فوربو به غیر از محتوای متنی در سایت، به صورت هفتگی یک برنامهی صوتی را ضبط و منتشر میکند.
اولین قسمت فوربو در آبان ۱۳۹۷ پخش شد. در این پادکست در راستای موضوعات سایت، به بررسی موارد مربوط به دیجیتال مارکتینگ پرداخته میشود. در واقع میتوان پادکست فوربو را نسخهی صوتی مقالات سایت فوربو معرفی کرد که در یک چارچوب مشخصتر و پشت سر هم مطالب را منتقل میکند. قبل از اینکه سراغ فصلها و قسمتهای پادکست بریم، در ابتدا بهتر است با راههای شنیدن پادکست آشنا شوید.
راههای شیندن پادکست فوربو
پادکست فوربو توسط سایت فوربو میزبانی میشود. یعنی فید پادکست مربوط به خود سایت فوربو بوده و میتوانید با وارد کردن آن در هر سرویس و اپلیکیشن پخش پادکست، به قسمتهای فوربو گوش دهید.
آدرس فید پادکست فوربو: https://furbodm.com/podcast/feed/podcast
اما به جز فید راه دیگری هم برای شنیدن پادکست وجود دارد. منبع اصلی همه قسمتهای فوربو طبیعتا صفحهی پادکست فوربو به آدرس Furbodm.com/podcast است.
شما در این صفحه میتوانید به تمامی قسمتها دسترسی داشته باشید و آنها را به صورت آنلاین بشنوید. همچنین امکان دانلود قسمتها به صورت جداگانه وجود دارد.
سادهترین راه برای شنیدن پادکست
سادهترین حالت برای شنیدن پادکست فوربو و به صورت کلی هر پادکست دیگری، استفاده از اپلیکیشنهای پخش پادکست یا همان پادگیرها (Podcatcher) است. بر روی هر موبایل و سیستم عاملی که استفاده میکنید، میتوانید به اپلیکیشنهای مختلفی دسترسی داشته باشید.
پادکست فوربو روی همه سرویسهای پخش پادکست منتشر شده است. اپل پادکست (Apple Podcasts)، گوگل پادکست (Google Podcasts)، اسپاتیفای (Spotify) ، کست باکس (CastBox)، استیتچر (Stitcher)، گوگل پلی موزیک (Google Play Music)، آیهارت رادیو (iHeart Radio)، ساندکلاد (Sound Cloud)، ایکست (A Cast)، اورکست (OverCast)، رادیو پابلیک (Radio Public)، اسپریکر (Spreaker)، پاکتکست (PocketCast)، پادبین (Podbean)، پادبی (Podbay)، توناین (TuneIn)، لیسننوت (ListenNote) و.. برخی از سرویسهای پخش فوربو هستند.
علاوه بر این سرویسهای خارجی، فوربو بر روی سایت و اپلیکیشنهای فیدیبو، ناملیک و تهران پادکست هم در دسترس است.
پیشنهاد فوربو برای گوش دادن به پادکست
یکی از پرطرفدارترین اپلیکیشنهای پخش پادکست در ایران، اپلیکیشن کست باکس (CastBox) است که هم برای سیستم عامل اندروید و iOS عرضه شده است. همچنین از طریق سایت این سرویس هم میتوانید با دسکتاپ به پادکستها گوش کنید.
بعد از نصب و ثبتنام در این اپلیکیشن میتوانید به راحتی با جستجو پادکست موردنظر، پادکست را پیدا کرده و آن را دنبال کنید. در زمان نگارش این مطلب، فوربو در کست باکس بیش از ۲۵ هزار دنبال کننده دارد.
در کست باکس میتوانید با روشن کردن نوتیفیکیشن از زمان پخش قسمتهای جدید پادکست هم مطلع شوید. امکان تغییر سرعت خوانش فایل صوتی، جلو و عقب کردن، تقویت صدا و همچنین فعال کردن حالت خواب، از ویژگیهای کلی کست باکس است. همچنین میتوانید هر قسمت را جداگانه دانلود کرده و یا به نرمافزار اجازه دهید خودش به صورت اتوماتیک این کار را برای شما انجام دهد.
شاید مهمترین دلیلی که کست باکس در ایران پر طرفدار شده است، پشتیبانی از منطقهی ایران و زبان فارسی است. شما بعد از نصب اپلیکیشن میتوانید به لیست کامل پادکستهای فارسی و دستهبندیهای مختلف دسترسی داشته باشید و راحت بین پادکستها، پادکستهای مورد نظر خود را پیدا کنید.
فصل اول پادکست فوربو
فصل اول فوربو به نوعی تمرین ساخت پادکست بود. به دلیل نداشتن تجربه در ضبط و گویندگی و همچنین بلد نبودن یک سری موارد تکنیکی برای تدوین پادکست، کیفیت قسمتهای این فصل اصلا خوب نیست. سه قسمت ابتدایی کیفیت بسیار پایینتری به نسبت سایر قسمتها دارند.
بعد از گذشت حدود دو سال، یک فایل صوتی به ابتدای قسمت اول اضافه شد که توی اون از شنوندههای جدید درخواست کردم که از قسمت ۸ (فصل دوم) شنیدن پادکست رو شروع کنن. شما هم اگر قصد شنیدن پادکست فوربو را دارید، حتما همین کار را انجام دهید.
فصل اول پادکست فوربو شامل هفت قسمت با موضوعات، ایده کسب و کار اینترنتی، تولید محتوا، بررسی کتاب اثر مرکب در ۲ قسمت، اصول بهینهسازی موتور جستجو، ساختن پادکست و ساختن سایت اینترنتی بود. موضوعات این فصل همگی در قسمتهای آینده و فصلهای بعدی فوربو به صورت کاملتر با کیفیت بهتر مورد بررسی قرار گرفتند.
فصل دوم پادکست فوربو
در فصل دوم به سراغ راهاندازی کسب و کار اینترنتی بر پایه سایت اینترنتی رفتیم.
فصل دوم پادکست فوربو ۱۰ قسمت داشت و توی اون هر قسمت مرحله به مرحله به موضوع راهاندازی سایت و حالتها و قسمتهای مختلف اون پرداختیم.
اولین قسمت فصل دوم، یعنی قسمت هشتم با این سوال شروع شد که چرا کسب و کار اینترنتی راهاندازی کنیم؟ سپس مجدد به موضوع ایده پرداخته شد. در قسمتهای بعدی دانش و ابزار مورد نیاز برای کسب و کار اینترنتی، برنامهریزی کسب و کار را هم بررسی کردیم. در قسمت ۱۲ به صورت عملیتر معرفی هاست و دامنه و در قسمتهای بعدی انواع وبسایت، وردپرس و ووکامرس را بررسی کردیم. در ادامهی این فصل پلاگینهای کاربردی وردپرس و همینطور نحوهی طراحی سایت هم معرفی شد.
آخرین قسمت فصل دوم بهنوعی مقدمهای برای فصل جدید فوربو بود. قسمت ۱۷ پادکست فوربو در مورد دیجیتال مارکتینگ و انواع روشهای اون بود. بعد از اینکه این قسمت به اتمام رسید، قصد داشتیم بعد از راهاندازی به سراغ توسعهی کسب و کار اینترنتی با رویکرد دیجیتال مارکتینگ بریم، اما یک فصل کوتاه بین فصل دوم و سوم قرار گرفت.
فصل سوم پادکست فوربو
در فصل سوم پادکست فوربو به سراغ موضوع رشد فردی رفتیم. چرا؟
به این دلیل که کسانی که علاقهمند به راهاندازی کسب و کار اینترنتی و کارآفرینی و موارد این چنینی هستند، علاقهی زیادی هم معمولا به رشد و توسعهی فردی دارند. و در این حوزه بسیاری کتابها و افراد معروف وجود دارد که دنبال کردن همهی آنها با توجه به نظری که من داشتم، مفید نبود.
فصل سوم پادکست فوربو یک فصل کوتاه ۴ قسمتی است که با حمایت کاوه نگار و نت نگار منتشر شد. در اولین قسمت این فصل یعنی قسمت ۱۸ به معرفی کلیات رشد فردی پرداختیم. اینکه اصلا این موضوع چی هست و از چه بخشهای تشکیل شده.
سپس در سه قسمت بعدی سه کتاب از سه جنس نویسندهی مختلف حوزهی رشد فردی رو بررسی کردیم. به نوعی نقد و بررسی. کتابهای اثر مرکب دارن هاردی، طرز فکر کارول دوک و قانون ۵ ثانیه مل رابینز.
فصل چهارم پادکست فوربو
در چهارمین فصل پادکست فوربو مشخصا به سراغ دیجیتال مارکتینگ رفیتم. در قسمتهای ابتدایی این فصل ابتدا تکتک شاخههای بازاریابی دیجیتال را معرفی کردیم و سپس به سراغ بررسی دقیقتر هر کدام رفتیم.
فصل چهارم پادکست فوربو همچنان در حال پخش است و یکی پس از دیگری موضوعات مربوط به دیجتال مارکتینگ مانند بازاریابی اینترنتی، بازاریابی محتوا، بازاریابی موتور جستجو، بازاریابی ایمیلی و بازاریابی رسانههای اجتماعی را بررسی میکنیم.
این فصل طولانیترین فصل فوربو بوده و در حال حاضر در زمان نگارش این مطلب، بیش از ۳۲ قسمت در این فصل پخش شده است. در بین فصل چهارم، یک پروندهی ۸ قسمتی با موضوع فروشگاه اینترنتی به اسم شاپمستر نیز داشتیم. در این فصل هم تا به اینجا قسمتهای با حمایت ایران سرور و یکتانت منتشر شده است.
زمان پخش پادکست فوربو
پادکست فوربو به صورت هفتگی منتشر میشود اما با نگاهی به زمان انتشار اولین قسمت میتوان متوجه شد که به صورت منظم پخش صورت نگرفته است. پادکست فوربو به صورت پروندهای به موضوعات پرداخته و بعد از اتمام یک پروندهی موضوعی یا یک فصل، چند هفتهای قسمت جدید نداشته اما در جدیدترین برنامهی پادکست فوربو در فصل چهارم، در حال حاضر برنامهای برای انتشار هفتگی منظم تا پایان تابستان وجود دارد.
شنبهها میتوانید به قسمت جدید پادکست فوربو گوش کنید. بر روی هر اپلیکیشن پخش پادکست که فوربو را دنبال میکنید میتوانید با روشن کردن نوتیفیکیشن به محض انتشار قسمت جدید از آن مطلع شوید.
در صورتی که سوالی در خصوص پادکست فوربو داشتید و یا پیشنهادی برای آن داشتید حتما از طریق قسمت نظرات چه در سایت فوربو چه در سرویسهای اپلیکیشن پادکست، اون رو ارسال کنید.
همچنین در صورتی که قصد دارید کسب و کار خودتون رو به شنوندگان فوربو معرفی کنید، میتونید اسپانسر پادکست باشید. ایمیل ارتباطی پادکست، podcast@furbodm.com است.