بررسی بهترین سرویس‌های میزبان پادکست هاست پادکست

بررسی بهترین سرویس‌های میزبان پادکست

رضا توکلی

رضا توکلی

نویسنده علاقه‌مند به داستان | سازنده فوربو

میزبان پادکست یا هاست پادکست اون فضایی هست که شما باید برای آپلود قسمت‌های پادکست خودتون ازش استفاده کنید.

برای انتشار و پخش پادکست لازم نیست که به صورت دستی توی تک‌تک پتلفرم‌های پخش پادکست مثل اپل/گوگل پادکست، کست باکس، اسپاتیفای و… قسمت‌ها را آپلود کنیم. یکبار در میزبان یا هاست پادکست قسمت رو آپلود می‌کنیم و اون قسمت از طریق فید در همه‌ی سرویس‌ها پخش میشه.

به‌جز مراحل تکنیکی ضبط و تولید پادکست ما نیاز به یک هاست پادکست مناسب هم برای میزبانی پادکستمون داریم. توی این مقاله از سایت فوربو می‌خوایم بهترین سرویس‌های میزبانی پادکست رو بررسی کنیم.

محتوای این مقاله رو در قسمت ۵۷ پادکست فوربو گوش کنید.

میزبان یا هاست پادکست چکار می‌کند؟

در اولین بخش این مقاله قصد داریم با امکاناتی که یک میزبان می‌تواند در اختیار شما قرار دهد، آشنا شویم. هر هاست پادکست استاندارد باید سه مورد اول لیست را در اختیار شما قرار دهد، اما سایر بخش‌ها را می‌توانیم به‌عنوان یک امکان جانبی درنظر بگیریم.

۱) امکان آپلود و ذخیره فایل

میزبان پادکست، سرویسی است که به‌شما اجازه می‌دهد فایل‌های خود -که شامل فایل صوتی هر قسمت پادکست شماست- را آپلود کنید. آپلود، ذخیره‌سازی و بعد پخش آن با پنهای باند نامحدود برای پخش بدون دردسر پادکست، از ویژگی‌های اصلی هر سرویس هاست پادکست است.

۲) ارائه فید پادکست

فید آر‌اس‌اس (RSS Feed) از دیگر خدماتی است که یک میزبان پادکست باید آن را به‌شما ارائه دهد. طبق تعریف اصلی پادکست، پادکست محتوای صوتی است که از طریق فید توزیع می‌شود.

پس شما برای پخش پادکست در اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های پخش پادکست معروف مثل Apple Podcast یا سرویس مشابه گوگل Google Podcast و کلی سرویس دیگر، نیاز به یک فید آر‌اس‌اس برای پادکست خود دارید. که توسط یک میزبان حرفه‌ای پادکست باید به شما داده شود.

۳) آمار شنوندگان پادکست

علاوه بر قابلیت آپلود و ارائه فید، میزبان پادکست باید آمار پادکست شما را هم پردازش و تحلیل کند. سیستم آمارگیری یکی از دیگر ویژگی‌های سرویس‌های میزبانی پادکست به‌حساب می‌آید که حساسیت بسیار زیادی در آن وجود دارد. و حتی ملاک خوب و بد بودن سرویس‌ها را می‌توان بر اساس آماری که ارائه می‌دهند، مشخص کرد.

۴) پخش و توزیع پادکست

ویژگی‌های اصلی هر میزبان پادکست همان سه مورد اول است. اما برخی سرویس‌های میزبانی برای ارائه خدمات بهتر، سرویس پخش و توزیع را هم در اختیار شما قرار می‌دهند. در این سرویس‌ها شما باید آپلود و انتشار قسمت‌های خود، دیگر نیازی نیست کاری برای توزیع انجام دهید. و سرویس‌دهنده میزبانی شما، پادکست‌تان را در سرویس‌های پخش پادکست مانند اپل پادکست، گوگل پادکست و اسپاتیفای منتشر می‌کند.

۵) ارائه یک صفحه اینترنتی

غالبا سرویس‌های میزبانی پادکست، همانند یک سرویس وبلاگ‌دهی، یک ساب‌دامین (Subdomain) بر روی دامنه اصلی خودشان را به‌شما می‌دهند. که در آن صفحه که با نام پادکست شما ساخته شده است، لیست همه قسمت‌های شما قرار می‌گیرد. برخی از هاست‌های پادکست امکانات بیشتری در حد یک سایت و بلاگ جذاب را برای پادکست شما نیز فراهم می‌کنند.

۶) ایجاد امکان درآمدزایی مستقیم

هاست پادکست شما می‌تواند خدمات تبلیغاتی را هم به شما ارائه دهد. به این صورت که خودش به‌عنوان تبلیغ‌پذیرنده از شرکت‌های مختلف تبلیغ دریافت می‌کند و شما می‌توانید با قرار دادن آن تبلیغ‌ها روی پادکست‌تان، به‌ازای هر بار پخش پادکست، درآمد کسب کنید. البته این امکان با توجه به شرایط تجاری‌ای که دارد، مناسب ایران نیست و در برخی از سرویس‌ها مانند انکر، تنها برای کشور آمریکا فعال است.

 

فهرست محتویات مقاله: (برای مطالعه سریع هر بخش روی عنوان آن کلیک کنید)

 

سرویس‌های میزبان پادکست

بلوبری بررسی بهترین سرویس‌های میزبان پادکست

به‌صورت کلی دو راه برای میزبانی پادکست وجود دارد. راه اول استفاده از هاست پادکست است؛ که به صورت عمومی در دسترس همه هستند. و دوم استفاده یک میزبان شخصی. یعنی بر روی یک سایت با دامنه شخصی به‌واسطه ابزاری فید برای پادکست خود بسازید.

در ادامه به معرفی و بررسی ویژگی‌های سرویس‌های میزبانی پادکست بلوبری، لیبسین، پادبین، انکر، کست‌باکس و شنوتو می‌پردازیم. همچنین در انتها ابزارهایی برای ساخت میزبان اختصاصی در دامنه شخصی را معرفی می‌کنیم.

 

هاست پادکست بلوبری (Blubrry.com)

سرویس میزبانی پادکست بلوبری از قدیمی‌ترین ارائه دهندگان خدمات میزبانی برای پادکست است. بلوبری پلن‌های مختلفی را برای میزبانی ارائه می‌دهد. اما پلن رایگان ندارد. اما اگر به‌صورت جدی قصد ساخت و تولید پادکست را داشته باشید، بلوبری یکی از حرفه‌ای‌ترین‌ها در حوزه میزبانی پادکست و ارائه آمار دقیق است.

بررسی هزینه‌ خدمات بلوبری

هاست پادکست بلوبری

بلوبری ۳ پلن اصلی Standard، Adcanced و Pro را در اختیار شما قرار می‌دهد.

پلن استاندارد بلوبری ماهانه برای شما ۱۲ دلار هزینه‌ خواهد داشت که سالانه ۱۴۴ دلار خواهد شد. در این پلن می‌توانید ماهانه ۱۰۰ مگابایت فایل صوتی آپلود کنید.

اگر پادکست هفتگی دارید، احتمال اینکه حجم قسمت‌های شما در هفته بیشتر از ۱۰۰ مگابایت شود، وجود دارد. با این حال همه‌چیز بستگی به تعداد قسمت‌ها و مدت زمان قسمت‌های شما در ماه دارد.

پنل دوم بلوبری به شما اجازه‌ی آپلود ۴۰۰ مگابایت فایل صوتی در ماه را می‌دهد و می‌توانید با پرداخت ۲۰ دلار ماهانه آن را خریداری کنید. پنل سوم و حرفه‌ای هاست پادکست بلوبری هم فضای ذخیره‌سازی نا محدود را در اختیار شما قرار می‌دهد که ماهانه ۱۰۰ دلار هزینه خواهد داشت.

تمامی پلن‌های بلوبری پهنای باند نامحدود دارند. یعنی محدودیتی در تعداد شنونده و دانلود وجود ندارد. همچنین در کنار فضای ذخیره‌سازی همه پلن‌ها عبارت No Fault Overage نیز نوشته شده است. این سیستم به شما اجازه می‌دهد که کمی بیشتر از فضای خریداری شده در بلوبری آپلود کنید. سرویس‌های دیگر با حجم مشخص ۱۰۰ مگابایت دقیقا به شما اجازه آپلود ۱۰۰ مگابایت می‌دهند. برای مثال اگر قسمت آخر پادکست شما در ماه ۱۰ مگابایت بیشتر از حجم ۱۰۰ مگابایت ماهانه را رد کند، اجازه آپلود ندارید. اما در بلوبری محدودیت به این شکل وجود ندارد و می‌توانید کمی بیشتر از فضای خریداری شده آپلود کنید.

هاست پادکست بلوبری به شما امکان ساخت صفحه‌ی اختصاصی برای پادکست را هم می‌دهد. در پنل اولیه صفحه‌ی شما بر روی Subdomain دامنه‌ی اصلی بلوبری خواهد بود. یعنی برای مثال ساختاری مشابه YourPodcast.blubrry.com خواهد داشت. اما در پنل‌های Advanced و Pro با دسترسی کامل به DNS صفحه، می‌توانید دامنه اختصاصی خودتان را هم برای صفحه‌ی پادکست داشته باشید.

چرا از میزبان پادکست بلوبری استفاده کنیم؟

ارائه دهنده‌ کامل‌ترین تنظیمات فید

در تنظیمات فید پادکست در سرویس بلوبری می‌توانید همه‌چیز را مدیریت کنید! بلوبری به‌شما اجازه تغییر کامل بخش‌های مختلف فید پادکست را می‌دهد. علاوه بر امکانات عادی همه فید‌ها مانند، عنوان پادکست، نام تولید کننده، توضیحات کوتاه، کاور و لینک شما می‌توانید در بلوبری متن کپی‌رایت اختصاصی برای خود بنویسید. می‌توانید رده‌بندی سنی پادکست خود تعیین کنید، برای هر قسمت گزینه Explicit (محتوای نامناسب برای کودکان) را فعال و غیر فعال کنید.

همچنین برای بهینه‌سازی بهتر با آیتونز و سرویس اپل پادکست، قسمت‌های جداگانه‌ای برای تنظیم فید اپل درنظر گرفته شده است. دسته‌بندی‌های اپل با هر تغییر، در بلوبری به‌سرعت تغییر می‌دهند. قسمتی مربوط به تنظیمات فید برای گوگل پلی و سرویس گوگل پادکست درنظر گرفته شده است. تا بهینه‌سازی کامل را با سرویس گوگل هم داشته باشد. گوگل و اپل در دسته‌بندی و نحوه نمایش تصویر کاور پادکست، استانداردهای متفاوتی دارند. و شما می‌توانید در بلوبری تنظیمات هر کدام را تکمیل کنید.

همچنین امکان تعیین زمان پخش پادکست، موقعیت مکانی، لینک حمایت مالی، مدل پادکست (اپیزودیک یا سریالی) در بلوبری وجود دارد.

آمار دقیق و حرفه‌ای

بلوبری یکی از میزبان‌هایی است که از پروتکل تعریف‌شده‌ی IAB استفاده می‌کند. به همین دلیل تعداد شنونده‌های مشخص شده برای هر قسمت و کل پادکست، دقیق‌ترین و صحیح‌ترین مقدار در بین میزبان‌های پادکست است. از همین رو می‌توان آمار آن را به صورت کامل تایید کرد و برای امور تبلیغاتی به اسپانسر ارائه داد.

آمار پادکست بلوبری

اولین ویژگی بخش آمار بلوبری دقیق بودن آمار شنوندگان آن است. علاوه بر این در این سرویس می‌توانید ببینید که شنوندگان شما از چه پلتفرم‌هایی برای شنیدن پادکست استفاده کرده‌اند. از چه ابزار و اپلیکیشنی پادکست شما را گوش می‌دهند. موقعیت جغرافیایی و لینک‌های ارجاعی به پادکست شما هم از دیگر ویژگی‌های بخش آمار سرویس بلوبری است.

همچنین بلوبری به‌تازگی بخش جدیدی به‌نام Retention را به آمار خود اضافه کرده است. این امکان به‌شما اجازه می‌دهد که دقیقا متوجه شوید چه درصدی از شنوندگان کل قسمت را گوش داده‌اند. چه درصدی نصف آن یا حتی کمتر را گوش داده‌اند.

بخش Trends هم بخش‌های جدید سرویس آمارگیر بلوبری است که در آن می‌توانید میزان شنیده شدن قسمت‌های پادکست‌ها، در روزهای مختلف به صورت دقیق در یک نمودار مشاهده کنید.

ارائه پرسشنامه و تحلیل ویژگی‌های شنونده‌ها

یکی از جدیدترین سرویس‌های معرفی شده توسط بلوبری بخش مخاطبین (Audience) است. به صورت پیش‌فرض بلوبری یک پرسشنامه شامل سوالات پایه در مورد ویژگی‌های مخاطبین پادکست آماده کرده و لینک آن را در اختیار شما قرار می‌دهد. شما با ارائه کردن این لینک به مخاطبین می‌توانید اطلاعات خوبی از مخاطبین خود بدست بیاورید. در حال حاضر تنها امکان خروچی گرفتن از آمار در پنل بلوبری وجود دارد اما قرار است، نمودارهای تحلیلی برای درک بهتر آمار بدست آمده از موقعیت سنی، تحصیلات، جنسی، درآمد، شغل و… در پنل آمار نمایش داده شود.

پلاگین اختصاصی برای وردپرس

علاوه بر سرویس هاستینگ و آمار، بلوبری یک پلاگین وردپرس را هم توسعه داده است. و شما می‌توانید پادکست خود را بر روی سایت شخصی نیز مدیریت کنید. با هماهنگ‌سازی بلوبری و افزونه وردپرس PowerPress می‌توانید از طریق سایت خود قسمت‌های جدید را منتشر کنید.

با استفاده از این پلاگین بر روی سیستم مدیریت محتوا وردپرس می‌توانید، به‌راحتی همه قسمت‌های پادکست را در سایت با دامنه اختصاصی برای پادکست خود منتشر کنید. با استفاده از این پلاگین همچنین می‌توانید به صورت جداگانه فید بسازید و خارج از فضای بلوبری فایل‌های خود را آپلود کنید، که در ادامه در بخش میزبان اختصاصی به آن اشاره می‌کنیم.

چرا از میزبان پادکست بلوبری استفاده نکنیم؟

هزینه بالاتر از سایر سرویس‌ها

بلوبری میزبان پادکست گران‌قیمتی به‌حساب می‌آید. تفاوت قیمت نسبت به لیبسین و پادبین خیلی زیاد نیست، اما از هر دو آن‌ها بیشتر است. باید با توجه به برنامه‌ای که برای انتشار پادکست خود دارید، تصمیم بگیرید که آیا این هزینه برای شما منطقی است یا خیر.

عدم پشتیبانی از زبان فارسی در فید (آپدیت: زبان فارسی اضافه شد)

در تنظیمات فید پادکست در میزبان بلوبری، قسمتی برای انتخاب زبان پادکست وجود دارد. که باید حتما آن را انتخاب کنید. در این لیست زبان فارسی (Persian) وجود ندارد.

به‌تازگی ایمیلی جهت اضافه کردن زبان فارسی به تگ زبان فید ارسال کردم تا زبان فارسی به بلوبری اضافه شود. در ایمیل پاسخ، ذکر شد که این مورد به تیم توسعه پلاگین ارجاع داده شد. اما ممکن است به‌سرعت اضافه نشود.

 

هاست پادکست لیبسین (Libsyn.com)

لیبسین هم مانند بلوبری یکی از میزبان‌های قدیمی پادکست است. لیبسین هم از پروتکل IAB استفاده می‌کند. و سیستم آمارگیر دقیقی را به‌شما ارائه می‌دهد. لیبسین به‌نسبت بلوبری رابط کاربری بهتر و جدید‌تری دارد. همچنین هزینه‌ها پلن‌های به نسبت بلوبری کمتر است که در ادامه آن را بررسی می‌کنیم.

بررسی هزینه خدمات لیبسین

میزبان پادکست لیبسین

لیبسین پلن رایگان ندارد و ارزان‌ترین پلن آن ۵ دلار ماهانه قیمت دارد. در اولین پلن این سرویس می‌توانید ماهانه ۵۰ مگابایت آپلود کنید. پلن دوم ۲۵۰ مگابایت در ماه فضای آپلود را در اختیار شما قرار می‌دهد که دقیقا ۵ دلار ارزان‌تر از سرویس مشابه در سایت بلوبری است.

دو پلن حرفه‌ای‌تر با فضای ذخیره‌سازی ۴۰۰ و ۸۰۰ مگابایت در ماه نیز در نظر گرفته شده است که به‌ترتیب ۲۰ و ۴۰ دلار هستند. این دو پلن حرفه‌ای‌تر امکان استفاده از سرویس تبلیغات لیبسین را هم برای شما فعال می‌کنند.

همچنین لازم به‌ذکر است که تمامی پلن‌های لیبسین جز اولین پلن ۵ دلاری (پلن پایه با حجم ۵۰ مگابایت) از سیستم آماردهی پشتیبانی می‌کنند. برای فعال کردن سیستم آمار در این پلن باید ماهانه ۲ دلار بیشتر هزینه کنید. از آنجایی که پادکست بدون آمار هیچ کاربردی ندارد، در واقع می‌توان هزینه پلن اول لیبسین را ۷ دلار در ماه درنظر گرفت.

چرا از میزبان پادکست لیبسین استفاده کنیم؟

ارائه یک صفحه اینترنتی برای پادکست

لیبسین به‌شما یک صفحه مانند سرویس‌های وبلاگ‌دهی برای پادکست می‌دهد. یعنی ساختاری به‌شکل YourPodcast.Libsyn.com را می‌توانید برای پادکست خود داشته باشید. در این صفحه لیست کامل قسمت‌های شما قرار می‌گیرد. و علاوه بر قسمت‌ها، می‌توانید لینک‌های مربوط به ایمیل و رسانه‌های اجتماعی خود را در آن وارد کنید.

همچنین پلیرهای اختصاصی لیبسین در این صفحه برای هر قسمت قرار گرفته‌اند. و می‌توانید با استفاده از قابلیت Embed کد آن را در سایت یا هر صفحه اینترنتی دیگر به‌اشتراک بگذارید.

استفاده از دو سیستم آمارگیر

لیسین دو سیستم آمارگیری را در اختیار شما قرار می‌دهد. بر روی همه پلن‌های این سرویس می‌توانید از سیستم آمار پایه (Basic Statistics) استفاده کنید. که شامل یک آمار کلی از شنونده‌ها و پلتفرم‌هایی است که پادکست شما در آن شنیده شده است.

اما در پلن‌های حرفه‌ای لیبسین امکان استفاده از سیستم آمارگیری پیشرفته و حرفه‌ای با پروتکل IAB وجود دارد. این همان سیستمی است که بلوبری به صورت کلی از آن برای آمار استفاده می‌کرد.

سیستم OnPublish

لیبسین با همکاری شرکت‌های دیگر یک سرویس پخش گسترده تحت عنوان OnPublish را ارائه می‌دهد. با استفاده از سیستم دیگر لازم نیست به صورت دستی برای ثبت پادکست خود در سایت‌ها و اپلیکیشن‌های مختلف، فید خود را ثبت کنید.

لیبسین می‌تواند پادکست شما را با همکاری شرکت‌های طرف قرداد خود در بسیاری از اپلیکیشن‌های پخش پادکست و همچنین سرویس‌های اشتراک‌گذاری ویدیو، رسانه‌های اجتماعی و حتی سرویس‌های وبلاگ‌دهی منتشر کند. (اطلاعات بیشتر)

ارائه اپلیکیشن اختصاصی برای پادکست

برای پادکست خود یک اپلیکیشن اختصاصی اندروید و iOS می‌خواهید؟ لیبسین می‌تواند با استفاده از الگو نرم‌افزاری خود یک اپلیکیشن اختصاصی را برای پادکست شما آماده کند.

شما می‌توانید از شنوندگان خود بخواهید که این اپلیکیشن‌ را نصب کنند و پادکست را از روی آن دنبال کنند. سرویس ساخت اپلیکیشن اختصاصی تنها برای پلن‌های حرفه‌ای که فضای ذخیره‌سازی ۴۰۰ و ۸۰۰ مگابایتی را ارائه می‌دهند، فعال است.

فعال بودن هم به‌معنای در دسترس بودن نیست. در واقع اگر مشتری پلن‌های حرفه‌ای لیبسین باشید، می‌توانید با پرداخت ماهانه ۱۰ دلار از خدمات اپلیکیشن اختصاصی اندروید و iOS استفاده کنید.

چرا از میزبان پادکست لیبسین استفاده نکنیم؟

آمارگیر با پروتکل IAB فقط برای پلن‌های حرفه‌ای

برعکس بلوبری که در همه پلن‌های خود از آمار دقیق IAB استفاده می‌کرد، لیبسین از این پروتکل تنها در دو پلن حرفه‌ای خود قیمت‌های ۲۰ و ۴۰ دلاری دارند استفاده کرده‌اند.

بنابراین در صورتی که از پلن‌های ابتدایی لیبسین استفاده کنید به هیچ‌وجه امکان استفاده از آمار حرفه‌ای IAB را ندارید. اگر شما به فضای ماهانه ۴۰۰ و ۸۰۰ مگابایتی نیازی ندارید و برای مثال ۲۵۰ مگابایت برای‌تان کافی است، برای آمار حرفه‌ای در لیبسین مجبور خواهید بود که هزینه بیشتری را بپردازید.

هزینه‌های اضافی بابت خدمات

پلن‌ اولیه لیبسین به شما هیچ آماری را ارئه نمی‌دهد. یعنی شما با پرداخت ۵ دلار تنها می‌توانید فایل خود را آپلود کنید و فید دریافت کنید. و هیچ آمار و اطلاعاتی در خصوص شنوندگان به‌شما داده نمی‌شود. هزینه اضافی ماهانه ۲ دلار باید پرداخت شود تا بخش آمار پایه برای شما فعال شود.

همچنین اگر بخواهید آن صفحه اینترنتی ارائه داده شده را به دامنه شخصی خود وصل کنید. یعنی به‌جای ساختار YourPodcast.Libsyn.com، صفحه‌ای با آدرس YourPodcast.com داشته باشید، (علاوه بر خرید دامنه به صورت شخصی) باید فقط ماهانه ۲ دلار به لیبسین پرداخت کنید!

 

هاست پادکست پادبین (PodBean.com)

پادبین یک میزبان پادکست جدید به‌نسبت دو میزبان قبلی است. و دقیقا با بررسی دقیق نقص‌های دو میزبان بلوبری و لیبسین به‌خوبی توانسته مشتریان ناراضی آن دو سرویس را از آن خود کند.

پادبین پلن‌ حجمی ندارد و فضای آپلود در آن نامحدود است. به شما اجازه تست سرویس به‌صورت رایگان را می‌دهد. صفحه اختصاصی برای پادکست شما می‌سازد و امکانات بسیار زیادی برای شخصی‌سازی آن می‌دهد. در ادامه دقیق‌تر به بررسی پادبین و ویژگی‌های آن می‌پردازیم.

بررسی هزینه خدمات پادبین

هاست پادکست پادبین

پادبین سه پلن پولی و یک پلن رایگان پایه دارد. پلن رایگان پادبین بدون نیاز به کارت اعتباری در دسترس است و شما همین امروز با ثبت‌نام در پادبین می‌توانید پادکست خود را بر روی پادبین شروع کنید. این پلن به‌شما اجازه آپلود فایل صوتی با محدودیت زمانی ۵ ساعت را می‌دهد. یعنی محدودیتی بر روی حجم فایل و یا تعداد آن‌ وجود ندارد.

مجموع مدت‌زمان فایل‌های پادکست شما باید کمتر از ۵ ساعت باشد. این ۵ ساعت هم به‌صورت کلی است یعنی ماهانه نیست. پهنای باند محدود ۱۰۰ گیگابایت هم برای آن در نظر گرفته شده است.  این پلن پایه کاملا برای شروع، تست و بررسی پادبین بسیار عالی است.

اولین پلن غیر رایگان پادبین، ماهانه ۱۴ دلار هزینه دارد. که البته اگر آن را به‌صورت یک‌ساله خریداری کنید، ماهانه ۹ دلار خواهد بود. در این پلن فضای ذخیره‌سازی اطلاعات شما و همچنین پهنای باند نامحدود است. یعنی می‌توانید تعداد فایل با هر ظرفیت و هر مدت زمانی را روی پادبین آپلود کنید. امکانات جذاب طراحی صفحه اختصاصی برای پادکست هم در این پلن وجود دارد.

دو پلن بعدی ماهانه ۳۹ و ۱۲۹ دلار هزینه دارند که در صورت پرداخت سالانه به‌ترتیب ۲۹ و ۹۹ دلار محاسبه خواهند شد. باز هم فضای ذخیره‌سازی و پهنای باند نامحدود است. این دو پلن علاوه بر فایل صوتی از ویدیو هم پشتیبانی می‌کنند. همچنین تمامی امکانات طراحی شخصی برای صفحه اختصاصی پادکست در این دو پلن فعال هستند.

دو پلن حرفه‌ای پادبین از سیستم تبلیغاتی این سرویس استفاده می‌کنند. همچنین می‌توانید در یک حساب کاربری دو پادکست را به صورت مجزا مدیریت کنید. و امکان تعریف دو ادمین هم برای آن وجود دارد.

چرا از میزبان پادکست پادبین استفاده کنیم؟

فضای ذخیره‌سازی نامحدود

با دیدن پلن‌های بلوبری و لیبسین ماشین‌حساب دست گرفته‌اید تا ببینید فضای ذخیره‌سازی موردنیازتان در هر ماه چقدر است؟ در پادبین نگرانی از بابت فضای ذخیره‌سازی وجود ندارد. و می‌توانید هر تعداد فایل با هر حجم و مدت‌زمانی را در پلن‌های اصلی آپلود کنید. فضای ذخیره‌سازی و پهنای باند نامحدود از مهم‌ترین ویژگی‌های سرویس میزبانی پادبین است.

رابط کاربری ساده و روان

کار با پادبین بسیار ساده است. شاید در میان آیتم‌ها و تنظیمات زیاد بلوبری کمی اذیت شوید. اما در پادبین همه‌چیز مشخص است و دسترسی به همه بخش‌ها خیلی سریع انجام می‌شود.

صفحه مربوط به انتشار قسمت‌ها و مشاهده لیست کامل آن‌ها (جهت حذف، ویرایش و..) درست مشابه سرویس‌های وبلاگ‌دهی طراحی شده و ساختار ساده‌ای دارد. همچنین صفحه مربوط به انتشار قسمت جدید هم ساختاربندی منظمی دارد.

همچنین طراحی پلیرهای پادبین هم در خود صفحه و هم با استفاده از کد در سایت شخصی دیگر، طراحی زییایی دارند. همچنین قسمت ویژه‌ای برای طراحی و شخصی‌سازی پلیرها برای پخش در سایت شخصی (Embeddable Players) درنظر گرفته شده است. و می‌توانید رنگ، سایز و ساختار آن را تغییر دهید.

ارائه آمار خلاقانه

بررسی و مشاهده آمار پادبین لذت خاصی دارد!

پادبین با استفاده از نمودارها، منحنی‌ها و الگوهای مربعی (مشابه سرویس گوگل آنالیتیکس) به زیبایی آمار پادکست را به‌شما نشان می‌دهد. علاوه بر ارائه یک آمار پایه در خصوص تعداد شنوندگان و دانلود هر قسمت، در پادبین می‌توانید قسمت‌های پرطرفدار پادکست خود را با هم مقایسه کنید. میزان شنیده شدن هر قسمت را در فواصل زمانی تعیین شده ببینید.

درصد رشد و یا افت تعداد شنوندگان در پادبین به‌شما اطلاع داده می‌شود. همچنین می‌توانید در هر ساعت شبانه‌روز تعداد دانلود قسمت‌های خود را مشاهده کنید.

این جدول زمانی به‌شما نشان می‌دهد که برای مثال در روز جمعه در چه ساعت‌هایی پادکست شما بیشتر شنیده شده است.

بررسی میزبان وفاداری کاربر توسط آیتم User Retention به‌شما اطلاع داده می‌شود. با اینکه این بخش فقط شنوندگان اپلیکیشن خود پادبین را رصد می‌کند، اما می‌تواند به‌شما درصد وفاداری و برگشت شنوندگان قدیمی را گزارش دهد.

برای مثال در هفته اول درصد شنوندگان ۱۰۰ درصد است. اما در هفته دوم -در بازه‌های زمانی مشخص- می‌توانید ببیند چند درصد از آن‌ها مجدد به قسمت‌های پادکست شما گوش کرده‌اند. این روند را پادبین تا ۷ هفته بررسی می‌کند و نتیجه را در آمار به‌شما گزارش می‌دهد.

سیستم پیشرفته ساخت صفحه اختصاصی

یکی از بخش‌هایی که پادبین تمرکز ویژه‌ای روی آن داشته است، سیستم ارائه صفحه اختصاصی برای هر پادکست است. درست مانند سرویس‌های وبلاگ‌دهی ساختاری به‌شکل YourPodcast.Podbean.com به‌شما داده می‌شود.

بر عکس لیبسین که امکانات زیادی جهت شخصی‌سازی به‌شما ارائه‌ نمی‌دهد، پادبین اجازه شخصی‌سازی کامل صفحه را به‌شما می‌دهد. شما می‌توانید از تم‌های آماده پادبین که تنوع بسیار خوبی دارند استفاده کنید. در پلن اولیه غیر رایگان، به‌تعداد محدودی قالب‌ها و امکانات برای شخصی‌سازی دسترسی خواهید داشت اما در دو سرویس‌ حرفه‌ای‌تر کلیه امکانات برای شما فعال می‌شوند.

همچنین در تمامی سرویس‌های پولی پادبین می‌توانید بدون پرداخت هزینه اضافی -برعکس لیبسین- صفحه ساخته شده را به‌ دامنه شخصی خود متصل کنید. با توجه به امکانات شخصی‌سازی مناسب برای قالب‌های صفحه اختصاصی پادکست، شما می‌توانید با خرید یک دامنه به‌صورت جداگانه و ست کردن آن با پادبین، یک سایت حرفه‌ای و زیبا هم برای پادکست خود داشته باشید.

امکان درآمدزایی برای پادکست‌ها

پادبین امکانات متنوعی را برای درآمدزایی پادکسترها فراهم کرده است. در ساده‌ترین حالت در بخش Ads Marketpalece می‌توانید با توجه به میزان شنیده شدن قسمت‌های خود، در ازای مبلغ مشخصی برای هر هزار شنونده، قیمتی را اسپانسرهای خود مشخص کنید. در این بازارچه تبلیغاتی می‌توانید پیشنهاد برای تبلیغات پیدا کنید. همچنین حالت PodAds به شما اجازه می‌دهند فرآیند تبلیغات خود را بهینه‌تر کنید و محتوای تبلیغاتی را هوشمندانه‌تر در موقعیت‌های دلخواه (اول محتوا، وسط محتوا یا انتهای محتوا) در بین قسمت‌های پادکست منتشر کنید. امکان ارائه‌ی قسمت‌های ویژه در ازای فروش مستقیم به مخاطب پادکست و همچنین سیستم حمایتی (Donation) هم در پادبین وجود دارد. ویژگی‌های جذابی را برای درآمدزایی از پادکست، پادبین در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد اما توجه داشته باشید که امکان استفاده از آن‌ها در ایران ممکن نیست.

امکان برگزاری لایو استریم صوتی

در صورتی که قصد اجرای یک برنامه‌ی صوتی زنده را داشته باشید، پادبین این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهد. هم بر روی وب، هم اپلیکیشن‌های موبایل اندروید iOS پادبین می‌توانید لایو خود را اجرا کنید. علاوه بر میزبانی لایو استریم، امکان دعوت از مخاطبین برای گفتگو، امتیاز دادن شنونده‌ها و همچنین انتخاب موسیقی برای پخش در لایو وجود دارد.

چرا از میزبان پادکست پادبین استفاده نکنیم؟

عدم استفاده از پروتکل IAB برای آمار (آپدیت: IAB Certified Stats اضافه شد)

امکانات پادبین بسیار خوب هستند و حتی همان‌طور که مطرح شد، آمار بسیار جالب و خلاقانه‌ای را هم به‌شما ارائه می‌دهد. اما پادبین از پروتکل IAB برای سیستم آمار استفاده نمی‌کند. به همین خاطر دقت و صحت آمار ارائه شده‌ی آن به‌قدرت بلوبری و لیبسین نیست.

 

هاست پادکست انکر (Anchor.fm)

انکر یکی از جدیدترین میزبان‌های پادکست است که با یک استراتژی بازاریابی و استفاده از تکنیک‌ بازاریابی جنس رایگان توانست بسیاری از پادکسترها را جذب خود کند. انکر خدمات پایه همه میزبان‌های پادکست را به‌صورت رایگان در اختیار شما می‌گذارد.

تمرکز اصلی انکر بر روی ضبط پادکست با موبایل است. در واقع اکثر تبلیغات و کارهایی که انکر روی آن مانور داده است، مربوط به ضبط سریع پادکست با امکانات تدوین بر روی یک اپلیکیشن موبایل است.

شما با دانلود اپلیکیشن موبایل انکر (Anchor) می‌توانید پادکست خود را شروع کنید. با موبایل ضبط کنید، با موبایل تدوین کنید. و با موبایل صدای خود را گوش همه‌ دنیا برسانید! همچنین در انکر قابلیت‌های جالبی برای ضبط پادکست‌های دونفره و پادکست پنل گفتگو دارد. به این صورت که می‌توانید مهمانان خود را از طریق طریق برنامه دعوت کنید و همزمان ضبط را پیش ببرید.

بررسی هزینه خدمات انکر

میزبان پادکست انکر

انکر اصلا پلن خاصی ندارد. و کلیه خدمات انکر با یک ثبت‌نام عادی در دسترس شما است. مهم‌ترین ویژگی‌ انکر را می‌توان رایگان بودن آن دانست. انکر هیچ محدودیتی بابت حجم فضای ذخیره‌سازی و پهنای باند ندارد.

رایگان بودن باعث شده است که شما یک سری دسترسی‌هایی را نداشته باشید. برای مثال در ابتدای کار امکان درج ایمیل شخصی خودتان (به‌عنوان پادکستر) در فید وجود نداشت. و انکر یک ایمیل از طرف خودش را در فید وارد می‌کرد، که عملا به‌معنای این بود که آن‌ها صاحب پادکست هستند.

همچنین در زمان انتشار این مقاله انکر اجازه وارد کردن لینک در فید را به‌شما نمی‌دهد. در ساختار ثابت همه فید‌ها قسمتی برای وارد کردن آدرس سایت پادکست وجود دارد. که انکر آن را به‌صورت خودکار برای صفحه اختصاصی شما در سایت خودش تنظیم می‌کند. و در واقع شما نمی‌توانید از بسیاری از سرویس‌های پخش پادکست برای سایت پادکست خود لینک دریافت کنید و اعتباری برای سئو (SEO) سایت شما محسوب نمی‌شود.

به صورت پیش‌فرض بر روی تمامی کاور پادکست‌هایی که در انکر میزبانی می‌شوند، لوگو انکر بالا سمت راست نمایش داده می‌شود. که امکان غیر فعال کردن آن وجود دارد.

چرا از میزبان پادکست انکر استفاده کنیم؟

ساده شدن مراحل تولید پادکست

انکر یک میزبان ایده‌آل برای کسانی است که قصد دارند همه کار پادکست‌شان را با موبایل انجام دهند. انکر به‌شما اجازه ضبط، تدوین و پخش کامل پادکست را از طریق یک اپلیکیشین موبایل می‌دهد.

علاوه بر ضبط و تدوین با اپلیکیشن، امکان استفاده از صداهای آماده برای قسمت مقدمه (Intro) و انتهایی (Outro) وجود دارد. همچنین می‌توانید با استفاده از امکانات خود اپلیکیشن برای پادکست‌ کاور طراحی کنید. طرح‌های پیش‌فرض زیبا به‌همراه فونت‌های متنوع از ویژگی‌های کاورساز انکر هستند.

میزبانی رایگان

شاید بتوان مهم‌ترین ویژگی انکر را رایگان بودن آن دانست. همان‌طور که اشاره شد هیچ‌یک از خدمات انکر پولی نیست و شما می‌توانید از اولین مرحله ضبط پادکست تا انتشار، از خدمات انکر به‌صورت رایگان استفاده کنید. محدودیتی هم بابت تعداد فایل آپلود شده و حجم آن وجود ندارد و می‌توانید با خیال راحت قسمت‌های پادکست خود را آپلود کنید.

رابط کاربری جذاب

جدید بودن انکر، به‌معنای جدید بودن سبک طراحی گرافیک و به‌صورت کلی رابط کاربری (User Interface) آن است. اگر تا کنون در پنل‌های بلوبری، لیبسین و حتی پادبین وقت‌ گذرانده باشید، تفاوت زیادی را با دیدن پنل انکر خواهید دید. منوها، طرح‌ها و حتی قسمت ناقص آمار آن هم طراحی بسیار جذابی دارد.

صفحه اختصاصی پادکست

برای همه پادکست‌هایی که در انکر میزبانی شوند یک صفحه اختصاصی ساخته می‌شود. با این تفاوت که مثل لیبسین و پادبین دیگر بر روی ساب‌دامین نیست و به فولدر (Folder) بر روی دامنه اصلی منتقل شده است. یعنی ساختاری مشابه Anchor.fm/YourPodcast دارد. (در بخش نکات منفی به این مورد مجدد اشاره می‌شود)

اضافه کردن فایل صوتی جدید به قسمت‌ها

یک قابلیت جالب انکر امکان اضافه کردن فایل صوتی جدید به یک قسمت از قبل منتشر شده است. برای مثال شما می‌توانید یک اصلاحیه یا یک محتوای تکمیلی را پیش از فایل اصلی یا پس آن در انکر قرار دهید و سپس قسمت را آپدیت کنید.

فایل‌ جدید پیش یا پس از فایل اصلی قرار می‌گیرد و محتوای قسمت شما آپدیت می‌شود.

چرا از میزبان پادکست انکر استفاده نکنیم؟

ارائه آمار محدود و بی‌دقت

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های هر میزبان پادکست، بخش آمار آن است. انکر نه‌تنها از پروتکل IAB استفاده نمی‌کند، بلکه آمار آن به‌قدری بی‌دقت است که ممکن است تعداد شنونده‌های واقعی شما کمتر از نصف عدد نمایش داده شده باشد.

جدا از بی‌دقتی در محاسبه تعداد دانلود و پخش هر قسمت، انکر اصلا صفحه‌ای جداگانه برای آمار ندارد و در همان داشبورد اصلی، می‌توانید نمودار ابتدایی و بی‌مصرف تعداد پخش قسمت‌ها را مشاهده کنید. باز هم کاملا بی‌دقت پلتفرم‌های پخش پادکست را به‌شما نمایش می‌دهد که به‌علت موردی که آن را نمی‌دانم، بسیاری از سرویس‌های پخش پادکست را به‌عنوان Others دسته‌بندی می‌کند.

تنها نکته مثبت بخش آمار این است که علاوه بر مشاهده موقعیت جغرافیایی شنوندگان، می‌توانید ببیند که شنونده‌های شما از چه استان و شهرهایی بوده‌اند. این امکان برای کشور ایران هم فعال است و می‌توانید به صورت کلی متوجه شنوندگان خود در شهر‌های مختلف شوید.

تحریم ایران 

اصلی‌ترین ایراد انکر تحریم کشور ایران است. در حال حاضر امکان استفاده از خدمات انکر با آی‌پی ایران وجود ندارد. همچنین شنونده‌های پادکست هم نمی‌توانند از انکر از آی‌پی ایران استفاده کنند. به همین دلیل در حال حاضر استفاده از انکر به عنوان هاست پادکست پیشنهاد نمی‌شود.

پخش اتوماتیک در پلتفرم‌های پادکست (آپدیت: حل شد)

این مورد می‌توانست به‌عنوان ویژگی‌های مثبت انکر درنظر گرفته شود، اما تاخیر و مشکلات فراوان آن باعث شد در این بخش به‌ آن اشاره کنیم. انکر ادعا می‌کند که می‌توانید به صورت خودکار پادکست شما را در همه اپلیکیشن‌های پخش پادکست منتشر کند. و واقعا هم این کار را می‌کند، اما تاخیر بسیار زیادی در آن وجود دارد.

همچنین به‌تازگی مشکلاتی بابت انتشار در سرویس آیتونز و بخش آیتونز کانکت برای بسیاری از پادکست‌ها به‌وجود آماده بود. انکر برای حل این مشکل قابلیت پخش اتوماتیک را اختیاری کرده‌ است. اما بسیاری از افراد که آشنایی کامل با این مسایل ندارند، همچنان درگیر مشکلات ثبت پادکست در آیتونز و سایر سرویس‌ها هستند.

عدم امکان درج لینک در فید

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، یکی از قسمت‌های اصلی هر فید، بخش سایت پادکست است. انکر به‌صورت خودکار آدرس صفحه اختصاصی پادکست شما بر روی سایت خودش را در فید قرار می‌دهد. و شما اجازه ویرایش آن را ندارید. به این صورت همه پادکستر‌های انکر با تولید محتوا در این سرویس و آپلود قسمت‌های‌شان، لینک‌های خارجی سایت انکر را زیاد می‌کنند. که درست مثل انتهای قسمت پاراگراف قبل، اعتبار سایت انکر را بالا می‌برند.

صفحه‌ اختصاصی پادکست روی فولدر دامنه انکر

درست مشابه دو قسمت قبل، انکر با یک حرکت هوشمندانه اعتبار صفحه پادکست شما را هم به‌صورت مستقیم از آن خود می‌کند. طبق تعاریف دنیای وب، ساب‌دامین (Subdomain) یعنی آن عبارتی که پشت دامنه اصلی قرار می‌گیرد، برای مثال YourPodcast.Anchor.fm به‌عنوان یک سایت جداگانه می‌تواند شناخته شود.

همچنین سرویس‌های ارزش‌گذاری و آمارگیر -مثل Alexa- ساب‌دامین را به‌صورت کاملا جدا ارزش‌گذاری می‌کنند و به آن امتیاز و رتبه می‌دهند. لیبسین و پادبین دقیقا از ساب‌دامین استفاده می‌کنند تا به‌شما کمک کنند که یک سایت تقریبا مجزا برای خود داشته باشید.

اما انکر با تغییر این ساختار و ساخت صفحه برای شما در فولدر سایت اعتبار محتوای تولید شده صفحه را برای دامنه خود می‌خواهد. ساختار کنونی انکر برای صفحات به‌شکل Anchor.fm/YourPodcast است. در پایان لازم به‌ذکر است که امکان اتصال به دامنه شخصی هم وجود ندارد. و نمی‌توانید این ساختار و این حالت را تغییر دهید.

 

هاست پادکست ای‌کست (Acast.com)

ای‌کست یک هاست پادکست و یک اپلیکیشن پادگیر (Podcatcher) است که از سال ۲۰۱۴ فعالیت خود را در سوئد آغاز کرده است. ای‌کست همانند سایر میزبان‌های معرفی شده در این مقاله امکانات پایه‌ میزبانی پادکست را در اختیار شما قرار می‌دهد و ساخت حساب در آن برای تولید پادکست رایگان است. اما بر خلاف انکر و کست باکس، پلن‌های غیر رایگان هم در این سرویس وجود دارد و برای دریافت خدمات تبلیغاتی در پادکست نیازمند تهیه حساب‌های ویژه این سرویس هستید.

در پلن استارتر ای‌کست می‌توانید تنها یک پادکست را در حساب خود داشته باشید، اما در صورت تهیه‌ی پلن‌های غیر رایگان می‌توانید چندین پادکست را در یک حساب میزبانی و مدیریت کنید. تمامی امکانات لازم برای انتشار پادکست و میزبانی فنی آن را در ای‌کست در اختیار شما قرار می‌دهد و می‌توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید. با توجه به داشتن پلن رایگان و قابل استفاده بودن برای کاربر ایرانی، Acast گزینه‌ی جایگزین مناسبی برای هاست پادکست انکر است.

بررسی هزینه خدمات ای‌کست

هاست پادکست ای‌کست

ای کست سه پلن Starter، Influencer و Ace وجود دارد. برای ساخت و انتشار پادکست، در همان پنل Starter که به صورت رایگان قابل استفاده است، می‌توانید به تمامی امکانات پایه برای میزبانی پادکست دسترسی داشته باشید. در این پنل محدودیتی بابت فضای ذخیره‌سازی فایل ندارید و پهنای باند آن هم نامحدود است. همچنین با توجه به رایگان بود این پلن، آمار ارائه شده‌ی آن از پروتکل IAB پشتیبانی می‌کند که باعث شده آمار ای‌کست دقت بسیار بالایی مشابه سرویس‌های غیر رایگان بلوبری، لیبسین و پادبین داشته باشد.

تمامی امکانات پایه در پلن‌های غیر رایگان هم وجود دارد. اما امکان درآمدزایی مستقیم از سرویس ای‌کست در سرویس اسپانسرشیپ آن تنها دو حساب غیر رایگان درنظر گرفته شده است. در پلن Influencer با پرداخت ماهانه ۱۵ دلار (در صورت پرداخت سالانه) علاوه بر استفاده از سرویس تبلیغات، می‌توانید چندین پادکست را در یک حساب باهم مدیریت کنید. همچنین امکان اتوماتیک کردن فرآیند انتشار پادکست در سرویس‌هایی مانند Patreon، YouTube و Amazon Music وجود دارد. از دیگر ویژگی‌هایی این پلن می‌توان به اتصال حساب ای‌کست به Headliner اشاره کرد. پیش‌تر در مقاله‌ی ساخت تیزر پادکست این سرویس را معرفی کرده بودیم. حال با تهیه اکانت Influencer ای‌کست می‌توانید از امکانات این سرویس به صورت کامل استفاده کنید.

علاوه بر تمامی امکاناتی که در پنل‌های Starter و Influencer در اختیار دارید، با تهیه‌ی حساب Ace با پرداخت ماهانه ۳۰ دلار می‌توانید شبکه پادکست (Podcast Network) ایجاد کنید. به این صورت که هر شبکه می‌توانید چندین پادکست را ارائه دهید. همچنین امکانات ارائه‌ی یک سیستم مدیریتی برای شبکه‌ها وجود دارد و می‌توانید به برای هر پادکست یا شبکه‌ی پادکست، دسترسی به افراد مختلف دهید که بتوانند آن‌ها را مدیریت کنند.

چرا از هاست پادکست ای‌کست استفاده کنیم؟

ارائه خدمات رایگان میزبانی پادکست

ای‌کست یک هاست پادکست استاندارد است که تمامی امکانات میزبانی پادکست را به صورت رایگان در اختیار شما قرار می‌دهید. به‌راحتی می‌توانید در این سرویس ثبت‌نام کنید و پادکست خودتون رو ثبت کنید. امکان ویرایش فید پادکست، مشخصات اصلی پادکست، تغییر دادن فایل قسمت و… در ای‌کست وجود دارد.

ارائه آمار کامل با پروتکل IAB در پلن رایگان

ارائه آمار کامل با پروتکل IAB در پلن رایگان ای کست

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های ای‌کست ارائه آمار دقیق با پروتکل IAB 2.1 است. در بخش Insight پنل ای‌کست می‌توانید به آمار کامل شنیده شدن پادکست خود دسترسی داشته باشید. نمودارهای زیادی برای درک بهتر آمار پادکست در این صفحه قرار داده شده است. میزان شنیده شدن کلی پادکست در بازه‌های زمانی مختلف، مشاهده میزان تغییرات تعداد شنونده‌ها در قسمت‌های مختلف، بررسی میزان تعداد شنونده‌ها در روزهای مختلف ماه، درصد استفاده از انواع اپلکیشن‌های پادکست و همینطور مشاهده موقعیت جغرافیایی شنوند‌ه‌ها از ویژگی‌های پنل آمارگیر Acast به‌حساب می‌آید.

مشاهده میزان درصد شنیده شدن محتوا قسمت

آمار هاست پادکست Acast

یکی از ویژگی‌های بسیار جذاب بخش آماگیر Acast مربوط به بخش نرخ شنیده شدن (Listen-through rate) قسمت است. این امکان که در بلوبری با نام Retention شناخته می‌شود، در ای‌کست به صورت رایگان در اختیار شما است و می‌توانید متوجه شوید در هر قسمت، چه میزان از شنونده‌های شما قسمت را تا انتها گوش کرده‌اند. میزان ماندگاری مخاطب در قسمت شما توسط درصد در نمودار این بخش نمایش داده می‌شود که می‌توانید تحلیل خوبی از کیفیت محتوای ارائه شده‌ی خود داشته باشید.

امکان اضافه کردن Intro و Outro به پادکست

در ای‌کست می‌توانید برای پادکست خود به صورت کلی یک اینترو و اوت‌رو (بخش‌ مقدمه و موخره) تنظیم کنید. به این صورت که با آپلود یک فایل صوتی برای ابتدای پادکست و انتها، می‌توانید آن را بدون تدوین مجدد، بر روی تمامی قسمت‌های پادکست خود قرار دهید. در صورتی که از یک مقدمه و موخره ثابت در پادکست‌ خود استفاده می‌کنید، با استفاده از این قابلیت ای‌کست می‌توانید پروسه تولید پادکست خود را بهینه‌تر کنید.

رابط کاربری ساده 

کار کردن بسیار ساده است و در طراحی آن بخش‌های مختلف به‌خوبی دسته‌بندی شده‌اند و می‌توانید در تب‌های مختلف به اطلاعات موردنیاز دسترسی پیدا کنید. کار کردن با بخش Insight هم با توجه به ارائه‌ی نمودارهای آماری مختلف جذابیت خاصی دارد.

ساخت صفحه‌ی اختصاصی پادکست

ساخت صفحه‌ی اختصاصی پادکست

مشابه سایر سرویس‌های هاست پادکست، در ای‌کست هم می‌توانید به یک صفحه‌ی اینترنتی مخصوص پادکست خود داشته باشید. در پلن Starter که به صورت رایگان ارائه می‌شود، امکاتات کمی در حد تغییر رنگ‌های صفحه و اضافه کردن لینک شبکه‌های اجتماعی و سایر پلتفرم‌های پخش پادکست را در صفحه پادکست دارید. اما در پلن‌های غیر رایگان امکانات بیشتری برای شخصی‌سازی و تغییر جایگاه المان‌های صفحه در اختیار شما قرار می‌گیرد.

چرا از هاست پادکست ای‌کست استفاده نکنیم؟

در بررسی اولیه ای‌کست ایراد خاصی مشاهده نشد. در بخش صفحه‌ی اختصاصی برای پادکست با اینکه عبارت Website برای پادکست نوشته شده اما امکانی برای ست کردن DNS وجود ندارد و نمی‌توانید آن را به دامنه‌ی شخصی وصل کنید. اما از طرف دیگر در همین صفحه امکان اضافه کردن Tracking ID سرویس Google Analytics وجود دارد که می‌توانید صفحه‌ی ای‌کست را به لیست سایت‌های خود در پنل آنالیتیکس متصل کنید و آمار دقیق آن را توسط سرویس گوگل بررسی کنید که یک امکان جدید و کاربردی است. به همین خاطر با وجود یک ایراد سخت‌گیرانه در بخش وب‌سایت، نمی‌توان آن را جز ایرادات اصلی این میزبان پادکست به‌حساب آورد.

 

هاست پادکست کست‌باکس (Castbox.fm)

اپلیکیشن پخش پادکست کست‌باکس هم بعد از تکمیل پنل کاربری خود، امکانات آپلود و ارائه فید را مشابه میزبان‌ها فراهم کرد. شما با عضویت در سایت کست‌باکس می‌توانید فایل‌ قسمت‌های خود را آپلود کنید و از آن به‌عنوان میزبان پادکست خود استفاده کنید. یعنی فید بگیرید و آمار پادکست را مشاهده کنید.

اما همان‌طور که در ابتدا مطرح شد، کست‌باکس یک میزبان نیست و در واقع یک اپلیکیشن پخش پادکست است که امکانات میزبانی را هم ارائه می‌دهد. به همین خاطر نقص‌ و کمبودهای بسیاری دارد. اما به واسطه محبوبیت آن در بین پادکست‌شنوها در این مقاله از آن به‌عنوان یک میزبان پادکست هم نام می‌بریم.

بررسی هزینه خدمات کست‌باکس

میزبان پادکست کست باکس

مشابه انکر، کست‌باکس هم رایگان است و محدودیتی بابت حجم ندارد. یعنی می‌توانید هر تعداد قسمت را با هر حجمی در کست‌باکس آپلود کنید. کست‌باکس پلن غیر رایگانی برای خدمات خود نداشته و شما با ساخت یک حساب کاربری وارد شدن به صفحه Creator Studio می‌توانید پادکست خود را شروع کنید.

تنها چیزی که کست‌باکس به‌شما ارائه می‌دهد، یک فید برای پادکست است. و باید خودتان به صورت دستی آن را در پلتفرم‌های پخش پادکست ثبت کنید.

چرا از میزبان پادکست کست‌باکس استفاده کنیم؟

راه‌اندازی آسان و سریع

یکی از دلایلی که باعث می‌شود افراد بخواهند پادکست خود را با کست‌باکس شروع کنند، راه‌اندازی آسان و سریع آن است. شما همین الان که به سایت کست‌باکس مراجعه کنید، می‌توانید با حساب گوگل خود لاگین کنید. و به بخش Creator Studio بروید و اولین قسمت خود را منتشر کنید. تنظیمات فید هم به‌صورت محدود برای شما وجود دارد اما بخش‌های اصلی آن را می‌توانید به صورت کامل تکمیل کنید.

رایگان و بدون محدودیت

مشابه انکر، کست‌باکس هم رایگان است. و شما می‌توانید بدون پرداخت هزینه هر تعداد فایل با هر حجمی را در کست‌باکس آپلود کنید. رایگان بودن یک سرویس میزبانی دلیلی قانع‌کننده برای پادکسترهایی است که به‌تازگی می‌خواهند وارد فضای پادکست شوند.

رابط کاربری جذاب

کست‌باکس طراحی زیبا و جذابی دارد. منوها و بخش‌های پنل داخلی کست‌باکس طراحی زیبایی دارند و شما بدون هیچ مشکلی می‌توانید به همه‌چیز دسترسی داشته باشید.

صفحه مربوط به انتشار قسمت‌ها و همچنین سایر صفحات، ساختاربندی مرتب و منظمی دارند. و در راستای مورد اول، خیلی سریع و راحت می‌توانید پادکست خود را با کست‌باکس شروع کنید و قسمت‌ها را منتشر کنید.

چرا از میزبان پادکست کست‌باکس استفاده نکنیم؟

ارائه آمار با دقت پایین

آمار کست‌باکس باگ‌های فراوانی دارد. کست‌باکس تعداد شنوندگان و دنبال‌کنندگان را بیش از آن چیزی که وجود دارد نمایش می‌دهد. و همچنین آمار آن با هم تناقض دارند.

برای مثال ممکن است در بخش آمار برای شما تعداد شنوندگان روزانه ۲۰ نمایش داده شود، در حالی پخش کلی پادکست در آن روز ۲۰۰ بار حساب شده است. به‌صورت کلی با اطمینان می‌توان گفت که روی آمار کست‌باکس نمی‌توان حساب کرد.

آمار شنوندگان محدود به کست‌باکس است

مهم‌ترین دلیل عدم استفاده از کست‌باکس باز هم به آمار مربوط می‌شود که بسیار هم جدی و حیاتی است.

با اینکه کست‌باکس به‌شما فید می‌دهد و در واقع می‌توانید پادکست خود را بر روی همه پلتفرم‌های پخش پادکست منتشر کنید، اما تنها آمار خود کست‌باکس برای شما در پنل نمایش داده می‌شود. که آن هم با توجه به توضیحات داده شده، اصلا دقیق و قابل اطمینان نیست.

امکان مهاجرت به کست‌باکس وجود ندارد

بر عکس میزبان‌های پادکست معرفی شده در این مقاله، که صفحه‌ای برای اضافه کردن پادکست از سرویس‌های دیگر دارند. امکانی برای تغییر فید پادکست ندارد و اگر پادکستی در یک سرویس میزبانی دیگر دارید، نمی‌توانید به کست‌باکس مهاجرت کنید.

 

هاست پادکست شنوتو (Shenoto.com)

شنوتو یک سرویس ایرانی است که مانند کست‌باکس در ابتدا بستری برای شنیدن محتوا صوتی بوده است. پیش‌تر شنوتو صرفا بستری برای آپلود و شنیدن فایل بر روی خود سایت و اپلیکیشن شنوتو را داشت. یعنی از لحاظ تکنیکی میزبان پادکست نبود. اما با قابلیت ارائه فید، می‌توان آن را جز میزبان‌های پادکست به‌حساب آورد.

بررسی هزینه خدمات شنوتو

میزبان پادکست شنوتو

شنوتو برای میزبانی پادکست رایگان است. اما برای آپلود فایل محدودیت ۶۰ مگابایتی دارد. یعنی هر قسمت پادکست شما باید کمتر از ۶۰ مگابایت حجم داشته باشد. محدودیت دیگری در تعداد قسمت‌ها و پهنای باند وجود ندارد.

به دو شکل می‌توان بر روی شنوتو پادکست منتشر کرد.

از آنجایی که شنوتو خودش برنامه‌سازی می‌کند و استودیو برای ضبط دارد، شما می‌توانید به‌عنوان یک برنامه‌ساز با شنوتو همکاری کنید. و از فضای ضبط آن استفاده کنید و کار تدوین و طراحی گرافیک را هم به آن‌ها بسپارید. و در فید هم دریافت کنید.

شنوتو هزینه‌ای بابت خدمات از شما دریافت نمی‌کند اما در صورتی که پادکست شما اسپانسر پیدا کند، باید درصدی را به شنوتو پرداخت کنید.

طبق گفته‌های مدیرعامل این مجموعه، اگر اسپانسر را خود تولیدکننده پیدا کند، ۷۰ درصد برای تولیدکننده و ۳۰ درصد برای شنوتو است. در صورتی هم که شنوتو برای شما اسپانسر پیدا کند، ۵۰ ۵۰ حساب خواهد شد.

حالت دیگر شما همکاری مستقیم با شنوتو ندارید و می‌توانید فایل‌ پادکست خود را صرفا بر روی شنوتو آپلود کنید و فید بگیرید.

شنوتو پیش‌تر نام و ایمیل خود را برای تمامی پادکست‌هایی که فید آن‌ها را تامین می‌کرد، قرار می‌داد. اما به‌تازگی به پادکسترها اجازه داده شد که عملا خودشان صاحب پادکست به‌حساب بیایند و بتوانند نام و ایمیل‌شان را در فید ثبت کنند.

چرا از میزبان پادکست شنوتو استفاده کنیم؟

استفاده از سرورهای داخل ایران

برای تولیدکنندگان پادکست در ایران، ایرانی بودن یک سرویس و استفاده از سرورهای داخل ایران می‌تواند یک مزیت به‌حساب بیاید. در صورت بروز مشکلی در ارتباط با سرورهای خارجی، پادکست‌ شما در شنوتو در دسترس خواهد بود.

فضای میزبانی رایگان

رایگان بودن فضای میزبانی شنوتو یکی دیگر از ویژگی‌های آن است. فقط همان‌طور که اشاره شد محدودیت ۶۰ مگابایتی برای هر قسمت درنظر گرفته شده است. و محدودیتی بابت تعداد قسمت‌ها و پهنای باند وجود ندارد.

در اختیار دادن امکانات ضبط، تدوین و طراحی گرافیک

در صورتی که به‌عنوان تولیدکننده و برنامه‌ساز قصد داشته باشید با شنوتو همکاری کنید، می‌توانید از فضای ضبط شنوتو استفاده کنید. و با بهترین کیفیت پادکست خود را ضبط کنید. همچنین تدوین و کارهای مربوط به طراحی گرافیک پادکست را هم می‌توانید به شنوتو بسپارید.

چرا از میزبان پادکست شنوتو استفاده نکنیم؟

آمار ابتدایی

سیستم آمار یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر هاست پادکست است. و شنوتو قدرت چندانی در آن ندارد و کاملا ابتدایی است. حتی قسمتی برای مشاهده آمار قسمت‌های پادکست در بازه‌های زمانی وجود ندارد. و خودتان باید هر روز با توجه به تغییرات پخش کلی،  شنونده‌های روزانه و هفتگی خود را محاسبه کنید.

تفکیک آمار بین پلتفرم‌های مختلف دقت بالایی ندارد و می‌توان گفت که در حال حاضر نمی‌توان بر روی آمار شنوتو حساب کرد.

مدل نامرتبط با انتشار پادکست

در شنوتو هر پادکست تحت عنوان یک برنامه منتشر می‌شود. و شما برای قرار دادن هر قسمت باید چیزی تحت عنوان آلبوم بسازید. و از لحاظ تکنیکی می‌توان در هر آلبوم چندین قسمت را آپلود کرد.

اما برای پادکست شما باید نام هر آلبوم را نام قسمت موردنظر بگذارید و در قسمت فایل‌ها، تنها فایل همان قسمت پادکست را قرار دهید. سپس برای قسمت‌های بعدی هم باید این روند نامرتبط را طی کنید. این مدل انتشار پادکست از جنس مدل‌هایی که در میزبان‌های خارجی وجود دارد، نیست.

 

هاست پادکست با فید و سایت اختصاصی

شما با در اختیار داشتن یک سایت (که هاست و دامنه برای آن مورد نیاز است) و یک سرور برای دانلود که بتواند فایل‌ قسمت‌های شما میزبانی کند، می‌توانید فید اختصاصی خود را بر روی دامنه شخصی داشته باشید.

هاست پادکست بلوبری یک پلاگین وردپرس به‌نام PowerPress را توسعه داده که به‌وسیله آن می‌توانید بر روی یک سایت وردپرسی پادکست خود را با فید اختصاصی منتشر کنید.

در خصوص نحوه کار با تنظیمات فید و انتشار قسمت‌ها در مقاله پیش‌نیاز یعنی تولید پادکست توضیحات کامل داده شده است. و در این بخش قصد آموزش کار با این پلاگین را نداریم.

در صورتی که در خصوص دنیای وب و مسیر ساخت سایت آشنایی ندارید، توصیه می‌کنیم مقاله راه‌اندازی سایت اینترنتی را در سایت مطالعه کنید.

بررسی هزینه خدمات پادکست با فید اختصاصی

استفاده از پلاگین معرفی شده رایگان است. اما شما برای راه‌اندازی یک سایت نیاز به هاست (Host) دارید. که باید برای آن ماهانه هزینه کنید. از آنجایی که قرار نیست روی خود سایت چیزی آپلود شود (به‌دلیل محدویت‌های پهنای باند و فضای ذخیره‌سازی) لازم نیست یک هاست با ظرفیت و توان بالا خریداری کنید. می‌توان با یک هاست لینوکسی که ماهانه ۱۰ هزار تومان هزینه دارد هم سایت خود بالا بیاورید.

برای سایت یک دامنه هم نیاز دارید که باید به صورت سالانه آن را تمدید کنید. ارزان‌ترین دامنه، دامنه دات‌آی‌آر است که سالانه ۶ هزار تومان است. و دامنه دات‌کام هم ۱۴۰ هزار تومان برای شما هزینه دارد.

برای آپلود فایل هم می‌توانید از هاست‌ دانلود استفاده کنید که با قیمت مناسبی بین ۳۰ تا ۱۰۰ هزار تومان به صورت ماهانه قابل خریداری هستند.

چرا از میزبان پادکست اختصاصی استفاده کنیم؟

مالک پادکست به‌معنای واقعی می‌شوید

زمانی که از فید اختصاصی بر روی سایت با دامنه شخصی استفاده کنید، به‌معنای واقعی مالک پادکست می‌شوید. در واقع همه‌چیز پادکست متعلق به‌شما است. و این برای پادکست‌هایی که برنامه جدی و بلندمدت دارند، می‌تواند بسیار مهم باشد.

شما با داشتن یک سایت برای پادکست، منبع اصلی پخش قسمت‌های خود می‌شوید. شما برای اولین بار قسمت‌های پادکست را در سایت خود آپلود و منتشر می‌کنید. سپس از طریق فید در بقیه پلتفرم‌ها منتشر می‌شود.

دسترسی کامل به تنظیمات پادکست

با نصب پلاگین PowerPress می‌توانید به تنظیمات کامل برای فید و پادکست دسترسی داشته باشید. همه‌چیز مربوط به پادکست را می‌توانید در سایت شخضی تغییر دهید.

از آنجایی که این پلاگین توسط بلوبری توسعه یافته است، امکانات بخش فید آن کاملا با بلوبری یکی است. و می‌توانید برای آشنایی با امکانات قسمت مربوط به ویژگی‌های بلوبری را مطالعه کنید.

شخصی‌سازی کامل سایت پادکست

در ویژگی‌های پادبین مطرح شد که صفحه ارائه داده شده به پادکست شما امکانات خوبی برای شخصی‌سازی دارد. حال شما با داشتن یک سایت دستتان کاملا باز است که هر کاری که می‌خواهید انجام دهید. با داشتن دانش طراحی سایت می‌توانید صفحه‌های زیبا و خلاقانه‌ای را برای پادکست خود بسازید.

خود پلاگین پاورپرس برای وردپرس، پلیر ساده‌ای را در اختیار شما قرار می‌دهد که در هر قسمت پادکست منتشر می‌شود. این پلیر اصلا امکانات خوبی ندارد و شما برای استفاده از یک پلیر حرفه‌ای‌تر نیاز به خرید حساب بلوبری دارید.

استفاده از آمار دقیق بلوبری

برای آمار می‌توانید از دقیق‌ترین آمار پادکست یعنی سیستم آمارگیر بلوبری با پروتکل IAB استفاده کنید. شما در این بخش به درست‌ترین آمار دسترسی خواهید داشت. و می‌توانید دقیقا متوجه شوید که چه تعداد به پادکست شما از روی چه پلتفرم‌هایی با چه سیستم‌‌عامل‌هایی گوش داده‌اند.

فقط باید توجه داشته باشید که شما با نصب این پلاگین به آمار پایه (Basic Statistics) دسترسی دارید. و محدودیت‌هایی نسبت به آمار اصلی بلوبری دارد. برای مثال امکان رفرش کردن آمار وجود ندارد. و آمار پادکست شما هر ۲۴ ساعت یک بار بروز می‌شود.

یا در هر یک از بخش‌ها تنها می‌توانید ۵ یا ۱۰ مورد اول را مشاهده کنید. برای مثال در بخش پلتفرم‌های پخش پادکست ۱۰ مورد اول را می‌توانید مشاهده کنید در صورتی که ممکن است از ۳۰ پلتفرم کاربران به پادکست شما گوش داده باشند. برای فعال‌سازی حساب پیشرفته و دسترسی بیشتر به آمار نیاز به خرید سرویس آمار حرفه‌ای (Adcanced Statistics) بلوبری است.

چرا از میزبان پادکست اختصاصی استفاده نکنیم؟

زمان‌بر بودن راه‌اندازی

ویژگی‌های این مدل راه‌اندازی و شروع پادکست بسیار جذاب است، اما باید کمی صبر داشته باشید. همه‌چیز به‌سرعت انجام نمی‌شود. شما باید دامنه ثبت کنید. منتظر باشید که دامنه تایید شود و در اختیار شما قرار گیرد. نیاز به خرید هاست است. نیاز به فعال‌سازی سرور دانلود است.

سپس باید وردپرس را روی سایت خود نصب کنید و پلاگین PowerPress را فعال کنید. و تنظیمات آن را انجام دهید. سپس اولین قسمت پادکست خود را منتشر کنید. همه این کارها کمی زمان‌بر است. و به‌سرعت سرویس‌های میزبانی پادکست که پیش‌تر معرفی شد نیست.

Real-Time نبودن آمار شنونده‌ها

در صورتی که بر روی وردپرس از پلاگین PowerPress استفاده کنید و بخواهید با سایت بلوبری آمار شنونده‌ها را مشاهده کنید، تنها یک بار در روز آمار برای شما آپدیت می‌شود.

 

پایان

به انتهای مقاله بررسی سرویس‌‌های میزبانی و هاست پادکست از سایت فوربو دیجیتال مارکتینگ رسیدیم. در صورتی که در خصوص هر از یک بخش‌های مقاله سوالی داشتید، می‌تونید اون رو از طریق قسمت نظرات ارسال کتید. حتما به نظر شما پاسخ خواهیم داد.

تاریخ انتشار اولین نسخه مقاله: ۹ دی ۱۳۹۸

ویرایش اول: ۹ فروردین ۱۴۰۱

منابع مورد تحقیق

این مقاله به‌صورت اختصاصی برای سایت فوربو تالیف شده است. در جهت مستندسازی مقاله، از منابع زیر در نگارش کمک گرفته شده است.

با تشکر از: مرسن عرب‌زاده از پادکست آن

پوریا آریایی از پادکست‌های ردرام، رادیو وستروس و رادیو عجایب

خشایار نور از پادکست‌های بایوکست و لوموس

 

Blubrry – https://create.blubrry.com/resources/podcast-media-hosting/advanced-podcast-statistics

IAB – https://www.iab.com/guidelines/podcast-measurement-guidelines

Libsyn – https://libsyn.com/plans-and-pricing

Podbean – https://www.podbean.com/podcast-hosting-features

Anchor – https://anchor.fm/features

اشتراک در
اطلاع از
guest

38 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرزاد بهادری فر
فرزاد بهادری فر
3 سال قبل

سلام و ممنون بابت این مقاله کامل، من یه سوالی داشتم و به یه مشکلی بر خوردم، چند وقت پیش یه پادکستی با برنامه anchor درست کردم و دو قسمت اونجا منتشر کردم بعد از مدتی پشیمون شدم و خواستم اکنت و پادکست رو پاک کنم و کردم. anchor گفته بود ممکنه تا ۲ هفته طول بکشه که از همه پلتفرم های پادکستگیری که پخش کرده، پادکست رو پاک کنه، اما مشکل اینجاست که الان از اون زمان هم بیشتر گذشته و من هنوز میتونم پادکستم رو از castbox پیدا کنم و play کنم؛ میخواستم بدونم چطور میتونم از castbox هم مثل بقیه پلتفرم ها پاک کنم، نمیدونم چرا خود anchor این کارو نکرده!

زهرا ابراهیم پور
زهرا ابراهیم پور
3 سال قبل

من پادکستم رو در شنوتو منتشر کردم. حالا برای اینکه در اسپاتیفای هم منتشر بشه، نیاز به آدرس فید داره. آدرس فید شنوتو رو اسپاتیفای نمی‌پذیره. خواستم در پادبین اکانت بسازم و اپیزودها رو بارگذاری کنم که متوجه شدم پادکستم از طریق فید شنوتو روی پادبین منتشر شده. رفتم ادعای مالکیت بکنم، که بهم ایمیل نداد و به مشکل خوردم. حالا راه حل این مشکل چیه؟ می‌خوام به جز شنوتو، آدرس فیدی داشته باشم که برای انتشار در سایت‌های پادگیر مشکلی ایجاد نکنه.و در هر سایت فقط یک کانال داشته باشم.

در ضمن برای انتشار پادکست روی ساندکلاود بدون آپلود (و از طریق فید) راهی نیست؟

امیر
امیر
3 سال قبل

سلام خسته نباشین ، من یک پروژه طولانی مدت ، دارم ، برای پادکست ، نیازی به درآمد ازش ندارم ولی به خاطر وقت و انرژی زیادی که دارم میزارم ، میخوام لااقل مشکلی برام در آینده پیش نیاد از لحاظ مالکیت ، ولی هزینه های میزبان های حرفه ای خیلی زیاد هست ، واقعا موندم راه درست چیه؟ این سایت های که داخل پول میگیرن تا پادکست رو ارائه بدن تو تمام پادکست گیر ها چقدر قابل اعتماد هستن؟ بهترین گزینه داخلی با مالکیت کامل و بدون مشکل چی هست ؟ ممنون از شما

امیر
امیر
3 سال قبل

درود ممنون که سریع جواب دادید
میدونید ، من خیلی تحقیق کردم بابت میزبان، و خوب این قضیه که در انکر ایمیل شخصی ما گذاشته نمیشه، خیلی اذیت کننده است. وگرنه این که بدون محدودیت زمانی و حجمی بهت امکان آپلود میده عالیه ، میدونید قضیه شروع برای ما مثل کسی هست که شنا یاد نداره و لبه استخر ایستاده و خیره مونده و میترسه بپره ،

میترسم با یک انتخاب اشتباه نتیجه زحمت ۶ ماه تحقیق رو خراب کنم ، و بعدش هی بگم کاش فلان میکردم ،کاش حای دیگه میرفتم.

فقط یکی بیاد من رو پرت کنه تو آب واقعا گیج شدم از بس درباره میزبان ها خوندم . تو این وضعیت اقتصادی واقعا گزینه پولی هم نداریم دیگه

محمد مهدی عسگری

آقای توکلی عزیز سلام. ممنون بابت محتواهای فوق العاده کاربردی تون.
سوالی که از خدمتتون داشتم اینکه با میزبانی اختصاصی پادکست مد نظرم بر روی سایت خودم، از اونجایی که خودتونم گفتید کار انتشار در سایر پلتفرمهای پادکست ( مثل کست باکس و … ) با ثبت نام در گوگل و itunes انجام میشه.

ایا با این فید میتونم پادکستم رو توی شنوتو هم ثبت کنم و اونجا هم صفحه ای جداگانه داشته باشم؟ ایا سرویس های ایرانی هم از این فید پشتیبانی میکنند؟

ضمن اینکه ممنون میشم استارتاپ های مشابه شنوتو رو هم به بنده معرفی کنید?

محمد مهدی عسگری

مجددا سلام. خیلی ممنونم از پاسختون. حتما از نکاتی که گفتید استفاده میکنم???

یک سوال دیگه ای هم که داشتم اینکه به نظر شما، بهتره یک مجموعه ای که خودش یک برندی داره، با همون اسم برند پادکستش رو بالا بیاره، یا کلا از یک نام دیگه ای برای پادکستش استفاده کنه؟
برفرض برند x ، اسم پادکستش رو هم x بزاره، یا بهتره اسم پادکست کاملا متفاوت باشه؟

تشکر از شما.

محمد مهدی عسگری

بله دقیقا درست میفرمایید. تشکر فراوان از شما??

آیدین سازمند
آیدین سازمند
3 سال قبل

سلام خسته نباشید.
میخاستم بدونم اگر ما هاست خارجی انتخاب کنیم. در صورت قطعی اینترنت به دلایل …. یا تغییر اینترنت به اینترانت دسترسی ما به هاست قطع میشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ میشه در اون شرایط فایل اپلود کرد یا کاربرا میتونند از پادکست ها استفاده کنند.؟؟؟ چون احتمال تغییر به اینترنت ملی بسیار بالاست بهتر نیست از هاست داخلی استفاده کنیم.؟

مهلا
مهلا
3 سال قبل

سلام اطلاعات این قسمت کی اپدیت شدند؟ انکر هنوز هم این ایراد هارو داره؟

جمشید
جمشید
3 سال قبل

سلام
۱-فایل صوتی که روی یک کانال در کست باکس میزاریم کچای اینترنت ذخیره میشه؟
۲-ضمنا راهنمای کامل کست باکس کجاست؟
۳-در کست بکس قسمت انتشار اپشن Explicit content چیه؟

شایان بیگی
شایان بیگی
2 سال قبل

سلام ممنون از مقاله و پادکست خوبتون
من درواقع تمام قسمت‌های پادکستتون رو در رابطه با ساخت پادکست شنیدم مقالتون رو هم مطالعه کردم.
اما سوالی که داشتم
۱- فید ناملیک رو میشه داخل کست باکس،آیتونز و دیگر پادگیرها هم ارائه کرد؟
۲- چجوری میشه داخل ناملیک چنل ساخت؟
۳- اسم چنل پادکست باید کلا یکتا باشه و کسی استفاده نکرده باشه؟؟

صادق مهدیان
صادق مهدیان
2 سال قبل

درود بر شما . خیلی محتوای خوبی بود… لذت بردم. فقط اگه این رو هم انتهای مقاله ذکر کنید که انکر جدیدا در انتهای ثبت نام یک گزینه گذاشته با فونت ریز که جلب توجه نکنه 🙂 که به ما اجازه میده خودمون فید پادکست رو پخش کنیم که اینطوری خیلی بهتره برای پادکسترها… البته توی کامنت های اخر هم ذکر کردید شما.

سینا
سینا
2 سال قبل

سلام و وقت بخیر
بسیار ممنون از مقاله کامل و خوبتون. من یک سالی هست که با میزبانی انکر پادکستم رو منتشر میکنم، مشکلی نبود تا چند روز پیش که انکر ظاهرا ایران رو بلاک کرد و وبدون فیلتر شکن امکان شندین پادکست من دیگه وجود نداره و به شدت آمار شنونده هام افت کرده اولش فکر میکردم سایت های انتشار پادکست فیلتر شدن! خوساتک بپرسم پروسه تغییر میزبان تغریبا چقدر زمان میبره و با تغییر میزبان آمار شنونده ها در پلتفورم های دیگه مثل کست باکس تغییر میکنه؟

فرشته
فرشته
1 سال قبل

سلام رضا جان امیدوارم خوب باشی.
مرسی ازینکه حواست هست و محتوای سایتت رو آپدیت میکنی.
فقط من یه سوال دارم خودت کدوم یکی رو استفاده میکنی در آبان ۱۴۰۱
و کلا کدوم سرویس میزبان رو پیشنهاد میکنی؟
پیشاپیش از توجه و پاسخت ممنونم

فرشته
فرشته
1 سال قبل
پاسخ به  رضا توکلی

مرسی رضاجان
این کریدیت کارت رو به دلیل خاصی میخواد؟
چون از ایران نمیشه درسته؟
باید به یه آشنا روبندازیم ازاونور آب

احمدرضا
احمدرضا
3 ماه قبل
پاسخ به  رضا توکلی

سلام منم دقیقاً به همین مشکل برخوردم. هیچ راه میانبری نداره این موضوع؟

اشکان
اشکان
7 ماه قبل

جناب توکلی سلام
خیلی ممنون از مطالب با کیفیتی که در اختیار ما قرار می دهید. من چند وقتی هست درگیر تحریم شدن Anchor هستم و میخوام هاستم رو عوض کنم. ولی دو تا دغدغه دارم یکی اینکه کلی شنونده ی سابسکرایبر رو در کست باکس از دست ندم و اینکه اگر پادکست جدیدی هم خواستم شروع کنم در همون هاست جدید بتونم شروع کنم.
شما پیشنهادی دارید؟
shenoto
acast
Navcast
کدومو توصیه می کنید؟

مهری تقی پور
مهری تقی پور
3 ماه قبل

سلام و وقت به خیر. من مدت زیادی بود که به دنبال منبعی کامل درباره میزبانی پادکست می گشتم و خیلی خوشحال شدم که این مطلب رو تونسته پیدا کنم. جامع و کامل بود. من در نهایت تصمیم گرفتم که از پادبین استفاده کنم. اما می خوام بدونم این که از پروتکل IAB برای سیستم آمار استفاده نمی‌کنه در نهایت مشکلی رو به وجود نمیاره؟ و اینکه میشه از گزینه تبلیغات اون در ایران هم استفاده کرد؟ یعنی برای پادکستر های ایرانی هم قابل استفاده است؟ سؤال سوم هم این که به طور حرفه ای میشه از گزینه رایگانش استفاده کرد؟
ببخشید خیلی سؤال پرسیدم. ممنونم میشم که وقت بذارید و راهنمایی کنید. 🙂

سیاوش
سیاوش
2 ماه قبل

سلام وقتتون بخیر من میخوام در کست باکس پادکست پسرعمم که فوت شده رو منتشر کنم
اما پس از ثبت و نام کلیک میکنم روی ساحت کانال همه خونه هارو هم پر میکنم ولی بعد از زدن روی فینیش اتفاقی نمیفته و اکانتم ساخته نمیشه
چکر کنم؟
با خرید اکانت پریمیوم کست باکس این اتفاق حل میشه؟