فریلنسر کیست؟ بررسی ساز و کار سایت‌های فریلنسری

فریلنسر کیست؟ بررسی ساز و کار سایت‌های فریلنسری

رضا توکلی

رضا توکلی

نویسنده علاقه‌مند به داستان | سازنده فوربو

فریلنسر یا آزادکار یکی از عناوینی است که امروزه -و حتی در گذشته- توسط بسیاری از فعالان حوزه وب به‌زبان آورده می‌شود. یکی از راه‌هایی که افراد بتوانند به‌راحتی از طریق مهارت‌شان در اینترنت کسب درآمد کنند، انجام پروژه‌ به‌عنوان یک فریلنسر (Freelancer) است.

طراحی وب‌، طراحی گرافیک، نویسندگی، انیمیشن، ترجمه و… از جمله کارهای مرسومی هستند که توسط کارفرمایان در سایت‌های فریلنسری ایجاد می‌شوند. یعنی آن‌ها با درج اطلاعات پروژه خود، از فریلنسرها تقاضا همکاری و ارسال پیشنهاد می‌کنند. در این مقاله از سایت فوربو قصد داریم به‌صورت کامل این موضوع را بررسی کنیم.

مقدمه‌: فریلنسر؛ شغل یا مهارت؟

در مقالات کسب درآمد از تخصص و کسب درآمد از طریق اینترنت در خانه و حتی شاید مقالات دیگر سایت، به عبارت «فریلنسر» اشاره کرده بودیم.

عنوانی که به‌نظر من جذابیت خاصی دارد! فریلنسر بودن می‌تواند یک شغل باشد. و هست. بسیاری به‌صورت تمام‌وقت مشغول انجام پروژه‌های آنلاین هستند و خود را فریلنسر می‌مانند. طبق آماری که پونیشا، یکی از بهترین پلتفرم‌های فریلنسری ایران، ارائه داده حدود ۶۷ درصد فریلنسرها به‌صورت تمام‌وقت فعالیت می‌کنند.

اما گروهی دیگر ممکن است به‌صورت پاره‌وقت و یا حتی تفریحی، دست به‌انجام پروژه‌های فریلنسری بزنند. در واقع همه‌چیز به‌وقت آدم‌ها دارد. کسانی که می‌خواهند همیشه به‌عنوان یک فریلنسر فعالیت داشته باشند، طبیعتا نمی‌توانند در شرکت و یا موسسه‌ دیگری کار ثابت داشته باشند.

به‌نظر من یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که هر فریلنسر باید داشته باشد، زمان‌شناسی است. باید مدیریت کامل بر وقت خود داشته باشد. پروژه‌ها را اولیت‌بندی -بر اساس زمان تحویل پروژه- کند و سپس مشغول انجام آن‌ها شود. بدترین اتفاقی که می‌تواند برای یک فریلنسر بیافتد این است که در زمان تعیین شده، نتواند پروژه را آماده تحویل دهد.

برای فریلنسر شدن مهارت‌های فردی‌ای لازم است که در ادامه مقاله شما را با آن‌ها آشنا خواهیم کرد اما خود عنوان «فریلنسر» هم به‌نظر من می‌تواند به‌عنوان یک مهارت باشد. مهارت برنامه‌ریزی برای انجام کارهای مختلف در یک بازه‌ زمانی مشخص.

اگر علاقه‌مند به آشنایی با دنیای فریلنسری دارید و می‌خواهید از ساز و کار آن آگاه شوید، با ادامه این مقاله در فوربو دیجیتال مارکتینگ همراه باشید.

کارهای فریلنس چه کارهایی هستند؟

فریلنسر کیست؟ بررسی ساز و کار سایت‌های فریلنسری

در بخشی از عنوان بزرگ‌ترین سایت فریلنسری دنیا، یعنی سایت Freelancer.com نوشته شده است: پیدا کردن شغل‌های فریلنس. اما شغل‌های فریلنس دقیقا چه هستند؟ آیا تا به‌حال به سایت‌های فریلنسری سر زده‌اید؟ و لیست پروژه‌های آن‌ها را دیده‌اید؟ برید نگاه کنید؛ همه کارهای فریلنس هستند ?

منظور از کارهای فریلنس آن دسته کارهایی هستند که قابلیت برون‌سپاری دارند. یعنی یک شرکت می‌تواند بخشی از فعالیت خود را به یک شخص خارجی بسپارد. همچنین زمان بسیار مهم است. یعنی همیشگی نیستند. کارهایی به‌عنوان کارهای فریلنس شناخته می‌شوند که تک‌ پروژه‌ای هستند.

بعید است در سایت‌های فریلنسری کسی به‌دنبال یک نیرو تمام‌وقت باشد. (که البته در بین پروژه‌ها، از این دست کارها هم دیده‌ می‌شود). حل یک مشکل و یا درخواست برای طراحی یک بخش جدید در سایت می‌تواند موضوع یک پروژه باشد. الزامی هم وجود ندارد که حتما کارفرما یک شرکت باشد. شما هم اگر کاری داشتید که می‌خواستید کسی برای‌تان انجام دهد، می‌تواند پروژه خود را در این سایت‌ها ثبت کنید و منتظر پیشنهاد فریلنسرها باشید.

در ادامه مقاله -بخش مربوط به مهارت‌های موردنیاز برای فریلنسر شدن- با انواع پروژه‌ها به‌صورت دقیق آشنا خواهید شد.

فریلنسر یا آزادکار چیست؟ یا کیست!

فریلنسر (Freelancer) کسی است که به‌صورت آنلاین به سایت‌های فریلنسری می‌رود! پروژه‌های ارسال شده را نگاه می‌کند، در صورتی که توانایی انجامش را در خود دید، پیشنهاد خود را برای کارفرما ارسال کند و منتظر می‌ماند. اگر کارفرما پیشنهاد آن را قبول کرد، شرح وظایف را کامل‌تر در اختیار وی می‌گذارد و «وی» شروع به‌انجام آن می‌کند. وقتی که در زمان تعیین شده «وی» توانست کار را به‌اتمام برساند، می‌تواند خود را یک فریلنسر بنامد!

چهار نقش اصلی این داستان!

اول از همه بگذارید با نقش‌های کلیدی این داستان آشنا شویم.

نقش اول) فریلنسر

کسی که می‌خواهد از طریق مهارتی که دارد، پروژه‌ای را قبول کند و آن را در زمان تعیین شده برای یک مبلغ مشخص، آن را انجام دهد. ویژگی یک فریلنسر خوب: آنلاین و سریع

نقش دوم) کارفرما

کسی که قصد دارد یک کار را برای شرکت برون‌سپاری کند یا یک کاری دارد که می‌خواهد یک فردی که در آن حوزه تخصص دارد، آن را انجام دهد. ویژگی یک کارفرما خوب: مهربان و مخالف نظام برده‌داری ?

نقش سوم) پروژه

کاری که توسط کارفرما ایجاد شده. برای‌اش هدفی تعیین کرده‌اند و قصد دارند در یک زمان مشخص به‌نتیجه برسد. ویژگی یک پروژه خوب: ساده، مشخص و بودجه خوب!

نقش چهارم) سایت فریلنسری

سایتی که بستری را ایجاد کرده که یک شخص با ثبت‌نام و ارسال پروژه، یک کارفرما شود. و یک شخص دیگر با ثبت‌نام و ارسال پیشنهاد برای انجام پروژه، یک فریلنسر شود. ویژگی یک سایت فریلنسری خوب: فقط کارمزد کم بگیرد!

ساز و کار سایت‌های فریلنسری

فریلنسر کیست؟ بررسی ساز و کار سایت‌های فریلنسری

همانند همه سایت‌ها یک فرم عضویت دارند. شما با عضویت در آن‌ها می‌تواند لیستی از مهارت‌های تعیین شده را مشاهده کنید. در این قسمت فرض می‌کنیم که شما به‌عنوان یک فریلنسر قصد فعالیت دارید.

زمانی مهارت‌های خود را انتخاب کردید، لیستی برای شما در داشبورد نمایش داده خواهد که پروژه‌های مرتبط با مهارت‌های شما را نمایش می‌دهد. برای مثال ۱۰ مهارت را انتخاب کرده‌اید و حال می‌تواند ۱۰۰ پروژه که در آن‌ها مهارت‌های شما موردنیاز بوده را مشاهده کنید.

هر پروژه زمان مشخصی برای ارسال پیشنهاد دارد. این زمان در سایتی مثل پونیشا ۱۵ روز است. یعنی بعد از ۱۵ روز دیگر پروژه از سایت حذف می‌شود. در ابتدای لیست پروژه‌ها طبیعتا جدیدترین پروژه‌ها را مشاهده می‌کنید، اما می‌توانید از طریق فیلترهای تعیین شده، لیست برای مثال بر اساس بیشترین مبلغ (بودجه) مرتب کنید.

هر پروژه میزان بودجه‌ای (از … تا … تومان) دارد که در کنار آن نوشته شده است. وقتی وارد صفحه پروژه می‌شوید، می‌توانید شرح توضیحات را خوانده و در صورتی که توانایی انجام آن را داشتید، پیشنهاد خود را ارسال کنید. صفحه پیشنهاد هم به این صورت است که شما اول باید بر اساس بودجه تعیین شده برای پروژه، مبلغی را پیشنهاد دهید. و در کنار آن مدت زمان انجام پروژه را هم وارد کنید.

سپس باکس توضیحاتی وجود دارد که باید توضیحات خود را در مورد پروژه بنویسید. اینکه دقیقا چه‌کاری را می‌توانید به‌چه‌ شکل برای آن پروژه انجام دهید. لیست همه پیشنهاد‌ها درست در زیر همان صفحه، نمایش داده می‌شود. کارفرما می‌تواند همه آن‌ها را مشاهده کرده و یکی یا چند فریلنسر را انتخاب کند. پس از انتخاب کارفرما در سایت برای شما پیامی ارسال می‌کند که می‌توانید دیگر با آن به‌صورت مستقیم گفتگو کنید.

پس از تایید نهایی، می‌توانید درخواست دهید که در چند مرحله، مبلغ پیشنهادی شما برای شما واریز شود. ایجاد لیست پرداخت امن که در سایت پونیشا در دسترس است، به همین‌منظور است. شما درخواست واریز را ثبت می‌کنید. برای مثال اگر کار نگارش ۲۰ مقاله را قبول کرده باشید، می‌توانید درخواست پرداخت امن اول را برای ۱۰ مقاله اول بگذارید و نصف پیشنهاد را دریافت کنید. سپس پس از اتمام ۱۰ مقاله درخواست واریز دهید تا کارفرما آن را واریز کند و سپس به‌سراغ ۱۰ مقاله دوم بروید.

ایجاد چنین سیستم‌هایی در سایت‌های فریلنسری این اطمینان را به‌کارفرما می‌دهد که حتما کارش انجام شود و همچنین فریلنسر هم مطمئن می‌شود که پرداخت انجام خواهد شد و سایت بر آن نظارت دارد.

مهارت‌های موردنیاز برای فریلنسر شدن

در این بخش منظورمان این نیست که برای فریلنسر شدن نیاز به همه این مهارت‌ها دارید. بلکه منظور مهارت‌هایی است که اکثر فریلنسرها از طریق این مهارت‌ها پروژه دریافت می‌کنند. بر اساس اهمیت و حجم درخواست‌های آن مهارت، مهارت‌ها لیست شده‌اند. منبع پرطرفدار بودن این مهارت‌ها هم اینفوگرافیکی از سایت پونیشا است.

یک) نویسندگی

نوشتن، پرطرفدارترین پروژه در بین کارفرمایان است. و طبیعتا فریلنسرهای زیادی هم مشغول نگارش محتوا برای کارفرماها و سایت‌های آن‌ها هستند. نویسندگی می‌تواند برای یک سایت باشد یا حتی ممکن است برای یک تحقیق و یا پروژه علمی باشد. برخی سایت‌ها سفارش تولید محتوا خود را از طریق سایت‌های فریلنسری می‌دهند. و مشخص می‌کنند که به تعدادی فریلنسر -برای مثال- برای ۱۰۰ مقاله نیازمندیم.

لازم به‌ذکر است که نویسندگی به‌تنهایی کمتر مورد استقبال کارفرمایان قرار می‌گیرد. و اگر موضوع خیلی تخصصی نباشد، معمولا به‌دنبال افرادی هستند که علاوه بر توانایی نوشتن، با اصول سئو و بهینه‌سازی هم آشنا باشند. از همین رو توصیه می‌کنم از بخش آموزش سئو سایت ما دیدن کنید. در این بخش در هر قسمت، شما را با روش‌های بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو آشنا می‌کنیم.

دو) کپی‌رایتر (نویسنده آگهی‌های تبلیغاتی و معرفی محصول)

دومین مورد پرطرفدار در حوزه شغل‌های فریلنسری، کپی‌رایتینگ است. کپی‌رایتینگ یا همان تبلیغ‌نویسی مدل تخصصی‌تر در نوشتن است. بسیاری از کارفرمایان برای محصولات خود در سایت به‌دنبال افرادی هستند که بتوانند کاربران را برای خرید محصول ترغیب کنند. همچنین علاوه بر مقاله برای سایت‌ها، آگهی‌های تجاری هم در همین دسته قرار می‌گیرند.

برای اینکه بتوانید در این حوزه وارد شوید هم نیاز به تسلط کامل به نویسندگی و سپس مهارت‌های فروش و روانشناسی دارید.­ از همه مهم‌تر برای کارفرماها هم تجربه است. پس تا می‌توانید بنویسید و تمرین کنید. با اینکه هنوز در سایت بخش بازاریابی محتوا را به‌صورت جدی فعال نکرده‌ایم اما به‌زودی در صفحه مربوطه، نکاتی پیرامون بازاریابی و روش‌های تولید محتوا با رویکر تبلیغ، منتشر خواهیم کرد.

سه) طراح (وب و گرافیک)

طراحی یکی از مهارت‌هایی است که همیشه برای‌شان در سایت‌های فریلنسری کار -پروژه- پیدا می‌شود. بیشتر طراحی وب و بعد طراحی گرافیک. ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی دو موضوعی هستند که هر روز می‌توانید پروژه‌هایی را مرتبط با آن‌ها پیدا کنید.

برخی از کارفرمایان کار اختصاصی می‌خواهند یعنی باید سایت را برای آن‌ها به‌صورت کامل کدنویسی کنید اما برخی دیگر تمایل به طراحی سایت بدون کدنویسی دارند و می‌توانید با یک وردپرس هم سایت را به آن‌ها تحویل دهید. در خصوص مهارت‌های فنی برای طراحی سایت و فعالیت در حوزه وب توصیه می‌کنم که مقاله دانش و ابزار کسب و کار اینترنتی را که یکی از اولین مقالات سایت است را مطالعه کنید.

بیشترین تقاضا برای طراحی گرافیک هم به طراحی لوگو مربوط می‌شود. با یادگیری فتوشاپ می‌توانید وارد این حوزه شوید. تمرین و تجربه هم طبیعتا بسیار در این بخش اهمیت دارد. طرح‌های زیاد و جدیدی را مشاهده کنید تا بتوانید از ترکیب‌ آن‌ها همیشه ایده‌های جدید داشته باشید. به‌جز طراحی لوگو، طراحی کارت ویزیت و کاتالوگ‌های مربوط به شرکت‌ها از دیگر حوزه‌های پرطرفدار در طراحی گرافیک است.

چهار) مترجم

ترجمه چهارمین مهارت پرطرفدار است. ترجمه خبر و محتوا برای سایت‌های خبری امروزه زیاد به‌چشم می‌خورد. همچنین برخی برای مقالات مکتبوب خود هم نیاز به مترجم دارد. ترجمه انگلیسی همچنان پرطرفدار است اما ترجمه از سایر زبان‌ها مثل عربی، آلمانی و فرانسوی هم دیده می‌شود.

مشخص است که برای وارد شدن به این حوضه نیاز به یادگیری آن زبان دارید. اما در صورتی که به آن زبان مسلط باشید، ترجمه برای شما بسیار روان خواهد بود و می‌توانید با سرعت بالا پروژه‌های مرتبط با آن را انجام دهید.

پنج) توسعه‌دهنده وب

این بخش مربوط به کدنویسی سایت‌ها بوده و بیشتر بر روی رفع مشکلات سایت اشاره دارد. همچنین بخش قابل توجهی از پروژه‌ها هم به نوشتن پلاگین اختصاصی برای وردپرس و ووکامرس اختصاص دارد. اگر زبان برنامه‌نویسی مانند PHP بلد هستید، می‌توانید از این دست پروژه‌ها را هم انجام دهید.

مزایا فریلنسر بودن

فریلنسر یا آزادکار چیست؟ یا کیست!

اولین مزیت فریلنسر بودن این است که کسی بالا سر شما نیست و خودتان همه‌کاره هستید. هر موقع که وقت داشتید -و البته حوصله- می‌توانید پیشنهاد ارسال کنید و مشغول به‌کار شوید. دوم اینکه محدودیت زمانی برای انجام کار ندارد. منظور این است که هر ساعت شبانه‌روز که تمایل داشتید می‌توانید کار را انجام دهید و لازم نیست که برای مثال از ۸ صبح کار خود را هر روز شروع کنید.

همه مزیت‌هایی که برای فریلنسر بودن مطرح می‌شود دوباره به همان موضوع آزاد بودن شما و وابسته‌ نبودن به شرکت و سازمان، بر می‌گردد. آزاد بودن، به‌شما این اجازه را می‌دهد که همزمان برای چند نفر کار کنید، بدون آن‌که کارها با یک دیگر تداخلی داشته باشند. این ویژگی‌ بسیار مهمی می‌تواند باشد.

از دیگر مزیت‌های فریلنس کار کردن، می‌توان به این مورد اشاره کرد که شما تنها نیاز به یک لپ‌تاپ دارید. و یک جایی که لپ‌تاپ را روی آن قرار دهید ?. هیچ‌نیازی به دفتر کار و فضا -شرایط- کاری خاصی نیست. در خانه می‌توانید همه کارها را انجام دهید و دیگر نیازی به بیرون و رفتن و مشکلات حمل‌و‌نقل نیست.

آزاد بودن شما به‌این معنا است که می‌توانید بدون نیاز به اجازه کسی به‌مرخصی بروید و یک مدت کار نکنید. سفر بروید و به‌ خانواده برسید. از این دست کارها. البته باید کار شما به‌گونه‌ای باشد که بتواند همه نیازهای شما را برطرف کنید. در ادامه با رویکر همین موضوع، معایت فرینلسر بودن را بررسی می‌کنیم.

معایب فریلنسر بودن

به‌عنوان عیب می‌توان اول به این مورد اشاره کرد که شاید در ابتدا نتوان همه هزینه لازم برای زندگی را از طریق این راه بدست آورد. البته همه‌چیز بستگی به مهارت، کیفیت کار و پروژه‌هایی دارد که در اختیار می‌گیرید. ممکن است پروژه شما یک پروژه بزرگ و تقریبا میان‌مدت باشد و در این زمان از بابت مالی خیالتان راحت‌ باشد.

اما از طرف دیگر ممکن است که چندان پروژه‌ها بزرگی نتوانید به‌دست بگیرید و مجبور شوید، پشت سر هم با بودجه‌های کم برای افراد زیادی کار کنید. در این حالت ممکن است حتی از فریلنسر بودن پشیمان شوید! اما باز هم اشاره می‌کنم؛ همه‌چیز بستگی به مهارت و کیفیت کار شما دارد. مطمئن باشید اگر کیفیت کار شما بالا باشد، احتمال ارسال پیشنهاد از سمت کارفرما برای شما نیز وجود دارد. در همه سایت‌های فریلنسری قسمتی برای «دعوت به‌همکاری» با فریلنسر وجود دارد و کارفرما می‌تواند تنها برای شما یک درخواست همکاری ایجاد کند.

مورد بعدی که جز معایب فریلنس کار کردن است، به همه کارهای آزاد نیز مربوط می‌شود. اینکه شما رسمی نیستید و بیمه ندارید.

مزایا سپردن پروژه به فریلنسر برای کارفرما

برای شرکت‌ها، سازمان‌ها و هر موسسه‌ و هر شخصی که پروژه در سایت‌های فریلنسری ایجاد کند هم مزیتی وجود دارد. زیرا اول از همه هزینه کمتری می‌پردازند. استخدام تمام‌وقت یا حتی نیمه‌وقت برای شرکت‌ها بسیار بیشتر از همکاری با یک فریلنسر هزینه دارد. از همین رو کارهایی را که بتوان برون‌سپاری کرد و یک نفر از راه‌دور بتواند آن را انجام دهند را بهتر است از همین طریق انجام دهند.

دومین مزیت این است که فریلنسرها معمولا سریع‌ کار می‌کنند و پشتکا دارند. زیرا می‌خواهند سریع‌تر کار را به‌اتمام برسانند که هم مبلغ پیشنهاد شده را بگیرند و هم اینکه به‌سراغ کارهای بعدی‌شان بروند. از همین رو کارفرما می‌تواند به‌خوبی به فریلنسرها اعتماد کند.

چگونه یک فریلنسر موفق شویم؟

فریلنسر یا آزادکار چیست؟ یا کیست!

تیتر این قسمت خیلی نسبی است و اصلا متر و معیاری برای آن وجود ندارد. اما خیلی خلاصه با ذکر مواردی، ویژگی‌هایی که اگر آن‌ها را رعایت کنید، می‌توانید از سایرین برتری داشته باشید، را بررسی می‌کنیم.

۱) تخصص و مهارت کافی

لازم نیست همه کار بلد باشید. یک کار را کامل بلد باشید. در یک حوزه کاری بهترین شوید. خیلی این قسمت شبیه به‌ کتاب‌های انگیزشی شد ولی باور کنید همین‌طور است. هر تخصص و مهارتی که دارید روی آن کار کنید، وقت بگذارید تا تجربه بدست آورید. سپس پروژه‌های خود همگی حول محور آن بگیرید و تا روز به‌روز در آن حرفه، ماهر‌تر و با‌تجربه‌تر شوید.

۲) مدیریت زمان

نه‌تنها برای فریلنسر بودن بلکه برای هر کار دیگری هم لازم است که زمان را مدیریت کنید. مخصوصا اگر چند پروژه را به‌صورت همزمان برای انجام دارید، این موضوع بیشتر اهمیت دارد.

۳) برنامه‌ریزی و اولیت‌بندی کردن کارها

وقتی سرتان شلوغ شود و بخواهید همزمان به چند پروژه برسید، لازم است که بر اساس اهمیت پروژه‌ها و موعد تحویل آن‌ها، یک جدول برنامه‌ریزی برای انجام کارها درنظر بگیرید. هر کس در این مورد بر اساس میل و توان شخصی‌اش می‌تواند عمل کند. برخی مایل‌اند یک کار را به‌صورت کامل انجام دهند و تمام کنند، سپس به‌سراغ سایر پروژه‌ها بروند. اما ممکن است شخص دیگری تمایل داشته باشد که کم‌کم چند پروژه را با هم به‌اتمام برساند.

۴) آپلود نمونه‌کارها

اگر کارتان به‌طراحی مربوط می‌شود که حتما باید این کار را انجام دهید. سایت‌هایی که طراحی کرده‌اید، لوگو و طرح‌های گرافیکی که آماده کرده‌اید را باید در پروفایل خود در سایت‌های فریلنسر آپلود کنید تا زمانی که کارفرما از پروفایل شما دیدن می‌کند، توجه‌اش به آن‌ها جلب شود.

۵) نوشتن یک رزومه کاری کامل

نوشتن یک رزومه کامل برای هر فریلنسری توصیه می‌شود. در سایت‌های فریلنسر قسمتی به‌برای آپلود رزومه وجود دارد. برخی خودشان فیلدهایی را آماده کرده‌اند که می‌توانید با پرکردن آن‌ها یک رزومه در همان سایت داشته باشید. و در برخی دیگر امکان آپلود یک فایل وجود دارد. در هر صورت رزومه را فراموش نکنید.

معرفی سایت‌های برتر فریلنسری ایران

سایت‌های فریلنسری باید فعال باشند. یعنی تعداد کاربران فعال آن‌ها زیاد باشد. سایت‌های متروک فریلنسری ایرانی کم نیستند. اما برای فعالیت توصیه دو سرویس پونیشا و پارس‌کدرز است. این دو سایت از لحاظ کیفیت و تعداد کاربران در سطح بسیار خوبی قرار دارند. اگر به‌عنوان کارفرما ثبت‌نام کنید، می‌‌توانید فریلنسرهای خوبی را پیدا کرده و اگر هم به‌عنوان فریلنسر ثبت‌نام کنید، پروژه‌های خوبی را پیش‌رو خود می‌بینید.

به‌پایان این مقاله آموزشی از سایت فوربو رسیدیم. در صورتی که در خصوص آن سوالی داشتید، می‌توانید آن را از طریق قسمت نظرات ارسال کنید. ما حتما به نظر شما پاسخ خواهیم داد.

 

[megadesc]

حامی این مقاله سایت فوربو شوید

در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود، می‌توانید با انتخاب یکی از آیتم‌های زیر، به‌صورت کاملا اختیاری از فوربو حمایت کنید.

۲ هزار تومان | ۵ هزار تومان | مبلغ دلخواه

یا ما را در رسانه‌های زیر دنبال کنید

اینستاگرام | توییتر | تلگرام

[/megadesc]
اشتراک در
اطلاع از
guest

5 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سپهر
سپهر
4 سال قبل

به عنوان یک فریلنسر که تقریبا دو سال سابقه کار دارم فکر میکنم هنوز فرهنگ و اعتماد لازم برای قبول و استفاده از فریلنسر ها تو ایران جا نیفتاده.

دانایی
دانایی
3 سال قبل

ممنون از سایت خوبتون
من دانشجوام و تایمم محدود از سایت های ایرانی مثل پارسکدرز ، پونیشا ، دوری جاب و…کار گرفتم و انجام دادم الان بازهم نمیتونم تمام وقت جایی مشغول بشم برای فریلنسری خارجی باید چیکار کرد؟

محمد
محمد
2 سال قبل

سلام سایت فریلنسری کارینت هم پشتیبانی خیلی خوبی داره پیشنهاد میکنم یه سر بهش بزنید.
https://karynet.ir