برای شنیدن پادکست راههای زیادی وجود دارد.
بر روی همهی سیستم عاملها و پلتفرمهای مختلف میتوانیم به پادکست گوش کنیم. در این مقاله به معرفی انواع روشهای شنیدن پادکست و دانلود پادکستها میپردازیم.
برای گوش کردن به پادکست بر روی سیستم عامل iOS و Android میتونید از اپلیکیشنهای Google Podcasts و Apple Podcasts که مرجعهای اصلی پخش پادکست هستند استفاده کنید. اما علاوه بر این دو اپ، میتوانید از بسیاری از سایتها و اپلیکیشنهای دیگر هم استفاده کنید.
موضوعاتی که در این مقاله آنها را بررسی میکنیم:
- فرآیند پخش پادکستها
- پیدا کردن فید همهی پادکستها
- پادکست گوش کردن با RSS Reader
- معرفی اپلیکیشنهای اصلی iOS و Android
- معرفی ۳۰ اپلیکیشن پادکست برای موبایل
- معرفی اپلیکیشنهای فارسی پخش پادکست
- شنیدن پادکست روی ویندوز و مک
محتوای این مقاله رو در قسمت ۷۸ پادکست فوربو گوش کنید.
چطور پادکست بشنویم؟
طبق تعریفی که در مقالهی تولید پادکست ارائه کردیم، پادکست یک برنامهی صوتی است که از طریق فید آراساس (RSS) توزیع میشود.
یعنی همهی پادکستها، محتوای اصلی برنامهی صوتی خود را از طریق RSS Feed در اختیار اپلیکیشنهای پخش پادکست معروف مثل اپل پادکست قرار میدهند.
پس در اولین مرحله باید بدانیم که منبع یا سورس اصلی تمامی اپلیکیشنهای پخش پادکست یا همان پادگیر (Podcatcher)ها فید آراساس است.
حاالا با دونستن این موضوع، ما هم اگر بتونیم فید RSS هر پادکست رو پیدا کنیم و میتونیم برای خودمون بدون نیاز به اپلیکیشنهای پادکست، پادکستها را از طریق سرویسهای RSS Reader بشنویم. سرویسهایی که هم تحت وب، هم بروی موبایل میتوانیم از اپهای آنها استفاده کنیم و به صورت دستی با وارد کردن فید، اطلاعات درون فید را استفاده کنیم.
در ادامهی این مقاله به این سرویسها بر میگردیم، اما قبل از اون بریم سراغ اینکه اصلا چطور فید پادکستها را پیدا کنیم؟
پیدا کردن فید همهی پادکستها
پادکستها بر روی سرویسهای هاست پادکست منتشر میشوند، که در مقالهی مربوطه ساختار فید هر کدام از این سرویسها را بررسی کردیم.
با توجه به رایگان بودن و امکانات کامل سرویس انکر (Anchor)، بسیاری از پادکسترهای جدید از این سرویس برای انتشار پادکست خود استفاده میکنند. فرقی نمیکند که مشترک انکر باشید، یا بلوبری و پادبین و جاهای دیگه، همهی این سرویس بالاخره یک فید مشخص برای هر پادکست به صورت جداگانه دارند.
دسترسی به فید پادکست و شنیدن پادکست با پادلینک (Pod.link)
سایت پادلینک بهنوعی سرچانجین یا همان موتور جستجو (Search Engine) پادکستها است.
پادلینک با استفاده از اپل پادکست، تمامی پادکستهایی که در اپل منتشر شده باشند را در دیتابیس خود ذخیره کرده است و با سرچ کردن نام هر پادکست میتوانید صفحهی آن پادکست را در پادلینک مشاهده کنید.
در صفحهی نمایش داده شده میتوانید به لینکهای پخش پادکست در اپها و سرویسهای مختلف دسترسی داشته باشید. علاوه بر لینکهای پخش میتوانید در همین صفحه لیست کامل قسمتهای پادکست رو هم مشاهده کنید و هر کدام را که میخواهید گوش کنید.
اما در بین لوگو سرویسهای مختلف لوگو RSS هم بهچشم میخورد.
آخرین لوگو قرار گرفته در صفحهی هر پادکست در سرویس Pod Link مربوط به فید آن است. با کلیک بر روی این آیکون میتوانید صفحهی فید پادکست مورد نظر را مشاهده کرده و آن را کپی کنید.
برای استفادهی شخصی از این لینک و شنیدن محتوای آن، نیاز به سرویسهای RSS Reader یا فیدخوان یا آراساسخوان دارید.
شنیدن پادکست از طریق RSS Reader
با سرچ کردن همین کلمه، یعنی RSS Reader میتوانید به حجم زیادی از سایتها و سرویسها و اپلیکیشنهایی که این کار را انجام میدهند دسترسی داشته باشید.
اما مشکلی که این سرویسها دارند این است که برای پخش پادکست خیلی خوب بهینه نشدهاند. برای مثال بعد از وارد کردن فید پادکست مورد نظر، نمیتوانید کاور پادکست یا نام پادکستر آن را مشاهده کنید. صرفا لیست کامل قسمتها، پلیر پخش آنلاین و گزینهی دانلود قسمتها برای شما نمایش داده میشود.
یکی از پرطرفدارترین سرویسهای خواندن فید، سرویس Feedly است. از مهمترین ویژگیهای فیدلی میشه به قابلیت همگامسازی اون بین نسخهی تحت وب، موبایل و دسکتاپ اشاره کرد. شما از هر کدوم از اپلیکیشنهای این سرویس میتونید به صورت یکپارچه استفاده کنید و فیدهای خودتون رو بر روی کامپیور شخصی و موبایل داشته باشید.
برای شنیدن پادکست هم Feedly قابل استفاده است. با استفاده از حالت پوشهبندی، میتونید در کنار سایر فیدها، یک پوشه اختصاصی برای پادکستهای مورد علاقهی خود بسازید و فید پادکستها را در آن وارد کنید.
شنیدن پادکست با اپل پادکست (Apple Podcasts)
اگر از گوشی آیفون و یا آیپد شرکت اپل استفاده میکنید و به صورت کلی کاربر سیستم iOS هستید، میتوانید برای شنیدن پادکست از اپلیکیشن Podcasts اپل استفاده کنید.
این اپلیکیشن به صورت پیشفرض بر روی دستگاههای سیستم عامل iOS نصب شده و تنها کافی است وارد آن شوید و نام پادکست موردنظر خودتون رو جستجو کنید.
اپل پادکست مرجع اصلی انتشار پادکستها است. تقریبا همهی پادکسترها، پادکست خودشون رو توی این سرویس ثبت کردهاند. در مقالهی تولید پادکست به نحوهی انتشار پادکست در سرویس پادکست کانکت اپل پادکست اشاره شد. شما به عنوان شنونده پادکست هم میتوانید به آسانی وارد این اپ شده و پادکست موردنظرتون رو سابسکرایب کرده یا همان مشترک پادکست شوید.
برای دسترسی به صحفهی پادکست فوربو در اپل پادکست بر روی لینک این جمله کلیک کنید.
شندین پادکست با گوگل پادکست (Google Podcasts)
درست مانند شرکت اپل، گوگل از سرویس و اپلیکیشنی مشابه برای پخش پادکست روی سیستم عامل اندروید استفاده میکند. با نصب اپلکیشن Podcasts گوگل بر روی دستگاههای اندرویدی میتوانید به لیست نسبتا جامعی از پادکستها دسترسی داشته باشید.
سرویس Podcast Manager گوگل عمر کمتری به نسبت سرویس اپل برای ثبت پادکست دارد، به همین خاطر طبیعی است که آرشیو و دایرکتوری پادکستهای آن به اندازهی اپل پادکست کامل نباشد.
اما به صورت کلی در سیستم عامل اندروید هم میتوانید با اپلکیشن Google Podcasts به راحتی به پادکست موردنظرتون دسترسی داشته باشید.
برای شنیدن پادکست فوربو در گوگل پادکست بر روی لینک این جمله کلیک کنید.
اپلیکیشنهای پرطرفدار پخش پادکست روی موبایل
بهجز دو منبع اصلی پخش پادکست گوگل و اپل، میتونید از کلی سرویس دیگه هم برای شنیدن پادکستها استفاده کنید. برای گوش کردن به پادکست فقط کافیه که عبارتهایی مثل اپلیکیشن پخش پادکست و.. رو جستجو کنید تا با کلی سایت و اپ جدید آشنا بشید.
در واقع بسیاری از اپلیکیشنها، از اپل پادکست تغذیه میکنند. یعنی فیدی که از آن استفاده میکنند، فید اپل پادکست است. یعنی هر پادکستی که در اپل پادکست منتشر میشود را در سرویس خود قرار میدهند.
کست باکس (CastBox)
یکی از اپلیکیشنهای محبوب پخش پادکست در ایران کست باکس است. اپلیکیشن کست باکس هم برای اندروید و هم iOS منتشر شده و همینطور از طریق سایت اون هم میتونید به پادکستها گوش کنید.
یکی از ویژگیهای کست باکس برای شنیدن پادکست، قابلیت ثبت نام کاربر و تعامل با پادکست است. شما میتونید با ساخت حساب کاربری در کست باکس، پادکستهای مورد علاقه خودتون رو در دستهبندیهای مشخص شده پیدا کنید و اونا رو سابسکرایب کنید. همینطور قابلیت لایک کردن قسمتها و گذاشتن کامنت و تعامل با پادکستر و بقیه کاربرها هم در این اپلیکیشن وجود داره.
برای پیدا کردن صفحهی پادکست فوربو در کست باکس هم روی لینک این جمله کلیک کنید.
اسپاتیفای (Spotify)
اسپاتیفای یکی از محبوبترین سرویسهای استریم موزیک در دنیا است که بهتازگی توجه خاصی هم به پادکست کرده و با خرید یکی از سرویسهای میزبانی، بخش پادکستهای خودش رو کاملتر کرده است.
اسپاتیفای با خرید سرویس هاست پادکست انکر (Anchor) حجم قابل توجهی از پادکستهای جدید رو به سرویس خودش اضافه کرد. پیش از این خرید، پادکسترها هم میتونستن در سرویس Spotify for Podcasters پادکستهای خودشون رو برای این اپلکیشن منتشر کنن، اما حالا با خرید انکر، همهی پادکستهایی که روی انکر میزبانی میشوند به صورت خودکار در اسپاتیفای هم منتشر میشوند.
پادکست فوربو در اسپاتیفای به صورت کامل منتشر نشده و تنها تا قسمت ۲۵ رو میتونید از این سرویس بشنوید. دلیل اون هم اینه که بعد از قسمت ۲۵ فوربو از سرور دانلود اختصاصی خودش برای آپلود قسمتهای پادکست استفاده کرد، و به دلیل اینکه این سرور از ایران بود، اسپاتیفای دیگه فید رو آپدیت نکرد.
اورکست (OverCast)
اپلیکیشن اورکست یک اپ مخصوص سیستم عامل iOS است که به صورت مستقیم از فید اپل پادکست استفاده میکنه. همهی پادکستهایی که در اپل پادکست منتشر شدهاند رو میتونید در اورکست هم گوش کنید.
یکی از ویژگیهای جذاب اورکست قابلیت اشتراکگذاری تکههایی از پادکست به صورت فایل ویدیویی است. شما میتوانید با انتخاب بخشهایی از یک پادکست، یک فایل ویدویی از پلی شدن پادکست تهیه کنید و اون رو در شبکههای اجتماعی منتشر کنید.
برای شنیدن پادکست فوربو در اورکست هم میتونید از لینک این جمله استفاده کنید.
استیتچر (Stitcher)
اپلیکیشن و سایت استیتچر هم یکی دیگه از سرویسهای معروف برای شنیدن پادکست هست. این اپلیکیشن قدیمی که از سال ۲۰۱۳ کار خودش رو شروع کرده هم برای اندروید و هم iOS منتشر شده.
استیتچر هم مثل خیلی از اپلکیشنهای مختلف برای گوش دادن پادکست، حالتهای تنظیم صدا، کم و زیاد کردن سرعت پخش و همینطور Sleep Timer رو داره.
برای گوش دادن به پادکست فوربو در استیتچر روی لینک این جمله کلیک کنید.
پادبین (PodBean)
اپلیکیشن پادبین هم برای گوش دادن به پادکست گزینهی خوبی هست.
پادبین درواقع یک سرویس میزبانی پادکست هست که میتونید برای گرفتن فید و آپلود کردن قسمتهای پادکست هم ازش استفاده کنید. اما یک اپلکیشن برای شنیدن پادکست هم توسعه داده و روی اندروید و iOS میتونید از اون استفاده کنید.
پادبین هم مثل اپلیکیشن کست باکس، قابلیت ثبت کامنت برای پادکست و همینطور قسمتهای پادکست رو داره.
برای شنیدن پادکست فوربو در پادبین هم از لینک این جمله کمک بگیرید.
پادکست ادیکت (PodcastAddict)
اپلیکیشن پادکست ادیکت یک اپلکیشن پادگیر برای سیستم عامل اندروید است. این اپلیکیشن پیشتر فقط از طریق اضافه کردن فید، قابلیت پخش پادکست را داشت. یعنی شما باید فید پادکست موردنظر خودتون رو به صورت دستی به این اپ اضافه میکردید. اما الان این اپلیکیشن هم بخش دایرکتوری پادکستها رو به خودش اضافه کرده و میتونید با جستجو هم پادکستها رو پیدا کنید.
اپلیکیشن پادکست ادیکت محیط خیلی سادهای داره و میتونه گزینهی خوبی برای گوش دادن به پادکست در اندروید باشه. برای شنیدن پادکست فوربو در پادکست ادیکت هم میتونید از لینک این جمله استفاده کنید.
آمازون موزیک (Amazon Music)
آمازون هم برای عقب نیوفتادن از اپل و اسپاتیفای در بازار پادکست، بخش پادکست را به سرویس استریم موزیک Amazon Music اضافه کرده است. البته آمازون از فید اپل برای پخش پادکست استفاده نمیکند و پادکسترها باید خودشان فید پادکست را به این سرویس معرفی کنند.
از همین رو در حال حاضر آرشیو قویای از پادکستها در آمازون موزیک قرار نگرفته است. در بین پادکستهای فارسی هم وضعیت به همین شکل است و بسیاری از پادکستهای فارسی در اپلیکیشن و سایت آمازون قابل شنیدن نیستند.
برای شنیدن پادکست فوربو در آمازون موزیک هم میتونید از لینک این جمله استفاده کنید.
ادیبل (Audible)
اپلیکیشن Audible یک اپلیکیشن برای شنیدن کتاب صوتی است که برای سیستم عامل اندروید و iOS منتشر شده است. ادیبل هم یکی از زیرمجموعههای شرکت آمازون است.
در سرویس پخش کتاب صوتی ادیبل میتونید در کنار کتاب صوتی، به پادکستهایی که در سرویس آمازون موزیک منتشر شدهاند هم گوش کنید.
برای شنیدن پادکست فوربو در Audible از لینک این جمله کمک بگیرید.
ساندکلاد (SoundCloud)
ساندکلاد هم یکی از سرویسهای قدیمی اشتراگگذاری فایل صوتی است که برخی از پادکستها برای میزبانی از آن استفاده میکنند. ساندکلاد اجازهی انتشار فید پادکست را در سرویس خود نمیدهد و پادکسترها باید خودشان با تهیهی اکانت ویژه پادکست بر روی ساندکلاد آپلود کنند. به همین دلیل بسیاری از پادکستها برای این سرویس منتشر نشدهاند و آرشیو کاملی ندارد.
اما به دلیل محبوبیت این سرویس برای گوش دادن به موزیک، میتوانید از ساندکلاد در اندروید و iOS برای گوش کردن پادکست هم استفاده کنید. برای شنیدن فوربو در ساندکلاد روی لینک کلیک کنید.
فیدیبو (Fidibo)
فیدیبو یکی از سرویسهای ایرانی کتاب الکترونیک و کتاب صوتی است که بخشی هم برای شنیدن پادکست دارد.
به دلیل ساز و کار متفاوتی که فیدیبو برای انتشار پادکستها دارد، همهی پادکستهای فارسی را نمیتوانید در حال حاضر در این اپلیکیشن گوش کنید. اما این اپلیکیشن هم پیشنهاد اپ فارسی برای گوش کردن به پادکست در سیستم عامل اندروید و iOS هست.
برای شنیدن پادکست فوربو در فیدیبو روی لینک این جمله کلیک کنید.
ناملیک (Namlik)
یکی دیگه از اپلیکیشنهای ایرانی برای شنیدن پادکست، اپلکیشن ناملیک هست. این اپلیکیشن برای سیستم عامل اندروید منتشر شده و میتونید به لیست نسبتا کاملی از پادکستها دسترسی داشته باشید.
همانند فیدیبو، ناملیک هم فرآیند متفاوتی به نسبت اپلیکیشنهای خارجی برای ثبت و انتشار پادکستها دارد و باز هم نمیتوانید به آرشیو کاملی از پادکستها دسترسی باشید. اما بسیاری از پادکستهای معروف و قدیمی بر روی این اپلیکیشن منتشر شدهاند.
به جز اپلیکیشن، از سایت ناملیک هم میتونید برای شنیدن پادکست استفاده کنید. برای گوش دادن به پادکست فوربو در ناملیک هم از لینک این جمله استفاده کنید.
سایر اپلیکیشنهای پادگیر موبایل
لینکهای قرار گرفته بر روی نام سرویسهای زیر مربوط به صفحهی پادکست فوربو در آن سرویسهاست.
پاکتکست (PocketCast)
رادیو پابلیک (Radio Public)
کسترو (Castro)
پلیر.افام (Player.FM)
آیهارت رادیو (iHearth Radio)
لیسننوتز (Listen Notes)
پاد بی (Pod Bay)
ای کست (Acast)
تویناین (TuneIn)
دیزر (Deezer)
بریکر (Breaker)
گت پادکست (GetPodcast)
اسپریکر (Spreaker)
شنیدن پادکست با کامپیوتر
خب تا به اینجا اپلیکیشنهایی رو برای گوش دادن به پادکست بر روی موبایل معرفی کردیم. با اینکه بسیاری از این اپلیکیشنها، نسخهی تحت وب هم دارند و میتوانید از طریق مرورگر هم به آن گوش کنید، اما در ادامهی مقاله قصد معرفی ۲ نرم افزار اختصاصی برای PC را برای گوش کردن پادکست داریم.
شنیدن پادکست در مک
اگر از سیستم عامل مک (MacOS) استفاده میکنید، در نرم افزار iTunes میتونید به لیست کامل پادکستهای سرویس اپل پادکست دسترسی داشته باشید.
پس از واردن به حساب اپل آیدی خود میتونید در بخش پادکستهای آیتونز به دایرکتوری کامل پادکستها رفته و با سرچ کردن و یا مشاهده دستهبندیها، پادکستهای موردنظر خودتون رو پیدا کنید.
شنیدن پادکست در ویندوز
نرم افزار Apple iTunes
در سیستم عامل ویندوز هم برای شنیدن پادکست میتونید از اپلیکیشن ویندوز iTunes شرکت اپل استفاده کنید. در صورتی که حساب اپل آیدی داشته باشید، بر روی ویندوز هم میتونید با دانلود iTunes به بخش پادکستهای اپل پادکست دسترسی داشته باشید.
نرم افزار Grover Podcast
نرم افزار گرور پادکست (Grover Podcast) یک نرم افزار اختصاصی برای شنیدن پادکست روی ویندوز است که توسط مایکروسافت توسعه داده شده است.
نرم افزار Grover Podcast بر روی استور ویندوز منتشر شده و با نصب اون میتونید خیلی راحت به لیست کاملی از پادکستها دسترسی داشته باشید. سورس یا همون منبع این نرم افزار هم سرویس اپل پادکست هست و آرشیو کاملی از پادکستها روی توی خودش جا داده.
قابلیت اضافه کردن پادکست از طریق فید RSS، دنبال کردن پادکستها و گرفتن نوتیفیکیشن هنگام انتشار قسمتهای جدید، از ویژگیهای نرم افزار Grover Podcast برای شنیدن پادکست در ویندوز هست.
شما از چه اپلیکیشنی برای شنیدن پادکست استفاده میکنید؟