بازاریابی موتور جستجو را ساده یاد بگیرید

بازاریابی موتور جستجو را ساده یاد بگیرید

Picture of رضا توکلی

رضا توکلی

نویسنده علاقه‌مند به داستان | سازنده فوربو

یکی دیگر از تعاریف در حوضه دیجیتال مارکتنیگ مربوط به موتورهای جستجو شده و آن بازاریابی موتور جستجو یا همان Search Engine Marketing است. بازاریابی موتورهای جستجو که به اختصار SEM نامیده می‌شود، در مورد کسب نتایج بهتر در موتورهای جستجو بوده و به بررسی آن می‌پردازد. در ادامه با آموزش اصول SEM در سایت فوربو همراه باشید.

توجه: بخش‌هایی از این مقاله با متن قسمت ۲۴ پادکست فوربو ترکیب شده است. لینک دانلود فایل صوتی این مقاله در انتها درج شده است.

[megadesc]

پیش‌نیاز این مقاله: دیجیتال مارکتینگ چیست؟

[/megadesc]

[megadesc]

این قسمت پادکست فوربو توسط «نت‌نگار» حمایت شده‌ است

نت‌نگار با کنترل مداوم سرویس آنلاین شما از سرورهای داخل و خارج ایران، اختلال‌ها یا افت سرعت پاسخگوئی را قبل از کاربرانتان به شما اطلاع می‌دهد

[/megadesc]

ماهیت موتور جستجو؛ اولین درس بازاریابی موتور جستجو

موتور جستجو یا Search Engine چیزی هست که سایت‌ها یا بهتره اینطوری بگیم، محتوای اینترنت رو شناسایی و بعد اونا رو فهرست‌بندی میکنه. راستش خیلی مهم نیست که ما دقیقا بدونیم موتور جستجو از لحاظ تکنیکی داره چکار می‌کنه و چطور سایت‌ها رو دسته‌بندی میکنه.. چیزی که برای ما اهمیت داره نحوه چینش اوناس. منظورم همون رتبه‌بندی‌ای که در کلمات کلیدی انجام میده و باعث میشه مثلا کسی سرچ کنه طالبی.. سایت شما رتبه یک بیاد .. سایت من رتبه ۵. ما در اصل با این بخش موتورهای جستجو کار داریم.

اما خیلی کلی میشه ساختار اصلی موتورهای جستجو رو در سه بخش معرفی کرد:

  • یک) شناسایی محتوا توسط خزنده‌ها

گفتم که موتور جستجو میاد محتوای اینترنتی رو شناسایی و بعد فهرست بندی می‌کنه. پس بخش اول میشه شناسایی که توسط خزنده‌های موتورهای جستجو انجام میشه. خزنده‌ یا همون Crawler‌.

  • دو) فهرست‌بندی محتوا

بعد که شناسایی انجام شد موتور جستجو میاد این اطلاعات رو فهرست‌بندی یا به اصطلاح Index میکنه. این دو بخش رو الان یادتون باشه چون جلوتر دوباره بهش اشاره می‌کنم.

  • سه) نرم‌افزار موتور جستجو

بخش سوم نرم‌افزار موتور جستجو و الگوریتم‌هایی هستن که باعث میشن یک سایت در صفحه اول باشه یک سایت در صفحه سوم. یا بعد تصمیم میگیرن که اصلا یک سایت در صفحه نتایج نباشه.

برای اینکه الان یکم دقیق‌تر با این الگوریتم‌ها آشنا بشیم، لازمه که بگم ما با گوگل کار داریم. شناخته‌شده‌ترین موتور جستجو متعلق به گوگل هست و طبق آماری که سایت الکسا اون رو ارائه میده، سایت Google.com در حال حاضر پربازدید ترین سایت در جهانه. یعنی غالب افراد از این موتور جستجو دارن استفاده می‌کنن پس طبیعیه که وب‌مسترها یا همون مدیران سایت‌های اینترنتی دنبال رتبه‌های برتر در گوگل باشن. تا بیشتر دیده بشن.

الگوریتم پاندا (Google Panda Algorithm)

پاندا یک الگوریتمه که از سال ۲۰۱۱ فعال شده و هدف اصلی اون ارتقاء کیفیت محتوای سایت‌هایی بودن که در گوگل نمایش داده میشدن.

یه چیز رو همین جا بگم.. ببنید گوگل در تعریف خیلی کلی یک کسب و کارِ. یعنی دنبال رشد و توسعه خودشه تا کاربراشو راضی نگه داره. وقتی که افراد بیان در مورد چیزی جستجو کنن و سایت‌ها و محتوای با کیفیت نبینن طبیعیه که ناراضی بشن. و ممکنه که به درستی خیلیا فکر کنن که گوگل اون چیزی که میخواستن رو درست بهشون نشون نداده. و سایت‌های بی کیفیت رو اورده بالا.

حالا گوگل در اصل افزایش رضایت کاربرا و توسعه خودش میاد الگوریتم‌هایی رو معرفی میکنه که کاربرا به اون چیزی که میخواستن برسن. الگوریتم پاندا دقیقا برای این درست شد که به محتوا سایت‌ها ارزش بده. سایت‌هایی که از بقیه مطلب کپی میکنن، یا محتوا صفحه‌شون خیلی کوتاهه و اطلاعات کافی نداره سایت‌هایی هستن که طبق این الگوریتم نمیتونن رتبه خوب بگیرن در گوگل.

طبق چیزی که به صورت رسمی گوگل منتشر کرده بر اساس این الگوریتم سایت‌هایی که محتوا با کیفیت و اختصاصی و مفید دارن میتونن بهترین رتبه‌ها رو بگیرن.

این از الگوریتم پاندا که کار اصلی‌ش تمرکز روی محتوا با کیفیت بود. کار اصلی رو هم به این خاطر میگم چون هر الگوریتم ممکنه روی چندتا چیز تاثیر بزاره.. مثلا همین پاندا روی تبلیغات هم حساسه. و اگر سایت به نسبت محتوای صفحه، تبلیغ زیادی داشته باشه بازم نمیتونه شانسی برای رتبه گرفتن داشته باشه. در این بخش فقط به اون هدف اصلی الگوریتم‌ها اشاره می‌کنم. که برای پاندا کیفیت محتوا بود.

الگوریتم پنگوئن (Google Penguin Algorithm)

الگوریتم پنگوئن، الگوریتم مهم بعدیه گوگلِ که یک سال بعد از الگوریتم قبلی معرفی شد. بعد از پاندا اینطور تصور میشد که دیگه سایت‌های با محتوا بی کیفیت بالا نمیان پس تمومه کار.. همه چیز خوبه دیگه. اما یه روش دیگه برای بالا اومدن و رتبه گرفتن مرسوم شد و اونم لینک سازی اسپم بود.

یعنی سایت‌ها برای خودشون میرفتن جاهای مختلف لینک میساختن و به اصلاح بک لینک می‌گرفتن. یا بک لینک میخریدن و با سایت‌های مختلف تبادل لینک می‌کردن. الگوریتم پنگوئن یکی از کارهای اصلیش برخورد با سایت‌هایی بود که به این شکل به واسطه لینک‌های غیر طبیعی رتبه گرفته بودن.

یکی دیگه از کارهای این الگوریتم، این بود که اومد به یک فرمول رتبه گرفتن تو گوگل پایان داد. قبل از پنگوئن میشد با تکرار کلمه کلیدی یا به اصطلاح Keyword Stuffing توی اون کلمه رتبه گرفت. مثلا توی مطلب به شکل غیر عادی و افراطی چندبار پشت سر هم یکی مینوشت طالبی. یا کلی برچسب در مطلب وارد میکرد که تو همش کلمه کلیدی طالبی رو میورد. تا توی این کلمه رتبه بگیره. الگوریتم پنگوئن جلوی این کار رو هم گرفت.

بازاریابی موتور جستجو چیست؟

بازاریابی موتور جستجو

بازاریابی موتورهای جستجو شامل دو مرحله بهنیه سازی موتور جستجو و پرداخت کلیکی است

برای اینکه یک کسب و کار اینترنتی بتواند روزانه مشتری‌های جدید و هدفمند جذب کند باید از بازاریابی موتور جستجو (Search Engine Marketing) استفاده کند.

 در این نوع از بازاریابی باید با استفاده از تکنیک‌هایی سایت‌ خود در صفحه نتایج موتورهای جستجو مانند گوگل، مطرح کنید. این تعریف شامل دو زیر دسته، سئو و بهینه سازی موتور جستجو (Search Engine Optimization) یا همان SEO و همچنین تبلیغات پرداخت کلیکی (Pay Per Click) یا همان PPC می‌شود. این تبلیغات منظور تبلیغات سرویس‌های خود موتورهای جستجو است. برای مثال سرویس تبلیغاتی گوگل یعنی Google Adwords جز این مدل تبلیغ به‌حساب می‌آید.

[megadesc]

بازاریابی موتور جستجو – Search Engine Marketing به اختصار SEM

صفحه نتایج موتور جستجو – Search Engine Result Page به اختصار SERP

بهینه سازی موتور جستجو – Search Engine Optimization  به اختصار SEO

پرداخت کلیکی – Pay Per Click به اختصار PPC

[/megadesc]

بهنیه سازی موتور جستجو

بازاریابی موتور جستجو SEO

سئو و بهینه سازی موتور جستجو از دو بخش سئو داخلی و سئو خارجی تشکیل شده است

بهینه سازی موتور جستجو که در ایران سِئو نامیده می‌شود (تلفظ صحیح، اِس‌ای‌او است اما ما هم برای بهنیه سازی این کلمه در گوگل مجبور هستیم قبل از نام “بهینه سازی” سئو را استفاده کنیم)، یکی از بهترین روش‌های سرمایه‌گذاری بر روی بازاریابی اینترنتی شما است. اگر شما اصول سئو و بهنیه سازی موتور جستجو یا همان SEO را یاد بگیرید، می‌توانید به صورت دائمی برای سایت خود بازدیدکننده و مشتری جذب کنید. از همین رو این تعریف در بازاریابی اینترنتی جز مهم‌ترین‌ها به‌حساب می‌آید. SEO شامل مراحلی است که در آن باعث می‌شود سایت شما در یک سری کلمات کلیدی رتبه‌های برتر را در صفحه نتایج داشته باشد. سئو و بهینه سازی موتور جستجو تقلب در نتایج نبوده، بلکه راه و روشی است که به موتورهای جستجو کمک می‌کند، مطالب سایت شما را بهتر شناخته و اهمیت آنها را درک کند.

سئو و بهینه سازی موتور جستجو از سه بخش سئو تکنیکال (Technical SEO)، سئو داخلی (On-Page SEO) و سئو خارجی (Off-Page SEO) تشکیل شده است. در سئو و بهینه سازی داخلی شما باید نکات و اصول سئو را درون سایت خود پیاده کنید. برعکس این مورد در سئو خارجی باید مراحلی را خارج از سایت رعایت کنید. سئو تکنیکال، داخلی و خارجی کاملا وابسته به هم بوده و برای موفقیت در بهینه سازی موتور جستجو باید هر سه را رعایت کنید.

  • سئو تکنیکال

SEO اولین بحث در بهینه سازیه سایته. ابتدای همین قسمت گفتم که موتور جستجو میاد اول سایت‌ها و محتوا رو شناسایی و بعد اونا رو فهرست‌بندی می‌کنه. در اس‌ای‌او تکنیکال ما باید اول یک سایت استاندارد داشته باشیم که شرایط لازم برای شناسایی و فهرست شدن رو داشته باشه.

مثلا در کدنویسی سایت ساختاردهی درست داشته باشیم. هر صفحه تگ H1 یا همون تگ اصلی عنوان رو داشته باشه. صفحات ما تگ Meta description داشته باشن، یا سایت برای نمایش در موبایل هم بهینه باشه. و مسایل امنیتی مثل گواهینامه SSL اینا مواردی هستن که در اس‌ای‌او تکنیکال باید حواسمون بهشون باشه.

یک سری دسترسی‌هایی رو هم ما باید به این خرنده‌ها بدیم. یک فایلی به نام Robots.txt داریم که توش یک سری دستورها باید نوشته بشه. و در اصل مشخص کنیم که کجای سایت رو موتور جستجو اجازه داره بخونه کجا رو نه. مثلا مشخص می‌کنیم که صفحات مربوط به CMS ما یا همون سیستم مدیریت محتوا رو گوگل و کلا هر موتور جستجو دیگه‌ای بررسی نکنه.

بعد از مرحله شناسایی باید محتوا سایت فهرست بندی یا Index بشه. برای این کار ما می‌تونیم از نقشه سایت یا Sitemap استفاده کنیم. سایت‌مپ یه صفحه روی دامنه سایت ما با پسوند .xml هست که میاد محتوا سایت رو دسته‌بندی میکنه تا راحت‌تر توسط موتور جستجو خونده بشه. اگر سایت‌مپ هم نسازیم بالاخره محتوا ما index میشه ولی بیشتر طول میکشه و شاید خطاهایی رو داشته باشه. اینا موضوعات مربوط به اس‌ای‌او تکنیکال در بازاریابی موتور جستجو بود.

اس‌ای‌او تکنیکال در مورد مسایل فنی سایته. و در اصل از چیزایی تشکیل شده که کاربر سایت به صورت مستقیم باهاشون روبرو نمیشه. مثلا کسی نمیاد بگه چقدر این سایت دسترسی‌های خوبی داده بود به گوگل یا چقدر سایت‌مپـش قشنگه!

اما یک بخش دیگه از اس‌ای‌او روی صفحه‌های قابل نمایش سایت شما انجام میشه و کاربرتون دقیقا اونا رو می‌بینه. الان می‌خوایم بریم سراغ مهم‌ترین بخش اس‌ای‌او یعنی On-Page SEO یا اس‌ای‌او درون صفحه.

[megadesc]

پیشنهاد مقاله: اصول سئو تکنیکال

[/megadesc]
  • سئو داخلی

قبل از اینکه این بخش رو توضیح بدم یه نکته رو هم میخوام اضافه کنم. توی بخش‌های مختلف اس‌ای‌او در بازاریابی موتور جستجو بعضی موضوعات یه هم‌پوشانی با هم دارن. مثلا سرعت لود صفحه چیزی هست که هم به اس‌ای‌او درون صفحه ارتباط داره هم اس‌ای‌او تکنیکال. به این خاطر که وقتی ما میخوایم یک صفحه رو بهینه کنیم لازمه که به سرعت لود شدن اون هم اهمیت بدیم چون خیلی مهمه.

 اما برای بالا بردن سرعت لود، یک سری کارها باید به صورت کلی و پایه‌ای روی سایت انجام بشن که اینجا به اس‌ای‌او تکنیکیال بر می‌گردیم.

مثلا برای افزایش سرعت ما باید فایل‌های CSS و HTML قالبمون رو فشرده کنیم. این باید روی کل سایت انجام بشه و به اس‌ای‌او تکنکیال مربوط میشه اما بر هر صفحه هم ما باید مثلا تصاویر رو تا جایی که ممکنه کم‌حجم انتخاب کنیم یا اونا رو فشرده کنیم. این مورد هم باز به سرعت لود صفحه مربوط میشه اما مشخصا در اس‌ای‌او درون صفحه ما بهش می‌پردازیم.

اینم از سرعت لود صفحه که خواستم دقیقا بین اس‌ای‌او تکنیکال و اس‌ای‌او درون صفحه اون رو معرفی کنم.

همون‌طور که گفتم اس‌ای‌او درون صفحه قابل نمایشه و کاربرا به صورت مستقیم اون رو میتونن ببینن. یعنی دقیقا هر چیزی که ما توی یک صفحه سایتمون منتشر می‌کنیم می‌تونه بر اساس اصول اس‌ای‌او برای موتورهای جستجو بهینه بشه. از عنوان صفحه تا تک‌تک پاراگراف‌ها و عکس‌هایی که توی یک صفحه هست.

اما برای بدونیم این بهینه سازی چطور باید انجام بشه، باید اول با کلمه کلیدی یا Keyword آشنا بشیم.

کلمه کلیدی در اصل اون عبارتیه که جستجو میشه. شما وقتی در گوگل تایپ می‌کنید مثلا کسب و کار اینترنتی و Search رو می‌زنید، در واقع کلمه کلیدی کسب و کار اینترنتی رو جستجو کردید. فرقی هم نمیکنه که تک کلمه‌ای باشه، ترکیب باشه یا حتی یک سوال. الان کلمه کلیدی‌های زیادی داریم که با چطور و چگونه شروع میشن.

همون‌طور که گفتم کسی یک کلمه کلیدی رو جستجو می‌کنه. یعنی کاربر دنبال محتوایی در مورد اون کلمه‌س. پس ما باید در اولین مرحله کلمه‌های کلیدی رو شناسایی کنیم. یعنی بر اساس موضوع فعالیتمون بدونیم که چه کلماتی مهم هستن و دارن جستجو میشن.

مثلا همون کلمه کیدی کسب و کار اینترنتی رو ما میخوایم روش کار کنیم و یک صفحه‌ای رو بر اساس این کلمه بهینه کنیم. طبق اصول پایه‌ایه ما باید از این کلمه کلیدی در چند جا استفاده کنیم.

اولینش در عنوان محتوا است. عنوانی که از لحاظ تکنیکی در تگ H1 قرار داره. این تگ‌ها که ۶ تا هستن، تگ‌های Heading اسمشونه و برای عنوان‌ها و زیرعنوان‌های مطلب می‌تونید ازشون استفاده کنید. استفاده از همشون اجباری نیست ولی حداقل هر صفحه باید یک تگ اصلی H1 برای عنوان اصلی داشته باشه.

بعد از عنوان، در متن اصلی محتوا هم طبیعتا باید از کلمه کلیدی استفاده بشه. قبلا عدد مشخص می‌کردن دقیقا یه درصدی از محتوا باید کلمه کلیدی توش تکرار بشه. یعنی چگالی کلمه کلیدی مشخص می‌کردن و هنوزم خیلی‌ها به همین شکل کار می‌کنن. اما چیزی که الان مهم شده، صرفا خود کلمه کلیدی و تکرار اون نیست. شما باید مفهوم رو برسونید.

جای بعدی که باید خیلی هوشمندانه از کلمه کلیدی و باز کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید، بخش توضیحات متا یا Meta Description هست.

ببیند وقتی کلمه‌ای در گوگل جستجو کنید و به لیست سایت‌ها که نگاه کنید، یه ساختاری رو میبینید. جدیدا اول آدرس صفحه یا همون URL نمایش داده میشه بعدش عنوان و بعد تقریبا دو خط متن. این توضیحات متنی رو بهش میگن توضیحات متا.

شما در این قسمت هم باید از کلمه کلیدی استفاده کنید و باز هم مثل متن اصلی توصیه میشه که اون کلمه رو اول یک بار حتما بیارید توی توضیح و بعد با کلمات کلیدی مرتبط و هم‌خانواده سعی کنید اون رو شرح دهید.

  • سئو خارجی

اس‌ای‌او خارج از صفحه، اینطوریه که ما مستقیما روی خود سایت کار نمی‌کنیم. خیلی سریع اگر بخوام توضیح بدم، میشه اون رو به دو بخش لینک سازی و فعالیت در رسانه‌های اجتماعی خلاصه کرد.

لینک سازی (Link Building) که اینجا منظورمون لینک سازی خارجی هست، یه مبحث خیلی مفصلیه و کلی هم نکته در موردش هست. و شاید حتی بیشتر از یک قسمت در آینده بخوایم بهش اختصاص بدیم. اما به صورت کلی وقتی ما داخل یک سایتی بریم که بشه لینک گذاشت اونجا، و لینک سایتمون رو قرار بدیم، یعنی لینک برای خودمون ساختیم. مثلا میریم تو انجمن‌های اینترنتی یکی از مطالبمون رو منتشر می‌کنیم و بعد آخرش لینک سایت خودمون رو قرار میدیم.

ساخت لینک در سایت‌های دیگه برای خودمون، خیلی ساده شد لینک سازی. مورد دیگه در اس‌ای‌او خارج از صفحه مربوط به فعالیت در رسانه‌های اجتماعی میشه.

همون‌طور که میدونید رسانه‌های اجتماعی خیلی پرطرفدارن و یه جورایی میشه گفت اکثر کاربرای اینترنت دارن ازشون استفاده می‌کنن. حالا بیشتر  منظورم سه رسانه اجتماعی فیس‌بوک، توییتر و اینستاگرام هست.

چون کاربرای زیادی اونجا هستن، و ترافیک بالایی دارن، سایت‌های رسانه‌های اجتماعی اعتبار خیلی خوبی هم دارن و توی موتورهای جستجو هم صفحاتشون ایندکس میشه.

پس به‌عنوان آخرین توصیه در بحث اس‌ای‌او، و اس‌ای‌او خارج از صفحه، سعی کنید در همه رسانه‌های اجتماعی صفحه برای سایت خودتون بسازید و در اون معروفاش فعالیت هم داشته باشید و مطالبتون رو اونجا هم منتشر کنید. توضیحات مربوط به اس‌ای‌او هم تموم شد و بریم سراغ بخش آخر بازاریابی موتور جستجو یعنی استراتژی و تبلیغات.

پرداخت کلیکی

پرداخت کلیکی PPC

دومین قسمت از بازاریابی موتور جستجو که ارتباط مستقیمی با بهینه سازی ندارد، پرداخت کلیکی یا PPC است. پرداخت کلیکی اصلی‌ترین منبع درآمد موتورهای جستجو بوده و شما می‌توانید با پرداخت هزینه در سرویس‌های مخصوص اینکار سایت خود را در کلمات کلیدی موردنظر در رتبه‌های بالا نمایش دهید.

در سرویس پرداخت کلیکی شما به ازای هر کلیکی که روی سایت شما می‌شود، هزینه پرداخت می‌کنید نه بر اساس تعداد نمایش آن. بزرگ‌ترین سرویس پرداخت کلیکی در دنیا در اختیار بزرگ‌ترین موتور جستجو دنیا یعنی گوگل است. سرویس تبلیغات Google Adwords جهت انجام خدمات پرداخت کلیکی راه‌اندازی شده و شما با باز کردن و شارژ کردن حساب خود می‌توانید به صورت کلمات کلیدی خود را انتخاب و صفحه‌های هدف سایت خود را مشخص کنید. بودجه کل و روزانه شما تعیین کننده تعداد کلیک‌ها است. همچنین همه کلمات کلیدی باهم برابر نبوده و در کلماتی که رقابت بیشتر است باید بیشتر بابت هر کلیک هزینه کنید.

در بازاریابی موتور جستجو بیش از ۸۰ درصد کسب و کارها تنها قسمت اول یعنی سئو و بهینه سازی را انجام می‌دهند زیرا بدون هزینه بوده و در دراز مدت جواب‌گو نیاز آنها است. از طرف دیگر تحقیقات نشان داده که کاربران علاقه زیادی به کلیک بر روی تبلیغات گوگل ندارند و بیشتر بر روی نتایج طبیعی (Organic Search)‌ کلیک می‌کند. تبلیغات گوگل در بین خود نتایج نمایش داده می‌شود با این تفاوت که قبل از آدرس سایت نشان Ad که خلاصه‌شده تبلیغات (Advertise) است، دیده می‌شود.

تفاوت بازاریابی موتور جستجو (SEM) با بهنیه سازی موتور جستجو (SEO)

تفاوت بازاریابی موتور جستجو (SEM) با بهنیه سازی موتور جستجو (SEO)

سئو و بهینه سازی موتور جستجو (SEO) بخشی از بازاریابی موتور جستجو (SEM) است.

سئو و بهینه سازی موتور جستجو (SEO) بخشی از بازاریابی موتور جستجو (SEM) بوده و تنها بروی خود سایت و بالا بردن صفحه‌های آن در موتور جستجو تاکید دارد. اما در بازاریابی موتور جستجو شما باید علاوه بر بهینه سازی استراتژی برای تبلیغات کلیکی در موتور جستجو داشته باشید. سرویس Adwords گوگل هم پیچیدگی‌های خاص خود را داشته و در آن به صورت حرفه‌ای کلمات کلیدی را انتخاب کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. همچنین یک تفاوت غیر علمی هم این دو با یک دیگر دارند! سئو و بهینه سازی محدودیتی نداشته و هر کس از هر کجای دنیا می‌تواند سایت خود را بهینه کند اما سرویس Google Adwords برای کشور ایران در دسترس نیست و حتی زمانی که از طریق شرکت‌های واسطه بخواهید این امکان را برای سایت خود بگیرید نباید هیچ نامی از ایران باشد. دامنه ir. که اصلا امکان ثبت ندارد و حتی اگر حساب را شارژ کرده و باشید و دامنه ایران را وارد کنید حساب شما بسته شده و پول شما هم از دست می‌رود. همچنین نام ایران در نام دامنه نیز تاثیرگذار بوده و تنها سایت‌هایی از ایران می‌توانند از این سرویس استفاده کنند که دامنه بین‌المللی داشته باشند.

چرا SEM بدون SEO فایده‌ای ندارد؟

اگر شما در بازاریابی موتور جستجو (SEM) صرفا تبلیغات کلیکی را درنظر گرفته و روی آن کار کنید و اصلا کاری به سئو و بهنیه سازی (SEO) نمی‌توانید در درازمدت نتجیه بگیرید. در اصل شما تا همیشه نمی‌توانید پول تبلیغات بدهید، حتی اگر هم مشکلی بابت تامین هزینه نداشته باشید، شما کاملا به آن وابسته شده و بدون آن نمی‌توانید درآمدزایی کنید. همانطور که گفته شد اصلا بسیاری از کسب و کارها تبلیغات کلیکی نداشته و صرفا با بهینه سازی در نتایج بالا قرار گرفته و درآمدزایی می‌کنند. پس نه‌تنها توصیه من بلکه اکثر فعالین این حوره بر این باورند که شما باید در ابتدا بر روی SEO تمرکز کنید و در صورتی که نیاز به توسعه بیشتر داشتید می‌توانید از تبلیغات نیز استفاده بکنید.

چه‌زمان تبلیغات PPC به SEO اولیت دارد؟

یک سری کسب و کارهای اینترنتی نیاز به مشتری در یک بازه زمانی کوتاه دارند و به دلیل مشکل زمان به تبلیغات کلیکی (PPC) روی می‌آورند. از آنجایی که سئو و بهینه سازی سایت کاری زمان‌بر بوده و در بازه زمانی سه تا شش ماه (و در موارد سخت‌تر بیشتر از شش ماه) جواب می‌دهد، ممکن است کسب و کارهایی زمان را از دست بدهند. برای این دسته کسب و کارها بهتر است با تبلیغات کلیکی یا همان PPC کار کنند. برای مثال سایت‌های خدمات گردشگری به‌خصوص تورها، در یک زمان خاص برای مثال تعطیلات عید نوروز قصد جذب مشتری دارند. بهترین کار برای آنها تبلیغات از نوع PPC در گوگل است تا به سرعت مشتری‌های تور گردشگری را جذب خود کنند. طبیعتا برای این دسته از خدمات سئو و بهینه سازی جواب نخواهد داد.

استراتژی بازاریابی موتور جستجو چگونه است؟

استراتژی بازاریابی موتور جستجو

که وقتی اسم استراتژی میاد ما باید به هدف‌هامون فکر کنیم. در استراتژی موتور جستجو هدف اصلی ما اینه که کاربر هدفمند وارد سایتمون کنیم. یعنی دقیقا اون مخاطب خاصی که مدنظرمون هست رو مثلا از طریق گوگل وارد سایت کنیم.

مثالشم سادس. گفتم که.. کسی که بخواد مثلا کسب و کارشو شروع کنه نمیاد سرچ کنه کسب و کار اینترنتی. دقیق تر سرچ میکنه مثلا راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی. خب این سرچ‌ها رو گفتیم چین؟ کلمه کلیدی.

پس استراتژی ما میتونه این باشه که روی کلمات کلیدی خاص‌تری وقت بزاریم. مخصوصا وقتی تازه‌کار هستیم و تازه بخوایم روی اس‌ای‌او کار کنیم، بریم سراغ کلمات کلیدی طولانی تر و در اصل دقیق‌تر، بهتر میتونید نتیجه بگیریم.

یه مثال هم در مورد خود سایت فوربو می‌زنم. در زمان ضبط این قسمت پادکست، دقیقا روی کلمه کلیدی کسب و کار اینترنتی سایت فوربو در صفحه دوم گوگل و رتبه چهارمه. الان این کلمه، کلمه کلیدی سختی حساب میشه چون سایت‌های قدیمی و با اعتبار بیشتری در موردش مطلب دارن.

اما اگر بیاید راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی رو سرچ کنید، سایت فوربو تو صفحه اول، رتبه یک رو داره. این کار، یعنی تمرکز روی کلمات کلیدی خاص و دقیق‌تر، باعث میشه که هم راحت‌تر با بقیه رقابت کنید و مهم‌تر از همه‌چیز، کاربر هدفمند جذب کنید.

الان من استراتژیم این بوده که افرادی که دنبال راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی هستن رو جذب کنم، اومدم رو این کلمه وقت گذاشتم و محتوا تولید کردم و اصول اس‌ای‌او رو رعایت کردم و رتبه گرفتم. و دقیقا همون کسایی که دنبال راه‌اندازی هستن رو دارم از طریق جذب سایت می‌کنم. اینم از یه طرح در بحث استراتژی موتور جستجو.

در برنامه استراتژی دیجیتال هر کسب و کار اینترنتی باید قسمتی به بازاریابی موتور جستجو (SEM) درنظر گرفته شود. شما برای کسب نتیجه در موتورهای جستجو نیاز به زمان دارید. هیچ وب‌سایتی در یکی دو روز به صفحه اول نتایج نمی‌آید و از آنجایی که فاکتورهای زیادی در رتبه‌بندی دخیل هستند، بالا آمدن در نتایج زمان‌بر است.

زیرا زمانی شما شروع به کار می‌کنید، قطعا سایت‌هایی از قبل بوده‌اند و یا حتی اگر یک ماه زودتر شما آغاز کرده باشند، از شما جلو تر هستند اما با یک برنامه بلندمدت که سه تا شش ماه معمولا در نظر گرفته می‌شود، می‌توانید به رقبا نزدیک شده و خود را به نتایج اولیه گوگل برسانید.

همانطور که مطرح شد، برنامه بازاریابی موتور جستجو شما وابسته به برنامه بازاریابی محتوا و برنامه شما برای تولید محتوا است. شما در یک سری زمان‌های مشخص برای مثال سه روز در هفته در یک ساعت خاص می‌توانید زمان انتشار مقالات خود را تعیین کنید. انتشار مقالات در یک برنامه زمانی مشخص و تکرار آن حداقل برای یک‌ماه می‌تواند سرعت ایندکس شدن (ثبت شدن مطلب در گوگل) را بالا ببرد.

وقتی شما در زمان‌های مشخص سایت را بروزرسانی کنید، خزنده‌های گوگل (Google Crawler) با عملکرد سایت شما بهتر آشنا شده و این عامل نسبتا مهمی می‌توانید برای وب سایت شما باشد. بعد ریختن برنامه مشخص برای تولید محتوا باید دانش بهینه سازی موتور جستجو (SEO) را بدست آورید. شما با تولید مقالات مفید و کاربردی و سپس اعمال تمامی تکنیک‌های سئو داخلی و خارجی می‌توانید در بازه زمانی سه تا شش ماه به نتیجه‌ای که می‌خواهید برسید.

توجه داشته باشید که رسیدن به رتبه‌های بالا در گوگل اصلا یک برنامه مشخص ندارد. در پست مربوطه سئو و بهینه سازی به صورت کامل این موارد مطرح می‌شود اما فاکتورهای زیاد رتبه‌بندی باعث می‌شود کار برای بالا آمدن سخت‌تر شود.

همچنین بالا آمدن در هر کلمه کلیدی متفاوت است و باید ببینید که رقابت در آن کلمه چقدر است. نکته بسیار مهم در این بخش این است که برای شروع به هیچ‌وجه با کلمات کلیدی مهم و اصلی شروع نکنید زیرا در همان ابتدا به آن نرسیده و ممکن است کلا ناامید شوید. برای مثال کلمه کلیدی آموزش آشپزی یک کلمه کلیدی سخت در گوگل به‌حساب می‌آید. شما برای اینکه در این کلمه بالا بیایید لازم است ابتدا برای کلمات کلیدی این کلمه تمرکز کنید.

مثلا کلمه کلیدی را هدفمندتر کنید. آموزش آشپزی محلی، سنتی، (مکان خاص یا مدل خاص غذا). شما با ریزتر شدن در موضوع می‌توانید نتیجه بسیار بهتری در نتایج گرفته و سپس از طریق این صفحات بالا آمده بر روی کلمه کلیدی اصلی‌تان لینک‌سازی انجام دهید.

 

پادکست فوربو؛ قسمت ۲۴ بازاریابی موتور جستجو

برای اطلاعات بیشتر و دنبال کردن پادکست فوربو بر روی اپلیکیشن‌های پادکست به سایت پادکست فوربو مراجعه کنید.

لینک دانلود قسمت ۲۴ پادکست فوربو

 

پایان مقاله اصول بازاریابی موتور جستجو

به پایان این مقاله آموزشی در مورد بازاریابی موتور جستجو در سایت فوربو رسیدیم. در صورتی سوالی در مورد این مقاله دارید، می‌توانید آن را از طریق قسمت نظرات ارسال کنید. ما حتما به سوال شما پاسخ خواهیم داد.

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها