سئو درون صفحه: ساختار لینک

آموزش سئو ۷: سئو درون صفحه: ساختار لینک

رضا توکلی

رضا توکلی

نویسنده علاقه‌مند به داستان | سازنده فوربو

لینک (Link) کلمه‌ای کوتاه اما پر استفاده در سئو و بهینه سازی. این دیگر واقعا آخرین قسمت بخش سئو درون صفحه است. در قسمت ششم که در خصوص سرعت لود سایت بود، گفتیم که در حال مطالعه آخرین قسمت بخش سئو درون صفحه هستید، اما لینک‌سازی جای خود را به لینک‌ داد!

به موضوع‌ لینک‌سازی که بیشتر مباحث آن مربوط به سئو خارج از صفحه‌ است. تصمیم گرفتیم که یک قسمت دیگر را هم در سئو درون صفحه بمانیم. در این مقاله به ساختار لینک و کلا ویژگی‌های آن می‌پردازیم. هم‌پوشانی کوچکی هم در بخش لینک‌های خارجی، با سئو خارج از صفحه خواهیم داشت. با فوربو همراه باشید.

[megadesc]پیش‌نیاز این مقاله: اصول سئو و بهینه سازی موتور جستجو[/megadesc]

مقدمه‌ای بر لینک

لینک -پیوند- مشابه معنی لغوی خود، به‌معنای ارتباط میان دو چیز است. در فضای وب هم ما برای اشاره کردن به یک موضوع و سایت دیگر از لینک استفاده می‌کنیم. لینکی از صفحه‌ A که به صفحه‌ B وصل می‌شود.

پیوندها می‌توانند داخلی باشند. یعنی بین صفحات درون یک سایت. به‌طور مشخص‌تر یعنی از یک صفحه در یک دامنه به صفحه دیگر از همان دامنه. علاوه بر این حالت، می‌توانند خارجی نیز باشند. یعنی از یک دامنه به یک دامنه دیگر. علاوه بر این مدل‌ها، لینک‌ها می‌توانند فالو یا نوفالو باشند. در مورد همه این موارد در ادامه مقاله صحبت خواهیم کرد.

پیوند یکی از موضوعات مهم در سئو و بهینه‌ سازی است. اما امروزه مانند قبل اعتبار خیلی زیادی ندارد. خیلی ساده اگر بخوام توضیح بدم، باید بگم که: قبلا وقتی روی یک کلمه کلیدی، لینک‌های زیادی در سایت‌های مختلف ساخته می‌شد، اون سایتی که بهش لینک داده‌ بودن، روی اون کلمه، به‌راحتی رتبه در گوگل می‌گرفت.

یعنی لینک‌های زیاد برای یک صفحه خیلی در رتبه‌بندی سایت‌ها در صفحه‌ نتایج موتور جستجو (SERP) تاثیر داشت. اما گوگل با معرفی آپدیت‌ها و الگوریتم‌های خودش داره سعی می‌کنه که اعتبار لینک‌ها رو کم کنه -و کرده-. امروز می‌توان گفت که واقعا با لینک نمی‌توان جایگاه یک سایت را در گوگل تضمین کرد. پس چه چیز اهمیت دارد؟ محتوا.

نوشتن محتوا با کیفیت در حال حاضر بیشتر از هر چیز دیگه‌ای برای یک سایت ارزش داره. و صرفا داشتن بک‌لینک برای یک صفحه ملاک با ارزش بودن اون صفحه نیست. در خصوص محتوا در مقالات دیگر بیشتر خواهیم گفت اما بگذارید به موضوع اصلی این مقاله بپرازیم. یعنی لینک.

بررسی ساختار لینک – آدرس صفحه URL و انکر تکست

وقتی می‌گوییم لینک در واقع داریم در مورد یک ساختار مشخص صبحت می‌کنیم. لینک یک کد دستوری HTML هست که از دو بخش مهم تشکیل شده. اول آدرس صفحه موردنظر (URL) و دوم متنی که قرار است لینک دار شود. این متن را انکر تکست (Anchor Text) می‌گویند.

لینک در ساختار HTML از دو تگ a و href ساخته میشه. حرف a اول کلمه Anchor هست -به‌معنای لغوی لنگر- و کلمه href هم مخفف کلمه Hyperlink Reference. حالا در ادامه ساختار یک لینک رو مشاهده می‌کنید:

<a href=”https://furbodm.com”>فوربو</a>

همون‌طور که مشاهده می‌کنید ابتدا آدرس یک صفحه URL در کد قرار گرفته. این آدرس مربوط به صفحه اول سایت فوربو هست. و بعد از اون کلمه «فوربو». این کلمه رو از لحاظ تکنیکی انکر تکست می‌نامیم ?. در یک مدل لینک سازی که برای رتبه گرفتن توی یک کلمه خاص مورد استفاده قرار می‌گیره، به این انکر تکست، همون کلمه کلیدی هم میگن. مثلا گفته میشه که برای کلمه‌ کلیدی‌تون لینک بسازید. به این شکل. منظور این هست که انکر تکست باید کلمه کلیدی موردنظر شما باشه.

این از ساختار لینک. در کد یک لینک به این شکل نوشته میشه. حالا در این قسمت می‌خوام کلمه سئو رو به صفحه «تگ سئو» تو سایت فوربو لینک بدم. برای مشخص بودن بولد هم می‌کنم اون رو. سئو . انکر تکست این لینک «سئو» و صفحه هدف اون آدرس https://furbodm.com/tag/seo هست.

بک‌لینک چیست؟

سئو درون صفحه: ساختار لینک

بک‌لینک (Back Link) هم دیگر از تعاریفی است که در حوزه سئو زیاد مطرح می‌شود. به لینک‌های خارجی که یک سایت هدایت‌ می‌شوند، بک‌لینک می‌گویند. و بر اساس الگوریتم‌های قدیمی گوگل، هرچه تعداد بک‌لینک‌های یک سایت بیشتر باشد -یعنی سایت‌های بیشتری به آن لینک‌ داده باشند- آن سایت اعتبار بیشتری خواهد داشت. و طبیعتا در صفحه نتایج جستجو رتبه بهتری می‌گیرد.

پس به لینک‌های B،C و D که همگی به سایت A وصل شده‌اند، بک‌لینک‌هایی برای سایت A می‌گویند. در مبحث لینک سازی و ساخت لینک که در قسمت‌های بعدی آموزش سئو به بررسی آن می‌پردازیم، در واقع در حال گرفتن بک‌لینک برای یک سایت هستیم.

مهم‌ترین فاکتور برای بک‌لینک‌ها، کیفیت آن‌ها است. بک‌لینک‌های یک سایت باید از سایت‌هایی باشند که به نسبت سایت موردنظر، شرایط بهتری داشته باشند. یعنی بازدید بهتر، رتبه و اعتبار بالاتر. همه این موارد توسط ابزارهای قابل شناسایی است. در خصوص این موضوع هم در قسمت مربوط به لینک‌سازی صحبت خواهیم کرد.

انواع لینک

قسمت ساختار پیوند را یک‌بار دیگر مشاهده کنید. در تگ HTML نوشته شده خبری از یک تگ اضافی نیست و تنها آدرس URL و انکرتکست نوشته شده است. اما با وارد کردن یک تگ rel به این کد می‌تواند دستوری جدید برای آن را تعریف کرد. دو-فالو و نو-فالو

لینک فالو – Follow

همه لینک‌ها به‌صورت عمومی و از پیش تعریف شده، دو فالو (Do Follow) هستند. که به همان لینک‌های فالو مشهورند. هر لینکی که توسط آن ساختار ساده HTML ساخته شود، یک لینک فالو است. اما ویژگی این فالو بودن چیست؟

لینک‌های فالو اعتبار صفحه (سایت) A را به صفحه (سایت) B منتقل می‌کنند. یعنی به‌ موتور جستجو‌ای مثل گوگل این فرمان داده می‌شود که من محتوا صفحه (سایت) B را تایید می‌کنم. از همین رو لینک‌های فالو بسیار مهم هستند. و در محبث لینک‌ سازی هم افراد سعی می‌کنند که همیشه لینک‌های فالو از سایت‌ها دریافت کنند. تا اعتبار سایت‌های دیگر برای سایت آن‌ها هم لحاظ شود.

لینک نوفالو – NoFollow

درست برعکس لینک‌های فالو، لینک‌هایی به‌نام نوفالو (No Follow) وجود دارد. لینک‌ نوفالو این فرمان را به گوگل می‌دهد که من محتوا صفحه (سایت) B را تایید نمی‌کنم. به همین منظور اعتباری از سایت A به سایت B منتقل نمی‌شود. برای لینک‌ دادن به سایت‌هایی که از لحاظ اعتبار در شرایط پایین‌تری از شما هستند، همواره باید از لینک‌های نوفالو استفاده کنید.

بیشتر سایت‌های اینترنتی همه لینک‌های خروجی سایت خود را نو فالو می‌کنند. یعنی به هیچ سایتی جز خودشان لینک فالو نمی‌دهند. که البته کار خیلی درستی هم نیست. زیرا لینک دادن به سایت‌های مطرح مانند ویکی‌پدیا به‌صورت فالو نه‌تنها هیچ لطمه‌ای به‌شما نمی‌زند بلکه پیوند بین موضوع سایت خود با یک سایت مطرح و شناخته شده را -برای گوگل- مشخص می‌کند.

خب اما لینک‌های نوفالو چه ویژگی در ساختارشان دارند؟ به‌شکل زیر ?

<a href=”https://furbodm.com” rel=”nofollow”>فوربو</a>

در همان مثال لینک فالو که در ابتدا مطرح کردیم، یک تگ rel=”nofollow” را بین آدرس URL و انکر تکست قرار می‌دهیم. با این کار لینک ما نوفالو می‌شود. برای لینک دادن به سایت‌های دیگر که از لحاظ اعتبار و رتبه پایین‌تر -و یا حتی هم‌سطح- هستند، بهتر است از لینک نوفالو استفاده کنید.

نحوه نوفالو کردن لینک

ساده‌ترین کار این است که در ویرایشگر متن خود، کدهای متن را باز کنید و سپس این تگ rel=”nofollow” را بعد از URL قرار دهید و دوباره ذخیره کنید. به همین سادگی ساختار لینک شما نوفالو می‌شود.

اما در وردپرس با وجود پلاگین‌های زیاد می‌توانید ساده‌تر از این هم کار کنید. با نصب پلاگین NoFollow for External Link می‌‌توانید همه لینک‌های خروجی سایت خود را نوفالو کنید. البته این پلاگین لینک‌های داخلی سایت شما را هم نوفالو می‌کند که به‌هیچ نباید بگذارید این اتفاق بیافتد. به‌همین منظور از تنظیمات باید آدرس سایت خود را جز سایت‌هایی که تگ نوفالو به آن‌ها اضافه نشود، وارد کنید.

در این قسمت از لینک‌های داخلی و خارجی گفتیم. اما در ادامه قصد داریم به‌صورت کامل این دو تعریف را هم با هم بررسی کنیم.

لینک‌های داخلی

در یک وب‌سایت به لینک‌هایی که از یک صفحه به یک صفحه دیگر همان سایت باشد، لینک داخلی (Internal Link) می‌گویند. یعنی در واقع لینک‌های داخلی همگی از یک دامنه به همان دامنه هستند. در مقالات سایت فوربو اگر دقت کرده باشید، کلماتی بولد شده با رنگ متفاوت در بین متن وجود دارد. از یک کلمه به صفحه‌ای دیگر لینک داده شده است. برای مثال کلمه آموزش سئو در اینجا به صفحه تگ آموزش سئو سایت فوربو لینک داده شده است.

چون لینک از سایت Furbodm.com به یک صفحه دیگر از سایت Furbodm.com است، شاهد یک لینک داخلی هستیم. لینک‌های داخلی در سئو درون صفحه برای یک سایت بسیار اهمیت دارند. در خصوص لینک‌ سازی در مورد لینک‌های داخلی نیز صحبت خواهیم کرد.

لینک‌های خارجی

درست برعکس تعریف لینک‌ داخلی، لینک خارجی (External Link) لینکی است که از یک دامنه به یک دامنه دیگر باشد. برای مثال کلمه ویکی‌پدیا در اینجا به سایت ویکی‌پدیا لینک داده شده است. از آنجایی که از دامنه Furbodm.com به Wikipedia.org لینک داده شده است، با یک لینک خارجی طرف هستیم.

ساخت لینک چگونه است؟

سئو درون صفحه: ساختار لینک

لینک سازی (Link Building) یا همان ساخت لینک یک مبحث مفصل در حوزه سئو و بهینه سازی است که حتما یک مقاله کامل را به آن اختصاص خواهیم داد. اما به‌صورت خلاصه در خصوص نحوه لینک سازی اطلاعات پایه‌ای را خواهیم داد. اما مهم‌ترین چیز در لینک سازی استراتژی لینک سازی است که در مقاله بعدی آموزش سئو در خصوص آن صحبت خواهیم کرد.

ساخت لینک داخلی

مقالات سایت فوربو را مشاهده کنید. در هر مقاله بین دو سه و یا حتی تا هفت و هشت لینک داخلی وجود دارد. لینک‌های داخلی به صفحات داخلی. لینک‌ها می‌توانند یک مقاله (مطلب) دیگر سایت باشد یا به دسته‌بندی موضوعی سایت و یا حتی یک تگ (برچسب).

این مورد بستگی به کلمه‌ای دارد که در مقاله شما وجود دارد. برای مثال در بین دسته‌بندی‌های سایت فوربو، دسته‌بندی به‌نام سئو نداریم اما تگ سئو هست و کلمه سئو به صفحه تگ لینک داده می‌شود. بر اساس موضوع کاری و حوزه فعالیت خودتان هم  می‌توانید کلماتی را به دسته‌بندی، برچسب‌ها و همچنین مقالات دیگر سایت لینک دهید.

یک نمونه لینک دادن در بین متن اصلی است. یعنی به این شکل شما یک کلمه را بین یک جمله مشخص می‌کنید و آن را به یک صفحه سایت خود لینک می‌دهید. اما می‌توانید برای مثال در میان متن به شکل زیر خطی را قرار دهید.

بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد اصول سئو و بهینه سازی

و سپس مشاهده نمونه، متن کامل را لینک بدهید. البته از لحاظ کیفیت، لینک سازی بر روی تک کلمه و انکر تکست مشخص بیشتر برای شما اعتبار خواهد داشت. سعی کنید روی کلمه‌های کلیدی مشخص لینک سازی را انجام دهید. و یک صفحه مشخص را برای چندین کلمه کلیدی مورد استفاده قرار ندهید. همان‌طور که گفته شد در خصوص استراتژی لینک‌ سازی در مقاله بعدی به‌صورت کامل اطلاعات لازم را به شما خواهیم داد.

ساخت لینک خارجی

لینک سازی خارجی که یا همان بک‌لینک گرفتن، موضوع مورد علاقه متخصصین سنتی سئو است. لینک یعنی از فاکتورهای اعتبار یک سایت است اما هر روز ارزشش نزد گوگل کمتر می‌شود و در آپدیت‌های جدید خود ارزش تعداد بک‌لینک‌ها را کمتر می‌کند. اما با این حال هنوز هم یک برنامه مثبت برای بازاریابی موتور جستجو­ سایت شما به‌حساب می‌آید.

برای ساختن لینک و گرفتن بک‌لینک برای سایت خود باید به سایت‌هایی مراجعه کنید که امکان درج لینک در آن‌ها وجود داشته باشد.­ یعنی بتوانید لینکی را در آن سایت‌ها به سایت خود وارد کنید. اولین و ساده‌ترین دسته سایت‌ها، رسانه‌های اجتماعی هستند. که می‌توانید به‌آسانی از آن‌ها بک‌لینک دریافت کنید. اما برای برنامه لینک سازی شما اصلا کافی نیستند.

سایت‌های وبلاگ‌دهی (سرویس‌های ساخت وبلاگ) گزینه دیگری هستند. می‌توانید با ساخت وبلاگ در سرویس‌های مختلف از آن‌ها لینک دریافت کنید. انجمن‌ها و سایت‌های پرسش و پاسخ هم دیگر سایت‌هایی هستند که می‌توانید در آن‌ها لینک سایت خود را قرار دهید.

بسیاری از سایت‌های خارجی (که اتفاقا اعتبار و رتبه بسیار خوبی هم دارند) به شما این اجازه را می‌دهند که در بخش کامنت‌ها لینک خود را قرار دهید و از این طریق بک‌لینک دریافت کنید. سایت‌های استخدام، رزومه، ثبت آگهی و.. از دیگر سایت‌هایی هستند که می‌توانید از آن‌ها لینک دریافت کنید. حتما در این خصوص مقالاتی را در سایت منتشر خواهیم کرد.

پایان

به پایان این قسمت از بخش آموزش سئو سایت فوربو رسیدیم. این مقاله به‌نوعی مقدمه‌ای بر قسمت بعدی، یعنی لینک‌سازی بود. امیدوارم که اطلاعات کاملی را در اختیار شما گذاشته باشم. در خصوص هر از یک بخش‌های سایت اگر سوالی داشتید، می‌توانید آن را از طریق قسمت نظرات ارسال کنید. ما حتما به سوال شما پاسخ خواهیم داد.

 

[megadesc]

حامی این مقاله سایت فوربو شوید

در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود، می‌توانید با انتخاب یکی از آیتم‌های زیر، به‌صورت کاملا اختیاری از فوربو حمایت کنید.

۲ هزار تومان | ۵ هزار تومان | مبلغ دلخواه

یا ما را در رسانه‌های زیر دنبال کنید

اینستاگرام | توییتر | تلگرام

[/megadesc]
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها