چه موقع از فروشگاه‌ساز آنلاین استفاده کنیم

چه‌ موقع از فروشگاه‌سازهای آنلاین استفاده کنیم؟

Picture of رضا توکلی

رضا توکلی

نویسنده علاقه‌مند به داستان | سازنده فوربو

یکی از گزینه‌های پیش‌رو شما برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی، استفاده از فروشگاه سازهای آماده است.

سایت‌هایی وجود دارند که با ثبت‌نام و تکمیل چند فرم ساده، به شما یک فروشگاه آنلاین تحویل می‌دهند. برخی بابت آن هزینه به صورت سالانه از شما می‌گیرند. برخی هم از روی تراکنش‌های شما درصدی را به‌عنوان کارمزد سیستم کم می‌کنند.

ساخت فروشگاه اینترنتی و شروع درآمد آنلاین کار سختی نیست و همه می‌توانند با کمی آموزش، خودشان فروشگاه اینترنتی راه‌اندازی کنند، اما فروشگاه‌ساز های آنلاین کار را خیلی راحت‌تر کرده‌اند و شما در کوتاه‌ترین زمان می‌توانید فروشگاه‌ها خود را تحویل بگیرید.

این سرعت در تحویل فروشگاه‌ها علاوه بر مزیت‌هایی که از لحاظ زمانی برای شما دارد، معایبی هم دارد. در این مقاله قصد داریم نگاهی دقیق‌تر به این موضوع داشته باشیم و از زوایای مختلف به بررسی سیستم‌های فروشگاه‌ساز بپردازیم. در ادامه با فوربو همراه باشید.

فروشگاه ساز دقیقا چکار می‌کند؟

برای اینکه درک دقیقی از ساز و کار فروشگاه‌ ساز ها داشته باشیم، بهتر است خیلی خلاصه با ساختار پشت هر فروشگاهی آشنا شویم.

هر فروشگاه اینترنتی در هر کجای دنیا، از یک سرویس میزبانی یا همان هاست (Host) استفاده می‌کند. یعنی محتوای فروشگاه روی یک فضایی ذخیره می‌شود. همچنین برای نمایش اطلاعات به کاربران از دامنه‌ی اینترنتی نیز استفاده می‌شود.

بعد از این موارد تکنیکی که پایه هر کسب و کار آنلاینی است، به یک سیستم مدیریت محتوا فروشگاهی (eCommerce CMS) نیاز است.

فروشگاه‌سازهای آنلاین در واقع این سیستم را در اختیار شما قرار می‌دهند. فروشگاه‌سازها و پلتفرم‌های فروشگاهی زیادی در دنیا وجود دارد که هر کدام متناسب با گروهی از افراد و کسب و کارها است.

برخی از آن‌‌ها رایگان هستند و گروهی دیگر پولی. ویژگی‌ها و امکاناتی هم که در اختیار شما قرار می‌دهند متفاوت هستند. اگر شما بخواهید خودتان یک فروشگاه‌ اینترنتی راه‌اندازی کنید باید با یکی از این سیستم‌ها کار خود را شروع کنید.

معمولا افراد به دلیل سادگی و همچنین امکانات بالا و رایگان بودن، به سراغ ووکامرس می‌روند. این فروشگاه‌ساز به‌آسانی نصب می‌شود و امکانات بسیار خوبی را در اختیارتان قرار می‌دهد.

سیستم‌های فروشگاه‌ساز و سایت‌ساز که امروزه فعالیت می‌کنند هم به همین شکل هستند. یک سیستم فروشگاهی طراحی کرده‌اند و آن را در اختیار شما قرار می‌دهند.

شما در این حالت نیازی به فضای میزبانی (هاست) و -در برخی از سایت‌ها- دامنه ندارید. در واقع با ثبت‌نام و تکمیل اطلاعات فروشگاهی را با مشخصات دلخواه تحویل می‌گیرید. مثل سرویس‌های وبلاگ‌دهی که به شما یک صفحه بلاگ تحویل می‌دهند، فروشگاه‌سازها هم یک فروشگاه را در اختیار شما قرار می‌دهند.

ویژگی‌های اصلی فروشگاه‌ساز اینترنتی چیست؟

بررسی سیستم های فروشگاه ساز اینترنتی

وقتی شما در این سیستم‌ها ثبت‌نام کنید نیازی به خرید هاست و دامنه ندارید. در واقع کار شما یک مرحله جلو افتاده و سریع‌تر می‌توانید به فروشگاه نهایی برسید.

البته شما باید هزینه این موارد را پرداخت کنید ولی دیگر نیازی به پنل مدیریت سرور و موارد -کمی- فنی سایت و فروشگاه‌ را ندارید.

زمانی که پنل موردنظر خودتان را از سایت‌های فروشگاه‌ ساز انتخاب کردید، مستقیما وارد سیستم مدیریت محتوا فروشگاهی آن سایت می‌شوید و می‌توانید بخش‌های مختلف فروشگاه‌ خود را مدیریت و شخصی‌سازی کنید.

در بررسی‌های انجام شده برای نگارش این مقاله، به این مورد رسیدیم که سرویس‌های معتبر فروشگاه‌ساز به شما معمولا ۷ تا ۱۴ روز تست رایگان سرویس را می‌دهند. از همین رو می‌توانید به صورت آزمایش پنل چند نمونه را تست کنید و با ساز و کار هر یک آشنا شوید.

در مجموع ویژگی اصلی فروشگاه‌ساز های آنلاین این است که با پرداخت هزینه پنل، سریع شما را به اصل فروشگاه‌ می‌رسانند و با قالب‌های فروشگاهی از پیش طراحی شده، یک فروشگاه اینترنتی را در اختیار شما قرار می‌دهند.

چه موقع از فروشگاه‌ساز استفاده کنیم؟

در دو حالت استفاده از فروشگاه‌سازها را به‌جای یک فروشگاه اختصاصی می‌توان پیشنهاد کرد.

اول) وقتی که علاقه‌ای به یادگیری و مدیریت یک کسب و کار ایترنتی ندارید.

یادگیری مسیر ساخت یک فروشگاه اینترنتی اصلا سخت نیست ولی ممکن است برخی اصلا تمایلی به یادیگری آن نداشته باشند.

اگر به هر دلیلی تمایلی به یادگیری ندارید، فروشگاه‌سازها گزینه مناسبی برای شما هستند زیرا می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان فروشگاه آنلاین خود را تحویل بگیرید.

دوم) وقتی که قصد تخمین میزان تقاضا محصولی را دارید.

حالت دیگر منظور زمانی است که شما برنامه جدی برای فروش اینترنتی محصولات خود دارید و می‌خواهید یک فروشگاه آنلاین هم راه‌اندازی کنید، اما از میزان محبوبیت کالا خود آگاهی ندارید.

در این حالت می‌توانید بدون هزینه کردن وقت و انرژی، تنها با هزینه مالی یک فروشگاه آماده را از فروشگاه‌سازها تحویل بگیرید و محصولاتتان را وارد آن کنید.

اضافه کردن محصول و تکمیل محصولات لازمه فروش اینترنتی برای شما نیست. باید بازدیدکننده برای فروشگاه خود بیاورید که میزان تقاضا و علاقه‌مندی آن‌ها به محصولتان را متوجه شوید. برای جذب مخاطب می‌توانید در بلاگ فروشگاه، تولید محتوا کنید، از شبکه‌های اجتماعی کمک بگیرید و یا تبلیغات اینترنتی انجام دهید.

به این شکل می‌توانید با جذب مخاطب میزان محبوبیت کالا و محصولاتتان را متوجه شوید و سپس تصمیم بگیرید که آیا ورود به این حوزه و این دسته‌بندی محصول برای شما مناسب است یا خیر.

فروشگاه ساز یا فروشگاه اینترنتی اختصاصی؟

فروشگاه ساز آنلاین

سوال خیلی مهمی برای بسیاری از افراد به‌‌وجود می‌آید. اینکه از فروشگاه‌سازها استفاده کنند یا به سراغ راه‌اندازی فروشگاه‌ اینترنتی اختصاصی برای خودشان بروند.

همان‌طور که در بخش قبلی مطرح شد زمانی به سراغ فروشگاه‌سازها بروید که علاقه‌ای به یادیگری ندارید یا قصد تخمین میزان محبوبیت کالایی را دارید.

دلیل این استدلال برای سوال مطرح شده این است که هزینه‌ای که باید برای فروشگاه‌سازها با امکانات معمولی و کم بپردازید بسیار بیشتر از یک فروشگاه‌ساز رایگان مثل ووکامرس است.

همچنین بسیاری از پلتفرم‌های فروشگاه‌ساز به صورت ۶ ماهه یا ۱ ساله از شما هزینه دریافت می‌کنند و باید هزینه را یکجا پرداخت کنید. که این مورد اصلا برای کسب و کارهای تازه‌کار مناسب نیست.

جدا از کیفیت خدمات و نیاز شما به امکانات فروشگاهی، ظرفیت فضای میزبانی شما اصلا در ماه اول با ماه دهم قابل مقایسه نیست و شما نیاز به فضای بیشتری در ادامه روند فعالیت خود خواهید داشت. ولی در سیستم‌های فروشگاه‌ساز باید یک هزینه ثابتی را برای آن پرداخت کنید که از هزینه خریداری هاست به صورت جداگانه کاملا بیشتر است. (در این خصوص تنها کافی است ظرفیت ذخیره‌سازی اطلاعات و پهنای باند فروشگاه‌سازها و قیمتی که ارائه می‌دهند را با قیمت یک سایت خدمات میزبانی وب مقایسه کنید.)

همچنین امکانات مطرح شده توسط سیستم‌های فروشگاه ساز بسیار محدود و ابتدایی است و شما برای مثال برای اضافه کردن حالت تخفیف به محصولات خود (تخفیف زمان‌دار) یا اضافه کردن دسته‌بندی‌های جدید محصول یا کد تخفیف‌های بیشتر و.. به فروشگاه باید هزینه جداگانه پرداخت کنید یا پلن حرفه‌ای‌تر را خریداری کنید.

این درحالی است که در فروشگاه اینترنتی اختصاصی شما نه‌تنها هزینه‌ای پرداخت نخواهید کرد، بلکه همه امکانات به صورت پیش‌فرض برای شما درنظر گرفته‌ شده‌اند.

در پایان این بخش لازم است این نکته را هم اضافه کنم که وقتی مطرح شد فروشگاه‌ اختصاصی راه‌اندازی کردن نیاز به یادگیری دارد، به این معنی نیست که فروشگاه‌سازهای آنلاین، نیاز به یادگیری ندارند. بالاخره برای مسلط شدن به بخش‌های مختلف پنل مدیریت آن سیستم‌های فروشگاهی هم نیاز به زمان و تجربه است اما مدت زمان آن کمتر از حالتی است که خودتان قصد داشته باشید یک فروشگاه را کامل اداره کنید.

۳ فروشگاه‌ساز برتر در ایران

با اینکه در این مقاله قصد پیشنهاد دادن استفاده از فروشگاه‌سازها را نداشتم ولی لازم است جهت آشنایی علاقه‌مندان به این نوع راه‌اندازی فروشگاه، پتلفرم‌های مطرح را در این حوزه معرفی کنم.

با یک سرچ ساده در گوگل می‌توانید به لیست کامل این سایت‌ها دسترسی داشته باشید اما در ادامه ۳ مورد از سیستم‌های فروشگاه‌ساز برتر ایرانی را باهم بررسی می‌کنیم.

۱) پرتال (Portal.ir)

پرتال فروشگاه ساز اینترنتی

سایت ساز و فروشگاه ساز پرتال یکی از سیستم‌های معتبر ساخت آنلاین فروشگاه در ایران است که رابط کاربری جذابی دارد. قالب‌ها طراحی شده برای این سیستم و همچنین رابط کاربری پنل مدیریت آن طراحی زیبایی دارند و مدرن هستند.

در بخش فروشگاهی این سیستم شما می‌توانید از بین ۳ پلن مختلف یکی را با توجه به نیازتان انتخاب کنید. هزینه هر پلن هم به صورت ماهانه نوشته شده است اما برای انتخاب و پرداخت باید به صورت سالانه آن هزینه را پرداخت کنید.

به جز بسته‌ی «کوچک»، در بسته‌های «استاندارد» و «پیشرفته» به امکانات خوبی برای مدیریت فروشگاه اینترنتی دسترسی دارید. پرتال ۷ روز فرصت تست رایگان سرویس دارد.

۲) وبزی (Webzi.ir)

وبزی سایت ساز و فروشگاه‌ساز

وبزی یکی دیگر از سرویس‌های فروشگاه‌ساز ایرانی است که امکانات شخصی‌سازی بیشتری را نسبت به بقیه سرویس‌ها در اختیار شما قرار می‌دهد.

پلن‌های وبزی در ۴ حالت تعریف شده‌اند که قیمت مناسب‌تری نسبت به پلن‌های پرتال دارند. امکانات پایه‌ای که در همه فروشگاه‌های اینترنتی وجود دارد در وبزی هم وجود دارد.

ویژگی اصلی وبزی را می‌توان قابلیت جذاب شخصی‌سازی صفحه آن دانست. وبزی هم مانند سایر سیستم‌های سایت ساز و فروشگاه ساز قالب‌های از پیش طراحی‌شده زیادی دارد اما صفحه‌ساز (Page Builder) وبزی این قابلیت را دارد که به صورت همزمان قالب شما را ویرایش کنید.

به این صورت که می‌تواند تک‌تک المان‌های صفحه فروشگاه خود را با کلیک کردن روی آن تغییر داده و آن را شخصی‌سازی کنید. وبزی ۱۴ روز فرصت تست سرویس دارد.

۳) ایران‌سرور (IranServer.com)

ایران سرور فروشگاه ساز

ایران‌سرور که یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های خدمات میزبانی وب در ایران است، سرویس ویژه فروشگاه‌ساز اینترنتی را هم ارائه می‌دهد.

ایران‌سرور دو پلن تخصصی فروشگاهی دارد که دوره پرداخت آن‌ها به صورت ۶ ماهه است. پایه سیستم ایران‌سرور وردپرس است و روی آن پلاگین‌های ضروری به همراه قالب‌های آماده نصب شده‌اند و شما تنها کافی است از بین آن‌ها مواردی را که نیاز دارید انتخاب کنید.

سیستم فروشگاه‌ساز ایران‌سرور به نسبت پرتال و وبزی متفاوت است و درست همان امکاناتی را به‌شما ارائه می‌دهد که می‌توانید روی وردپرس و ووکامرس از آن‌ها استفاده کنید. ایران‌سرور تا ۳ هفته ضمانت بازگشت‌ وجه را برای پلن‌های خود ارائه می‌دهد.

نکته‌ی پایانی

اگر جز کسانی بودید که تمایل به استفاده از سرویس‌های فروشگاه ساز آنلاین داشتید، توجه داشته باشید که پیش از پرداخت هزینه حتما با پنل مدیریت آن‌ها کار کنید.

تقریبا همه‌ی این سرویس‌ها مهلت تست سرویس دارند و می‌توانید به صورت آزمایشی یک سایت فروشگاهی را با آن‌ها راه‌اندازی کنید. پیشنهاد می‌کنم از دو سه سرویس به صورت تست استفاده کنید تا بهتر بتوانید تفاوت میان‌ آن‌ها را متوجه شوید.

تجربه‌ی شما چیست؟

شما تا به حال از سایت‌سازها و فروشگاه‌سازهای آنلاین استفاده کردید؟ در صورتی که تجربه کار با این پلتفرم‌ها را داشتید خوشحال میشم نظرتون رو درموردشون بدونم. لطفا از طریق قسمت نظرات، تجربه خودتون رو با بقیه کاربران به اشتراک بگذارید.

اگر سوالی هم در خصوص استفاده از فروشگاه‌سازهای اینترنتی دارید، از طریق قسمت نظرات سوال خودتون رو بپرسید. حتما به نظر شما پاسخ داده میشه.

اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Sam
Sam
3 سال قبل

سلام
ممنون بابت سایت و مطالب خوبتون
بنظرتون برای مقابله با آسیب پذیری وردپرس چکار میشه کرد؟
چطوری امنیت سایتمون رو افزایش بدیم؟!