بهترین ایده کسب و کار اینترنتی را چطور پیدا کنیم؟

بهترین ایده کسب و کار اینترنتی را چطور پیدا کنیم؟

رضا توکلی

رضا توکلی

نویسنده علاقه‌مند به داستان | سازنده فوربو

چطور به بهترین ایده برای راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی برسیم؟ اصلا بهترین ایده کسب و کار اینترنتی چیه؟ این‌ها سوالاتی هستن که در این مقاله قصد داریم به آن‌ها جواب دهیم. چیزی که در ادامه مطالعه می‌کنید، متن قسمت جدید پادکست فوربو است. پس با لحن و مدل نگارش متفاوتی طرف خواهید بود. در ادامه با فوربو همراه باشید.

یک نکته: مقاله‌ای که در این صفحه اون رو قراره مطالعه کنید، متن قسمت نهم پادکست فوربو هست. قسمت نهم پادکست فوربو که دومین قسمت از فصل دوم پادکست ما هست. برای گوش دادن به پادکست می‌تونید به سایت پادکست فوربو مراجعه کنید و یا اسم Furbo رو همه اپلیکیشن‌های پادکست مثل اپل پادکست، گوگل پادکست، اسپاتیفای، کست‌باکس و… جستجو کنید. (لیست سرویس‌های پخش پادکست فوربو)

نکته تکمیلی؛

روزی بیش از ۴۳ هزار کاربر جدید به اینترنت در ایران اضافه می‌شوند

قبل از شروع محتوای اصلی این قسمت، لازمه که یک نکته تکمیلی رو بگم. که مربوط به آماری میشه که در قسمت هشتم (چرا کسب و کار اینترنتی) در مورد تعداد کاربران آنلاین توی ایران دادم. اون قسمت گفتم که در حال حاضر ۶۳ میلیون کاربر اینترنت داریم تو ایران. الان یکم آمار رو میخوانم جذاب ترش کنم. تو پرانتز این رو هم بگم که این آمار مربوط به آماری که ابتدای سال ۲۰۱۹ بر اساس اطلاعات سال پیش یعنی ۲۰۱۸ آماده شده.

در ایران در سال ۲۰۱۸، بیش از ۱۶ میلیون نفر برای اولین بار به اینترنت متصل شدن. ۱۶ میلیون نفر. تو قسمت قبل گفتم که هر روز به تعداد کاربران داره اضافه میشه و فضای خیلی خوبی هست و از این حرفا. حالا بیایم این ۱۶ میلیون رو به تعداد روزای سال تقسیم کنیم. فکر میکنید چقدر میشه؟ روزی ۴۳ هزار و ۸۳۵ نفر! یعنی هر روز بیش از ۴۰ هزار نفر برای اولین بار دارن میان به اینترنت.

وقتی این تعداد کاربر روزانه به اینترنت اضافه بشه، یعنی هر روز حجم مشتریان احتمالی شما هم بیشتر میشه. حجم کاربرای سرویس‌های شما هم بیشتر میشه. حالا همه این تعداد که نه ولی بالاخره درصدی از همین ۴۰ هزار نفر کاربر روزانه، می‌تونن اعضا و مشتری‌های آینده شما بشن. این دیگه بستگی به شما داره که با چه تکنیک‌هایی بتونید این افراد جذب کسب و کار خودتون کنید. تو فصل دوم پادکست فوربو داریم فعلا در مورد راه‌اندازی صحبت می‌کنیم. ولی در فصل‌های بعد مباحث دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی رو هم حتما پوشش میدیم.

یکی از راه‌هایی کمک میکنه بتونید تعداد بیشتری از این کاربران روزانه اینترنت رو بکشید سمت خودتون، اینه که همون قدم اول راه‌اندازی کسب و کار رو با یک ایده درست و عالی شروع کنید. قسمت نهم فوربو از فصل دوم پادکست، در مورد بهترین ایده کسب و کار اینترنتی. بهترین برای شما با تخصصی که دارید.

مقدمه‌ای بر بهترین ایده کسب و کار اینترنتی

بهترین ایده کسب و کار اینترنتی را چطور پیدا کنیم؟

ایده کسب و کار اینترنتی. اول بگم که تو این قسمت قرار نیست ایده معرفی کنیم. بگیم این ایده خوبه اون ایده خوبه و شما بخواید اونا رو اجرا کنید. اصلا اینطوری فایده‌ای نداره. ایده شاید خیلی مهم نباشه. این فقط نظر من نیست. به صورت کلی خیلی از افراد فعال تو حوزه کسب و کار اینترنتی این رو میگن. مهم‌تر از ایده اجرای اونه. یک ایده خیلی خوب و عالی از نظر هر کسی، تا اجرا نشه اصلا اهمیت نداره. باید بشه روی ایده کار کرد و اون رو عملی کرد. خیلی‌ها با ایده‌های خوب میان و موفق نمیشن، ولی خیلی‌ها هم هستن که با ایده‌های شاید تکراری دارن نتیجه خوبی رو میگیرن. تو این قسمت قراره چندتا تکنیک رو معرفی کنیم که به شما کمک کنه، بهترین نسخه ایده‌تون رو اجرا کنید. یعنی به بهترین ایده‌ در زمینه فعالیت و تخصص خودتون برسید.

به‌نظر من دنبال ایده پیدا کردن نباشید. اینکه بخواید بازار رو بررسی کنید، ببینید چی هست چی نیست. ایده‌های بقیه رو ترکیب کنید و از این چیزا. اینا راه‌های پیدا کردن ایده هستن و تو سایت فوربو هم قبلا یه مقاله داشتیم به اسم راه‌های پیدا کردن ایده جدید کسب و کار اینترنتی که به همه اینا اشاره کرده بودیم. ولی خب تو این قسمت میخوایم یه طور دیگه به قضیه نگاه کنیم. من به ‌ایده‌ای میگم بهترین ایده که آدم اول به اون علاقه و بعد تخصصش رو داشته باشه. مهم‌تر هم واقعا علاقه به اونه چون شما مهارت و تخصصش رو هم نداشته باشید میتونید همیشه یاد بگیرید. یه توییت جالب هم می‌خوندم چند روز پیش، نوشته بود، آدما وقتی پیر میشن که یادگیری‌شون متوقف بشه، چه ۲۰ سالشون باشه چه ۸۰ سال. شما هم می‌تونید همیشه یاد بگیرید. حالا اگر اون موضوع، موضوع مورد علاقه شما باشه که صد در صد روند یادگیری براتون سریع‌تر و راحت‌تره.

تو اون مقاله سایت که گفتم، مثلا بررسی نیاز‌ها، رفع مشکل‌ سرویس‌های فعلی و ترکیب کردن ایده‌های مختلف، همه راه‌های پیدا کردن ایده بودن. الان همین‌ها رو می‌خوام تو یه شکل دیگه به‌کار ببرم. در اصل نه‌ برای پیدا کردن یک ایده. برای شکل دادن به یک ایده. اصلا بزارید اینطوری بگم. ایده رو همون موضوع فعالیت فرض می‌کنیم. موضوعی که شما بهش علاقه دارید و حالا با چندتا تکنیک میایم اون رو تبدیل به یک ایده عالی می‌کنیم. من خیلی هم توی این پادکست تاکید روی نیچ مارکتینگ دارم که در ادامه کامل توضیح در موردش میدم. برای اینکه یکم موضوع راحت‌تر بشه میخوام کل این تکنیک‌ها روی یک ایده برای راه‌اندازی کسب و کار بگم و اونم خیاطی‌.

یک نکته مهم در این بخش اینه که ایده نباید با Business Model اشتباه گرفته بشه. مثلا ایده شما باید راه‌اندازی یک کسب و کار اینترنتی بر پیاه خیاطی باشه اما اینکه تو ذهنتون این باشه که چطور بخواید ازش درآمدزایی کنید، مثلا طرح و الگو بفروشید و این چیزا، این جز مدل کسب و کار هستن. منظورمون در این قسمت از پادکست خود ایده هست اما خب اشاره‌ای هم به مدل کسب و کار حتما در همین بخش می‌کنیم. الان خیاطی رو به‌عنوان یک ایده درنظر می‌گیرم که برای شما میتونه هر چیز دیگه‌ای که بهش علاقه‌مندید باشه، و با چند تکنیک توضیح میدیم که چطور میتونید این ایده رو بهترین شکل دربیارید و عملی اون رو اجرا کنید. اولین تکنیک‌ هم «بررسی نیاز» هست.

بررسی نیاز

بررسی نیاز یعنی اینکه دقیقا خودتون رو جای کسی بزارید که برای اولین بار میخواد خیاطی یاد بگیره. چی نیاز داره؟ چه چیزهایی رو باید از ابتدا بدونه تا بتونه شروع کنه. چه ابزاری رو برای کار نیاز داره که باید تهیه کنه و حالا موارد دیگه‌ای از دست. اینکه وقتی میگم علاقه به اون حوزه خیلی مهم هست به این خاطره‌ که خودتون دیگه آشنا هستید به موضوعاتش و می‌تونید بهتر از کسی که هیچی نمیدونه و مثلا حدس زده که خیاطی ایده خوبی برای کسب و کارش هست، می‌تونید عمل کنید. بیاید لیست کنید موارد اینطوری رو و اینا رو جز برنامه‌تون برای پیاده کردن اون ایده بزارید. منظورم اینه که تو کسب و کارتون باید به این نیازها پاسخ بدید. یک کسب و کار برپایه سایت اینترنتی که به موضوعات پایه و ابتدایی خیاطی داره پاسخ میده. میتونید یک مرجعی بشید برای آموزش خیاطی. برای شروع و یادگیری اون.

حالا شروع رو میزاریم کنار. شاید نیاز مخاطب خریدن الگو خیاطی باشه. شما می‌تونید کسب و کاری رو با ایده خیاطی برای فروش الگوهای آماده ایجاد کنید. یعنی طرح و الگوهای آماده رو تو سایت قرار بدید و کاربرا بیان اونا رو بخرن. تو قسمت اول در مورد مقیاس‌پذیری توضیح دادم. این ایده خیلی قشنگ میتونه مقیاس‌پذیر باشه و برای خودش اصلا شبکه‌ای بشه. به این شکل که شما می‌تونید بیزنیس مدل سایت رو مارکت‌ پلیس (Market Place) کنید و از خیاط‌های مختلف از همه‌جا دعوت کنید که طرح و الگوهای خودشون رو تو سایت قرار بدن. اینطوری تعداد این طرح‌هاتون بیشتر میشه و طبیعتا به‌همراش تعداد کاربرا و مشتری‌هاتون هم میتونه بیشتر بشه.

رفع مشکل سرویس‌های فعلی

مورد بعدی که می‌تونه به شکل دادن ایده‌تون کمک کنه، «رفع مشکل سرویس‌های فعلی». یعنی اینکه بیاید ببینید بقیه تو سایت‌های مربوط به خیاطی چه نقطه ضعفی دارن. چه مشکلاتی دارن. این رو می‌تونید هم به‌عنوان یک کاربر عادی وقتی وارد سایت میشید متوجه بشید هم به‌عنوان یک مشتری‌شون. مثلا شما میاید توی سایت میبینید که بخش‌ برش پارچه یا انتخاب مدل پارچه‌ و اینا رو اصلا توضیح ندادن و بیشتر به مرحله دوخت پرداختن. شما می‌تونید با آگاهی از این ایراد تو سایت دیگه، سایت و کسب و کار خودتون رو کامل‌تر ارائه کنید و به اون موضوعات هم بپردازید. این به‌عنوان کاربر عادی بود. یا میتونید تو سایتشون ثبت‌نام کنید و حتی چیزی رو سفارش بدید و بخرید و مدل سرویس‌دهی اونا رو بررسی کنید. ببینید چطوریه.. چه کارهایی می‌کنن، چه کارهایی نمی‌کنن. اینم یک روش هست که بتونید ایده رو کامل‌تر ارائه بدید. یه کار دیگه هم می‌تونید بکنید. تکنیک بعدی «ترکیب کردن طرح‌ها» است.

ترکیب کردن طرح‌ها

ترکیب کردن طرح‌ها هم برای کامل‌تر ارائه کردن ایده خیلی موثره. مثلا فرض کنید یک سایت خیاطی داریم که مدل آموزشی داره. کلا مطلب و مقاله در مورد همه‌چیز خیاطی آماده کرده. حالا یک سایت دیگه هم داریم که میاد و طرح و الگو برای خیاطی می‌فروشه. مدل کامل‌تر ایده شما میتونه این باشه که یک سایت دو منظوره داشته باشید. یعنی هم بخش آموزش داشته باشید و خیاطی را یاد بدید و هم یک بخش فروشگاهی داشته باشید برای فروش طرح و الگو. یا اصلا بعد می‌تونید اگر خودتون لباسی، پیراهنی، مانتویی چیزی آماده می‌کنید رو توی سایت قرار بدید و سفارش بگیرید.

این مدل خیلی پیشنهاد میشه. کلا مدل سایت‌هایی که دو بخش مجزا از هم دارن. هم بخش بلاگ برای تولید محتوا و انتشار مطلب. هم بخش فروشگاهی که یک چیزی رو اونجا بفروشن. حالا چه فیزیکی چه دیجیتالی. روی هر ایده‌ای هم که دارید این خیلی مدل خوبیه. به‌خاطر اینکه میتونید با محتوا کاربر رو به سایت بکشونید و بعد بهشون محصولات فروشگاه‌تون رو هم بهشون معرفی کنید.

اگر بخوام تکنیکی‌تر توضیح‌ش بدم باید بگم که مدل بازاریابی محصولات شما میشه مدل بازاریابی محتوا. یعنی با استفاده از محتوا می‌تونید می‌تونید فروش ایجاد کنید. خود محتوا که میتونه یک مطلب ساده یا یک مقاله کامل، ویدیو و فایل صوتی باشه، به‌تنهایی برای رشد کسب و کارتون مهمه و وقتی در کنار یک فروشگاه هم باشه، می‌تونید به‌اصطلاح با یک تیر دو نشون بزنید. هم بازدیدکننده به سایت بیارید و هم شانس تبدیل اونا رو به‌مشتری داشته باشید. الان این تکنیک‌های بازاریابی رو دیگه باز نمی‌کنیم و میزاریم به‌وقتش. یعنی بعد از اینکه به پایان مباحث مربوط به راه‌اندازی کسب و کار رسیدیم.

خب قبل از اینکه بریم سراغ بحث جذاب نیچ مارکتینگ یک جمع‌بندی داشته باشیم تا اینجا. سه تا تکنیک گفتیم که میشه با اونا یک ایده را کامل‌تر ارائه داد. یا بهتره مثل اسم این قسمت پادکست، بگیم بهترین ایده. با تکنیک‌هایی سعی کردیم بگیم که چطور بهترین ایده رو در یک موضوع پیاده کنیم. مورد اول، بررسی نیاز بود. گفتیم که بیاید خودتون رو جای کسی بزارید که قراره از اون سرویس استفاده و به‌نیازهاش پاسخ بدید. بعد در مورد رفع مشکل سرویس‌هایی که الان هستن گفتیم. بیاید بررسی‌شون کنید ببنید چه نقطه یا نقاط ضعفی دارن و اونا روی اونا حتما کار کنید. و آخر هم در مورد ترکیب کردن طرح‌ها گفتیم که نمونه خوب و پیشنهادی‌ش همین مدل‌ کسب و کارهای دو منظوره، دو بخشی، یا حالا هر اسمی که روش میزارن بود. هرچی گفتیم فعلا میزاریم کنار و میریم سراغ بخش دوم این قسمت فوربو و با عینک نیچ مارکتینگ به ایده کسب و کار نگاه می‌کنیم.

ایده کسب و کار اینترنتی با عینک نیچ مارکتینگ

بهترین ایده کسب و کار اینترنتی را چطور پیدا کنیم؟

اول یک تعریف داشته باشیم از نیچ مارکتینگ. این در اصل یک مدل استراتژی بازاریابی که خیلی کلی میگه بیاین بازار هدف رو تا جایی که میشه کوچک کنید. برای روشن‌تر شدن موضوع از روی ویکی‌پدیا تعریف کتابی‌شو الان میخونم. اینم بگم که معادل فارسی این استراتژی رو بازاریابی جاویژه میگن.

[megadesc]هدف از بازاریابی جاویژه تمرکز بر تأمین یک کالا یا خدمت برای بخش کوچکی از بازار است که کالاها یا خدمات موجود نتوانسته‌اند نیاز آن بخش را به خوبی برآورده سازند.[/megadesc]

تو قسمت قبل هم به این مورد اشاره کردم که مثلا میخواید عینک بخرید میرید به عینک فروشی یا یک فروشگاه بزرگی که همه چی داره با عینک. خب همه میرن عینک فروشی دیگه. این استراتژی نیچ مارکتینگ. یک فروشگاه بزرگ نمیتونه کالای تخصصی رو خوب ارائه بده. یا اگر حتی موجود داشته باشه، باز اندازه یک فروشگاه تخصصی، نمیتونه مشتری رو راهنمایی کنه و تخصصی به سوالاتش جواب بده. تو کسب و کار اینترنتی هم درست همینطوره. شما مثلا می‌خواید فروشگاه اینترنتی بزنید، به‌جای اینکه بیاید فروشگاه لوازم دیجیتال بزنید و موبایل و تبلت و لپ‌تاپ بفروشید. بهتره فقط یکی رو انتخاب کنید و بشید فروشنده تخصصی اون. مثلا فروشگاه تخصصی فروش موبایل. یا حتی میتونید باز این رو هم کوچک‌تر کنید. یعنی فقط یک برند موبایل رو انتخاب کنید و اون رو بفروشید.

الان من تو جایگاهی نیستم که این رو تجربه کرده باشم اما زیاد شنیدیم از بقیه. که فکر کنید اگر محدوده کاری رو کوچک‌تر کنید فروشتون کمتره. اگر هر چی محصولاتش بیشتر باشن، فروش بیشتر میشه. اینطوری نیست. اینا همش بستگی به مدل بازاریابی و توانایی شما در فروش داره. ولی کلا هرچی محصولات یا حالا کلی‌تر، هر چی خدمات شما تخصصی‌تر باشه، از خیلی نظرها به‌نفعتونه. هم میتونید بهترین کیفیت رو در ارائه خدمات داشته باشید. چون تسلطتون روی خدمات بیشتره اینطوری. هم میتونید نظر مثبت مشتری‌هایی که فقط دنبال این نوع خدمات یا مثلا این مدل کالا هستن رو جلب کنید. برندسازی هم خیلی ساده‌تر میشه براتون. حالا تو موضوع‌ش وارد نمیشیم ولی داشتن همچنین طرح و برنامه تخصصی، هویت برند شما را خیلی سریع‌تر شکل میده.

اینا الان همه در مورد خود نیچ مارکتینگ بودن اما داشتیم درمورد ایده کسب و کار صحبت می‌کردیم. حالا با این نیچ مارکتینگ چطوری میشه به یک ایده خوب برای کسب و کار رسید؟ این رو باید خودتون روش فکر کنید ببینید چطور میشه خیلی تخصصی بود و خدمات تخصصی ارائه داد و اینطور وارد کسب و کار شد. اما در این بخش می‌خوام در مورد یک طرح ایده، با رویکرد همین نیچ‌ مارکتینگ صحبت کنم. ایده کسب و کار اینترنتی ویژه گروه‌های سنی خاص. یعنی بیاید برای یک رنج سنی مشخص، خدمات ارائه بدید حالا در هر موضوعی. این خیلی خیلی میتونه براتون مفید باشه و اصلا بندازه شما رو چندم قدم جلو.

گروه‌های سنی خاص را هدف بگیرید

بهترین ایده کسب و کار اینترنتی را چطور پیدا کنیم؟

مثلا فرض کنید شما بیاید یه فروشگاه اینترنتی مخصوص محصولات کودک بزنید. عینک نیچ مارکتینگ که گفتم همینه. اصلا کودک رو هم تخصصی‌تر می‌کنیم. بیاید فروشگاه مخصوص نوزاد بزنید. مثلا محصولات مورد نیاز نوزاد از همون ابتدا تا ۳ سالگی رو مثلا ارائه بدید. فقط همین. اصلا تبلیغات شما خودش شکل ساخته میشه. وارد فاز بازاریابی دهان‌به‌دهان میشه خود به خود. کافیه یه مادر خرید کنه و راضی باشه. مطمئن باشید خودش براتون تبلیغ میکنه که آره اینجا همه‌چی رو که میخوام برای این سن بچه داره.

باز برمی‌گردم به عقب یه ایده معجزه نمی‌کنه و واقعا اجراش خیلی مهمه اما اگر همون مشتری‌های اولتون رو راضی کنید. و بهترین کیفیت و خدمات و بعد از اون پشتیبانی رو ارائه بدید. مطمئن باشید اینا مشتری شما باقی می‌مونن و میتونید سه سال مشتری دائمی داشته باشید. ایده‌هایی به این شکل که مثلا بیاید فقط به نوزاد بپردازید. فقط به کودک، فقط به بچه دبستانی. بچه‌های ۱۰ تا ۱۵ سال. نوجوان‌های ۱۵ تا ۱۹. یا مدل‌های دیگه مثلا فقط سالمندان! اینم خیلی جالبه. یه‌جور آینده‌نگری هم هست. میانیگین سنی تو ایران بالای ۳۰ سال هست و این یعنی به‌زودی جمعیت سالمندان خیلی زیاد میشه و شما میتونید از همین الان برای اون موقع سرمایه‌گذاری کنید. و اصلا همین الان میتونید بیاید یه فروشگاه مثلا لباس بزنید و فقط محصولات مخصوص بالای ۶۰ سال رو ارائه بدید. حالا هر کالایی.

ایده‌های اینطوری که گروه‌بندی سنی دارن. اگر خوب اجرا بشن، مطمئن باشید آینده خیلی خوبی دارن. خیلی خوب معرفی میشن. خیلی خوب دیده میشن. و باز میگم اگر کیفیت خوب ارائه بدن هم میتونن مشتری دائمی -تو اون رده سنی- داشته باشن. جدا از اینکه پتانسیل معرفی و تبلیغ به صورت دهان به دهان رو هم دارید، از لحاظ تکنیکی روی SEO یا همون سئو سایت هم خیلی میتونید جلو بیوفتید. کسی برای خرید لباس مخصوص سالمندان سرچ نمیکنه خرید لباس. که سایت‌های فروشگاهی بزرگ بیان بالا. دقیق سرچ میکنه. و این دقیق سرچ کردن اون برای سایت شما که اون دسته‌بندی محصول رو ارائه میدید خیلی مهمه و اینطوری شانس زیادی دارید برای رتبه خوب گرفتن. که البته باید تکنیک‌های اس‌ای‌او رو هم رعایت بکنید که الان کاری بهش نداریم. من الان فضای کلی این مدل ایده برای کسب و کار رو میگم.

این ایده که اینطوری گروه بندی سنی بسازید، از اون ایده‌هاس که باید بگم، ببینید من کی گفتم ? واقعا خیلی جذابن و سریع‌تر میتونن شما رو به نتیجه برسونن. چون واقعا یک سری موانع رو بر میدارن و شما زودتر مشتری که دنبال اون چیز رو هست رو میتونید پیدا کنید. فرقی هم نمیکنه که چی می‌خواید ارائه بدید اما من تو ذهنم اون مدل ایده کسب و کار دو منظوره بود. یعنی یک مدل یا سری کالایی رو به‌صورت مستقیم بفروشید و برای بازاریابی از محتوا و بخش بلاگ هم استفاده کنید. حالا بیاید گروه‌بندی سنی رو هم داشته باشید و فقط به یک رنج سنی مشخص خدمات بدید. الان دیگه با چندتا جمله کوتاه در مورد اینکه چرا ایده گروه بندی سنی خیلی به‌درد میخوره، میخوام تموم کنم محتوا این قسمت رو.

این ایده میتونه کیفیت سرویس‌دهی شما را بالا ببره. تو تخصصی و حرفه‌ای ارائه کردن خدمات با توجه به محدود بودنش میتونه مفید باشه. برای اس‌ای‌او و بهینه سازی موتور جستجو خیلی به‌درد میخوره. روند برند سازی رو براتون سریع‌تر میکنه. شانس پیدا کردن مشتری همیشگی و وفادار رو دارید. پتانسیل بالایی در معرفی و تبلیغ شدن تو مدل بازاریابی دهان به دهان رو هم دارید. این‌ بود ویژگی‌های بهترین ایده کسب و کار اینترنتی در قسمت نهم پادکست فوربو.

 

[megadesc]

حامی این مقاله سایت فوربو شوید

در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود، می‌توانید با انتخاب یکی از آیتم‌های زیر، به‌صورت کاملا اختیاری از فوربو حمایت کنید.

۲ هزار تومان | ۵ هزار تومان | مبلغ دلخواه

یا ما را در رسانه‌های زیر دنبال کنید

اینستاگرام | توییتر | تلگرام

[/megadesc]
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پروانه خورشیدمهر
پروانه خورشیدمهر
4 سال قبل

با سلام و احترام و سپاس از مطالب تاثیر گذار و ارزشمندتان.