انواع تبلیغات آنلاین

تبلیغات آنلاین چه مدل‌هایی دارد؟

رضا توکلی

رضا توکلی

نویسنده علاقه‌مند به داستان | سازنده فوربو

در مسیر استراتژی بازاریابی می‌توان از تکنیک‌های مختلفی استفاده کرد. یکی از آن تکنیک‌ها تبلیغات است. با تبلیغ در اینرنت می‌توان سریع‌تر به هدف‌های کسب و کار خود رسید. در این مقاله به معرفی انواع تبلیغات آنلاین می‌پردازیم. در ادامه با فوربو دیجیتال مارکتینگ همراه باشید.

 

[megadesc]

این قسمت از پادکست توسط «یکتانت» حمایت شده‌ است

یکتانت | بزرگ‌ترین پتلفرم تبلیغات آنلاین. شعار یکتانت صداقت، شفافیت، همدلی و نوآوری مستمر است و هدف ما ایجاد بهترین نتیجه برای تبلیغ‌کنندگان و درآمدزایی منصفانه برای رسانه‌ها است.

[/megadesc]

 

محتوای این مقاله رو در پادکست فوربو گوش کنید

قسمت ۳۹ پادکست فوربو درباره‌ی انواع فرم تبلیغات بود. برای اطلاعات بیشتر در مورد قسمت‌های پادکست به صفحه‌ی پادکست فوربو مراجعه کنید.

مقدمه‌ای بر تبلیغات در اینترنت؛ از کی شروع شد؟

اصولا هر جایی که دیده می‌شود، یک جا مناسب برای تبلیغ است. این دیدگاه بازاریابان و بنگاه‌های تبلیغاتی است. کجا افراد هستند؟ کجا وقت می‌گذرانند؟ همان‌جا را هدف قرار می‌دهند و تبلیغات را چون جریان آبی وارد آن می‌کنند.

در ابتدای شکل گیری اینترنت تبلیغات توی این ممنوع بود و خیلی طول کشید تا چیزی که ما الان به عنوان تبلیغات میشناسیم توی اون انجام بشه. اولین تبلیغی که توی اینترنت به شکل انبوه انجام شد و ما الان می‌تونیم بهش ارجاع بدیم مربوط به یه شرکت کامپیوتری به اسم DEC بود که توی سال ۱۹۷۸ برای مراسم رونمایی از محصولات جدیدش از تبلیغات ایمیلی استفاده کرد و کلی ایمیل برای افراد مختلف فرستاد.

نمونه‌های دیگه تبلیغات که بعد باعث شدن یک مدل درآمدزایی برای سایت‌ها از طریق نمایش تبلیغ به وجود بیاد، زمان شروعش برمیگرده به دهه ۹۰ میلادی. تبلیغات بنری که ما هنوز هم در تبلیغات ازشون استفاده می‌کنیم برای اولین بار سال ۱۹۹۴ در سایت هات‌وایرد (که یکی از بخش‌های مجله‌ی معروف وایرد هست) منتشر شدن و دیگه از اون به بعد تبلیغات اینترنتی شکل دیگه‌ای به خودش گرفت و همینطور در سطح وب پیشرفت کرد.

به‌سرعت در سال‌های بعد کارشناسان مختلفی فضای اینترنت و سایت‌های اینترنتی را مورد بررسی قرار دادند. ابزارهای تحلیل به بازار آمده‌اند. مدیریت کمپین‌های تبلیغاتی مطرح شد و دو سه سال بعد از انتشار اولین تبلیغ، تبلیغات آنلاین به یک تکامل اولیه رسید.

همانند روند تکامل هر چیزی، تبلیغات هم در اینترنت هر سال هدفمندتر شدند و در نهایت به امروز ما رسیدند. امروزه رسانه‌های اجتماعی می‌توانند بر اساس سلایق شما به شما تبلیغ نشان دهند. می‌دانند شما چه جنسیتی دارید. چه سنی دارید. به چه موضوعاتی علاقه دارید. کجا زندگی می‌کنید. این همه اطلاعات باعث شده، تبلیغ نمایش داده شده برای شما بیشترین تاثیرگذاری را برای صاحب تبلیغ داشته باشد.

مسیر تبلیغات آنلاین در طول زمان

عنوان تبلیغات انبوه رو احتمالا شنیدید. تبلیغاتی که همین امروز هم شاهد اونا هستیم. هم در سطح وب و هم ایمیل و پیامک.

تبلیغ انبوه یعنی ما پیام و محتوای تبلیغمون رو به گوش آدم‌های زیادی برسونیم. برای صاحب اون تبلیغ هدف اینجا اینه که بیشتر تبلیغش دیده بشه. روی تعداد و روی حجم بالا مخاطبینش تمرکز داره تا اینکه بخواد تبلیغ رو یه گروه خاصی از آدم‌ها نشون بده.

وقتی که برای اولین بار توی سایت‌های اینترنتی جایگاه‌های تبلیغات معرفی شدن و دیگه کسب و کارها می‌تونستن پول بدن و اونا رو رزرو کنن، تبلیغات به همین شکلی بود که گفتم. یعنی تبلیغ به شکل گسترده‌ای برای انبوهی از مخاطبین منتشر میشد و اونا تبلیغ رو میدیدن. از اونجایی هم که بازدید تبلیغ خیلی اهمیت داشت، کسب و کارهایی که می‌خواستن تبلیغ کنن میرفتن سراغ سایت‌هایی که بازدید روزانه زیادی داشته باشن.

به صورت کلی هم سایت‌هایی که جز سایت‌های پربازدید هستن که موضوعات گسترده‌ای دارن و درباره‌ی خیلی از موضوعات محتوا تولید می‌کنن. پس مخاطب هدف مشخصی رو نمیشه برای اونا متصور شد.

تبلیغات از این حالت که فقط بازدید و دیده شدن براش مهم باشه، کم کم به سمت این رفت که مخاطبین و کاربرهای هدف رو بتونه جذب کنه. یعنی هدفمند شد. پلتفرم‌های تبلیغات آنلاین در ابتدا کمک زیادی به این روند کردن و باعث شدن کمپین‌های تبلیغاتی هدفمندتر اجرا بشن و مثلا باعث شدن تبلیغات فقط توی یک سری سایت‌های مرتبط با موضوع تبلیغ نمایش داده بشن یا فقط برای کاربرای موبایل تبلیغ نمایش داده بشه.

ولی وقتی رسانه‌های اجتماعی و مشخصا فیس‌بوک وارد حوزه‌ی تبلیغات شدن، هدفمندی خیلی خیلی بیشتر شد. به طوری که از اون حالت تبلیغات انبوه به جایی رسیدیم که صاحب تبلیغ میتونه مشخص کنه که تبلیغش مثلا فقط برای دخترای ۲۰ تا ۲۵ ساله‌ی یه منطقه‌ی خاص که سلناگومز (یا هر آدم دیگه) رو دنبال می‌کنن نمایش داده بشه! در این حد تبلیغات هدفمند شده.

انواع فرم تبلیغ در اینترنت

در فضای آنلاین، چه در بستر سایت اینترنتی و چه در بستر اپلیکیشن‌های موبایل، مدل‌های مختلفی از تبلیغ را شاهد هستیم. تبلیغات دقیقا مانند مایعی می‌مانند که در هر ظرفی شکل خود ظرف را می‌گیرد!

در هر یک از مدیوم‌هایی که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم. با هر شکل و مدلی شاهد تبلیغ هستیم. در این مقاله کاری به خود تبلیغات و تبلیغ‌دهنده‌ها نداریم و صرفا در مورد انواع فرم تبلیغ و تنوع حالت‌های آن صحبت می‌کنیم.

تبلیغات متنی (Textual Advertising)

تبلیغات متنی

ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین شیوه تبلیغات در اینترنت به شکل متن هستند. اما امروزه مدل‌های جدیدی نیز مانند تبلیغات همسان هم به این گروه اضافه شده‌اند که سادگی اولیه را ندارند.

رپورتاژ آگهی

موثرترین و با کیفیت‌ترین مدل تبلیغات متنی در اینترنت، رپورتاژ آگهی (Reportage) هستند. رپوتاژ آگهی همانند یک مطلب در یک سایت منتشر می‌شود. شما می‌توانید در این متن، کسب و کار و خدمت خود را معرفی کنید. سرویس و توانایی‌های خود را شرح دهید.

در رپورتاژ آگهی دست شما برای نوشتن باز است و معمولا سایت‌ها رپورتاژ‌هایی تا حجم ۱۵۰۰ کلمه را هم قبول می‌کند. این مدل را می‌توان به‌نوعی کامل‌ترین مدل تبلیغ متنی هم به‌حساب آورد. زیرا هم متن دارد. هم تصویر و هم لینک. شما می‌توانید به سایت خود در این مدل تبلیغ لینک هم بدهید.

کامل بودن این مدل از تبلیغ در اینترنت طبیعتا هزینه بالایی هم دارد. در سایت‌های با ترافیک متوسط از ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان و در سایت‌های سطح اول، رپورتاژ آگهی قیمتی معادل ۱.۵ تا ۲ میلیون تومان هزینه برای شما دارد. اما مطمئن باشید که تاثیرگذاری آن بسیار بالا است. و می‌تواند به رشد کسب و کار شما کمک کند.

وقتی شما توی سایت‌های معروف و بزرگ مثل خبرگزاری‌ها یا سایت‌های تخصصی پربازدید رپوتاژ منتشر کنید، دارید یه بخشی از اعتبار اون سایت رو برای سایت خودتون میگیرید. در واقع با نام بردن از شما و همینطور گرفتن لینک اعتبار زیادی رو می‌تونید برای سایتتون بگیرید. در مسیر بهینه سایت برای موتورهای جستجو یا همون SEO تبلیغات رپورتاژ توی سایت‌ها معتبر می‌تونه شما رو از رقباتون جلو بندازه.

بک‌لینک

نوع دیگر تبلیغ به شیوه متن، بک‌لینک (Backlink) گرفتن است. شما می‌توانید در سایت‌هایی که این مدل تبلیغ را ارائه می‌دهند، با هزینه کمتر نسبت به همه مدل‌های تبلیغ متنی، یک کلمه لینک‌دار را رزرو کنید. اگر در خصوص لینک و بک‌لینک اطلاعاتی ندارید توصیه می‌کنم مقاله ساختار لینک را از بخش آموزش سئو سایت فوربو مطالعه کنید.

این مدل از تبلیغات توصیه نمی‌شود. زیرا کلا خرید لینک در دراز مدت به سود شما نیست. و تاثیر آن در بازه زمانی کوتاه است. اما با این حال می‌توان از سایت‌ها از این مدل را هم درخواست کرد. معمولا سایت‌هایی که این پکیج را در اختیار شما قرار می‌دهند، در یکی از ستون‌های سایت‌ خود، چندین لینک را قرار می‌دهند که می‌توانید یکی از آن‌ها را برای بازه زمانی مشخص رزرو کنید.

 تبلیغات همسان

تبلیغات همسان (Native Advertising) یک نمونه دیگر از تبلیغات متنی است. البته در کنار متن، معممولا تصویری هم قرار می‌گیرد. این مدل تبلیغ را در اینترنت می‌توان به‌عنوان یک مدل هوشمندانه معرفی کرد. زیرا تبلیغ‌دهندگان سعی می‌کنند به شیوه‌ای دیگر مخاطب را جذب کنند. معمولا از این مدل تبلیغ برای جذب کاربر -نه صرفا مشتری- استفاده می‌شود.

به این خاطر بهش میگن همسان چون شبیه محتواهای دیگه یک صفحه سایته.

معمولا توی همه سایت‌ها وقتی به انتهای یک مطلب میرسیم یه باکسی میبینیم که مربوط به مطالب مرتبط هست. نه فقط توی سایت‌های محتوایی، توی سایت‌های فروشگاهی هم همچنین چیزی رو داریم که مربوط به محصولات مرتبط هست. حالا توی تبلیغات تقریبا در همین جایگاه مطالب مرتبط، سایت‌ها میان تبلیغاتی قرار میدن که یه ذره جنسشون با تبلیغاتی که مرسوم هست فرق میکنه.

اینطوری میشه گفت که یه ذره کمتر تبلیغ به نظر میرسن. در واقع اول کسب و کارهایی تبلیغ همسان میرفتن که میخواستن یک مقاله یا یک سرویس و خدمتی رو به بقیه کاربرها معرفی کنن. ولی خب این لازمه‌ی تبلیغات همسان نیست و الان هر مدل تبلیغی هم توش دیده میشه. اما خب به دلیل اینکه مثل تبلیغات بنری که جلوتر بهش میرسیم، خیلی برای کاربرها اذیت کننده نیست، معمولا کلیک‌های بیشتری رو این مدل تبلیغ میشه.

این نوع تبلیغ میتونه صرفا شامل یک جمله باشه، یک جمله‌ی تبلیغاتی یا یک جمله و یک تصویر که فرمت نمایش اون به شکلی هست که انگار جز مطلب همون سایته.

خب برای اینکه شما سفارش تبلیغات همسان بدید باید از پلتفرم‌های تبلیغات آنلاین استفاده کنید. چون شما قرار نیست مثلا ۶ تا تبلیغ همسان توی یک صفحه سایت داشته باشید که مستقیم برید به همون سایت پیشنهادش رو بدید. پلتفرم‌های تبلیغات آنلاین تبلیغ شما رو توی سایت‌های مختلف منتشر می‌کنن. پلتفرم‌ هم به این شکل هست که از یک طرف افراد می‌تونن بیان و تبلیغ خودشون رو منتشر کنن و از طرف دیگه کسایی که سایت دارن می‌تونن بیان و تبلیغات رو توی سایتشون نمایش بدن. کسایی که تبلیغ می‌کنن پول میدن و کسایی که تبلیغ رو نشون میدن پول دریافت می‌کنن.

 تبلیغات گوگل

همه سایت‌ها و تبلیغات آن‌ها را می‌توان در یک دسته قرار داد و تبلیغات گوگل (Google Adwords) را در دسته دیگر. همه کاربران برای پیدا کردن مطلب، مقاله، خدمات، سرویس و محصول، در گوگل جستجو می‌کنند. تبلیغ‌دهندگان به صاحبان سایت‌هایی که در رتبه‌های برتر قرار می‌گیرند، پول می‌دهند که به شیوه‌هایی تبلیغ آن‌ها را بکنند. اما می‌شود مستقیم به گوگل پول داد که سایت و تبلیغ شما در رتبه اول برای کاربر در همان گوگل نمایش داده شود!

تبلیغات گول و سرویس گوگل ادورز این شرکت به این همن شکل عمل می‌کند. شما می‌توانید در پنل این سرویس ثبت‌نام کرده و حساب خود را شارژ کنید. سپس کمپین تبلیغاتی خود را اجرا کنید. تبلیغات گوگل به شکلی مشخص در ابتدا و انتهای نتایج جستجو صفحه‌اول و حتی سایر صفحه‌ها، به کاربر نمایش داده می‌شود.

اگر دقت کنید، برخی از سایت‌ها در نتایج جستجو، برچسب Ad همراه خود دارند. این سایت‌ها به دلیل رعایت تکنیک و اصول سئو در رتبه برتر قرار نگرفته‌اند، بلکه از سرویس تبلیغات گوگل استفاده کرده‌اند. عبارت تبلیغ در گوگل هم کمی گول زننده است. در اصل شما بر روی یک یا یک سری کلمه کلیدی سایت خود را برای رتبه‌های اول تا سوم تبلیغات ثبت می‌کنید.

شیوه قیمت‌گذاری و پرداخت هم بستگی به حجم بازدید و جستجو آن کلمه کلیدی در گوگل دارد. هرچه کلمه کلیدی رقابتی‌تر باشد و افراد بیشتر آن را هر روز جستجو کنند، بابت هر کلیک باید مبلیغ بیشتری را به گوگل بپردازید. از آنجایی که این سرویس برای کاربران ایرانی محدود شده است. می‌توانید برای استفاده از تبلیغات گوگل، از شرکت‌هایی که این خدمات را ارائه می‌دهند استفاده کنید.

ناشر تبلیغ اینجا یک سری کلمه کلیدی یا همون عبارت‌هایی که کاربرا سرچ می‌کنن رو وارد سرویس ادورز میکنه و گوگل هم دقیقا روی همونا تبلیغ رو نشون میده. اینطوری مثلا کسی که موبایل میفروشه، فروشگاه اینترنتی موبایل داره، روی کلمه کلیدی «خرید موبایل» سایتش رو تبلیغ میکنه تا دقیقا همون کاربرهایی که میخواد رو بتونه جذب کنه.

تبلیغات گوگل ما رو دقیقا به مخاطبین بازار آماده وصل می‌کنه بازاری که در مقاله‌ی بازار هدف اون رو بررسی کردیم. استفاده از کلمه‌ی کلیدی در تبلیغات که باعث هدفمند شدن اون تبلیغ میشه، مزیتی هست که گوگل ادورزد داره. اما استفاده از اون برای سایت‌های ایرانی خیلی راحت نیست. چون گوگل به صورت مستقیم به ایران سرویس نمیده و نباید بفهمه که شما از ایران هستید وگرنه حسابتون رو حتی اگر شارژشم کرده باشید، مسدود میکنه. خود شارژ کردن حساب هم با توجه به قیمت ارز و همینطور مشکلات پرداخت به خارج از کشور، ممکنه که برای بعضی از کسب و کارها صرفه نداشته باشه. اینم اضافه کنم که دامنه‌های دات‌آی‌آر هم نمیتونن از خدمات گوگل برای تبلیغ استفاده کنن.

چیزی که تبلیغات گوگل رو مهم میکنه، هدفمندی اون به خاطر استفاده از کلمات کلیدی هست، اما برای اینکه ما تبلیغ‌مون رو به کسایی که علاقه‌مند به یک سری موضوعات خاص هستن نشون بدیم، فقط محدود به گوگل نیستیم.

تبلیغات کلیدواژه‌ای

تبلیغات کلیدواژه‌ای یک نوع دیگه‌ای‌ از تبلیغاته که ما میتونیم توی اون محتوای تبلیغ‌مون رو فقط توی صفحه‌هایی نشون بدیم که درباره‌ی اون کلمه کلیدی مدنظرمون هست.

توی این مدل اول ما یک سری کلمه کلیدی رو مشخص می‌کنیم، بعد تبلیغ ما توی صفحه‌هایی نمایش داده میشه که از کلمه‌ کلیدی‌هایی که انتخاب کردیم، توی عنوان یا متا دیسکریپشن (یا همون بخش توضیحات) استفاده شده باشه.

اینطوری تبلیغ رو کسی میبینه که به محتوای تبلیغ‌مون علاقه داشته و در حال جستجو درباره‌ی اون بوده.

خب همون‌طور که اشاره کردم تبلیغ اینجا توی صفحات سایت‌های مختلف قراره نشون داده بشه، یعنی باید از پلتفرم‌های تبلیغات آنلاین استفاده کنیم، و به عنوان تبلیغ کننده ثبت نام کنیم و کمپین‌مون رو بسازیم تا سایت‌های نمایش‌دهنده اون رو برای ما منتشر کنن.

تبلیغات بنری (Banner Advertising)

تبلیغات بنری

یکی از شیوه‌های مرسوم تبلیغات در اینترنت، تبلیغ بنری هستند که در اصل با یک بنر (Banner) انجام می‌شوند. بنر و پوستر و بیلبورد را همه، همه‌جا در سطح شهر دیده‌ایم و درست نمونه مشابه آن‌ها در سطح شهر، در اینترنت هم وجود دارد.

خیابان‌ها و اتوبان‌های شلوغ که رفت و آمد بسیاری دارند، همیشه از پر از بنرهای تبلیغاتی هستند. در اینترنت هم سایت‌های پر ترافیک که روزانه افراد زیادی به آن‌ها مراجعه می‌کنند هم پر از بنر هستند. سایت‌های خبرگزاری‌ها، سایت‌های ورزشی، پرتال‌های تفریحی سرگرمی از جمله سایت‌هایی هستند که همیشه می‌توانید بیشترین حجم تبلیغات بنری را در آن‌ها مشاهده کنید.

بنر تبلیغاتی که غالبا دارای انیمیشن هستند و متحرک، در سایزها و اندازه‌های مختلف در سایت‌ها مشاهده می‌شوند. جایگاه این بنرها توسط صاحبین سایت‌ها مشخص می‌شود و شما می‌توانید با پرداخت هزینه ماهیانه آن را برای سایت و کسب و کار خود رزرو کنید. اگر قص دارید به صورت مشخص سایت خود را در یک سایت به‌خصوص تبلیغ کنید باید به صورت مستقیم با آن سایت ارتباط برقرار کنید و تعرفه تبلیغات آن‌ها بپرسید.

اما شیوه دیگری هم برای تبلیغات به شکل بنر در اینترنت وجود دارد. که در واقع شیوه بسیار مرسوم و پرطرفدارترین نسبت به ارتباط مستقیم با صاحب سایت‌ها است. استفاده از آژانس‌ها و شرکت‌های تبلیغاتی آنلاین. در ایران شرکت‌هایی مانند ادرو، صبا ویژن، یکتانت، کلیک‌یاب و… از جمله سرویس‌های تبلیغاتی هستند که می‌توانید به شکل گسترده با قیمت مناسب، کمپین تبلیغاتی خود را به شکل بنر اجرا کنید.

این سایت‌ها تبلیغ بنری شما را دریافت می‌کنند و شما پس از شارژ حساب و تعیین هدفمندی‌، کمپین خود را اجرا یا به‌اصطلاح ران (Run) می‌کنید. شرکت‌های تبلیغاتی تبلیغات شما را بر اساس نیاز شما، در سایت‌های مختلف نمایش می‌دهند. محسابه قیمت در این سرویس‌ها هم به صورت‌های مختلفی انجام می‌شود که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

انوع محاسبه قیمت بنر

شیوه پرداخت CPM

مدل محاسبه CPM یا همان Cost Per Mile بر اساس ۱۰۰۰ بار نمایش بنر در سایت‌های مختلف است. یعنی شما بر اساس هر هزار بازدیدی که بنر شما دریافت می‌کند، مبلغی را به شرکت تبلیغاتی پرداخت می‌کنید.

شیوه پرداخت CPC

مدل محاسبه CPC یا همان Cost Per Click هم بر اساس تعداد کلیک‌هایی که بر روی بنر انجام می‌شود. این مدل مرسومی است که در شرکت‌های تبلیغاتی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. شما بر اساس تعداد کلیک‌هایی که بر روی تبلیغ‌تان شده، می‌بایست هزینه پرداخت کنید.

تبلیغات ویدیویی (Video Advertising)

تبلیغات ویدیویی

با گسترش سطح دسترسی افراد و افزایش سرعت اینترنت، تماشا فیلم و ویدیو و به‌صورت آنلاین هم به سرعت فراگیر شد. سرویس‌های اشتراک‌گذاری ویدیو به پربازدید ترین سایت‌های اینترنتی تبدیل شدند. و همچنین پیش‌بینی می‌شود که در آینده نه‌چندان دور بیش از ۸۰ درصد محتوا اینترنت به‌صورت ویدیویی باشد.

همانند همان تعریفی که برای تبلیغات بنری گفته شد، وقتی ویدیو هم پر بازدید شود. تبلیغات را به سمت خود می‌کشد. امروزه سایت‌های اشتراک‌گذاری ویدیو مانند یوتوب (YouTube) و ویئمو (Viemo) در سطح بین‌المللی و سایت آپارات در ایران از بهترین مراجع برای تبلیغات ویدیویی هستند. تبلیغات ویدیویی در ابتدا و در برخی از سرویس‌ها، در بین محتوا ویدیو اصلی برای کاربر نمایش داده می‌شوند.

وقتی محتوا به سمت ویدیو حرکت کند، طبیعتا تبلیغات هم به این سمت کشیده می‌شوند. علاوه بر سرویس‌های اشتراک‌گذاری شاهد موجی از تبلیغات ویدیویی در رسانه‌های اجتماعی نیز هستیم که در ادامه این مقاله به معرفی آن‌ها نیز می‌پردازیم.

شیوه محاسبه قیمت در تبلیغات ویدویی هم مشابه تبلیغات بنری است. و بر اساس تعداد نمایش (CPM) و تعداد کلیک (CPC) محاسبه می‌شود. همچنین مدل دیگری نیز برای محاسبه قیمت وجود دارد که بر اساس ثانیه نمایش آن تبلیغ است.

تبلیغات ایمیلی (Email Advertising)

در فرآیند بازاریابی ایمیلی یا همان ایمیل مارکتینگ هم می‌توان ردپای تبلیغات را دید. در ایمیل‌هایی که شما برای کاربران خود می‌فرستید هم، فضایی برای تبلیغ وجود دارد. اساسا بخش مهمی از فرآید بازاریابی ایمیلی همین تبلیغات است اما وقتی نام استراتژی بازاریابی به آن اضافه می‌شود، نمی‌توان صرفا به چشم تبلیغ به آن نگاه کرد.

اما با این حال از ابزار ایمیل هم می‌توان برای تبلیغ استفاده کرد. برای اجرا کمپین تبلیغات ایمیلی می‌توانید محتوای تبلیغاتی خود را به لیست‌های ایمیل ارسال کنید.­ این شیوه تبلیغات معمولا برای خود صاحب کسب و کار است. برای مثال درست نیست که شما به لیست ایمیل سایت دیگر ایمیل ارسال کنید. منظور این است که به آن شخص مبلغی را بپردازید که برای شما در لیست ایمیل‌هایش تبلیغ کند. به‌صورت کامل این کار تعریف اسپم است.

تبلیغات رسانه‌های اجتماعی (Social Media Advertising)

تبلیغات رسانه‌های اجتماعی

رسانه‌های اجتماعی هم با توجه به مخاطب زیاد، فضای مناسبی برای تبلیغات هستند. تبلیغات در این فضا به دو شکل انجام می‌شود. شما یا می‌توانید به صورت مستفیم با صاحبان صفحه‌های پرطرفدار وارد همکاری شوید و سفارش تبلیغ دهید. و هم می‌توانید با خود آن رسانه اجتماعی قرارداد تجاری برای تبلیغات ببندید. تقریبا همه شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار مانند فیس‌بوک، توییتر و اینستاگرام بخش تبلیغات حرفه‌ای را در اختیار شما قرار می‌دهند.

محتوا حمایت شده

محتوا حمایت شده (Promoted Content) پست‌ها و حتی حساب‌هایی هستند که به‌صورت رسمی توسط خود رسانه‌‌های اجتماعی تبلیغ شده‌اند. شما می‌توانید به صورت مستقیم در بخش تبلیغات این شبکه‌ها ثبت‌نام کنید و محتوا خود را تبلیغ کنید.

شما در تبلیغات این رسانه‌های اجتماعی می‌توانید با هدفمندی بسیار دقیق، تبلیغات خود را ارائه کنید. برای مثال در فیس‌بوک می‌توانید بر اساس یک علاقه‌مندی خاص – مثلا فقط طرفداران یک خواننده – تبلیغ خود را فقط برای آن‌ها نمایش دهید. موقعیت مکانی، سنی و جنسی هم از دیگر ویژگی‌های این بخش تبلیغات هدفمند هستند.

پست تبلیغاتی

علاوه بر مدل تبلیغ مستقیم به خود رسانه‌های اجتماعی، می‌توانید با قیمت بسیار کمتر (مخصوصا در ایران) با صاحبان صفحه‌های پرطرفدار تبلیغ خود را بسپارید. در اینستاگرام که از محبوبیت زیادی برخوردار است می‌توانید عکس و ویدیو تبلیغاتی خود را در صفحه‌های پرطرفدار برای ساعاتی مشخص یا برای همیشه منتشر کنید.

به‌دلیل عدم نظارت درست و رسمی برای این رسانه‌های اجتماعی، متر و معیار مشخصی برای محاسبه قیمت وجود ندارد. و هر صفحه بر اساس سلیقه خود قیمتی را برای شما مشخص می‌کند.

تبلیغ در بخش استوری اینستاگرام

با اضافه شدن قابلیت افزودن لینک به استوری (Story) در شبکه اجتماعی اینستاگرام، این فضا هم تبدیل به یک فضای تبلیغاتی شد. در صفحه‌های پرطرفدار اینستاگرام می‌توانید سفارش تبلیغات در استوری را نیز بدهید. و لینک سایت خود را هم در آن قرار دهید.­ همانند پست‌های تبلیغاتی، ساز و کار و قیمت مشخصی هم برای محاسبه وجود ندارد و کاملا با سلیقه شخصی صاحب پیج، قیمت مشخص می‌گردد. از همین رو توصیه می‌شود، از چندین صفحه مختلف قیمت‌ بگیرید. و آن‌ها را با هم مقایسه کنید.

تبلیغات موبایل (Mobile Advertising)

تبلیغات موبایل اپلیکیشن

با اینکه بیشتر مباحث مطرح شده هم در موبایل و هم در دسکتاپ مصداق دارند اما به صورت ویژه بخش دیگری به‌نام تبلیغات موبایل هم وجود دارد. در برخی از منابع حتی اسم این بخش را به‌صورت تخصصی‌تر، تبلیغات اپلیکیشن (Application Advertising) معرفی می‌کنند. منظور ما در این بخش هم دقیقا همین مورد است. یعنی تبلیغ در اپلیکیشن‌های موبایل.

دیگر با توضیح اینکه چقدر بازار مخاطبین تلفن‌های هوشمند داغ است و کاربران زیادی از آن استفاده می‌کنند، مقاله را طولانی‌تر نمی‌کنم. اما در این حد بدانید که فقط در ایران بیش از ۵۸ میلیون کاربر گوشی هوشمند داریم. و همه حداقل از ۵ اپلیکیشن موبایل استفاده می‌کنند.

در ادامه سه مدل تبلیغات اپلیکیشن و موبایل را معرفی کرده‌ایم. برای این مدل تبلیغ هم شرکت‌های تبلیغاتی وجود دارد. برای مثال «عدد» یک شرکت تبلیغاتی برای موبایل است که مشابه وب، هدفمندی‌های خوبی را در اختیار شما قرار می‌دهد. علاوه بر شرکت‌های تبلیغاتی، شما می‌توانید به صورت مستقیم با اپلیکیشن‌های با نصب بالا، تماس بگیرید و سفارش تبلیغ دهید.

پاپ‌آپ

تبلیغات پاپ‌آپ (Popup) با هر مدل تبلیغی (که می‌توانید یک تصویر و حتی یک ویدیو باشد) مدل مرسومی از تبلیغات در موبایل و اپلیکیشن است. تا به‌حال حتما پیش آمده که پس از باز کردن اپلیکیشنی، یک صفحه باز می‌شود و در آن محتوا تبلیغاتی نمایش داده می‌شود.­ این همان تبلیغات پاپ‌آپ در اپلیکیشن‌ است.

تبلیغ بنری

در اپلیکیشن‌های موبایل هم شاهد تبلیغات بنری هستیم. تبلیغات کوچکی که در پایین صفحه‌نمایش قرار می‌گیرند، جز این دسته هستند.

نوتیفیکیشن

نوتیفیکیشن (Notification) یا بخش اعلانات موبایل شما هم از تبلیغات در امان نیست! اپلیکیشن‌های قادر به ارسال پیام‌ها و محتواهای تبلیغاتی به بخش اعلانات موبایل شما نیز هستند.

پایان

به انتهای مقاله معرفی انواع مدل تبلیغ در اینترنت رسیدیم. هر یک از روش‌ها را به‌صورت مختصر معرفی کردیم. در آینده در مورد برخی بخش‌های مهم مقالات تخصصی‌تری را در فوربو منتشر خواهیم کرد. در صورتی که سوالی در خصوص این مقاله داشتید، می‌توانید آن را از طریق قسمت نظرات ارسال کنید. ما حتما به سوال شما پاسخ خواهیم داد.

تاریخ انتشار اولین نسخه مقاله: ۲۸ تیر ۱۳۹۸

اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مهیار پورحمیدی
مهیار پورحمیدی
4 سال قبل

با سلام من تازه سایتمو راه انداختم چطری میتونم براش تبلیغ بگیرم؟