سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی چقدر است؟

سرمایه موردنیاز برای راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی (آپدیت شد)

Picture of رضا توکلی

رضا توکلی

نویسنده علاقه‌مند به داستان | سازنده فوربو

سرمایه – یا به بیان درست‌تر نبود سرمایه- یکی از دغدغه‌های اصلی افراد برای راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی است. اما واقعا چقدر سرمایه، نقش در رشد کسب و کار شما دارد؟ اگر بگوییم هیچ که دروغ گفته‌ایم. بسیاری از کسب و کارها با سرمایه گذاری عظیم توانسته‌اند به سرعت رشد کنند و موفق شوند.

اما در این مقاله قصد داریم روش‌هایی را مطرح کنیم که بتوانید با کمترین سرمایه کسب و کار اینترنتی خود را راه‌اندازی کنید. در ادامه این مقاله مربوط به سرمایه کسب و کار اینترنتی در سایت فوربو همراه باشید. (همه قیمت‌ها آپدیت شدند)

[megadesc]

پیش‌نیاز این مقاله: دانش و ابزار کسب و کار اینترنتی

[/megadesc]

اولین قدم سرمایه کسب و کار اینترنتی

سرمایه کسب و کار اینترنتی

یک سیستم رایانه‌ای به همراه خط اینترنت پر سرعت؛ اولین قدم سرمایه کسب و کار اینترنتی

همانطور که می‌دانید کسب و کار اینترنتی بر بستر اینترنت و سرویس‌های مبتنی بر آن انجام می‌شود. پس در اولین قدم یک باید آنها را تهیه کنید. با توجه به گستردگی ضریب نفوذ به اینترنت ثابت و همراه، اولین قدم را نمی‌توان به صورت مستقیم یک بخش از سرمایه کسب و کار اینترنتی تلقی کرد. شما برای شروع طبیعتا نیاز به یک کامپیوتر شخصی و یا لپ‌تاپ و همچنین خط اینترنت پرسرعت دارید.

این موارد را جز هزینه‌ها حساب نمی‌کنند زیرا احتمال اینکه افراد متقاضی راه‌اندازی کسب و کار به این موارد دسترسی داشته باشند، بسیار زیاد است، پس ما هم این مورد را جز هزینه‌ها حساب نمی‌کنیم. کار با ابزارهای کسب و کار اینترنتی همگی تقریبا بر بستر وب انجام می‌شوند. یعنی شما نیاز به نرم‌افزارهای جانبی ندارید. از این رو ساده‌ترین سیستم‌های کامپیوتری و لپ‌تاپ‌های مالتی‌مدیا هم می‌توانند از عهده آن بربیایند. یک سیستم رایانه‌ای به همراه خط اینترنت پر سرعت؛ اولین قدم سرمایه کسب و کار اینترنتی

هزینه برای سرمایه گذاری روی خودتان

سرمایه کسب و کار اینترنتی

آدم‌ها وقتی پیر می‌شوند که یادگیری‌شان متوقف شود. چه ۲۰ سال‌شان باشد چه ۸۰ سال

دو نکته بسیار مهم برای راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی وجود دارد که خیلی‌ها از آن گذشته و فورا به فکر این سوال‌ها می‌افتند که چقدر باید پول سرور بدهیم؟ هزینه طراحی قالب چقدر است؟ و… . اولین سرمایه کسب و کار اینترنتی، سرمایه‌ای است که می‌خواهید روی خود آن را خرج کنید. یادگیری یک فن، حرفه، مهارت و یا هر اسمی که روی آن می‌گذارید، یک سرمایه‌گذاری روی خود است.

شما با یادگیری یک مهارت روی خودتان سرمایه‌گذاری می‌کنید. زیرا در آینده می‌توانید از همین مهارت خود کسب درآمد داشته باشید. در کسب و کار های اینترنتی هم درست همین اتفاق می‌افتد. شما برای شروع با فرض اینکه اطلاعات بالایی ندارید، باید مهارت‌های ابتدایی را یاد بگیرید. شما باید مهارت‌های کسب و کار اینترنتی را یاد بگیرید تا همین ابتدا محتاج دیگران نباشید. همیشه به‌دنبال یادگیری باشید. هیچ‌وقت برای فراگیری یک تخصص دیر نیست.

آدم‌ها وقتی پیر می‌شوند که یادگیری‌شان متوقف شود. چه ۲۰ سال‌شان باشد چه ۸۰ سال. وقتی به موضوعی علاقه‌مند هستید و قصد دارید وارد آن حوزه شود. حتما به دنبال یادگیری اصولی آن مهارت و تخصص بروید. آموزش ببینید و یاد بگیرید.

سرمایه اصلی؛ زمان

سرمایه کسب و کار اینترنتی

یکی از نکته‌ها را در پاراگراف قبل مطرح کردیم اما دومین نکته که باز هم نادیده گرفته می‌شود، زمان است.

شما برای راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی نیاز به یک سرمایه بسیار مهم دارید و آن زمان است. آیا حاضر هستید زمان‌های زندگی خود را صرف راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی کنید؟ اگر جواب بله است، پس شما سرمایه بسیار مهمی را برای شروع در اختیار دارید. در ادامه در بخش مدل‌های پیشنهادی به این مسئله بیشتر می‌پردازیم اما برای به نتیجه رساندن یک کسب و کار اینترنتی شما حداقل ۶ ماه زمان باید بگذارید و واقعا نصف یک سال را وقت گذاشتن، زمان زیادی است.

البته می‌توان از نمای دیگری هم به قضیه نگاه کرد اگر شما هدف بزرگ‌تر و یا شغلی ندارید و تازه جوانی هستید که می‌خواهید این کار را شروع کنید، اتفاقا بهترین سرمایه گذاری را کرده‌اید. شش ماه تا یکسال زمان گذاشتن برای یک کسب و کار اینترنتی در سال دوم نتیجه‌ای می‌دهد که قطعا به خودتان می‌گویید، ارزش‌اش را داشت.

تقسیم‌بندی کسب کار ها بر منبای سرمایه مورد نیاز

برای رسیدن به جواب این سوال که ما چقدر سرمایه و پول برای راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی نیاز داریم، باید کمی در این مسئله ریز شویم.

اساسا این سوال اینکه چقدر سرمایه نیاز است، غلط است. باید بدانید که چه نوع کسب و کاری را می‌خواهید آغاز کنید. همان‌طور که در مقاله دانش و ابزار کسب و کار اینترنتی مطرح شد، روش‌های مخلتفی برای شروع وجود دارد. می‌خواهید یک کسب و کار بر منبای وب آغاز کنید؟ یا بر روی اپلیکیشن‌های موبایل؟ در مقاله پیش‌نیاز هم جواب داده شد که بهتر است با یک وب‌سایت کار خود را آغاز کنید. اما حال اگر بخواهیم به این سوال جواب دهیم که برای راه‌اندازی یک وب سایت چقدر باید هزینه کنیم؟ باز هم باید دقیق‌تر بررسی کنیم.

هزینه‌ ابتدایی راه‌اندازی یک وب سایت

جدا از نوع فعالیت شما در سایت، یک سری هزینه ها را باید برای دو چیز پرداخت کنید. ابتدا دامنه. دامنه (Domain) که همان پسوند نام سایت شماست (مثلا Furbodm.com – نام سایت Furbodm دامنه .com و کلا URL سایت می‌شود Furbodm.com). دامنه‌های بسیاری برای ثبت وجود دارد که ارزان‌ترین آنها دامنه کشور ایران یعنی .ir است. این دامنه را می‌توانید با قیمت ۵ هزارتومان برای نام مدنظر خود ثبت کنید. دامنه‌های .com هم که یک دامنه بین‌المللی است سالانه ۱۶۰ هزارتومان هزینه دارد. تمامی دامنه ها را حداقل می‌توانید برای مدت یک سال خریداری کنید و سپس به صورت سالانه آنها را با همان قیمت تمدید کنید.

بعد از دامنه، شما نیاز به یک سرور دارید. برای شروع کار اصلا خرید سرور اختصاصی و یا حتی سرور مجازی هم به‌صرفه نیست. توصیه می‌شود که از هاست‌های اشتراکی استفاده کنید.

اینکه کدام هاست بهتر است و این مسائل را بهتر است از شرکت‌های هاستیگ سوال کنید. اما خرید یک هاست لینوکس خارج از کشور، می‌توانید انتخاب مناسبی برای شروع باشد. هزینه‌ آن هم ماهانه چیزی بین ۲۰ تا ۸۰ هزارتومان خواهد بود. توجه داشته باشید که این هزینه‌ها صرفا برای شروع کار بوده و ممکن است پس از یک تا سه ماه بعد –با توجه به بالا رفتن ترافیک سایت– مجبور شوید منابع را افزایش داده و تا دو سه برابر این هزینه را پرداخت کنید. هزینه ماهانه سرور مجازی مناسب که پس از هاست اشتراکی مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند خیال شما را از لحاظ ترافیک راحت کند، چیزی بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزارتومان به صورت ماهانه است.

سرمایه کسب و کار اینترنتی

بودجه مورد نیاز برای یک وب سایت خبری

مدل پیشنهادی: دامنه ir. سالانه ۵ هزار تومان | هاست لینوکس آلمان (۲GB) ماهانه ۲۹ هزار تومان | قالب خبری حرفه‌ای – میانگین – ۵۵ هزار تومان | مجموع هزینه مدل پیشنهادی: ۸۹ هزار تومان

دلیل این نوع تقسیم بندی موضوعی برای سایت‌ها، علاوه بر هزینه‌های اصلی، ریز شدن در مخارج بوده و شاید بهتر به شما کمک کند. سایت‌های خبری به سایت‌هایی گفته می‌شود که در یک موضوع خاص خبر و محتوا تولید کنند (زومیت و دیجیاتو) و یا مانند خبرگزاری‌ها (ایسنا و خبر آنلاین) درهمه موضوعات فعالیت کنند.

در اصل نوع محتوا ایجاد شده در همه آنها یکی است و سعی در خبررسانی دارند. محتوا این سایت‌ها غالبا متنی است. و حتی اگر ویدیویی را هم منتشر کنند، معمولا در سایت‌های اشتراک ویدیو آن را آپلود می‌کنن.پیشنهاد به شما در ابتدا این است که تنها یک موضوع را هدف بگیرید و فقط در آن به صورت حرفه‌ای کار کنید. برای سایت‌های خبری که برای کاربران ایرانی مطلب تولید می‌کنند بهتر است از دامنه ملی کشور یعنی .ir استفاده کنند. (البته کاملا سلیقه‌ای بوده اما یک تفاوت وجود دارد که در بخش سایت فروشگاهی و شرکتی آن را مطرح می‌کنم) یعنی تا اینجا تنها ۵ هزار تومان باید بپردازید.

با توجه به سبک بودن شرایط کاری می‌توانید از سرویس لینکوس کشور آلمان (۲GB) استفاده کنید که تنها ماهانه ۲۹ هزار تومان برای شما هزینه دارد و کاملا شاید تا ۳ تا ۶ ماه نیازی به تغییر آن هم نداشته باشید. زیرا فعالیت سایت‌های خبری به نسبت فروشگاهی بسیار سبک‌تر است. تا به اینجا با ۳۴ هزار تومان سایت خود را می‌توانید با سیستم مدیریت محتوا وردپرس (که رایگان است) بالا بیاورید. حال نیاز به قالب دارید که باز هم توصیه می‌کنم برای پایین آوردن هزینه‌ها از قالب‌های آماده استفاده کنید.

قالب‌های حرفه‌ای فارسی‌شده در مارکت‌های وردپرس ایرانی به فروش می‌رسند که می‌توانید آنها را بررسی و بهترین را انتخاب کنید. قالب‌های حرفه‌ای خبری چیزی بین ۴۰ تا ۷۰ هزارتومان (میانگین ۵۵ هزار تومان) هزینه دارند که با یک بار پرداخت دیگری نیازی به تمدید و … نیست. پس شما با ۸۹ هزار تومان می‌توانید یک سایت خبری را وردپرس بالا بیاورید و در آن فعالیت کنید. هزینه قالب تنها برای یک بار بوده اما دامنه را باید سالانه تمدید کنید و فقط باید ۲۹ هزارتومان ماهانه بابت اجاره هاست به شرکت هاستینگ پرداخت کنید.

بودجه مورد نیاز برای یک وب سایت آموزشی

مدل پیشنهادی: دامنه com. سالانه ۱۶۰ هزار تومان | هاست لینوکس آلمان (۵GB) ماهانه ۶۰ هزار تومان | قالب چند منظوره حرفه‌ای – میانگین – ۸۰ هزار تومان | پلاگین‌های حرفه‌ای – میانگین – ۱۵۰ هزار تومان | مجموع هزینه مدل پیشنهادی: ۴۵۰ هزار تومان

اگر می‌خواهید یک وب سایت آموزشی با مطالب آموزشی و محصولات پولی راه‌اندازی کنید بایک کمی منابع را افزایش دهید. باز هم در انتخاب دامنه آزاد هستید اما برای تنوع در لیست مخارج تصمیم گرفتیم دامنه .com را انتخاب کنیم. این دامنه برای یک سال ۱۶۰ هزار تومان هزینه خواهد داشت.

سپس از همان هاست اشتراکی لینوکس آلمان می‌توانید سرویس بالاتری را انتخاب کنید. برای مثال منابع سرور را تا ۵GB بالا ببرید. این سرویس برای شما ماهانه ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان هزینه خواهد داشت. دلیل استفاده از آن هم این است که شما در یک سایت آموزشی نیاز به نصب فروشگاه ساز ووکامرس و یا افزونه‌های دیگری مانند صفحه‌ساز ویژوال کامپوزر، روولوشن اسلاید و یا ایزی دیجیتال دانلود هستید که منابع بیشتری را مصرف می‌کنند. قالب‌های حرفه‌ای آماده سایت‌های آموزشی نیز کمی گران‌تر خواهند بود زیرا بهتر از قالب‌های چند منظوره استفاده کنید. در این قالب‌ها می‌توانید همزمان و بسیار هماهنگ وردپرس را در کنار فروشگاه‌ساز ووکامرس داشته باشید.

میانگین قیمت این قالب‌ها ۸۰ هزار تومان برآورد می‌شود. پس شما برای راه‌اندازی یک وب سایت آموزشی می‌توانید ۳۰۰ هزار تومان خرج امکانات اولیه کنید. البته درنظر داشته باشید که دامنه صرفا برای تنوع .com صد هزار تومانی انتخاب شد و شما با انتخاب همان دامنه .ir می‌توانید ۱۶۰ هزار تومان صرفه‌جویی کنید. البته توصیه می‌شود برای هاست هم عجله نکنید. و یک دفعه هاست گران نخرید و کم‌کم می‌توانید در صورت افزایش بازدید آن را به راحتی ارتقا دهید.

افزونه‌های حرفه‌ای که نام برده شد هم توسط سایت‌های فروش پلاگین وردپرس در ایران به فروش می‌رسند و می‌توانید همه آنها را با میانگین قیمت ۱۵۰ هزار تومان خریداری کنید. پس یک وب سایت آموزشی با دامنه .com می‌تواند ۴۵۰ هزار تومان هزینه در ابتدا داشته باشد و از ماه فقط باید ۶۰ هزار تومان برای هاست بپردازید.

بودجه مورد نیاز برای یک فروشگاه اینترنتی

مدل پیشنهادی: دامنه com. سالانه ۱۶۰ هزار تومان | سرور مجازی لینوکس فرانسه (۵۰GB) ماهانه ۱۶۰ هزار تومان | قالب فروشگاهی حرفه‌ای – میانگین – ۱۰۰ هزار تومان | پلاگین‌های حرفه‌ای – میانگین – ۱۵۰ هزار تومان | مجموع هزینه مدل پیشنهادی: ۵۷۰ هزار تومان

اگر می‌خواهید یک فروشگاه اینترنتی با یک برنامه بلند مدت راه‌اندازی کنید باید کمی بیشتر از سایر وب‌سایت‌ها خرج کنید. در ابتدا می‌توانید مشابه یک وب‌سایت آموزشی با همین منابع کار را آغاز کنید اما در یک برنامه بلند مدت می‌توانید از این مدل پیشنهادی استفاده کنید. توصیه می‌شود برای فروشگاه اینترنتی از دامنه .com استفاده کنید زیرا ممکن است در آینده –با رشد شما و برای توسعه– بخواهید از تبلیغات گوگل استفاده کنید.

تبلیغات گوگل برای دامنه ایران یعنی .ir بسته شده و نمی‌توانید از آن استفاده کنید. پس بهتر است یک دامنه بین‌المللی برای خود تهیه کنید که ۱۶۰ هزار تومان برای .com خرج دارد. همانطور که پیشنهاد شد اگر می‌خواهید یک برنامه بلند مدت را پیاده کنید توصیه می‌کنم از سرور مجازی استفاده کنید. سرور مجازی لینوکس کشور فرانسه با میزان فضای ۵۰ گیگابایت، سروری است که خیال شما را از لحاظ ترافیک و منابع راحت می‌کند اما باید ماهانه ۱۶۰ هزار تومان برای تمدید آن پرداخت کنید.

[megadesc]

حتما بخوانید: راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی با سرمایه کم

[/megadesc]

قالب‌های فروشگاهی هم بسیار زیاد هستند و نمونه‌های ایرانی بسیاری هم مشابه فروشگاه‌های بزرگ زده شده که به صورت میانگین ۱۰۰ هزار تومان قیمت دارند. یک سری پلاگین‌های حرفه‌ای مانند صفحه‌ساز ویژوال کامپوزر و پلاگین‌هایی برای صدور فاکتور و … هم می‌توانید برای سایت خریداری کنید که به طور میانگین ۱۵۰ هزار تومان در نظر گرفته می‌شود. به این ترتیب ۵۷۰ هزار تومان هزینه‌ای است که خیال شما را از داشتن یک وب سایت فروشگاهی –از لحاظ فنی– راحت می‌کند. اما باز هم لازم به ذکر است که با کمترین هزینه می‌توانید سایت را بالا بیاورید و این لیست پیشنهادی برای فروشگاه‌هایی است که می‌خواهند یک برنامه بلندمدت را پیاده کنند.

بودجه مورد نیاز برای یک وب سایت شرکتی

مدل پیشنهادی: دامنه org. سالانه ۱۹۰ هزار تومان | هاست لینوکس آلمان (۱GB) ماهانه ۲۲ هزار تومان | قالب چند منظوره حرفه‌ای – میانگین – ۷۰ هزار تومان | پلاگین‌های حرفه‌ای – میانگین – ۱۰۰ هزار تومان | مجموع هزینه مدل پیشنهادی: ۳۸۲ هزار تومان

وب‌سایت‌های شرکتی مانند سایت‌های خبری در دسته کم‌هزینه‌ترین سایت‌ها قرار می‌گیرند. زیرا سایت‌هایی که تنها برای معرفی یک سری خدمات یک شرکت راه‌اندازی می‌شوند، عموما بازدیدکننده زیادی ندارند و تنها مانند یک رزومه آنلاین هستند. شما برای راه‌اندازی می‌توانید از دامنه ملی .ir و یا دامنه مخصوص شرکت‌ها یعنی .org که مخفف organization هست استفاده کنید. توجه هم داشته باشید که دامنه .co مخفف company نیست بلکه دامنه ملی کشور کلمبیا بوده و هیچ ربطی به شرکت ندارد.

برای مثال شما دامنه .org را می‌توانید با قیمت ۱۹۰ هزار تومان برای یک سال خریداری کنید. برای هاست هم می‌توانید از ارزان ترین هاست‌های اشتراکی لینکوس آلمان که ماهانه ۲۲ هزارتومان هزینه دارند استفاده کنید. همچنین قالب‌های شرکتی هم قیمت مناسبی داشته اما توصیه می‌شود از قالب‌های حرفه‌ای چندمنظوره استفاده کنید که به طور میانگین ۷۰ هزار تومان قیمت دارند. همچنین با کمتر از ۱۰۰ هزار تومان هم می‌توانید پلاگین‌های حرفه‌ای را برای سایت خود خریداری کنید که مجموع هزینه‌های شما را به عدد ۳۸۲ هزار تومان می‌رساند. توجه داشته باشید ۱۹۰ هزارتومان آن برای دامنه است. در تمامی گزینه‌های پیشنهادی موضوعی می‌توانید از دامنه‌ ملی ایران که ۵ هزار تومان قیمت دارد نیز استفاده کنید.

۲ مدل سرمایه کسب و کار اینترنتی

مدل پیشنهادی برای راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی با سرمایه کم

هر نوع وب‌سایتی را که می‌خواهید راه‌اندازی کنید می‌توانید با این روش‌ها هزینه‌ها را به حداقل برسانید. راه اول استفاده از دامنه .ir بوده که تنها ۵ هزار تومان برای یک سال هزینه دارد. دومین مسئله این است که پله‌ به پله بالا بروید. در مدل پیشنهادی برای فروشگاه اینترنتی گفته شد که می‌توانید مستقیما یک سرور مجازی خریداری کنید اما شما حتما لازم نیست این کار را انجام دهید. شما با ارزان‌ترین هاست‌های اشتراکی که ۲۰ تا ۵۰ هزار تومان هزینه دارند می‌توانید کار را شروع کنید.

خیالتان از این بابت راحت باشد که می‌توانید هر زمان که ترافیک سایت شما بالا رفت، هاست را ارتقا داده و از سرویس‌های بهتری استفاده کنید. هرچقدر هم که می‌خواهید کم‌تر هزینه کنید باز توصیه می‌کنم از قالب‌های حرفه‌ای استفاده کنید. قالب‌های چندمنظوره که نام برده شد، حتما نیاز به صفحه‌ساز دارند که باید آنها را جداگانه تهیه کنید. اما قالب‌هایی برای موضوعات خاص بدون صفحه‌ساز نیز موجود است که تنها باید در مارکت‌های خرید قالب و پلاگین به دنبال آنها باشید.

 

مدل پیشنهادی برای راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی با سرمایه زیاد

اگر مشکلی از بابت هزینه‌های گفته شده در مثال‌های بالا ندارید، توصیه می‌کنم این مدل کسب و کار را هم بررسی کنید. در انتخاب دامنه که آزاد هستید اما می‌توانید یک دامنه .com و هم یک دامنه .ir تهیه کنید. بهتر است دامنه اصلی خود را .com قرار دهید تا در صورت نیاز برای تبلیغات گوگل مشکلی نداشته باشید. جهت برندسازی بهتر توصیه می‌شود دامنه .ir نیز خریداری شود زیرا پس معروف شدن سایت خیلی جلوه خوبی ندارد که شخص دیگری با همان نام در یک دامنه دیگر فعالیت دیگری داشته باشد. می‌توانید دامنه اصلی را .com انتخاب کرده و .ir را به آن ریدایرکت کنید. برای مثال سایت فوربو دامنه .com دارد اما اگر Furbodm.ir را هم وارد کنید به صورت خودکار به دامنه .com آن منتقل می‌شود.

یک سرور مجازی مطمئن می‌تواند خیال شما را از بابت منابع و ترافیک راحت کند. سرور مجازی با کیفیت که مثال زده شد می‌تواند ۱۰۰ تا حتی ۳۰۰ هزار تومان –در مدل‌های حرفه‌ای– هزینه داشته باشد. در انتخاب قالب‌ها هم می‌توانید وسواس بیشتری به‌خرج داده و از قالب‌هایی استفاده کنید که همراه آن پلاگین‌های ضروری مانند صفحه‌ساز، اسلاید و… وجود دارد. همچنین یک سری قالب‌های فروشگاهی با اپلیکیشن ارائه می‌شوند که می‌توانید برای داشتن یک وب‌سایت به همراه اپلیکیشن از آنها استفاده کنید که چیزی بین ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار تومان قیمت دارند.

مدل کسب و کار اینترنتی بر مبنای ایده جدید

اگر یک ایده جدید و تازه برای عرضه دارید که تابه حال استفاده نشده و یا مدل بهتری از یک سرویس قدیمی است و نمی‌توانید آن را به دلیل لو رفتن طرح بیان کنید و از ابتدا مرحله به مرحله پیش بروید، می‌توانید از شتاب‌دهنده‌ها استفاده کنید. این مدل که در کشورهای دیگر بسیار مرسوم است، در ایران هم وجود دارد و شرکت‌های شتاب‌دهنده‌ای هستند که در صورت تایید ایده، به شما خدماتی مانند محل کار و بودجه می‌دهند اما طبیعتا درصد قابل توجهی از سهام شرکت را هم از شما می‌گیرند.

فقط باید توجه داشته باشید که این شرکت‌ها به شما پول نمی‌دهند، بلکه به شما کمک و مشاوره می‌دهند که یک شرکت را ثبت کنید و سپس پول را به حساب شرکت می‌ریزند و همچنین باید این را هم در نظر بگیرید که آنها ایده‌هایی را قبول می‌کنند که یک منبع درآمد مستقیم داشته باشند، یعنی ایده شما به گونه‌ای باشد که با سرمایه آنها به سود برسد. این مدل تنها برای ایده‌های نابی است که می‌توانند یک تغییر ایجاد کرده یا یک نیاز را برطرف کنند و این شرکت‌ها از ایده‌های تکراری و استفاده شده استقبال نمی‌کنند.

[megadesc]

حتما بخوانید: همه‌چیز در مورد اسپانسر

[/megadesc]

نیم‌نگاهی به «حداقل محصول پذیرفتنی» یا MVP داشته باشید

سرمایه کسب و کار اینترنتی حداقل محصول پذیرفتنی

طبق مدل MVP لازم نیست شما همه چیز را در ابتدا انجام دهید بلکه می‌توانید با یک محصول کوچک‌تر و قابل پذیرش –به آن معنا که در یک مقیاس کوچک کامل باشد- آن را عرضه کنید و منتظر بازخودها باشید.

ام‌وی‌پی یا Minimum Viable Product که به فارسی حداقل محصول پذیرفتی ترجمه شده است، یک روش بسیار خوب برای اطلاع از بازار کسب و کار است. شاید شما ایده‌ای داشته باشید که بخواهید آن را در قالب طرح‌های گفته پیاده کنید، اما آیا واقعا این کار شما جواب می‌دهد؟ آیا کاربران از آن استقبال می‌کنند و شما به سود می‌رسید؟ برای اینکه یک دفعه در یک مرحله خرج زیادی نکنید و آن نهایت کار خود را عرضه نکنید می‌توانید مشابه روش MVP عمل کنید.

یعنی درست مانند ترجمه حداقل محصولی که قابل پذیرش است را به کاربر ارائه دهید. برای مثال شما می‌خواهید یک محصول جامع دیجیتال مارکتینگ آماده کرده و آن را در وب سایت خود به فروش برسانید. طبق مدل MVP لازم نیست شما همه چیز را در ابتدا انجام دهید بلکه می‌توانید با یک محصول کوچک‌تر و قابل پذیرش –به آن معنا که در یک مقیاس کوچک کامل باشد، مثلا از دیجیتال مارکتینگ، ایمیل مارکتینگ را به صورت کامل آموزش داده باشید– بازار کسب و کار را امتحان کنید.

یک محصول، یک سایت با یک صفحه و درست کردن یک ویدیو معرفی و نوشتن توضیحات برای آن می‌تواند دیدی به شما بدهد که آیا این کار را دنبال کنید یا خیر. در مدل‌‌های موفق MVP بنیان‌گذاران باید طرح خود را یک جمعیت مشخص ارائه دهند که کار سختی هم نیست. می‌توانید از افراد دانشگاه و یا هم‌محله‌ای‌های خودتان برای آزمایش استفاده کنید. MVP مبحت کوچکی نیست اما لازم دانستم در این بخش از سرمایه کسب و کار اینترنتی برای صرفه‌جویی در زمان و هزینه این طرح راه‌اندازی را هم مطرح کنم. در خصوص حداقل محصول پذیرفتی به‌زودی در سایت مقاله‌ای را منتشر خواهیم کرد.

به پایان این مقاله آموزشی در مورد سرمایه کسب و کار اینترنتی رسیدیم، امیدواریم که راضی بوده باشید. هرگونه پرسش یا دیدگاهی داشتید می‌توانید آن را طریق قسمت نظرات ارسال کنید، ما حتما به نظر شما پاسخ خواهیم داد. ممنون از همراهی شما.

این مقاله برای اولین بار پنجشنبه ۷ تیر ۱۳۹۷ و اولین آپدیت آن جمعه ۱۵ شهریور ۹۸ منتشر شد.

 

[megadesc]

حامی این مقاله سایت فوربو شوید

در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود، می‌توانید با انتخاب یکی از آیتم‌های زیر، به‌صورت کاملا اختیاری از فوربو حمایت کنید.

۲ هزار تومان | ۵ هزار تومان | مبلغ دلخواه

یا ما را در رسانه‌های زیر دنبال کنید

اینستاگرام | توییتر | تلگرام

[/megadesc]
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
زهرا
زهرا
5 سال قبل

سلام این تصاویر را از چه سایت میگیرید؟ ممنونم