آپدیت کردن محتوا و مطالب سایت یکی از کارهایی است که میتوانید در جهت افزایش اعتبار سایت خود انجام دهید. در ادامه این مقاله به اهمیت آپدیت و بروزرسانی مطالب سایت در سئو خواهیم پرداخت. و راه و روش آپدیت محتوا را مورد بررسی قرار میدهیم. در ادامه با فوربو دیجیتال مارکتینگ همراه باشید.
مقدمه؛ محتوا جدید یا آپدیت محتوا قدیم؟
اولین سوالی که در خصوص آپدیت مطالب و محتوا سایت مطرح میشود، این است که چرا یک مطلب جدید دوباره ننویسم؟
جواب دادن به این سوال در سال گذشته میتوانست نسبت به امسال متفاوت باشد. در این بخش مقدمه هر دو جواب را به این سوال خواهم داد.
جواب سال گذشته: برای زیبایی و دستهبندی بهتر سایت
اول از همه باید بدانید که همهچیز به مدل کسب و کار و موضوع فعالیت شما بستگی دارد. و باید ببینید مطالبی از جنس مطالبی که قابلیت آپدیت شدن دارند را دارید یا خیر. در ادامه مقاله بیشتر در این خصوص صحبت میکنیم. اما جواب سوال را میتوان با یک مثال داد.
فرق میکنیم شما یک مطلب در خصوص راهنمای خرید یک محصول -یا سری محصول- را دارید. و یک مطلب پایه و کلی را در خصوص انواع آن محصول نوشتهاید. و تنها در بازههای زمانی -مثلا- ۳ ماهه قصد دارید، قیمت آن محصول را مجدد تغییر دهید.
در واقع محتوا مطلب سایت شما تغییری نکرده است. عامل متغیر در این مطلب صرفا قیمت محصول است. آیا داشتن چندین مطلب با عنوان مشابه در سایت زیبا است؟ چندین مطلب که تنها تاریخ درج شده در عنوان آنها متفاوت است. در این سری مدل مطالب بهتر است که شما همان مطلب را با قیمتهای جدید بروزرسانی کنید. و در عنوان تاریخ آپدیت را بنویسید.
ویژگی این حالت این است که کاربر همیشه یک مطلب جامع را در اختیار دارد. و میداند که به صورت مرتب بروزرسانی خواهد شد. دیگر لازم نیست برای پیدا کردن مطلب جدید با قیمتهای جدید، در سایت شما جستجو کند. این از جوابی که در سال گذشته میتوان به این سوال داد.
جواب امسال: جلوگیری از شکلگیری صفحات زامبی
اما امسال. در جدیترین تغییرات الگوریتمهای گوگل –فلوریدا ۲– مبحثی تحت عنوان صفحات زامبی (Zombie Pages) مطرح شد. منظور از این صفحات، صفحههایی هستند که بازدیدکنندهای ندارد. و بیدلیل بر روی سایت شما قرار گرفتهاند.
نکته مهم در خصوص این صفحات این است که بودن آنها، نهتنها برای سایت شما مفید نیست. بلکه به سایت شما و دیگر محتوا شما هم ضربه میزند.
در واقع باید تلاش کنید که تعداد این صفحات بدون بازدید -که عملا بی کیفیت هم هستند، زیرا کسی به آنها مراجعه نمیکند!- را در سایت کم کنید. یا باید آنها را حذف کنید. یا با روشهایی که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم، بهسراغ آپدیت محتوا و مطالب سایت بروید.
اهمیت بروزرسانی محتوا در سئو
علاوه بر موردی که در خصوص صفحات زامبی در پاراگراف قبل مطرح شد، بروزرسانی و آپدیت مطالب سایت، کمک به اعتبار خود صفحه مطلب در گوگل میکند. این هم جز مواردی است که بهتنهایی قرار نیست کاری برای شما کند اما قرار گرفتن آن در کنار عوامل تاثیرگذار دیگری مانند رعایت اصول سئو و نوشتن محتوا جامع میتواند برای شما مفید باشد.
گوگل همچنین به سایتهایی که مطالب جدیدتری نسبت به سایر سایتها تولید میکنند، بیشتر بها میدهد. برای مثال در یک صفحه نتایج، اگر همه سایتها، مطلبشان مربوط به سال گذشته باشد و سپس یک سایت، محتوا جدیدی را -با شرط رعایت اصول و کیفیت- منتشر کند. بهاحتمال زیاد میتواند از بسیاری از سایتها با مطلب قدیمی پیشی بگیرد.
نمونه این مثال را میتوان در سایتهای تازه تاسیس دید. سایتهای بسیاری که بهتازگی فعالیت خودشان را شروع میکنند، در بسیاری از کلمات کلیدی با رعایت اصول و کیفیت فنی لازم، میتوانند خیلی ساده از سایتها با مطالب قدیمی رتبه بهتر بگیرند. پس مطلب جدید و تازه نوشتن میتواند یک فاکتور مثبت برای رتبهبندی سایتها در گوگل معرفی شود.
حال شما با آپدیت کردن مطالب قدیمی خود و آپدیت تاریخ انتشار آن میتوانید، این شانس را داشته باشید که رتبههای اول نتایج جستجو را از آن خود کنید.
چهموقع باید بهسراغ آپدیت محتوا رفت؟
یک) برای آپدیت کردن متغیرها
همانطور که در بخش مقدمه مطرح شد، اگر یک سری مطالب در سایت شما وجود دارد که یک سری عامل متغیر، مثل قیمت دارند.
لازم است که آنها را در بازههای زمانی مشخص بروزرسانی کنید.
برای مثال هیچ خبرگزاری رسمی کشور، هر روز مطلب جدید با عنوان قیمت روز سکه منتشر نمیکند. بلکه یک مطلب قدیمی را هر روز با عنوان جدید و اضافه کردن تاریخ همان روز در پرانتز، برورزسانی میکند.
دو) تکمیل محتوا
در برخی مواقع که احتمالا بیشتر حجم آپدیت محتوا و مطلب در همین دسته قرار میگیرد، ممکن است، محتوا منتشر شده کامل نباشد. یعنی بتوان قسمتهای جدیدی را به آن اضافه کرد. و آن را بهشکل کاملتر و جامعتری منتشر کرد.
بهترین حالت برای آپدیت محتوا اضافه کردن مطالب جدید و عنوانها و زیرعنوانهایی است که پیشتر در مطلب شما وجود نداشته است. بالاخره در هر حوزهای که فعالیت کنید، بعد از گذشت زمانی حداقل ۳ ماهه تا حداکثر ۱ ساله، یک سری اخبار و اطلاعات جدید در خصوص آن موضوع منتشر میشود. به این شکل میتوان مطلب را کاملتر کرد.
سه) احیا صفحات!
همانطور که مطرح شد باید در مسیری قدم بردارید که صفحات زامبی سایت شما کم باشد. و در بهترین حالت اصلا وجود نداشته باشد. به همین منظور با آپدیت محتوا میتوانید صفحات مرده سایت خود را مجدد احیا کنید!
دقیقا به همین شکل است. وقتی کسی به صفحهای از سایت شما سر نمیزند، قطعا یک چیز اشکال دارد. یا از لحاظ تکنیکی مطلب شما کیفیت لازم را ندارد. یا محتوا آن کافی و سودمند نیست. به همین منظور برای رفع این موارد باید به آپدیت محتوا صفحات سایت خود روی بیاورید.
چهموقع نباید بهسراغ آپدیت محتوا رفت؟
سعی کنید به دنبال جواب این سوال نباشید ?
آپدیت کردن محتوا سایت همیشه برای شما مفید است. تنها در یک صورت نباید مطلب را آپدیت کنید. آن هم مربوط به زمانی است که از لحاظ موضوعی به پراکندگی برسید. هر موضوعی را میتوان بهصورت کاملتر و جامعتر در سایت ارائه داد. اما قرار نیست که یک مطلب برای مثال در خصوص طالبی، تا سه سال پس از انتشار هر بار بروزرسانی شود.
تا جایی که موضوع اجازه میدهد، آن را بهصورت کامل ارائه دهید. و در آپدیتها بهدنبال تکمیل آن باشید. اما حواستان به این موضوع باشد که از موضوع اصلی فاصله نگیرید. و از لحاظ تکنیکی کلمه کلیدی و کلمات کلیدی شما پراکنده نشود.
انواع بروزرسانی مطلب
بهصورت کلی از از دو نظر میتوان مطلب سایت را بروزرسانی کرد. آپدیت فنی و آپدیت محتوا. در ادامه مقاله دقیقتر به این دو موضوع خواهیم پرداخت.
آپدیت فنی مطالب
یک) استفاده از عنوانها
آپدیت فنی منظور چک و بررسی دوباره ساختار محتوا است. آیا در مطلب خود از هدینگها (Heading) یا عنوانها استفاده کردهاید؟ بر اساس اهمیت آنها را مرتب کردهاید؟ مجدد به مطلب خود برگردید و عنوانها را بررسی کنید. از کلمات کلیدی خود در عنوانها استفاده کنید.
دو) عنوان سئو و توضیحات متا
برای آپدیت کردن محتوا سایت لازم است که توضیحات اصلی خود را برای موتورهای جستجو هم آپدیت کنید. منظور تغییر دادن عنوان سئو (Title) و توضیحات متا (Meta Description) است.
برای نشان دادن و مشخص کردن آپدیت مطلب هم میتوانید در پرانتز عبارتهای مثل (آپدیت شد) یا (بروزرسانی جدید) را اضافه کنید. همچنین اگر مطلب شما مربوط به روز و تاریخ خاصی است بهتر است آن را در عنوان اضافه کنید. برای مثال (آپدیت ۲۰۲۰) یا (قیمت جدید دی ۹۸).
توضیحات متا را هم میتوانید در جهت اطلاعرسانی از محتوا آپدیت شده تغییر دهید. و در آن در مورد چیزهایی که به مطلب اضافه شده است بنویسید.
سه) بروزرسانی تاریخ انتشار
قبل از بروزرسانی مطلب لازم است که تاریخ انتشار مطلب را به تاریخ امروز تغییر دهید. تا از لحاظ تکنیکی مطلب شما یک مطلب جدید بهحساب بیاید. و دوباره در صفحه اصلی سایت شما قرار بگیرد.
آپدیت محتوا مطالب
یک) نوشتن توضیحات متنی بیشتر
مهمترین نکته در خصوص آپدیت محتوا سایت به همین مورد بر میگردد. لازم است که شما با انتشار محتوا متنی جدید، مطلب خود را آپدیت کنید.
برای مثال یک عنوان جدید را به مطلب خود اضافه کنید. اگر تا کنون مطلب شما تنها در خصوص طالبی و فواید و مضرات آن بود، یک عنوان جدید برای مثال: فواید طالبی برای گروه سنی x را اضافه کنید. و در مورد آن بنویسید.
با توجه به موضوع کاری و سوژه مطلب، میتوان مطالب زیادی را به آن اضافه کرد. نوشتن محتوا متنی جدید در حد یک سوم کل محتوا قدیم، برای نشان دادن آپدیت شدن مطلب کافی است.
در واقع باید سعی کنید که تعداد کلمات مقاله را زیاد کنید. از عنوانها استفاده کنید. برای پیدا کردن ایده برای نوشتن محتوا بیشتر هم میتوانید، عنوان قبلی مطلب خود را در گوگل جستجو کنید. سپس در قسمت کلمات کلیدی جستجو شده مرتبط، موضوعات فرعی مربوط به موضوع خود را پیدا کنید. و در خصوص آنها مطلب بنویسید.
این مورد بسیار برای شما اهمیت دارد. و باعث افزایش اعتبار مطلب شما در گوگل میشود. وقتی یک کاربر به نتیجهای که مدنظر است نمیرسد. کلمه کلیدی مرتبطی را جستجو میکند. حال اگر شما در خصوص کلمات کلیدی مرتبط هم در مطلب اصلی خودتان، محتوا جدید بنویسید و منتشر کنید. گوگل ارزش بیشتری به صفحه مطلب شما میدهد.
از همین رو توصیه میشود در خصوص موضوعات پیرامون بنویسید. و با استفاده از این سری کلمات کلیدی که به آنها کلمات کلیدی همخانواده (LSI) میگویند، اعتبار مقاله خود را بالاتر ببرید. بهعنوان آخرین نکته هم باید گفت که بهتر است از این کلمات کلیدی در عنوانهای مطلب و یا همان تگهای H استفاده کنید.
دو) افزودن تصویر
اضافه کردن تصویر بهتنهایی تاثیر چندانی برای شما ندارد. اما هنگام نوشتن محتوا متنی جدید و آپدیت کردن مطلب، بهتر است که از تصاویر جدید هم در مطلب خود استفاده کنید.
طبیعی است که اضافه شدن پاراگرافهای جدید به مطلب، تصاویر جدید را هم نیاز دارد. برای حفظ زیبایی، ارتباط بهتر با مخاطب و شرح بهتر موضوع نوشته شده، از عکس و تصویر جدید در مطلب خود حتما استفاده کنید.
سه) اضافه کردن فایل پیدیاف
بههمراه داشتن یک فایل تصویری ویدیویی، صوتی و یا فایل پیدیاف (PDF) در یک مطلب، از دید گوگل یک امتیاز مثبت است. مخصوصا مطالبی که در انتهای آنها فایل پیدیاف قرار گرفته است، بهدلیل اینکه مشابه سایتهای مقالات علمی است، از دید گوگل اعتبار بیشتری دارند.
باز هم باید به این مورد توجه کنید که این تک موردها برای شما کاری نمیکنند. بلکه درکنار هم قرار گرفتن همه شرایط لازم برای رتبهبندی سایتها منجر به گرفتن رتبه میشود. پس انتظار نداشته باشید که یک مطلب بیکیفیت با طول محتوا کمتر از ۳۰۰ کلمه، تنها با اضافه کردن فایل پیدیاف معتبر شود!
چهار) اضافه کردن ویدیو و صوت (محتوا چندرسانهای)
اگر توضیحات جدیدی برای ارائه ندارید، میتوانید همان محتوا گذشته را به فرمهای دیگر به کاربران ارائه دهید. بهترین فرم و روش پیشنهادی ساخت یک ویدیو است.
اگر امکانات جهت فیلمبرداری و ساخت یک ویدیو را دارید این کار را حتما انجام دهید. آینده وب به سمت ویدیو خواهد رفت. اما در غیر این صورت حتی صحبت کردن روی اسلایدهای یک پاورپوینت زیبا هم میتواند یک فایل ویدویی تاثیرگذار باشد.
در این خصوص توصیه میکنم مقاله بازاریابی ویدیویی را هم مطالعه کنید.
علاوه بر فایل ویدویی، فایل صوتی هم میتوانید آماده کنید. البته اثرگذاری ویدیو در صفحه مطلب شما بیشتر است. اما تولید و ساخت پادکست هم در درازمدت میتواند برای شما سودمند باشد.
در نهایت؛ توزیع محتوا
وقتی که محتوا جدید را به مطلب خود اضافه کردید و در نهایت مطلب مجدد در سایت بازنشر شد. حال به سراغ توزیع دوباره محتوا بروید. ساختن یکی دو لینک برای آن تاثیرگذاری آپدیت کردن مطلب را بیشتر میکند.
در چند انجمن یا سایتهایی که به شما اجازه انتشار محتوا میدهند، مطلب خود را منتشر کنید. و صفحه خود لینک دهید. در رسانههای اجتماعی سایت و کسب و کار اینترنتی خود هم لینک مطلب آپدیت شده را دوباره قرار دهید.
پایان مقاله آپدیت محتوا
به انتها مقاله آموزش آپدیت مطلب و محتوا صفحه رسیدیم. در این مقاله سعی شد راه و روشهای آپدیت کردن را از دو نظر فنی و محتوا بررسی کنیم. در صورتی که در خصوص محتوا ارائه شده سوالی داشتید، میتوانید آن را از طریق قسمت نظرات ارسال کنید. ما حتما به سوال شما پاسخ خواهیم داد. ممنون از اینکه تا انتها با سایت فوربو دیجیتال مارکتینگ همراه بودید.
[megadesc]
حامی این مقاله سایت فوربو شوید
در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود، میتوانید با انتخاب یکی از آیتمهای زیر، بهصورت کاملا اختیاری از فوربو حمایت کنید.
۲ هزار تومان | ۵ هزار تومان | مبلغ دلخواه
یا ما را در رسانههای زیر دنبال کنید
اینستاگرام | توییتر | تلگرام
[/megadesc]