بازاریابی همهمه‌ای یا بازاریابی سر و صدا

همه‌چیز در مورد بازاریابی همهمه‌ای یا بازاریابی سر و صدا

رضا توکلی

رضا توکلی

نویسنده علاقه‌مند به داستان | سازنده فوربو

بازاریابی سر و صدا – بازاریابی همهمه‌ای که معادل فارسی BUZZ Marketing است، یکی از روش‌های بازاریابی است که در این مقاله قصد بررسی و معرفی آن را داریم. بازاریابی همهمه‌ای یا بازاریابی سر و صدا یکی از تاکتیک‌های بازاریابی ویروسی است که در آن با ارائه یک چیز جدید و متفاوت، می‌توانید همه نگاه‌ها را به سمت خود بچرخانید. در ادامه مقاله آموزش بازاریابی سر و صدا یا بازاریابی همهمه‌ای در سایت فوربو همراه باشید.

[megadesc]

پیشنهاد: لیست کامل مقالات تاکتیک‌های بازاریابی

[/megadesc]

بازاریابی همهمه‌ای یا بازاریابی سر و صدا چیست؟

بازاریابی همهمه‌ای یا بازاریابی سر و صدا

همه کسب و کارها دوست دارند که دیده شوند. هر مدل کسب و کار با هر مقیاسی که در آن فعالیت می‌کند، می‌خواهند در حوزه کاری‌اش دیده شود. میل به دیده شدن و افزایش سطح آگاهی از برند یک کسب و کار موضوعی است که همواره بازاریابان به‌فکر آن هستند.

بسیاری از کسب و کار به‌واسطه خدماتی که ارائه می‌دهند، راه‌های ساده‌تری برای معرفی کردن خود دارند. کسب و کارها و یا در اصل شرکت‌هایی که محصولات مصرفی را تولید و عرضه می‌کنند، جز این دسته قرار می‌گیرند. اما یک کسب و کار اینترنتی که خدماتی را به‌صورت آنلاین به کاربران اینترنت ارائه می‌دهد، از فرصت برابر برای خودنمایی در یک مقیاس مشخص نیست.

با اینکه در فضای اینترنت می‌توان به جامعه آماری بزرگ‌تری دسترسی داشت اما منظور از ایجاد یک چیز کاملا متفاوت و عرضه آن، چیزی است که دهان‌به‌دهان بین مردم منتقل شود و همه‌جا همه در مورد آن صحبت کنند. بازاریابی همهمه‌ای یا بازاریابی سر و صدا (BUZZ Marketing) دقیقا چیزی است که می‌خواهیم در مورد آن صحبت کنیم.

بازاریابی همهمه‌ای یا بازاریابی سر و صدا یکی از زیرشاخه‌های موضوع کلی‌تر بازاریابی یعنی، بازاریابی ویروسی است. در تعریف بازاریابی ویروسی به این مورد اشاره شد که پیام، محصول و یا خدمات به‌شرطی که چیز با ارزش و کاربردی باشد و به‌دست افراد درست معرفی شود، می‌تواند شانس زیادی برای ویروسی شدن داشته باشد. بازاریابی همهمه‌ای یا بازاریابی سر و صدا دقیقا مانند یک دوپینگ برای بازاریابی ویرویسی می‌ماند.

در بازاریابی همهمه‌ای یا بازاریابی سر و صدا شما باید راهی که ممکن است در یک‌ماه طی شود را در یک هفته طی کنید. البته مشابه اغلب روش‌های بازاریابی قرار نیست که شما با انتخاب و پیروی از این مدل، به نهایت موفقیت در آن برسید. اما باید با توجه به پتانسیل‌های موجود کسب و کار و خدمات خود راهی را برای ارائه به شکلی که در بازاریابی همهمه‌ای یا بازاریابی سر و صدا مطرح می‌شود، پیدا کنید.

ست گادین در کتاب «گاو بنفش» دقیقا در مورد این موضوع صحبت می‌کند. همه گاوهای مشکی و قهوه‌ای را بارها همه‌جا دیده‌اند. دیگر کسی برای دیدن آن‌ها سر خم نمی‌کند. همگی از کنار آن‌ها می‌گذرند و همه‌چیز آن‌ها عادی است. اما اگر گاو بنفش باشد چی؟ همه نگاه‌ها به سمت آن خواهد رفت. در این کتاب گاو بنفش به‌این شکل تعریف شده است. ساخت و عرضه محصول/خدماتی که با همه آن‌چه در بازار است تفاوت داشته باشد.

برای موفقیت در استراتژی بازاریابی همهمه‌ای یا بازاریابی سر و صدا شاید باید به همین شکل عمل کنید. چیزی را خلق و عرضه کنید که با همه چیزهای موجود تفاوت داشته باشد. مطمئنا اجرای این روش می‌تواند در یک مقیاس کوچک برای شما وجه‌تمایز ایجاد کند. فعالان حوزه کاری شما حتما در مورد محصول یا خدمات شما صحبت خواهند کرد و بازاریابان به بررسی خدمات شما خواهند نشست. این قدم اول است. اما شما باید در بازاریابی همهمه‌ای یا بازاریابی سر و صدا کاری کنید که نه‌تنها متخصصین و فعالان حوزه کاری‌تان، بلکه مردم عادی هم در خصوص آن صحبت کنند.

خصوصیات یک سرویس برای ایجاد گفتگو

بازاریابی همهمه‌ای یا بازاریابی سر و صدا

طبیعتا یک الگو و روش برای پیروی وجود ندارد. همه‌چیز باید با توجه به پتانسیل کسب و کار شما تعیین شود. اما شاید بتوان راهنمایی‌هایی در خصوص اینکه چه چیزهایی می‌توانند موجب گفتگو و بحث شوند، کرد.

بسیاری از خدمات و محصولات چه در دنیای واقعی و چه در فضای کسب و کارهای آنلاین، سعی می‌کنند مخاطب را درگیر کنند. نرخ درگیر کنندگی (Engagement Rate) که در مقاله بازاریابی تاثیرگذار هم به‌معرفی آن پرداخیتم، معیار خوبی برای این بخش است. شما باید سرویس و خدماتی را ارائه دهید که نرخ درگیر کنندگی مشتری و یا کاربران شما را بالا ببرد.

درگیر شدن کاربر یا مشتری با کسب و کار شما و به‌طور مشخص سرویسی که ارائه می‌دهید، می‌تواند باعث ایجاد گفتگو شود. این گفتگو به‌خودی‌خود چیز مثبتی می‌تواند نباشد. برای مثال شما نباید از یک سمت منفی این گفتگو را ایجاد کنید. شاید کسب و کار شما یک نقص داشته باشد و موضوع گفتگو و فضای ارتباطی ایجاد شده در خصوص مشکل شما باشد. از همین رو اول از همه لازم است که یک چیز با کیفیت و بدون مشکل را ارائه دهید.

با کار خیلی سختی هم روبرو نیستید، تنها کافی است پیش عرضه سرویس و خدمات خود آن را به‌خوبی تست و بررسی کنید. پس از اینکه از کیفیت نهایی خدمات خود مطمئن شدید، می‌توانید به‌سراغ طراحی آیتم‌هایی برای ایجاد گفتگو و بالا بردن نرخ درگیر کنندگی باشید. همان‌‌طور که مطرح شد، فرمول مشخصی برای اینکه باید دقیقا چکار کنید وجود ندارد، بلکه باید با توجه به پتانسیل کسب و کار خود راهی برای ایجاد آن و قدم گذاشتن در مسیر تاکتیک بازاریابی همهمه‌ای یا بازاریابی سر و صدا پیدا کنید.

مثال یک کمپین بازاریابی همهمه‌ای (بازاریابی سر و صدا)

سرویس تاکسی‌رانی آنلاین اسنپ با اجرای یک کمپین جذاب، بار دیگر در بین شرکت‌های ارائه‌دهنده سرویس تاکسی‌رانی آنلاین خودنمایی کرد. کمپین «ناکجا میری» نام استراتژی بازاریابی همهمه‌ای (بازاریابی سر و صدا) این شرکت بود.

به‌صورت اتفاقی برای یکی از کاربرانی که درخواست تاکسی داشتند، پیامی ارسال می‌شود که قصد دارید به‌ ناکجا برید؟ در صورت تایید، سفر لغو می‌شود و گروهی دیگر به‌دنبال شما می‌آیند. شما را به باند مخصوص هواپیما برده و سوار بر هوایپمای ملخی می‌کنند و جای مرتفعی می‌برد. در مجموع تجربه جالبی را برای آن کاربر می‌سازند و آن شخص حتما این خاطره را با بسیاری از دوستان و آشنایان خود مرور خواهد کرد.

مهم در این بخش خود سفر و تجربه آن شخصی که وارد کمپین «ناکجا میری» نیست، بلکه ویدیوهای تبلیغاتی و اجرای درست کمپین در رسانه‌های اجتماعی است. این کار باعث ایجاد گفتگو و تبادل نظر بین کاربران شده و در مقیاس مشتریان و کاربران آن سرویس می‌شود. همچنین برای سایر افرادی که از جز کاربران آن کسب و کار نیستند، انگیزه ایجاد می‌کند که حداقل یکبار هم شده از سرویس آن‌ها استفاده کنند.

بازاریابی همهمه‌ای در دیجیتال مارکتینگ

تنها کافی است که بازارابی همهمه‌ای یا بازاریابی سر و صدا را در اینترنت جستجو کنید تا طیف گسترده‌ای از حرکات شرکت‌های بزرگ برای ایجاد گفتگو میان مردم روبرو شوید. اما بازاریابی همهمه‌ای در فضای دیجیتال مارکتینگ و کسب و کارهای اینترنتی به‌چه شکل است.

در اصل با تفاوت بنیادینی طرف نیستیم، تنها شکل نوع گفتگو افراد تغییر کرده است. چه در بازاریابی ویروسی و چه در بازاریابی دهان به دهان به معرفی مدل‌های آنلاین آن‌ها پرداختیم. شما یک وب‌سایت، فروشگاه اینترنتی و هر مدل کسب و کار اینترنتی دارید، مهم نیست. بالاخره قرار است چیزی را به کاربران خود عرضه کنید. سرویس شما می‌تواند یک مقاله در سایت یا یک محصول در فروشگاه باشد. اگر تولید کننده چیزی باشید کار شما برای اجرای تکنیک‌های بازاریابی همهمه‌ای و بازاریابی سر و صدا آسان‌تر است. اما اگر هم صرفا ارائه دهنده خدمات دیگران هستید (مانند فروش محصولات) می‌توانید بر روی مدل ارائه و فروش کار کنید.

کمپین‌های بازاریابی همگی باید بر اساس پتانسیل یک کسب و کار و خلاقیت بازاریابان آن‌ها اجرا شود. به این فکر کنید که خدمات شما چه پتانسیلی برای غافلگیر کردن کاربران دارد. استفاده از رسانه‌های اجتماعی برای اجرا و همچنین تحقیق و بررسی بسیار مناسب است.

تفاوت بازاریابی همهمه‌ای (بازاریابی سر و صدا) با بازاریابی ویروسی

بازاریابی همهمه‌ای یا بازاریابی سر و صدا

همان‌طور که در ابتدای مقاله مطرح شد، بازاریابی همهمه‌ای یا بازاریابی سر و صدا در واقع زیر مجموعه بازاریابی ویرویسی است. اما شاید بتوان در این بخش به یک تفاوت میان این دو استراتژی بازاریابی اشاره‌ کنیم.

در بازاریابی ویروسی سرعت انتشار اهمیت زیادی دارد. یعنی پیام شما (سرویس و خدمات کسب و کار شما) مهم است که با چه‌سرعتی میان افراد منتقل می‌شود. اما در بازاریابی همهمه‌ای سرعت مهم نیست بلکه آن تاثیرگذاری لحظه‌ای آن میان مردم و یا کاربران است که اهمیت دارد.­ اینکه افراد در خصوص کسب و کار و خدمات شما چه می‌گویند، موضوع اصلی بازاریابی سر و صدا است.

 

[megadesc]

حامی این مقاله سایت فوربو شوید

در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود، می‌توانید با انتخاب یکی از آیتم‌های زیر، به‌صورت کاملا اختیاری از فوربو حمایت کنید.

۲ هزار تومان | ۵ هزار تومان | مبلغ دلخواه

یا ما را در رسانه‌های زیر دنبال کنید

اینستاگرام | توییتر | تلگرام

[/megadesc]
اشتراک در
اطلاع از
guest

3 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مریم
مریم
4 سال قبل

سلام شما این آیکون ها رو از کدام سایت می گیرید؟

مریم
مریم
4 سال قبل
پاسخ به  رضا توکلی

ممنونم از راهنمایی تون