با دو مدل سایت محتوایی و سایت فروشگاهی آشنا شوید

با دو مدل سایت محتوایی و سایت فروشگاهی آشنا شوید

رضا توکلی

رضا توکلی

نویسنده علاقه‌مند به داستان | سازنده فوربو

در این مقاله از سایت فوربو قصد داریم خیلی سریع و کوتاه دو مدل سایت را بررسی کنیم. سایت‌های مدل محتوایی و سایت‌های مدل فروشگاهی. در ادامه این مقاله با فوربو دیجیتال مارکتینگ همراه باشید.

این مقاله را در پادکست فوربو بشنوید!

متنی که در ادامه آن را مطالعه می‌کنید، متن قسمت ۱۳ پادکست فوربو هست. به همین دلیل ادبیات آن و نحوه نگارش آن با سایر مقالات سایت فرق می‌کند. ما علاوه بر سایت فوربو، بر روی یک پادکست با موضوع کسب و کار اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ هم کار می‌کنیم. با نصب اپلیکیشن CastBox بر روی اندروید و آی‌او‌اس می‌تونید پادکست فوربو – Furbo رو سرچ کنید و اون رو دنبال کنید. برای اطلاع از سایر سرویس‌های پخش پادکست فوربو، به این صفحه مراجعه کنید.

انواع وب‌سایت

سایت‌ها رو میشه خیلی کلی تقسیم به دو مدل کرد.

سایت‌هایی مدل محتوایی و مدل فروشگاهی. دسته‌بندی‌های متفاوتی تو منابع مختلف داریم ولی خب من تو این پادکست، انواع وب‌سایت رو به این دو مدل خلاصه کردم. دسته اول سایت‌هایی که هستن که فقط یه محتوایی که میتونه متن، تصویر ویدیو یا فایل‌های صوتی باشه رو دارن ارائه میدن. دسته دوم سایت‌هایی‌ان که محصول دارن. محصول یا خدمات. فرقی نمی‌کنه. در واقع چیزی دارن ارائه میدن که بابتش هزینه‌ای رو دریافت می‌کنن. حالا این دو مدل، دوتا دنیای متفاوت نیستن و اتفاقا خیلی هم خوب با هم ترکیب میشن.

قسمت نهم که در مورد پیدا کرده بهترین ایده کسب و کار اینترنتی بود، دقیقا به همین مورد اشاره کردم. اون مدل آموزشی فروشگاهی. دقیقا ترکیب همین دو مدل محتوایی و فروشگاهیه. یعنی شما هم محتوایی که مربوط به کسب و کارتون هست رو منتشر می‌کنید، در موردش می‌نویسید، هم درکنارش محصول یا خدماتی رو هم ارائه میدید.

کنار هم قرار دادن این دو مدل وب‌سایت کار سختی نیست و تو قسمت بعدی دقیقا در مورد همین ترکیب کردن صحبت می‌کنیم. الان بریم بیشتر مدل سایت‌های محتوایی رو باز کنیم، ببینم چه موضوعاتی رو میتونه شامل بشه.

وب‌سایت مدل محتوایی

با دو مدل سایت محتوایی و سایت فروشگاهی آشنا شوید

همون‌طور که گفتم، محتوا میتونه هر چیزی باشه. متن، عکس، ویدیو و فایل صوتی، فایل‌های فشرده شده، فایل‌های پی‌دی‌اف اینا همه محتواهایی هستن که میشه توی این مدل وب‌سایت اونا رو قرار داد. پس با توجه به این موضوع سایت‌های محتوایی خودشون چندین دسته شدن. یعنی یک سایت می‌تونه فقط متن منتشر کنه. متنی که خودش میتونه خبری باشه، میتونه آموزشی باشه، میتونه مقاله تحلیلی باشه یا با ساختارهای دیگه.

پس سایت‌ خبرگزاری‌ها و سایت‌های مجله خبری، مثل زومیت و دیجیاتو، یا پرتال‌های سرگرمی اینا همه جز مدل سایت‌های محتوایی هستن. چیزی رو نمی‌فروشن فقط محتوا منتشر میکنن.

خیلی چیزی که الان می‌خوام بگم مرتبط نیست با موضوع این قسمت ولی خب شاید سوال براتون پیش بیاد این مدل سایت‌ها چطور کسب درآمد میکنن؟ مدل درآمدی سایت‌های محتوایی کاملا وابسته به تبلیغاته. هم تبلیغات بنری که روی سایت میبینید، هم رپورتاژ آگهی. یعنی همون مطالبی که برای تبلیغ یک کسب و کار بین مطالب عادی سایت منتشر می‌کنن. علاوه بر این از افیلیت مارکتینگ یا سیستم‌های همکاری در فروش هم استفاده می‌کنن که اگر علاقه‌مند به این موضوع هستید، می‌تونید تو سایت فوربو سرچ کنید «همکاری در فروش» رو .. دو مقاله خیلی خوب در این مورد داریم.

این مثال‌هایی زدم بیشتر محتوا متنی منتشر می‌کنن ولی خب بینش تصویر و ویدیو هم هست. حالا سایت‌هایی که فقط مثلا ویدیو منتشر می‌کنن هم سایت‌های محتوایی هستن. مثلا سایت به‌شدت زردی مثل «پلاس» فقط مصاحبه و فایل ویدیویی منتشر میکنه. فقط یک نکته رو باید درنظر بگیرید. سایت‌هایی مثل یوتوب و آپارات اینا هم بین دو مدل سایت محتوایی و فروشگاهی، جز محتوایی قرار می‌گیرن اما از لحاظ تکنیکی با بقیه‌ فرق می‌کنن.

سایت‌های اشتراک ویدیو و همچنین رسانه‌های اجتماعی اینا پلتفرم محسوب میشن. کاربر میاد ثبت نام میکنه.. میتونه حساب کاربری داشته و خودش تولید محتوا کنه.

تو مسیری که ما داریم میریم به پلتفرم‌ها کاری نداریم. این مدل سایت‌ها رو باید با سیستم مدیریت محتوا یا سی‌ام‌اس اختصاصی برنامه‌نویسی کرد. یک فلش فوروارد.. یعنی با وردپرس نمیشه اونا رو به بهترین شکل بالا اورد. یه مدل ابتدایی میشه ولی برای رشد و توسعه‌ش نیاز داره که از سی‌ام‌اس و امکانات اختصاصی استفاده کنه. حالا در قسمت مربوط به وردپرس دوباره یه اشاره‌ای این مدل سایت‌ها میکنم.

وب‌سایت مدل فروشگاهی

با دو مدل سایت محتوایی و سایت فروشگاهی آشنا شوید

الان با مثال خود سایت فوربو از مدل محتوایی وارد مدل فروشگاهی می‌شیم.

فوربو دیجیتال مارکتینگ به‌آدرس Furbodm.com یک سایت کاملا محتواییه. فقط مقاله‌های آموزشی توی اون منتشر میشه که ساختارشون متن و عکس‌ه. حالا ما تو همین سایت، یه بخش جدید اضافه کردیم به اسم همون دانشگاه. اینجا وارد مدل فروشگاهی می‌شیم. دوره‌های این سرویس آموزشی در واقع یک جور محصول هستن. حالا چه رایگان ارائه بشن چه غیر رایگان. بالاخره کاربر باید ثبت‌نام کنه و اون رو سفارش بده.

سایت فوربو ما یه نوع سایته که هم تو مدل محتوایی کار میکنه هم مدل فروشگاهی. حالا اینجا ما محصولات غیر فیزیکی رو داریم ولی کلا نوع محصول یا خدمات فرقی نمی‌کنه.

درگاه پرداخت؛ ویژگی اصلی سایت‌های فروشگاهی

ویژگی اصلی سایت‌های مدل فروشگاهی اینه که درگاه پرداخت دارن. اما بزارید قبلش  یکم در مورد محصول و خدمات بگم. محصولات این مدل سایت‌ها میتونه فیزیکی باشه. مثل موبایل و لپ‌تاپ و انواع لباس. و حالا هر چیز دیگه. یا میتونه غیر فیزیکی باشه. مثل همین دوره‌ها و آموزش‌هایی که به‌صورت آنلاین عرضه میشن. یعنی شما هزینه رو که بپردازید، میتونید فایل اون رو دانلود کنید دیگه لازم نیست چیزی برای شما ارسال بشه. این از مدل‌های خود محصول. حالا میریم سراغ خدمات.

سایتی که یک سری خدمات رو هم عرضه می‌کنه جز سایت‌های مدل فروشگاهیِ. مثلا سایت‌های میزبانی وب که تو قسمت قبل گفتیم که باید ازشون هاست و دامنه خریداری کنید، دارن یک سری خدمات رو می‌فروشن. سایت‌های که توشون می‌تونید سفارش ثبت کنید هم جز همین دسته هستن. حالا چه سفارش طراحی سایت باشه چه سفارش غذا. سایت‌های هم که اشتراک می‌فروشن. اشتراک برای مدت زمان مشخص، این‌ها هم دارن خدماتی رو عرضه می‌کنن که سایت اونا رو تو مدل فروشگاهی قرار میده.

برگردیم سراغ ویژگی‌ اصلی سایت‌های فروشگاهی. تو همه این مدل سایت‌ها، یک آیتمی به سبد خرید کاربر اضافه میشه. و باید تا مرحله پرداخت پیش بره. سایت‌های مدل فروشگاهی نیاز به یک درگاه پرداخت بانکی دارن. تو قسمت هشتم پادکست درمورد یک سری گواهی صبحت کردم. شما اگر نماد الکترونیک برای سایتتون بگیرید، می‌تونید به صورت مستقیم به درگاه پرداخت بانکی متصل بشید.

یعنی کاربر بعد از خرید پول رو از طریق درگاه پرداخت یک بانک به حساب شما واریز می‌کنه. این فرآیند پرداخت هست اما سایت‌های که تازه شروع به کار می‌کنن اگر نخوان وارد مسیر گرفتن نماد الکترونیک همون اول کار بشن، می‌تونن از درگاه‌های پرداخت واسط استفاده کنن. زرین‌پال، پی‌دات‌آی و چندتا سرویس دیگه هستن که به شما کمک می‌کنن تا خیلی سریع بتونید درگاه پرداخت بگیرید.

وقتی سایت شما درگاه پرداخت و محصولی برای خرید داشته باشه، جز سایت‌های مدل فروشگاهی قرار میگیره. اما همون طور که گفتم این دو مدل سایت اصلا دو دنیای جدا از هم نیستن. و می‌تونن با هم باشن. مخصوصا سایت‌های مدل فروشگاهی به محتوا نیاز دارن و خیلی براشون مفید و موثره که یک بخش محتوایی داشته باشن. اکثر سایت‌های فروشگاهی و خدماتی یه بخش بلاگ دارن که توی اون مقالاتی رو در حوزه کاری‌شون منتشر می‌کنن. اینکه چرا اینکار رو می‌کنن و تکنیک بازاریابی محتوا رو انجام میدن و این حرفا رو باز نمی‌کنیم و میزاریم به‌موقع در فصل مربوط به دیجیتال مارکتینگ میریم سراغش.

هدف این قسمت فقط معرفی این دو مدل سایت‌ها بود که شما می‌تونید تو هر مدل یا به صورت ترکیبی کسب و کار اینترنتی خودتون رو راه‌اندازی کنید. قسمت ۱۳ فوربو که ششمین قسمت فصل دوم بود محتواش به پایان رسید. تو قسمت بعدی به‌صورت تکنیکی میگیم که دقیقا برای ساخت این دو مدل سایت، یعنی هم محتوایی هم فروشگاه باید چکار کنید. قسمت ۱۴ فوربو به وردپرس و ووکامرس اختصاص داره.

پایان مقاله انواع وب‌سایت‌های محتوایی و فروشگاهی

به پایان این مقاله سایت فوربو رسیدیم. متن قسمت ۱۳ پادکست فوربو مطالعه کردید. پادکست فوربو تا انتهای فصل دوم به‌صورت هفتگی در همه اپلیکیشن‌های پادکست پخش خواهد شد.

 

[megadesc]

حامی این مقاله سایت فوربو شوید

در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود، می‌توانید با انتخاب یکی از آیتم‌های زیر، به‌صورت کاملا اختیاری از فوربو حمایت کنید.

۲ هزار تومان | ۵ هزار تومان | مبلغ دلخواه

یا ما را در رسانه‌های زیر دنبال کنید

اینستاگرام | توییتر | تلگرام

[/megadesc]
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها