برای پیدا کردن یک اسم کسب و کار و انتخاب نام برند باید حساسیت بالایی داشته باشیم.
امضای کسب و کار ما با اسمی که برای اون انتخاب میکنیم، قراره روی همهی کارهای ما ثبت بشه. به همین خاطر لازمه که با دقت و هوشمندی خاصی بهترین اسم کسب و کار رو برای خودمون انتخاب کنیم.
توی این مقاله سایت فوربو میخوایم به یک سری نکات در خصوص پیدا کردم اسم کسب و کار اشاره کنیم. اگر دنبال یک اسم مناسب برای بیزینس خودتون هستید تا انتهای مقاله همراه باشید.
فهرست موضوعات این مقاله:
- اهمیت اسم در کسب و کار
- ۳ ویژگی اصلی نام یک کسب و کار
- نکات مهم در انتخاب اسم برند
- ۵ راه پیدا کردن اسم کسب و کار
- معرفی ابزار آنلاین پیشنهاد اسم
محتوای این مقاله رو در قسمت ۲۹ پادکست فوربو گوش کنید
اسم کسب و کار چقدر مهم است؟
اسم یک کسب و کار و در اصل نام برند، بسیار اهمیت دارد. زیرا اولین مشخصه کسب و کار شما است. و شما قرار است با آن اسم شناخته شوید و بقیه با آن از شما یاد میکنند. از این بابت پس اهمیت خیلی زیادی دارد. و باید حتما برای آن وقت گذاشته و حتی تا حدودی وسواس بهخرج دهید.
اما یک سوال دیگر مطرح میشود؛ آیا نام کسب و کار در موفقیت یک کسب و کار تاثیر دارد؟ خیر.
در واقع اسم شما قرار نیست موجب موفقیت و یا عدم موفقیت شما شود. یک اسم هیچ تکنیک و قدرتی بهتنهایی ندارد. و نمیتواند باعث ایجاد دستاورد برای شما شود. اسم فقط بهنوعی فعالیت و تلاش شما را به دیگران معرفی میکند. و میگوید همه این تلاشها و کارها و فعالیتها، از جایی میآیند که x نامگذاری شده است. هر چه اسم شما جذابتر باشد، فعالیت و کارهایتان هم جذابتر بهنظر میرسد.
پس خیلی ساده میتوان این را گفت که خود یک اسم و نام کسب و کار و در نهایت نام برند شما قرار نیست ضامن موفق شدن شما باشد. هیچ اسمی چنین قدرتی ندارد. اما مهم است که چه اسمی را انتخاب میکنید.
هر چه اسم کسب و کار شما شما جذابتر باشد، فعالیت و کارهایتان هم جذابتر بهنظر میرسد
برای انتخاب اسم کسب و کار و پیدا کردن نام مناسب حتما وقت بگذارید. عجله نکنید و بهتر است از همان ابتدا با یک اسم مناسب کار را شروع کنید. با اینکه هر زمان در طول حیات یک کسب و کار میتوان اسم و برند آن را تغییر داد، اما مطمئن باشید از وقت گذاشتن برای آن در شروع کار ضرر نخواهید کرد. در کسب و کار اینترنتی هم شما با به همین شکل باید عمل کنید. و فرقی بین مدل آنلاین کسب و کار و کسب و کار سنتی نیست. اتفاقا در بیزینسهای آنلاین، اسم کسب و کار میتواند در شناساندن اهداف، طرحها و فعالیتهای شما بهدیگران کمک کند.
همچنین قدرت مانور دادن روی اسم در فضای آنلاین و رسانههای اجتماعی بیشتر است. و به همین دلیل کاربران بیشتر در معرض آن قرار میگیرند. پس اهمیت انتخاب نام کسب و کار برای کسب و کارهای اینترنتی و آنلاین حتی بیشتر از مدل سنتی آن است.
شرکتهای بزرگ هم ممکن است پس گذر زمانی تصمیم بگیرند که نام کسب و کار خود را عوض کنند. به همین خاطر این نکته را مدنظر داشته باشید که شاید روزی اسم کسب و کار شما عوض شود.
برای مثال شرکتی در ابعاد فیسبوک هم به تازگی نام شرکت اصلی خود را به متا (Meta) تغییر داد. متا در واقع نام شرکت مادر سرویسهایی مانند فیسبوک، اینستاگرام، واتساپ و… است.
تغییر دادن و به اصطلاح ریبرند کردن یک شرکت اتفاقی است که ممکن است برای کسب و کارهای مختلف رخ دهد. اگر شما هم به تازگی میخواهید کسب و کاری راهاندازی کنید و یا قصد دارید نام کسب و کار خود را تغییر دهید، پیشنهاد میکنم تا انتهای این مقاله همراه باشید و امیدوارم نکات اون براتون مفید باشه.
ویژگیهای کلی یک نام و اسم مناسب
در این بخش قصد داریم به سه ویژگی اصلی همه اسمهای خوب اشاره کنیم!
سه ویژگی کوتاه بودن، ارتباط داشتن با موضوع کسب و کار و تلفظ آسان و روان بودن، نکاتی هستند که آنها را معرفی میکنیم. فقط توجه داشته باشید که قرار نیست هر اسم خوب و مناسب این سه ویژگی را داشته باشد.
همانطور که در مقدمه هم مطرح شد، صرفا اسم کسب و کار قرار نیست موفقیت شما را تضمین کند. و طبیعتا مدل کسب و کار و برنامه بازاریابی شما اهمیت اصلی را دارد. ولی اسم بهعنوان نماینده کسب و کار شما بهتر است سه ویژگی زیر را داشته باشد.
۱) کوتاه بودن
سعی کنید اسم کسب و کار خود را کوتاه انتخاب کنید. اسمها و نامهای یک کلمه بسیار عالی هستند. فقط یک کلمه. خیلی ساده و کوتاه.
برندهای بسیار زیادی هستند تنها تک کلمهایاند. کوتاه بودن یک ویژگی نامهای کسب و کارهای شناخته شده است. برای مثال اپل، گوگل، سونی، آمازون و…
اگر بتوانید یک اسم کوتاه برای کسب و کار خود پیدا کنید، در این زمینه برد کردهاید. اسمهای کوتاه همچنین سریعتر بهخاطر میمانند.
۲) ارتباط با موضوع کسب و کار
اگر بتوانید بین اسم کسب و کار خود و موضوع فعالیت یک ارتباط برقرار کنید، در انتخاب اسم حرفهای عمل کردهاید. در واقع بهتر است سعی کنید که اسمی را پیدا کنید که ارتباط مستقیم یا غیر مستقیم با موضوع کسب و کار شما داشته باشد.
البته این مورد همیشه اتفاق نمیافتد و شرکتها و کسب و کارهای بسیار زیادی هستند که اصلا نام آنها ارتباطی با موضوع فعالیتشان ندارد. اما در برخی موارد میتوان ارتباطی غیر مستقیمی بین موضوع و نام کسب و کار پیدا کرد.
اگر میخواهید از نامهایی که اصلا ارتباطی با موضوع کسب و کاراتان ندارند استفاده کنید، حداقل سعی کنید که یک ارتباط دور -و البته منطقی- بین اسم و کسب و کار باشد. یعنی به این شکل عمل کنید که یکی از ویژگیهای نام، به کسب و کارتان ارتباط داشته باشد.
ویژگیها، صفت و حتی همخانواده بودن و در یک شاخه قرار گرفتن کلمات و موضوع فعالیت میتواند ارتباط ایجاد کند. برای مثال یک انتشاراتی از کلماتی مانند درخت و جنگل هم میتواند استفاده کند زیرا ارتباط معنایی با موضوع فعالیت دارد. یا مثلا یک خشکشویی اگر اسمش «سفید» باشد، ارتباط بین اسم و کسب و کار برای مخاطب قابل درک است.
پس به صورت کلی اگر به هر دلیلی قصد داشتید از اسمهایی برای کسب و کار خود استفاده کنید که ارتباط مستقیم با موضوع فعالیت ندارند، طوری عمل کنید که یک رابطه میان اسم و موضوع برقرار باشد. و مهمتر این است که مخاطب شما بتواند آن را متوجه شود.
۳) تلفظ آسان و روان بودن
این مورد را میتوان بهنوعی نکته مثبت اولین ویژگی دانست. کوتاه بودن کلمه ممکن است تلفظ آسان و روان بودن را هم بههمراه داشته باشید. قطعا یک برند تک کلمهای راحتتر تلفظ میشود تا یک یک اسم برند طولانی.
اما بهصورت کلی فرقی نمیکند که نام کسب و کار تک کلمهای است یا ترکیبی از چند کلمه، مهم این است که تلفظ آسانی داشته باشد. از حروف سخت کمتر در آن استفاده شده باشد. مثلا در فارسی حروف گ، چ، خ، ژ ممکن است در مواردی جلوی روان بودن نام را بگیرند.
هر چه کلمه سادهتر باشد، تلفظ راحتتری دارد. و هر چه تلفظ راحتتر باشد، سریعتر بهخاطر سپرده میشود. و این مورد برای کسب و کارها بسیار اهمیت دارد.
استفاده از حروف صدا دار در اسم کسب و کار، کمک به تلفظ آسان و روان بودن میکند. این مورد هم از دیگر ویژگیهای اسمهای مناسب برای یک کسب و کار و در نهایت یک برند است.
نکات مهم در انتخاب اسم کسب و کار اینترنتی
ویژگیهای کلی برای اسم کسب و کار معرفی شد و این موارد برای هر کسب و کاری در هر حوزهای وجود دارد. اما در کسب و کارهای اینترنتی شاید بتوان موارد و ویژگیهای دیگری را برای انتخاب اسم کسب و کار درنظر گرفت.
-
تایپوگرافی
شما در کسب و کار اینترنتی خود و در یک وبسایت یا اپلیکیشن، ممکن است بخواهید بارها از نام کسب و کار خود ذکر کنید. اینجا منظور استفاده از لوگو کسب و کار نیست. بلکه دقیقا مدل نوشتاری آن است.
شما در کسب و کار اینترنتی باید نامی را انتخاب کنید که ساختار و ویژگیهای بصری جذابی داشته باشد. انتخاب فونت و ساختاری برای نمایش ملزومات این کار است و اینها در کنار یک نام جذاب، زیباتر خواهند شد.
وقتی گروه و لیستی از اسمها را درنظر گرفتید، حتما روی ساختار نوشتاری آن هم کار کنید و ببینید که آیا زیبایی دارد یا خیر. زیرا همانطور که مطرح شد در کسب و کارهای اینترنتی ممکن است بسیار زیاد بخواهید از آن استفاده کنید. هم با حروف فارسی و هم با حروف انگلیسی این کار را انجام دهید.
-
لوگو و نشان
در کسب و کار اینترنتی بهتر است بهدنبال اسمی باشید که بتوانید یک لوگو جذاب برای آن بسازید-طراحی کنید. در فضای آنلاین علاوه بر خود وبسایت و اپلیکیشن، در رسانههای اجتماعی نیز لازم است که از لوگو و نشان کسب و کار استفاده شود.
در این رسانهها کاربران در ارتباط مستقیم با کسب و کار قرار میگیرند و بهصورت کلی در معرض لوگو کسب و کار نیز هستند. طراحی آن اهمیت زیادی دارد. اما در این بخش از مقاله کاری به طراحی گرافیک و ویژگیهای تکنیکال و فنی لوگو نداریم. بلکه هدف هماهنگی بین اسم و لوگو است.
وقتی هنوز اسم نهایی کسب و کار خود را پیدا نکردهاید، در بین گزینههای موجود، بهتر است که بهفکر لوگو آنها نیز باشید. ببینید کدام میتواند لوگو و نشان جذابتری داشته باشد. روی اسمها وقت بگذارید و عجله نکنید.
تصویرسازی برای لوگو و یا انتخاب آن از بین لوگوهای از پیش تعیین شده، به دو چیز بستگی دارد. یک ماهیت و ساختار نام کسب و کار شما. مثلا اینکه از چه کلمهای استفاده شده است. اپل یا حاجعبدالله! و هم به موضوع و حوزه کاری شما.
-
آزاد بودن دامنه
در یک کسب و کار اینترنتی و آنلاین شما قرار است بر روی اینترنت فعالیت کنید. یعنی نیاز به یک سایت برای کسب و کار دارید. اولین شرط داشتن سایت هم انتخاب دامنه یا دومین (Domain) برای آن است.
شدیدا توصیه میشود که نام دامنه شما همان نام کسب و کار شما باشد. پسوندی که انتخاب میکنید -یعنی .ir یا .com- اهمیتی ندارد، مهم اسم اصلی دامنه شما است. پیش از انتخاب نهایی اسم کسب و کار باید بهسراغ سایتها و شرکتها خدمات میزبانی وب بروید، و در بخش ثبت دامنه، آزاد بودن یا نبودن دامنهها را چک کنید.
تمامی اسمهای پیشنهادی را در بخش چک ثبت دامنه بررسی کنید. هم دامنه ملی و هم دامنههای بینالمللی آن را بررسی کنید. اگر آن اسمی که مدنظرتان بود دامنهاش پیشتر ثبت بود، بهتر است بهسراغ اسمهای دیگر برای سایت و کسب و کار خود بروید.
اما چند نکته کوتاه در این بخش وجود دارد. اول اینکه قرار نیست همه دامنهها آزاد باشد. اصلا شغلی بهنام خرید و فروش دامنه داریم، و بسیاری از افراد مشغول ثبت دامنه با اسمهای مختلف هستند. از همین رو خیلی طبیعی است که بسیاری از دامنههای مدنظر شما قبلا توسط شخص دیگری ثبت شده باشند.
اگر دامنهای از قبل ثبت شده بود، بهتر است که بهدنبال اسم خاصتری باشید. اما اگر به اسم خود اعتقاد دارید و میخواهید که حتما با آن کسب و کار خود را شروع کنید. میتوانید سایر پسوندها را بررسی کنید. قرار نیست همه پسوندها مال شما باشد. برای مثال حتی اگر دامنه داتکام گرفته شده است، شما داتآیآر آن را ثبت کنید.
فقط به این نکته توجه داشته باشید که نام انتخاب شده شما، نام یک کسب و کار خارجی نباشد. برای مثال یک دامنه داتکام با موضوع کاری دیگری فعال نباشد. البته مشکلی هم ایجاد نمیشود ولی صورت زیبایی ندارد. اگر در بررسی خود متوجه شدید که صرفا دامنه ثبت شده است، و سایتی روی آن بالا نیست، میتوانید با خیال راحت با یک پسوند دیگر، دامنه خود را با اسم دیگر خریداری کنید.
-
آزاد بودن نام کاربری در رسانههای اجتماعی
لازم نیست خیلی وسواس بهخرج دهید اما بهتر است در انتخاب و پیدا کردن اسم کسب و کار خود، سری هم به رسانههای اجتماعی بزنید. و ببینید که آیا قبلا با آن اسم کسی صفحهای را برای خود ثبت کرده است یا خیر.
همانطور که گفتم لازم نیست خیلی حساس شوید و این مورد چندان هم اهمیت ندارد. چک کردن و بررسی آزاد بودن آنها ضرری ندارد اما اصلا از یک نام فقط بهخاطر آزاد نبودن آیدیاش در رسانههای اجتماعی نگذرید!
راههای پیدا کردن اسم کسب و کار
در بخش انتهایی این مقاله قصد داریم به چند راه برای پیدا کردن اسم برای کسب و کار و سایت بپردازیم. سه راه را در ابتدا به صورت کلی معرفی میکنیم، سپس در آخرین بخش پیشنهاد فوربو را معرفی میکنیم.
۱) شناخت بخشهای مختلف حوزه فعالیت
برای پیدا کردن نام کسب و کار ابتدا باید بهخوبی حوزه فعالیت خود را بشناسید. دقیقا بدانید که از چه بخشهایی تشکیل شده است و چه اجزایی دارد. طبیعتا هر چقدر تخصص بیشتری در حوزه کاری خود داشته باشید، بهتر میتواند اجرای آن و رابطه بین آنها را شرح دهید.
در این بخش قصد معرفی روش برای فعالیت و پرداختن به همه موضوعات و زیرشاخههای حوزه کاریتان را نداریم. شما با شناخت بخشهای مختلف حوزه فعالیت خود در اولین مرحله با چندین اسم طرف میشوید. در واقع با نوشتن شاخههای اصلی و فرعی موضوع فعالیتتان با تعداد زیادی اسم طرف خواهید بود که اولین مرحله ممکن است یکی از آنها توجه شما را بهخود جلب کند.
اما هدف این نیست که یکی از زیرشاخههای موضوع فعالیتتان اسم کسب و کارتان باشد اما با اینکار میتوانید دقیقتر موضوعات را بررسی کرده و نامهایی را مرتبط با زیرشاخههای خود پیدا کنید.
در واقع اگر از طریق موضوع کلی کسب و کارتان نمیتوانید به یک اسم برسید، میتوانید آن را ریز کرده و بر اساس زیرشاخههای موضوع کلی، به دنبال اسم باشید.
برای مثال اگر در حوزه دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنید، میتوانید آن را به شاخههای بازاریابی اینترنتی، بازاریابی محتوا، بازاریابی موتور جستجو و… تقسیم کنید. سپس برای مثال زیرشاخههای هر یک از این شاخهها را هم بررسی کنید. مثلا در بازاریابی موتور جستجو میتوانید به نامهایی مانند آنالیتیکس برسید. به نامهایی مثل اسایاو کلاه سفید و کلاه سیاه و کلاه خاکستری و… برسید. و بر روی آنها فکر کنید به ایدههای دیگر برسید.
همچنین برای مثال اگر در حوزه خیاطی کار میکنید، بخشهای دوخت، طرح و الگو را جدا کرده و سپس در هر کدام به دنبال اسمهای مرتبط بگردید. برای مثال در بخش طرح به انواع پارچه میرسید و میتوانید نام پارچههای مختلف را لیست کرده و نام یکی از آنها را انتخاب کنید.
به این شکل شما با کوچکتر کردن موضوع اصلی خود به بخشهای مختلف میتوانید به ایدههای بهتری برای انتخاب اسم برسید.
۲) از دیگران پیشنهاد بگیرید!
تنهایی به دنبال اسم نباشید!
اسمهایی که بهذهن شما میرسد از دایره لغاتی است که در مغز شما است. این دایره لغات بر اساس مطالعه، تجربه و زندگی شما تشکیل شدهاند. هر کسی تجربه و مطالعه و در نهایت زندگی متفاوتی را تجربه کرده است و طبیعتا دایره لغات افراد با هم فرق میکنند.
از همین رو توصیه میشود که از دوستان و نزدیکان خود هم بخواهید که به اسم کسب و کار فکر کنند. دایره لغات متفاوت باعث میشود که پیشنهادهای متنوعتری را دریافت کنید و در نهایت بتوانید بهترین را انتخاب کنید. در اولین مرحله میتوانید از دوستان خود بخواهید که به شما پیشنهاد دهند. همچنین در صفحه رسانههای اجتماعی هم میتوانید از همراهان خود پیشنهاد بخواهید. یا حداقل نظرشان را در مورد اسمهای انتخاب شده بپرسید.
۳) فرهنگ لغت را بررسی کنید!
کلی اسم و نام مختلف در اطراف ما است. و تنها کافی است که به آنها نگاه کنیم تا ایده برای اسم بگیریم و یا مستقیما اسمی را انتخاب کنیم. از همین رو توصیه میشود یک فرهنگ لغت را دست بگیرید و صفحات آن ورق بزنید.
گاهی ممکن است به اسمهایی برسید که آوای بسیار خوبی دارند، کوتاه هستند و استفاده هم نشدهاند. کلمات کهن و قدیمی بسیاری وجود دارند که امروزه زیاد مورد استفاده قرار نمیگیرند ولی میتوانند برای اسم کسب و کار مناسب باشند.
لازم نیست که کل فرهنگ لغت را بررسی کنید، در حروف مختلف صفحاتی را بررسی کنید تا با لیست لغات مختلف آشنا شوید. گاهی از نگاه کردن به کلمات ممکن است حتی یک کلمه جدید بهذهن شما برسد!
۴) پیشنهاد فوربو؛ بررسی کلمات زبانهای خارجی
در این بخش قصد دارم یک تجربه شخصی را با شما بهاشتراک بگذارم. پیش از راهاندازی فوربو در تمامی برنامهریزیهای برای شروع کار انجام شده بود و چندین اسم بسیار ساده را هم انتخاب کرده بودم.
زمانی که همه چیز آماده بود کمی بیشتر به اسمها دقت کردم. و تصمیم گرفتم که زمان راهاندازی را عقب بندازم و بیشتر روی اسم فکر کنم. بهشکل وسواسگونهای دنبال بهترین اسم برای شروع بودم! چون قصد نداشتم که در ادامه فعالیت دامنه سایت را عوض کنم. به همین خاطر تصمیم گرفتم یک ماه زمان راهاندازی و استارت را عقب بندازم تا به اسم برسم.
کاری که من انجام دادم، بررسی کلمات در زبانهای خارجی -غیر انگلیسی- بود. بهدلیل علاقه به شعر ایتالیایی و آثار لوچیانو پاواروتی دنبال یک کلمه ایتالیایی بودم. بهاین خاطر که کلمات بسیار خوشآهنگ و جذابی بهنظرم در این زبان وجود دارد. به همین خاطر خیلی ساده در Google Translate شروع به ترجمه مستقیم کلمات از فارسی به ایتالیایی کردم که چندان رضایتبخش نبود. و در بسیاری از موارد ترجمه صحیح نبود.
با اینکه به چند اسم از این طریق رسیدم و برای بررسی دقیقتر از دیکشنری کالینز استفاده کردم. این دیکشنری از زبانهای انگلیسی، فرانسوی، هندی، چینی، ایتالیایی، اسپانیایی، آلمانی و پرتغالی پشتیبانی میکند. در کالینز میتوانید با وارد شدن به هر فرهنگ لغت کلمات پرطرفدار آن را هم مشاهده کنید.
در دیکشنری انگلیسی-ایتالیایی بهدنبال معادل یک سری کلمات ساده و صفتهای انگلیسی به زبان ایتالیایی گشتم تا به کلمه باهوش رسیدم. این کلمه در زبان ایتالیایی فوربو – Furbo بهکار میرود.
به این شکل با بررسی کلمات در زبانهای خارجی به یک کلمه جدید که استفاده نشده بود رسیدم و توجه من را به خود جلب کرد. شما هم به همین شکل میتوانید حتی یک سری کلمات ساده را در سایر زبانها جستجو کنید تا به کلماتی زیبا و خوشآهنگ و کمتر شنیدهشده برسید.
۵) استفاده از ابزار آنلاین Namelix
سایت Namelix یک سرویس آنلاین برای پیشنهاد اسم کسب و کار اسم برند است. شما میتوانید با مشخص کردن کلمه کلیدی اصلی خود کسب و کار پیشنهاد گرفتن اسم را شروع کنید.
در اولین مرحله لازم است که کلمه کلیدی اصلی خود را انتخاب کنید. سپس میتوانید مشخص کنید که به دنبال چه نوع اسمی هستید. آیا دوست دارید اسم برند شما کوتاه باشد، حجم معمولی داشته باشد (دو کلمهای باشد) و یا از تعداد کلمات بیشتری ساخته شده باشد و بهنوعی مرکب باشد. پس از انتخاب تعداد حروف اسم برند لیستی از نامهای پیشنهادی به همراه لوگو به شما نشان داده میشود.
در این مرحله میتوانید ایده لازم برای انتخاب اسم را در بین گزینههای مطرح شده پیدا کنید. جدا از پیشنهاد اسم کسب و کار میتوانید از بخش فروشگاه این سایت، لوگو آماده و ست گرافیکی مربوط به لوگو را هم از سایت خریداری کنید. ابزارهای آنلاین دیگری هم در بخش پیشنهاد نام کسب و کار وجود دارند، اما سایت معرفی شده عملکرد بهتری در بخش پیشنهاد اسم دارد.
چطور بهترین اسم کسب و کار را انتخاب کنیم؟
در راههایی که پیشتر معرفی کردیم ممکن است به چندین اسم برسید. ولی باید برای کسب و کار خود یکی را انتخاب کنید.
برای انتخاب نام کسب و کار از بین کلمات انتخاب شده در لیست باید هر یک را دقیقتر بررسی کنید. بر اساس ۳ ویژگیای که در بخش ابتدایی مقاله در بخش ویژگیهای کلی یک نام مناسب گفتیم آنها را فیلتر کنید. هر کدام به این سه ویژگی نزدیکتر بودند را نگه دارید و بقیه را خط بزنید.
با خط زدن مواردی که کمترین ارتباط را با کسب و کار شما دارند، به اسمهایی برسید که میتوانید بین آنها و موضوع کسب و کارتان رابطهای ایجاد کنید. سپس برای مثال از بین ۵ اسم نهایی لیست نظر افراد دیگر را بپرسید. حتما این کار را انجام دهید. تا با سلیقههای مختلف، محبوبیت اسمهای لیست خود را متوجه شوید.
اگر بین دو سه اسم نتوانستید انتخاب کنید، توصیه میشود لوگو، رنگ و طرحهای پیشنهادی خود را طراحی کنید! یعنی وارد مرحله اجرا شوید. و ببینید که کدام طراحی جذابتری برای شما دارند. و دوست دارید از کدام بر روی سایت و کسب و کار خود استفاده کنید. به این شکل خیلی عملی میتوانید نتیجه نهایی هر کدام را مشاهده کنید.
پایان مقاله راهنمای پیدا کردن نام کسب و کار
در نهایت توصیه میکنم که روی اسم وقت بگذارید و بهترین اسم کسب و کار را برای خود انتخاب کنید. اما خیلی زمان را تلف نکنید. نظر دیگران را هم بخواهید و این را هم به صورت کلی در نظر داشته باشید که هر زمان میتوان اسم را تغییر داد.
و از همهچیز مهمتر، اینکه اسم اهمیت دارد، اما یک اسم دلیل موفق شدن و یا موفق نشدن شما نیست.
امیدوارم از این مقاله سایت فوربو دیجیتال مارکتینگ استفاده کرده باشید. اگر سوالی در خصوص این موضوع داشتید، حتما آن را در بخش نظرات ارسال کنید. حتما به سوال شما پاسخ خواهیم داد. ممنون از همراهی شما.
نسخهی اول مقاله: ۱۲ اسفند ۱۳۹۸
آپدیت اول مقاله: ۶ بهمن ۱۴۰۰
سلام . یک سوال در بخشی گفتید که اهمیت نداره پسوند دامنه چی باشه درصورتی که com ,or بودن طبق مقاله دیگر که مطالعه کردم مهم بود. من میخواستم بدونم که اگر دامنه مورد نظر در com اشغال باشه بهتره که پیشوند و پسوند اضافه کنیم مثل شما که DM رو اضافه کردین و دامنه com گرفتین یا اینکه از دامنه های net , org , shop,…. استفاده کنیم.
درصورت امکان به ایمیل پاسخ دهید .
تشکر فراوان.
سلام، وقتبخیر
در واقع اینکه به اهمیت نداشتن اشاره شد به این خاطر هست که از لحاظ تکینکی فرقی نداره که شما دامنه تون چی باشه. مهم کاری هست که قراره روی سایت انجام بدید. تنها در صورتی نباید دامنه ir. رو انتخاب کنید که قصد داشته باشید از تبلیغات گوگل (Google Adwords) استفاده کنید. چون دامنه ایران رو قبول نمیکنه. در خصوص اضافه کردن پیشوند به اسم دامنه هم باید بگم که بستگی به اسم کسب و کارتون داره. دیجیتال مارکتینگ DM در واقع بخش دوم اسم فوربو هست و به همین خاطر همچین دامنهای رو ثبت کردیم. به هر حال اگر اسم شما پیشوندی داشته باشه که با اون دامنه com. آزاد باشه، خوبه که از این دامنه استفاده کنید چون به صورت کلی شناختهشدهتر هست.
موفق باشید.
سلام
با تشکر از مطالب بسیار مفید و عالیتون
میخواستم بپرسم به نظر شما قبل از راه اندازی سایت پیج اینستاگرام بزنیم تا شناخته بشیم یا همون از اول از سایت شروع کنیم؟ ممنون میشم پاسخگو باشید
سلام، خوشحالم که مطالب براتون مفید بودن.
سوالتون رو باید اینطور جواب بدم که ما از رسانههای اجتماعی برای تقویت و معرفی بیشتر کسب و کارمون باید استفاده کنیم و بیس و پایه اصلی کسب و کارمون همون سایت ما هست. یعنی باید اصل کار روی سایت باشه و از رسانههای اجتماعی مثل اینستاگرام برای معرفی و پروموت اون استفاده کنیم. پس توصیه میشه که اول سایت رو راهاندازی کنید و به صورت همزمان فعالیت هم در رسانههای اجتماعی داشته باشید.
خیلی ممنون از راهنماییتون
چقدر شما عالی توضیح میدید چطور میتونم بقیه محصولاتتون رو تهیه کنم؟
راستی یه سوال دیگه هم داشتم پکیج من هنوز آماده نیست و دارم روش کار میکنم حجمش زیاده و زمان و کار زیادی میطلبه در اینصورت ممکنه قسمت محصولات یا همون دوره ها توی سایت جاش خالی باشه در این مورد میشه راهنماییم کنید. باز هم تشکر میکنم. سلامت و پیروز باشید
سلام مجدد
در حال حاضر در دانشگاه فوربو (FBUN.ir) سه دوره داریم و بقیه دوره ها هنوز آماده نشدن و قابلیت شرکت و خرید ندارن. ولی به زودی تکمیل میشن.
در خصوص سوالتون هم میتونید دقیقا مثل سرویس دانشگاه فوربو ما عمل کنید. اگر دقت کنید فقط سه دوره اول قابلیت ثبت نام دارن و فعال هستن ولی بقیه دوره ها هم نمایش داده میشن. شما می تونید به همین شکل برای محصولتون صفحه رو بسازید که خالی نباشه ولی ثبت نام اون رو متوقف کنید و بعد که آماده شد فعال کنید.
سلام. برای ارائه بعضی پادکست هاتون توی کانالم، حتما باید لینک به مطلب باشه یا لینک سایت رو هم بدم اوکیه؟؟
سلام، مرسی که منبع رو قصد دارید ذکر کنید.
بهترین حالت این هست که لینک اون قسمت رو در سایت فوربو (صفحهی پادکست https;//furbodm.com/podcast) قرار بدید مثلا در خصوص این قسمت میشه https://furbodm.com/podcast/e29/ و بنویسید برای شنیدن قسمتهای بیشتر به لینک مراجعه کنید. ولی هر طور دوست داشتید لینک هم بدید اوکیه راضیم 🙂 لینک به مطلب لینک به صفحه اصلی.
سلام ودرود ،خیلی عالی بود ،میخواستم اطلاعاتی در مورد اسم کسب و کار و لوگو داشته باشم که اینجا کاملا اینجا توضیح دادید،
خیلی مفید بود برای من
مرسی از نظرتون ❤️
جوراب.فروش.سیدی
عالیه ??