بازاریابی محتوا یکی از مهمترین بخشهای دیجیتال مارکتینگ است. یکی از تاثیرگذار ترین فعالیتها در حوضه دیجیتال مارکتینگ تمرکز و برنامهریزی بر روی محتوا است. یکی از برنامههای استراتژی محتوا در هر کسب و کار، بازاریابی محتوا (Content Marketing) بوده که در این مقاله شما را به صورت کامل با اصول این تعریف و نحوه برنامهریزی آن آشنا خواهیم کرد. در ادامه با سایت فوربو همراه باشید. توجه: بخشهایی از این مقاله با متن نوشته شده باری قسمت ۲۳ پادکست فوربو ترکیب شده است.
[megadesc]
پیشنیاز این مقاله: دیجیتال مارکتینگ چیست؟
[/megadesc]
[megadesc]این قسمت از پادکست فوربو توسط «کاوهنگار» حمایت شده است
کاوهنگار با ارائه وبسرویس پیامک و تماس صوتی پیشرفته برای توسعه دهندگان، امکان ارسال و دریافت پیامک و برقراری تماس اینترنتی را در اغلب سرویسهای نرمافزاری مهیا میکند.
[/megadesc]مقدمه؛ سه تعریف را با هم بررسی میکنیم
بازاریابی محتوا رو میشه در چند بخش تعریف کرد.
مثل خود دیجیتال مارکتینگ که گفتم از ۵ مدل بازاریابی تعریفش شکل میگیره، بازاریابی محتوا رو هم میشه به سه بخش تقسیم کرد. تو این قسمت به صورت کلی در مورد این سه بخشی که الان معرفی میکنم توضیح میدم، که آشنا بشید با این مدل بازاریابی، بعدا در قسمتهای بعدی پادکست هر کدوم رو تخصصیتر بررسی میکنیم.
خب برای اینکه بازاریابی محتوا رو متوجه بشیم، نیازه که این سه چیز رو بدونیم. ساختار محتوا، تولید محتوا و استراتژی محتوا. الان در مورد هر کدوم توضیح میدم فقط قبلش یه بار دیگه بگم که به صورت کلی ما دو تا هدف برای بازاریابی مشخص کردیم. یکی فروش و یکی برندسازی.
حالا بازاریابی محتوا یعنی ما میخوایم از طریق محتوا به فروش یا برندسازی برسیم. یعنی هدف ما از این بازاریابی اینه که با تولید محتوا مخاطب کسب و کارمون رو تحت تاثیر قرار بدیم که در کوتاه مدت فروش ایجاد بشه و در نهایت به اعتبار برندمون کمک کنه.
یک) محتوا چیست؟
برای اینکه بتونیم از این روش استفاده کنیم، باید اول با خود محتوا آشنا بشیم. یعنی تعریف محتوا رو بدونیم و ساختارهای اونو بشناسیم. محتوا یه تعریف خیلی کلی داره. چیزی که پیام ما رو منتقل کنه بهش میگن محتوا یا Content. به صورت دقیقتر میگن که محتوا نوعی از اطلاعاته که ساختار مشخص داره. یعنی یه مرحله جلوتر از اطلاعات یا information .
ببینید ما یک سری داده یا همون Data داریم که اگر اینا جمع بشن کنار هم اطلاعات یا information رو میسازن. حالا اگر این اطلاعات ساختاربندی بشن و در چارچوب مشخصی قرار بگیرن، بهش میگیم محتوا یا Content یی که ما اینجا باهاش کار داریم.
پس آمار و اطلاعاتی که توی خیابون ، تلویزیون و اینترنت و یا حتی توی کتابها و مجلهها میبینیم خودشون به تنهایی محتوا نیستن. محتوا، داده و اطلاعات داخل خودش داره اما اگر ما اونا جدا کنیم، محتوا رو تکهتکه نکردیم. یعنی تقسیم نمیشه، طبق تعریفی که هست محتوا رو از بین بردیم. وقتی که همه اینا جمعآوری بشن و توی یک ساختار ارائه بشه اون موقع میشه گفت که با محتوا طرف هستیم.
چندبار گفتم که محتوا در یک ساختار مشخص باید قرار بگیره و اصلا اسم بخش اول بازاریابی محتوا رو هم گذاشتیم ساختار محتوا. الان با معرفی ساختارها میخوایم وارد فضای آنلاین و دیجیتال مارکتینگ بشیم.
ما ۴ ساختار اصلی برای محتوا داریم. محتوا متنی، محتوا تصویری یا همون عکس، محتوای ویدیویی و محتوای صوتی.
به هر فایلی که شما در سایت به کاربران ارائه دهید، یک محتوا است. این فایل میتواند متن (مقاله، خبر، داستان و…)، تصویر (عکس، آلبوم، گالری تصاویر، اینفوگرافیک، آیکون، طرح لایهباز)، ویدیو (فیلمهای بلند و کوتاه، فیلم آموزشی، تبلیغاتی و…) و یا صوت (موسیقی، فایل صوتی آموزشی، پادکست) باشد. هر کدام از حالتها برای خود بازاریابی خاصی دارند که بهزودی در مورد همه آنها مقاله خواهیم نوشت اما چیزی که در این مقاله قصد آموزش آن را داریم، بازاریابی محتوا از طریق متن است. بازاریابی تصویری، بازاریابی ویدویی و بازاریابی صوتی مواردی است که زیرشاخه بازاریابی محتوا هستند.
دو) تفاوت بازاریابی محتوا با استراتژی محتوا
در همین ابتدا مقاله قصد دارم یک مورد را مطرح کنم و آن تفاوت دو عنوان «بازاریابی محتوا» و «استراتژی محتوا» است. در این مقاله قصد آموزش اصول بازاریابی از طریق محتوا را داریم و فعلا وارد قسمت استراتژی نمیشویم. استراتژی تعریفی کلی تر از بحث تولید محتوا است. شما وقتی برای کسب و کار اینترنتی خود یک برنامه میریزید که باید این سری محتوا را تولید کنم، این مقالات را ترجمه کنم، مقاله را در شبکههای اجتماعی و سایر فضای وب منتشر کنم و… در اصل دارید یک برنامه استراتژی محتوا یا Content Strategy میریزید.
اما وقتی قصد دارید یک محصول خود را به فروش رسانده و یا بخواهید از طریق محتوا مشتری جذب کنید و یا مشتریهای گذشته را وفادار کنید، میتوانید از بازاریابی محتوا یا Content Marketing استفاده کنید. بازاریابی محتوا یکی از زیرشاخه بحث استراتژی محتوا بوده و ما در این مقاله قصد آموزش اصول آن را به صورت علمی برای کسب و کارهای اینترنتی داریم.
سه) کانال توزیع چیست؟
کانالهای توزیع یا Distribution Channels . از اسمش مشخصه دیگه، کانال توزیع جایی هست که محتوا اونجا منتشر میشه. مثلا کانال توزیع محتوا متنی میتونه یک سایت یا وبلاگ باشه. محتوا تصویری میتونه کانال توزیعش رسانههای اجتماعی مثل اینستاگرام باشه. محتوای ویدیویی هم به همین شکل میتونه در سرویسهای اشتراک ویدیو مثل یوتوب منتشر بشه. محتوا صوتی هم که دقیقا همین چیزی هست که دارید الان گوش میدید. پادکست فوربو یه محتوا صوتیای که در کانال توزیع اپلیکیشنهای پخش پادکست داره منتشر میشه. و مثلا اگر دارید از کست باکس گوش میدید، کانال توزیع ما برای شما کست باکس میشه.
بازاریابی محتوا چیست؟
با بازاریابی محتوا مشتری جذب کسب کرده و یا مشتریهای قدیمی خود را وفادار کنید
بازاریابی محتوا یک برنامه در استراتژی دیجیتال هر کسب و کاری بوده که از طریق محتوا بتوان مشتری جذب کرد. این تعریف که یکی از شاخههای استراتژی محتوا است، به شما این امکان را میدهد که بدون تبلیغ مستقیم، مشتری جذب کرده و یا مشتریهای قدیمی خود را وفادارتر کنید. در این نوع از بازاریابی هم همانند سایر روشهای بازاریابی دیجیتال باید یک آنالیز داشته باشید. اینبار آنالیز تنها بروی بازار و رقبا شما نیست بلکه باید ویژگیهای کسب و کار خودتان را بشناسید.
در چه مورد فعالیت میکنید؟ و کاربران شما چه چیزی علاوه بر محصول میخواهند. یک مثال ساده و شاید بسیار کاربردی در بین فروشگاههای اینترنتی مطرح میشود. برای مثال شما یک فروشگاه اینترنتی برای فروش عینک دارید. مشتریان شما خریدار عینک هستند. حال شما وقتی در مورد انواع عینک، فرمها، برندها و سایر موارد مرتبط مقاله تولید کنید، در حال بازاریابی برای فروش بیشتر هستید. این مورد در دو حالت در بازاریابی محتوا بررسی میشود.
ابتدا مشتریان قبلی شما با خواندن مقالات کاربردی شما سرگرم شده و اطلاعات جدیدی بدست میآورند که برای خریدهای بعدی به آنها کمک میکند. وقتی یک فروشگاه درباره محصولاتش بدون اینکه بخواهد همواره تبلیغ محصولش را کند، یک راهنمای درست و علمی را در اختیار مشتریان بگذارد، مطمئنا مشتریها را وفادار کرده و دوباره به شما برای خرید سر میزنند. مورود دوم جذب مشتریهای جدید است که بیشتر بحث بازاریابی محتوا بر روی آن تمرکز دارد.
شما با تولید محتوا و استفاده از تکنیکهای بازاریابی در آن میتوانید از طریق موتورهای جستجو بازدیدکننده جدید جذب کنید. توجه داشته باشید کسی در مورد راهنمای خرید یک محصول و یا اطلاعات بیشتر در مورد آن در گوگل جستجو میکند و به سایت شما میآید، صرفا یک بازدید کننده نیست بلکه شما میتوانید آن را تبدیل به یک مشتری کنید.
بازاریابی محتوا در این مرحله ارتباط مستقیمی با بازاریابی موتورهای جستجو دارد، یعنی جدا از تولید محتوا شما باید بتوانید سئو و بهنیه سازی انجام داده تا مقاله در نتایج اول جستجو قرار گیرد. وقتی شما از طریق تولید محتوای هدفمند بتوانید، کاربر هدف را که به دنبال اطلاعات شماست، از طریق موتورهای جستجو بدست آورید، یعنی بهخوبی توانستهاید مراحل بازاریابی محتوا را طی کنید.
تاثیر بازاریابی محتوا در کسب و کارهای آنلاین
وقتی شما قصد راهاندازی و یا توسعه کسب و کار اینترنتی خود را دارید، بدون شک نیاز به استراتژی محتوا و سپس بازاریابی محتوا دارید. هر کسب و کار بر منبای یک موضوع خاص شکل میگیرد و شما با تولید محتوا در آن حوضه میتوانید بدون صرف هزینه برای تبلیغات مستقیم، مشتری جذب کنید. امروزه که شاهد افزایش فروشگاههای اینترنتی در کشور هستیم، مسئله بازاریابی دیجیتال و بهخصوص بازاریابی محتوا بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد. جدا از این استفاده از بازاریابی از طریق محتوا میتواند برای شما یک مزیت رقابتی ایجاد کند، بخش اصلی مشتریان شما را نیز از همین طریق جذب میکند.
[megadesc]مقاله مرتبط با این بخش: همه چیز در مورد مزیت رقابتی و تاثیر آن در کسب و کار
[/megadesc]فرض میکنیم شما یک فروشگاه اینترنتی برای فروش موبایل راهاندازی کردهاید. اگر بازاریابی از طریق محتوا در فروشگاههای اینترنتی انجام نشود، عملا با شکست مواجه میشوید زیرا فروشگاههایی که بازاریابی محتوا میکنند، نسبت به شما مزیت رقابتی داشته و قطعا شما را از بازار حذف میکنند. پی بردن به این موضوع بسیار هم ساده است. وقتی کاربران از طریق موتورهای جستجو به سایت شما نیایند، مشتریای هم نخواهد آمد و تا ابد هم شما نمیتوانید هزینه برای تبلیغات کنید. پس یک استراتژی دیجیتال برای تولید محتوا الزامی است.
وقتی شما در فروشگاه اینترنتی موبایل خود در مورد انواع موبایلهایی که فروش میرسانید، مقاله تولید کنید و آنها را بسیار ساده به کاربران معرفی کنید، مطمئن باشید فروش بیشتری را خواهید داشت. کاربر وقتی به سایت شما میآید باید بتواند به شما اطمینان کند. یکی از روشهای بسیار موئر برای وفادار کردن مشتریهای قبلی و همچنین تبدیل کاربران جدید به مشتری، بازاریابی محتوا است. وقتی یک کاربر در مورد موبایلها جستجو میکند و چندین بار سایت شما و در بیان کلیتر برند کسب و کار شما را در نتایج میبیند، اعتماد بیشتری به شما خواهد کرد اما این همهچیز نیست.
اگر همه فرآیند اینطور بود قطعا سایتهایی با سئو و بهینهسازی موتورهای جستجو همیشه در صدر نتایج بودند و همه مشتریها را مال خود میکردند. چیزی که تفاوت ایجاد میکند، کیفیت محتوا است. اگر صرفا چند سطر محتوا بیارزش و شاید حتی ناقص در مورد یک محصول بنویسید و یک عنوان جذاب برایش انتخاب کنید، شاید بازدیدکنندگانی جذب کنید اما مطمئن باشید که هرگز مشتری شما نخواهد شد و سایر نتایج را برای یافتن یک سایت بهتر بررسی میکنند.
اصول بازاریابی محتوا
همانطور که در پاراگراف قبل مطرح شد، محتوا شما باید با کیفیت باشد و برای درک بهتر این مورد باید با اصول بازاریابی محتوا آشنا شوید. همانند مثال بالا فرض میکنیم که شما یک فروشگاه اینترنتی موبایل دارید و میخواهید برای آن بازاریابی از طریق محتوا انجام دهید. پس با این فرض اصول زیر را بررسی میکنیم.
یک) تبلیغ نکنید!
محصولات خود را تبلیغ نکنید. وقتی برای مثال ۲۰ مصحول دارید و در مورد همه آنها خوب نوشتهاید و همگی را تبلیغ کردهاید کسی به شما اعتماد نمیکند و این دیدگاه نزد کاربر شکل میگیرد که این فروشگاه برای فروش محصولاتش فقط خوبیها را میبیند. تبلیغ کاملا با بازاریابی محتوا فرق داشته و کاربر نباید به هیچوجه احساس کند که شما قصد فروش این محصول را از طریق این مقاله دارید.
دو) بیطرف و منطقی بنویسید
خود را به عنوان یک فروشنده و کاربر را به عنوان مشتری نبینید. ابتدا در مورد محصول و یا چیزی که میخواهید در موردش مقاله بنویسید بهخوبی اطلاعات کسب کنید و سپس آنها را برای کاربران شرح دهید. این از بیطرف بودن اما منطقی نوشتن به این مورد اشاره دارد که دید همهجانبه داشته باشید. اگر یک محصول ویژگیهای بدی نیز دارد آن دارد آنها را هم بنویسید تا مشتری به صورت کامل در مورد کیفیت محصول آگاهی داشته باشد. همچنین در این مورد نوشتن مقالههای مقایسهای و یا مقالههای ۱۰ برتر (که در آن در چیز در یک مورد خاص رتبهبندی میشوند) بسیار میتواند کاربران را جذب کند.
سه) در عین سادگی، نگارش حرفهای داشته باشید
در مورد این مورد هیچچیز کاملتر از خود این عنوان نیست. در عین سادگی، حرفهای بنویسید. مطلب شما باید ساده و برای همه کاربران قابل فهم باشد اما این به این معنی نیست که شکسته و یا خودمانی نوشته شود، بلکه منظور از ساده بودن، نوع مطالبی است که بیان میشود. نگارش حرفهای هم بسیار به بالارفتن اعتماد کاربران کمک میکند. مطمئن باشید وقتی کاربری در سایت در مقالهتان غلط املایی ببیند، یک جور بدبینی نسب به کسب و کار شما پیدا میکند. البته نگارش حرفهای صرفا این مورد نیست بلکه باید به درستی از اعلائم نگارش در متن خود استفاده کنید.
چهار) کامل بنویسید
سعی کنید کاربر را در سایت نگه دارید. وقتی شما در مورد یک موضوع مطلب کوتاهی مینویسید، طبیعتا نمیتوانید همه موارد را در آن مطرح کنید، پس کاربر وقتی جوابشان را پیدا نکد سایت شما را بسته و به سراغ سایر نتایج جستجو میرود. در هر موضوعی که مقاله مینویسید و یا در مورد هر محصولی که قصد دارید مطلب بنویسید، نگارش کاملی داشته باشید. انتخاب سر تیتر برای بخشهای مختلف مقاله به شما کمک میکند که در موضوع ریزتر شده و از همه لحاظ کاملتر بنویسید.
پنج) جمعبندی کنید
جمعبندی یک شیوه نسبتا جدید در تعریف بازاریابی محتوا است. مقالههای قدیمی صرفا مخاطب را آگاه میکردند اما امروزه شما باید بتوانید به کاربر کمک کنید تا تصمیم بگیرید. نوشتن چند خط در مورد همه اطلاعاتی که در مقاله مطرح کردید و دادن یک دید نسبت به سایر محصولات و یا حتی نام بردن محصولهای مشابه این محصول، به کاربر کمک میکند که راحتتر تصمیم بگیرد.
شش) هوشمندانه پیشنهاد دهید
در یک مقاله که با هدف بازاریابی محتوا نگارش میشود نباید وسطش یک بنر بگذارید و بنویسید، برای خرید محصول اینجا کلیک کنید. این مورد اصلا ارتباطی با بازاریابی محتوا نداشته و یک مدل «تبلیغ نویسی» است. شما میتوانید قسمتهای مختلف متن که مربوط به محصولات است را به صفحه خرید محصول لینک دهید. یا همچنین در یک باکس زیر محتوا، محصولات مرتبط را نمایش دهید که کاربر پس از خواندن اگر خودش خواست وارد صفحه خرید محصول شما شود. همچنین از آنجایی که در صفحه خرید فروشگاه مشخصات فنی محصول نوشته میشود، نهایتا میتوانید بگویید برای مشاهده مشخصات فنی به صفحه خرید محصول بروید.
تفاوت بازاریابی محتوا و تبلیغ نویسی
همانطور که مطرح شد در بازاریابی محتوا بدون آنکه به صورت مستقیم به کاربر بگویید که این محصول را خریداری کن، باید مقاله مفید بنویسید که اعتمادش جذب شود، سپس با قسمت جمعبندی و نوشتن مقالههایی برای تصمیم گیری، او را راهنمایی کنید تا سپس از شما خرید کند. مراحل بازاریابی محتوا با اینکه بسیار سختتر از تبلیغ نویسی است اما نتیجه بسیار بهتری در دراز مدت خواهد داشت و به برندسازی شما بسیار کمک میکند.
تبلیغ نویسی مربوط به صفحه خود محصول میشود و در این تعریف شما باید با نوشتن جملاتی کاربر را ترغیب به خرید محصول بکنید. این جملات صرفا جملات انگیزشی یا تعریفهای غیرواقعی در مورد محصول نیست، بلکه نوشتن همه جزییات و مواردی است که با خرید آن کاربر بدست میآورد. تبلیغ نویسی در مرحله بعدی بازاریابی محتوا بوده و کاربران کمی مستقیم به صفحه محصول شما میآیند.
همچنین یک مدل دیگر در تبلیغ نویسی وجود که مربوط به آگهیهای خارجی شما دارد. یعنی وقتی در یک سایت سفارش تبلیغ از نوع «رپورتاژ آگهی» میدهید، باید با تبلیغ نویسی حرفهای کاربران آن سایت را ترغیب به استفاده از خدمات شما بکنید. در مورد اصول تبلیغ نویسی نیز در آینده مقالاتی در سایت منتشر خواهد شد.
هزینه بازاریابی از طریق محتوا
هدف ما از این سری مقالات آموزشی در مورد بازاریابی محتوا این است که خودتان بتوانید این کار را انجام دهید و کار بسیار سختی هم نیست. باید تمرین کنید و مدام بنویسید. وقتی از لحاظ تایپ و نگارش آماده شدید لازم است اطلاعات خود را در مورد زمینه فعالیت بالا ببرید تا بتوانید در مورد آن مقاله بنویسید. این مورد هزینه زمانی برای شما به همراه دارد اما ارزش آن در آینده بسیار زیاد است و میتوانید هر مدل مطلب را نگارش کنید و توصیه ما هم همین است که خودتان با تمرین و نوشتن مستمر از پس این کار بربیایید.
اما اگر میخواهید این وظیفه را برونسپاری کنید، میتوانید در اولین قدم از فریلنسرها کمک بگیرید. اگر تعداد محصولات شما محدود است و میتوانید هزینه آن را بپردازید، بهتر است از فریلنسرهای با تجربه در حوضه بازاریابی محتوا کمک بگیرید. هزینه تولید یک محتوا استاندارد ۱۰۰۰ کلمهای تخصصی در زبان فارسی چیزی بین ۲۰ تا ۴۰ هزارتومان میتواند برای شما هزینه داشته باشد.
توجه داشته باشید نرخ ثابتی در این مورد وجود نداشته و هر فریلنسر با توجه به ویژگیهای خود ممکن است کمتر و یا حتی بسیار بیشتر از این مورد را پیشنهاد دهد و شما تنها و تنها باید به نمونهکارهای آن نگاه کنید. اگر حرفهای بود ارزشش را دارد. همچنین میتوانید نویسنده به صورت دورکار استخدام کرده و به صورت تعداد واژگان به آن حقالتحریر بدهید. این شیوه مرسومترین روش تولید محتوا در بین سایتهای ایرانی است.
چگونه یک برنامه برای بازاریابی محتوا بریزیم؟
ابتدا شما باید حوضه فعالیت خود را بررسی کنید و ببینید که سایر کسب و کارهای مشابه از چه برنامهای برای بازاریابی استفاده میکنند. بررسی رقبا همیشه یکی از اولین قدمها در هر مدل بازاریابی است. هر مدل کسب و کار اینترنتی تفاوتهای زیادی با هم دارند اما امروزه در سایتهای فروشگاهی، آموزشی که یک سری محصولات را قصد دارند بفروشند، بازاریابی محتوا بسیار مهم و حیاتی است.
ابتدا لازم است برای همه محصولات خود (و یا اگر تعداد آن زیاد است، حداقل برای محصولات مهم و با اهمیت برای شما) باید محتوا تولید کنید. ابتدایی ترین نوع محتوا نوشتن یک بررسی کامل در مورد آن محصول است تا کاربر به صورت کامل با آن آشنا شود. سپس میتوانید محصولات مختلف خود را در یک سری مقالات باهم مقایسه کنید. مقالات مقایسهای و همچنین ۱۰ برتر میتواند برای کاربران جذاب باشد. شما میتوانید برای مثال در همان فروشگاه موبایل مقالههایی در مورد بهترین موبایلها در سختافزار، دوربین، باتری و… بنویسید. شما با این شیوه دید بهتری به کاربران داده و آنها راهنمایی میکنید. همین که کاربران توسط مقالات شما راهنمایی شوند و بتوانند بهتر تصمیم بگیرند، یعنی شما موفق عمل کردهاید و احتمال اینکه از شما خرید بکنند، بسیار بیشتر میشود.
برنامه شما برای بازاریابی محتوا هیچگاه نباید متوقف شود و شما برای شروع این کار باید حداقل هفتهای سه مقاله داشته باشید اما با ادامه این روند میتوانید هفتهای با یک مقاله ارزشمند سایت خود را بروزرسانی کنید. تعداد کلمات در مقالات نیز بسیار مهم بوده و نتیجه مستقیمی با رتبه شما در گوگل دارد. حداقل ۱۰۰۰ کلمه برای یک مقاله استاندارد لازم است که هم ویرایشگر خود وردپرس و هم نرمافزار مایکروسافت ورد (Microsoft Word) این عدد را در پایین صفحه نمایش میدهند.
همانطور که در ابتدای مقاله هم مطرح شد، محتوا فقط متن نیست بلکه توصیه میشود در برنامه بازاریابی محتوا خود در کنار متن از ویدیو نیز استفاده کنید. همچنین تولید ویدیوهای کوتاه مفید، پادکست و همچنین اینفوگرافیک بسیار میتواند برای شما مفید باشد، زیرا بعد از انتشار احتمال به اشتراک گذاشتن آنها توسط مخاطبین در رسانه های اجتماعی وجود دارد.
[megadesc]
حامی این مقاله سایت فوربو شوید
در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود، میتوانید با انتخاب یکی از آیتمهای زیر، بهصورت کاملا اختیاری از فوربو حمایت کنید.
۲ هزار تومان | ۵ هزار تومان | مبلغ دلخواه
یا ما را در رسانههای زیر دنبال کنید
اینستاگرام | توییتر | تلگرام
[/megadesc]
ممنون بابت مقاله. یه طوری مینویسید که آدم دوست داره همینطور بخونه تموم نشه!
سلام. ممنون بابت ارسال نظر. لطف دارید
خیلی عالی بود مرسی
یه سوال مقاله پیشنهادی وسط رو با چه افزونه ای اضافه میکنید؟
خوشحالم که اطلاعات براتون مفید بوده.
افزونه نیست، شورتکد مربوط به خود قالب هست.