخانوادههاو سایر کلمات که به شناسایی بهتر موضوع کلی مقاله شما کمک کنند، نیز میتوانید ساختار مقاله شما را بهتر کند.
استفاده از تصاویر در متن
در قسمت متن اصلی مقاله همچنین لازم است از تصاویر و یا ویدیو استفاده کنید. انتشار چندین پاراگراف بدون تصویر چندان برای کاربران جذاب نیست و لازم است که با استفاده از تصاویر جذاب و مرتبط، خستگی کاربر را بگیرید. در استفاده از تصاویر دو نکته را باید درنظر بگیرید. اول از همه سایز و حجم عکس بسیار مهم است. سعی کنید از عکسهای فشرده استفاده کنید تا کمترین حجم را داشته باشند زیرا لود صفحه را کاهش میدهد و سایت شما زودتر برای کاربران باز میشود که این مورد بسیار مهم است.
نکته دیگر در خصوص تصاویر، مربوط به تگ «متن جایگزین» یا تگ ALT است. این تگ برای شناسایی موضوع تصویر به موتور جستجو استفاده میشود. به همین منظور نام آن متن جایگزین یا Alternative Text است. نکته اصلی در پر کردن این قسمت برای تصاویر این است که از کلمه کلیدی اصلی خودتان در آن استفاده کنید. لازم نیست در همه تصاویر حتما از کلمه کیدی استفاده کنید. اما اگر تصاویر به قسمتهای مختلف مقاله شما با کلمه کلیدی ربط داشت حتما آن را اضافه کنید. توجه داشته باشید که یکبار استفاده از کلمه کلیدی در تگ ALT از لحاظ اصول سئو کافی است.
۳) جمعبندی (نتیجهگیری)
قسمت پایانی مقاله شما میتواند یک جمعبندی از کل مقاله باشد. این قسمت از لحاظ سئو و بهینه سازی اهمیت خاصی ندارد اما میتوانید به دلخواه قسمتی را به آن اضافه کنید تا نتیجه مثبتی را برای شما بههمراه داشته باشد. اول از همه بگوییم که در این قسمت حتما لازم نیست عملا یک جمعبندی از کل مقاله را ارائه دهید. اما همین کار ایده بسیار خوبی است و اگر وقت کافی برای انجام آن را دارید، حتما این کار را انجام دهید.
نکتهای که در این قسمت قصد داریم در مورد ساختار مقاله سئو شده مطرح کنیم، به فایل PDF مقاله شما ربط دارد. گوگل فایلهای پیدیاف را هم در صفحه نتایج جستجو به کاربران نشان میدهد. حتی ممکن است اصلا با جستجو، کاربران به فایل پیدیاف در سایت شما برسند. از لحاظ تکنیکی اصلا لازم نیست فایل پیدیاف شما طرح و حالت خاصی داشته باشد و همین که یک خروجی PDF در انتهای مقاله شما باشد، اهمیت مطلب نزد گوگل بیشتر خوهد شد.
اگر فایل پیدیاف شما در سایر سایتهای اشتراک فایل PDF هم منتشر شد، برای اعتبار دادن به مقاله اصلی، لازم است که درون فایل پیدیاف یک لینک به مقاله اصلی در سایت خودتان بدهید. نکته بسیار مهم در خصوص فایل PDF این است که حتما با پسوند .pdf آپلود شده باشد. یعنی آن را در پوشه و یا یک فایل زیپ آپلود نکنید، زیرا دیگر هیچ ارزشی از بابت گوگل ندارد. گوگل تنها میتواند فایل .pdf را تشخیص دهد.
نکات مربوط به ساختار مقاله سئو شده
تا به اینجا در خصوص قسمتهای اصلی مقاله اصلی موضوعاتی مطرح شد. اما یک سری نکات را در ادامه قصد داریم مطرح کنیم که به ساختار مقاله شما از لحاظ سئو کمک میکند.
چگالی کلمه کلیدی
یکی از سادهترین روشهای شناسایی محتوای مقاله توسط موتورهای جستجو به همین مورد ارتباط دارد. چگالی کلمه کلیدی در کل مقاله. هر مقاله یک کلمه کلیدی اصلی دارد. برای مثال دوباره فرض میکنیم مقاله شما در خصوص طالبی است. کلمه «طالبی» در اصل کلمه کلیدی یا Keyword اصلی شما است. این کلمه کلیدی توصیه میشود که در تمامی پاراگرافهای شما استفاده شود. استفاده از کلمه کلیدی اصلی البته نباید به شکلی مصنوعی باشد.
در این قسمت یک کامنت شخصی دارم. زمانی که شما قصد نوشتن یک مقاله در خصوص یک موضوع را داشته باشید، اصلا توجه به این مسایل بیمعنی است. نوشتن مقاله در خصوص طالبی و پرداختن به موضوعات پیرامون آن خودش، کلمه کلیدی را در پاراگرافها و قسمتهای مقاله پخش میکند. در اصل نیاز نیست که بهشکلی وسواسگونه بخواهید از قصد کلمه کلیدی خودتان را در متن استفاده کنید. خیلی طبیعی در قسمت که نیاز بود کلمه کلیدی و یا کلمات کلیدی مرتبط را در متن جای دهید.
به صورت کلی و تعریف شده، گفته میشود که چگالی کلمه کلیدی در مقاله شما باید ۱.۵ تا نهایت ۲.۵ درصد از کل متن باشد. در این تعریف مهم است که کلمه کلیدی در طول مقاله بهخوبی پخش شده باشد. استفاده از کلمه کلیدی در یک قسمت و تکرار پشت سر هم آن اصلا فایدهای برای شما نخواهد داشت.
طول جملات و پاراگرافها
یکی از تغییرات جدید گوگل در خصوص محتوا سایتها به خوانایی محتوا (Content Readability) مربوط میشود. مقاله منتشر شده در سایت باید از نظر گوگل دو تکنیک را رعایت کند. اولین مورد این است که جملات شما کمتر از ۲۰ کلمه داشته باشند. مقدار توصیه شده برای جملات طولانیتر در طول مقاله هم ۲۰ درصد است. یعنی تا ۲۰ درصد جملات شما بیشتر از ۲۰ کلمه داشته باشند، مشکلی از این نظر ایجاد نمیشود.
دومین مورد به طول پاراگرافها مربوط میشود. سعی کنید محتوای مقاله خود را در پاراگرافهای کوتاهکوتاه بنویسید. این مورد بسیار عملیتر به خوانایی مقاله شما کمک میکند. رعایت ساختار مقاله از این نظر باعث میشود گوگل هم به مقاله شما، امتیاز خوانایی خوبی بدهد.
تعداد کلمات مقاله
در خصوص ساختار مقاله سئو شده بهتازگی باید گفت که تعداد کلمات اهمیت فوقالعادهای پیدا کرده است. گوگل بهدنبال نمایش سایتهای جامع و مرجع به کاربران خود است. یکی از فاکتورهای مهم برای اینکه یک سایت از دید گوگل مرجع شناخته شود، تعداد کلمات هر مقاله آن است.
در گذشته نهچندان دور محتوای حداقل ۳۰۰ کلمهای برای سایتها توصیه میشود. این تعداد در دو سه سال گذشته به ۹۰۰ کلمه افزایش پیدا کرد. اما امروزه شاهد این هستیم که مقالات بالای ۲ هزار کلمه، همواره بهترین جایگاهها را از آن خود میکنند. این مورد به این معنی نیست که مقلات خود را بیهدف طولانی کنیم و برای مثال در آن در مورد چیزهای مختلف صحبت کنیم. هدف گوگل از اهمیت دادن به حجم مقالات، این است که محتوای کاملتر و در اصل آن محتوای جامع به کاربران ارائه شود.
وقتی شما در یک موضوع خاص مقالهای با تعداد کلمات بالا مینویسید، از دید گوگل در آن موضوع کامل عمل کردهاید به شرطی ساختار مقاله را فراموش نکنید. همانطور که گفته شد قرار نیست تنها مقاله را کش دهیم، بلکه لازم است با انتخاب عنوانها و زیرعنوانهایی، ساختار مقاله سایت خود را کاملتر از سایر سایتها کنیم.
لینکسازی داخلی
یکی از موارد سئو درون صفحه که مشخصا با ساختار مقاله سئو شده ارتباط دارد، مربوط به لینکسازی داخلی است. لینکسازی داخلی باعث ارتباط میان مقالات و صفحههای مختلف سایت شما میشود. این کار نهتنها از دید موتورهای جستجو مثبت است، بلکه باعث میشود کاربران شما هم با سایر صفحات سایت آشنا شوند و از آنها هم بازدید کنند.
برای ایجاد لینکهای داخلی باید با برنامه عمل کنید. در هنگام نگارش متن مقاله باید به این مورد توجه داشته باشید که آیا میتوان ارتباطی بین آن و سایر مقالات قدیمی پیدا کرد یا خیر. حال اگر هم پیش از نگارش هم به این مورد توجه نداشتید مهم نیست. پس از اتمام مقاله، در هنگام بررسی نهایی پیش از انتشار، میتوانید کلماتی که پیش در خصوص آنها مقاله منتشر کردید را به صفحاتشان لینک دهید.
برای مثال جمله «بهتر از تمامی تکنیکهای موجود در ساختن پادکست استفاده کنید.» را در این مقاله نوشتهایم. مقاله قبلی سایت ما دقیقا در مورد همین مورد بود. پس همین کلمه را به صفحه مقاله لینک میدهیم. «ساختن پادکست» به صفحه مربوط به آموزش ضبط پادکست لینک داده شده است.
به همین شکل شما هم باید کلماتی که در مقاله استفاده کردهاید، را به صفحهای پیشتر در خصوص آنها توضیحاتی داده است، لینک دهید. نهتنها برای اعتبار همین مقاله، بلکه برای سایر صفحاتی که به آنها لینک میدهید هم این کار مفید است. سایت ویکیپدیا یکی از سایتهای بزرگ و شناخته شده در مورد لینکسازی داخلی است و تمامی مقالات و موضوعات خود را به یک دیگر لینک میدهد.
استفاده از کلمات کلیدی LSI
در همین مقاله چندین بار به استفاده از کلمات کلیدی مرتبط و همخانواده اشاره کردیم. یکی از راههایی که میتوانید این کلمههای کلیدی مرتبط را پیدا کنید و از آنها در ساختار مقاله خود استفاده کنید، استفاده از خود موتور جستجو است. تعریف LSI یا (Latent Semantic Indexing) بر طبق الگوریتمهای گوگل، متوجه سایر نتایج جستجو شده توسط کاربران میشود.
با دو روش ساده میتوانید از این کلمات استفاده کنید. زمانی که کلمه کلیدی اصلی خوتان را در موتور جستجو گوگل وارد کنید، به شما پیشنهادهایی با پسوند و پیسوند به شما میدهد. اینها همان کلمات کلیدی مرتبط هستند و بهتر است در صورت امکان دقیقا همین کلمات را در مقاله استفاده کنید.
زمانی هم که کلمهای را در گوگل جستجو کردید، در انتهای صفحه قسمتی با عنوان Searches related to … وجود دارد. در این قسمت، کلمههای کلیدی جستجو شده دیگر را هم به شما نشان میدهد که باز هم میتوانید از آنها در متن اصلی مقاله خود استفاده کنید. زمانی که در مقاله شما، این کلمات دقیقا مشابه کلماتی باشند که دیگران در گوگل جستجو کردهاند، از دید گوگل ساختار مقاله شما کاملتر بوده و به همه جوانب موضوع پرداخته است. شانس گرفتن رتبههای بهتر برای سایتهایی که در مقالات خود از کلمات کلیدی مرتبط و همخانواده استفاده میکنند، بیشتر است.
مقالات بخش آموزش سئو توسط آقای رضا شیرازی مفرد مدیر سایت وب۲۴ حمایت شدهاند
ما فقط برای شما یک سایت طراحی نمیکنیم، وب۲۴ به دنبال ارائه خدمات کامل و متمایز به مشتریان خود است. ما در شرکت وب۲۴ سعی میکنیم که هر آنچه یک کسب و کار اینترنتی برای بهبود وضعیت خود در فضای مجازی نیاز دارد را به او ارائه دهیم.
پایان
به انتهای سومین قسمت آموزش سئو در سایت فوربو دیجیتال مارکتینگ رسیدیم. ساختار مقاله سئو شده در این قسمت به آن پرداختیم. در صورتی که در این خصوص سوالی داشتید، میتوانید از طریق قسمت نظرات آن را ارسال کنید. ما حتما به سوال شما پاسخ خواهیم داد.
[megadesc]
حامی این مقاله سایت فوربو شوید
در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود، میتوانید با انتخاب یکی از آیتمهای زیر، بهصورت کاملا اختیاری از فوربو حمایت کنید.
۲ هزار تومان | ۵ هزار تومان | مبلغ دلخواه
یا ما را در رسانههای زیر دنبال کنید
اینستاگرام | توییتر | تلگرام
[/megadesc]
ببخشید منبع رو لطف می کنید ؟
سلام.
سری مقالات آموزشی سئو سایت کاملا اختصاصی نگارش شدن و در اصل از روی منبع خاص و مشخصی منتشر نشدن. اگر در خصوص صحت هر از بخشها سوالی دارید، اون رو اعلام کنید تا منبعی که در خصوص آن باشه، اعلام بشه.