صفحه فرود چیست و چه اهداف و ویژگی‌هایی دارد؟

رضا توکلی

رضا توکلی

نویسنده علاقه‌مند به داستان | سازنده فوربو

صفحه فرود یا لندینگ پیج (Landing Page) صفحه‌ای است که در سایت‌ها به‌منظور تبدیل (Convert) کاربر ساخته می‌شود. در ادامه این مقاله به‌صورت کامل به بررسی تعریف و ویژگی‌های صفحه فرود می‌پردازیم. با فوربو دیجیتال مارکتینگ همراه باشید.

مقدمه؛ چرا لندینگ؟

به‌خاطر لندینگ یا همان فرود هواپیما. خیلی سریع می‌توان در همین حد دلیل استفاده از کلمه لندینگ را مشخص کرد. وقتی از یک شهر به شهر دیگر و یا از یک کشور به کشور دیگر می‌روید، آرام بر روی باند، فرود می‌آیید.

همه‌چیز می‌تواند جدید باشد. شما در یک موقعیت و فضای جدیدی قرار می‌گیرید و کم‌کم با محیط اطراف آشنا می‌شوید. لندینگ پیج‌ها یا صفحه‌های فرود هم در اینترنت به همین شکل هستند.

صفحاتی هستند که به این منظور طراحی می‌شوند، که کاربران جدید را با سایت خود -کسب و کار خود- آشنا کنند. از صفحات فرود در کمپین‌های تبلیغات نیز استفاده می‌شود. و بسیاری از کاربران برای اولین بار از طریق آن صفحه به سایت موردنظر می‌آیند.

کاربر بر روی صفحه‌ای از سایت شما می‌نشیند. و منتظر می‌ماند تا ببیند چیزی توجه‌اش را جلب می‌کند یا نه. اگر چیزی برای جلب توجه نداشته باشید، مجدد سوار بر همان هواپیما شده و به جای دیگری می‌رود. تکنیک شما باید در آن باشد که کاربر را بر روی باند -سایت- نگه دارید.

به او پیشنهاد دهید. چیزی را بخواهید یا چیزی را برای‌اش انجام دهید. به او پیشنهادی بدهید که بماند. این‌ها همگی تعاریفی از صفحه فرود و کاربری هستند که آن را باز می‌کند. در ادامه این مقاله خیلی دقیق‌تر به تعریف صفحه فرود، اهداف و ویژگی‌های آن می‌پردازیم. و سپس انواع صفحه فرود را بررسی می‌کنیم. در ادامه مقاله با فوربو همراه باشید.

صفحه فرود چیست؟

صفحه فرود چیست و چه اهداف و ویژگی‌هایی دارد؟

صفحه فرود (Landing Page) یا لندینگ پیج، صفحه‌ای از سایت شما است که با هدف جذب کاربر و یا تبدیل کاربر ساخته شده است. جلوتر این دو عنوان را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

صفحه‌ فرود از لحاظ ساختاری با سایر صفحات سایت شما می‌تواند تفاوت داشته باشد. قرار نیست در آن محتوایی که به‌صورت معمول بر روی سایت خود منتشر می‌کنید را مجدد نمایش دهید. بلکه باید به‌گونه‌ای هنرمندانه، خیلی مختصر و موجز، محتوایی که مدنظر دارید را منتقل کنید.

صفحه فرود خیلی سریع و کوتاه حرف خود را می‌زند. با یک تیتر بزرگ. و شاید همراه با یک زیر عنوان. یک تصویر بزرگ و جداب. یک فرم و شاید یک دکمه برای انجام کاری. صفحه فرود درست مثل باند فرودگاه است. کاربر در آن می‌ماند و اگر توجه‌اش جلب نشود به‌جای دیگری می‌رود -منظور سفر می‌کند و خارج می‌شود-.

شما در صفحه فرود می‌توانید خیلی هوشمندانه، کاربر را با بخش‌های مختلف سایت آشنا کنید. یک پیشنهاد به‌ آن بدهید. چیزی را به آن هدیه دهید. یا اطلاعاتی را به‌منظور خاصی از آن بگیرید. یک کاری انجام دهید که اون بماند و ترغیب شود که از سایت شما مجدد دیدن کند.

صفحه‌های فرود برای کارهای مختلفی طراحی می‌شوند. همه یک هدف مشخص از ساخت و بالا آوردن آن ندارند. کسب و کار اینترنتی شما نیاز به چه‌چیز دارد؟ آیا می‌خواهید کاربرانی را به سایت خود جذب کنید؟ یا می‌خواهید کاربران فعلی -و همچنین جدید را- تبدیل کنید؟ در ادامه مقاله دقیق‌تر به اهداف صفحه‌های فرود می‌پردازیم.

اهداف ساخت صفحه فرود

همان‌طور که در تعریف اصلی صفحه فرود مطرح شد. دو هدف کلی و تعریف شده برای ساخت صفحه فرود درنظر گرفته شده است. یا می‌خواهید کاربرانی به سایت خود جذب کنید. و یا می‌خواهید آن‌ها را تبدیل به کاربر ثبت‌نام کرده و یا مشتری کنید.

جذب کاربر

هدف اول صفحه‌ فرود برای شما می‌تواند جذب کاربر باشد. از این مدل صفحه در صفحات فرود تبلیغاتی بیشتر استفاده می‌شود. یعنی صفحه‌ای به‌صورت اختصاصی به‌منظور جذب کاربر برای سایت طراحی می‌شود و سپس لینک آن را در سرویس‌ها و شبکه‌های تبلیغاتی پخش می‌کنند.

در مرحله‌ای که هدف جذب کاربر است. صفحات فرود خیلی ساده‌تر طراحی می‌شوند. معمولا بخش‌های از هم جدا شده‌ای دارند. و اطلاعات به‌همراه تیتر و یک توضیح مختصر و یک عکس به کاربر نمایش داده می‌شود.

برای مثال یک شرکت که کار طراحی سایت اینترنتی انجام می‌دهد. در سایت خود صفحه‌ای را به‌منظور جذب کاربر با ویژگی‌های زیر طراحی می‌‌کند.

اول از همه ویژگی‌های اصلی کسب و کار خودش را مشخص می‌کند. مثلا به ۵ مورد می‌رسد. برای هر کدام از این پنج مورد عنوان و یک توضیح کوتاه مشخص می‌کند. سپس از تصاویر و آیکون‌های جذاب برای نمایش آن استفاده می‌کند. در پایان هم باکس تعرفه‌های خدمات و شماره تلفن و یا یک فرم تماس با ما قرار می‌دهد.

این مدل مرسوم طراحی صفحه فرود باعث شده که بسیاری از سایت‌ها، صفحه اصلی سایت -کسب و کار- خودشان را مشابه صفحه‌های فرود طراحی کنند. حتما نمونه‌هایی از آن را مشاهده کرده‌اید. صفحه‌هایی اصلی سایت‌هایی که با یک تیتر بزرگ و جذاب کاربر را دعوت می‌کنند که بر روی یک دکمه کلیک کند. یا کاتالوگی را دانلود کند، یا تماس بگیرید یا از نمونه‌ کارها دیدن کند.

پشت سر هم اطلاعات در صفحه قرار می‌گیرد. نظرات مشتریان، برندهایی که با آن‌ها کار می‌کنند، نمونه کارها و… همگی در یک صفحه قرار می‌گیرند. از همین رو -با توجه به فراوانی المان‌ها و ویژگی‌های یک صفحه فرود در صفحه اصلی یک سایت- می‌توان گفت که صفحات فرود امروزه می‌توانند صفحه اصلی سایت نیز باشند.

اگر سایت شما به‌گونه‌ای طراحی صفحه شده باشد که ویژگی‌های صفحه فرود -که در ادامه به آن می‌پردازیم- را داشته باشد، صفحه اصلی سایت شما می‌تواند هدف جذب کاربر را انجام دهد.

در پایان این بخش باید اشاره کرد که هدف جذب کاربر، منظور پیدا کردن کاربرانی از اینترنت است که تا کنون با کسب و کار و سایت شما آشنایی نداشته‌اند. و قرار است که باید پیشنهاد جذب کسب و کار شما شوند.

تبدیل کاربر

تبدیل کاربر به‌عنوان دومین هدف صفحات فرود در نظر گرفته می‌شود. در ابتدای مورد قبل اشاره کردم که از هدف، جذب کاربر در کمپین‌های تبلیغاتی استفاده می‌شود. و غالبا تصمیم درستی است. اما نمونه‌های بسیار زیادی وجود دارد که با هدف تبدیل کار، صفحات فرود طراحی می‌کنند و روی آن تبلیغ می‌کنند.

این استراتژی بازاریابی همیشه جواب نمی‌دهد. و معمولا نرخ تبدیل بسیار پایینی در حد ۱ درصد نصیب صاحب سایت می‌شود. مدل درست‌تر و منطقی‌تر این است که صفحه فرودی که به‌منظور جذب کاربر طراحی شده است را ما در کمپین تبلیغاتی قرار ندهیم نه صفحه فرود مربوط به تبدیل کاربر.

[megadesc]اما تبدیل کاربر منظور چیست؟ پیش از شروع و وارد شدن به موضوع تبدیل کاربر، توصیه می‌کند که بخش مربوط به انواع مشتری که در مقاله نردبان وفاداری به‌آن اشاره کردیم را مطالعه کنید. حال از دو جهت به بررسی تبدیل کاربر می‌پردازیم.[/megadesc]

۱) تبدیل کاربر به «کاربر عضو»

کاربری که برای اولین بار به سایت شما می‌آید، بعید است که همان ابتدا تصمیم بگیرد که از شما خریدی انجام دهید. هدف اصلی و یا کلی‌تر صفحه فرود را در کسب و کارهای اینترنتی، می‌توان فروش درنظر گرفت. اما برای رسیدن به‌فروش از طریق صفحه‌های فرود باید مرحله‌به‌مرحله پیش رفت.

شما کاربری که به سایت می‌آید را باید ابتدا جذب کسب و کار و سایت خود کنید. مرحله تبدیل کاربر می‌تواند در پسِ مرحله جذب باشد. یعنی به‌منظور جذب کاربر، شما می‌توانید، کاربری که برای اولین بار به سایت شما آماده را تبدیل به یک عضو سایت کنید.

عضو سایت تعاریف مختلفی می‌تواند در انواع مدل کسب و کار داشته باشد. عضو را می‌توانید کسی درنظر بگیرید که ایمیلش را در اختیار شما قرار داده. می‌تواند کسی باشد که شماره تلفن خود را در فرمی وارد کرده است. بالاخره هر مدلی که باشد، باید کاربر چیزی را به شما داده باشد. تا بتوانید آن را یک عضو درنظر بگیرید.

صفحه فرود چیست و چه اهداف و ویژگی‌هایی دارد؟

در صفحه فرود که به‌منظور تبدیل کاربر ساخته شده است، می‌توانید یک کتاب الکترونیک رایگان را هدیه دهید. در این خصوص مقاله بازاریابی جنس رایگان را توصیه می‌کنم که مطالعه کنید. یک محصول رایگان و هدیه، می‌تواند یک کار بسیار مفید و موثری برای تبدیل کاربر باشد.

توجه داشته باشید که در صفحه فرود نباید لینک دانلود مستقیم قرار دهید. در مدل‌های مرسوم و توصیه شده باید یک فرم قرار دهید که کاربر در آن اطلاعاتی را برای شما ارسال کند. سپس هدیه را در اختیار آن قرار دهید.

این مدل مرسوم بود. اما شاید کسب و کار، سایت و یا فروشگاه اینترنتی شما چیزی برای ارائه، به‌صورت یک محصول دانلودی نداشته باشد. در این حالت می‌توانید خدمات خود را به‌صورت تست و آزمایشی در اختیار کاربر قرار دهید.

برای مثال مدل‌های یک روز یا هفت روز تست رایگان از همین جنس پیشنهادها برای تبدیل کاربر هستند. یعنی کاربری که فقط یک صفحه فرود از سایت شما را دیده، با این پیشنهاد جذاب می‌تواند در سایت شما ثبت‌نام کند و تبدیل به عضو شما شود. این یعنی شما مرحله تبدیل را انجام داده‌اید.

اگر هم خدماتی را ارائه نمی‌دهید، می‌توانید از پیشنهادهای مشاوره استفاده کنید. از کاربر بخواهید که با شما تماس بگیرد. یا اطلاعات تماس‌اش را وارد کند تا بعد شما با آن تماس بگیرید. این هم یک مدل پیشنهاد برای تبدیل کاربر در صفحه‌های فرود است است.

۲) تبدیل کاربر به «مشتری»

تا اینجا مثال و مدل پیشنهاد‌هایی را بررسی کردیم که کاربر فقط قرار بود اطلاعاتی را در اختیار شما بگذارد. و در اصل تبدیل به یک عضو سایت شود. اما حال می‌خواهیم مدل پیشرفته‌تر آن را هم مورد بررسی قرار دهیم. یعنی تبدیل کاربر به مشتری.

خود این مورد هم می‌تواند از دو جهت انجام شود. یعنی همان کاربر عضو شده را مجدد از طریق یک صفحه فرود تبدیل به مشتری سایت خود کنید.

به این شکل باید عمل کنید. برای مثال شما یک ایمیل و یا شماره موبایل را از کاربر گرفتید. و حال او کاربر عضو شده سایت شما است. پس از این فرآیند می‌توانید یک ایمیل/پیامک به کاربر با هدف فروش ارسال کنید. صفحه فرود دیگری را طراحی کنید که در آن یک محصول و یا دسته‌بندی محصولاتی خاص قرار گرفته است.

[megadesc]در همین رابطه برای انجام فرآیند تکنیکی ارسال ایمیل و پیامک، می‌توانید مقاله‌های بازاریابی ایمیلی و بازاریابی پیامکی را در سایت فوربو مطالعه کنید.[/megadesc]

غالبا باید محصول شما با یک تخفیف ارائه شود. هم می‌توانید تخفیف را بر روی صفحه فرود نمایش دهید. و هم می‌توانید یک کد تخفیف برای کاربر ارسال کنید. این مدل‌ها را در بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی بزرگ می‌توان دید.

اگر از همان ابتدا به کاربر بگویید که این محصول را بخر. واکنش آن چندان مثبت نمی‌تواند باشد. اما وقتی یک محصول یا خدمتی به‌صورت رایگان به آن داده باشید، اعتماد بیشتری می‌تواند به سایت و کسب و کار و در نهایت به برند شما کند.

صفحه فرود چیست و چه اهداف و ویژگی‌هایی دارد؟

حال در مدلی دیگر فرض می‌کنیم که شما می‌خواهید در یک صفحه فرود، کاربری که تا کنون در سایت ثبت‌نام نکرده است را هم تبدیل کنید. یعنی تبدیل مستقیم کاربر -غیر عضو- به مشتری.

این مدل صفحه فرودها معمولا کمترین میزان نرخ تبدیل را دارند. ولی اگر محصول درست، با قیمت و پیشنهادی وسوسه‌کننده ارایه شود. همان نرخ تبدیل پایین هم می‌تواند برای صاحب کسب و کار سودآور باشد.

تکنیک‌هایی که افراد در این مدل صفحه فرود استفاده می‌کنند. مبتنی بر تکنیک‌های تبلیغ‌نویسی است. خیلی هوشمندانه باید کاربر را متوجه نیازش کنید. به او بگویید که با نداشتن این محصول به مشکلاتی دارد و یا با داشتن آن می‌تواند به چه چیز‌هایی برسد.

همچنین ارایه تخفیف همیشه در این مدل صفحه‌های فرود جواب می‌دهد. علاوه بر تخفیف می‌توانید از تکنیک هدیه نیز استفاده کنید. یعنی در کنار این محصول، یک محصول و یا خدمتی را هم به‌صورت رایگان ارایه دهید.

پشتیبانی کامل قبل و بعد از خرید، ضمانت بازگشت وجه و از این جور اعتمادسازی هم باید در صفحه فرود شما دیده شود. اگر نماد الکترونیک و یا نماد ساماندهی و یا نماد از طرف درگاه‌های پرداخت واسط -مثل زرین‌پال- دارید، آن را در صفحه‌ فرود مربوط به خرید محصول قرار دهید. تا کاربر با اطمینان خرید خود را انجام دهد.

همان‌طور که در این مقاله و هم در مقاله انواع مشتری مطرح شد. شما باید سعی کنید مرحله‌به‌مرحله کاربر را تبدیل به مشتری کنید. ولی این مدل طراحی صفحه فرود هم می‌تواند تا حدودی برای شما نتیجه‌بخش باشد.

ویژگی‌های صفحه فرود

اصلی‌ترین ویژگی‌ یک صفحه فرود این است که از یک فراخوان عمل یا همان Call to Action باید استفاده کند. اما خیلی سریع در چند مورد ویژگی‌های شاخص صفحه فرود را بررسی می‌کنیم.

عناوین و زیر‌عنوان‌های مختصر

در صفحه فرود کاربر وقت این را ندارد که به یک مطلب کوتاه ۳۰۰ کلمه‌ای هم توجه کند. خیلی سریع‌تر از آن چه فکرش را می‌کنید، کاربر ممکن است صفحه را ببندد. پس خیلی کوتاه عنوان خود را در صفحه قرار دهید.

سعی کنید خیلی کلی و جذاب عنوان‌ها و زیرعنوان‌های آن را انتخاب کنید. تا کاربر حتی در حالت اسکرول کردن صفحه به پایین هم بتواند به‌خوبی محتویات و پیام شما را متوجه شود.

مالتی‌مدیا جذاب!

هم تصویر، هم آیکون و هم ویدیو، می‌توانند عناصر مالتی‌مدیا یک صفحه فرود باشند. از هر کدام که استفاده می‌کنید، سعی کنید آن‌ها در جذاب‌ترین حالت ممکن تولید و منتشر کنید. تصاویر با کیفیت و مرتبط. آیکون‌های شیک و رنگارنگ.

اگر قصد دارید ویدیو در صفحه فرود خود قرار دهید، توصیه می‌کنم مقاله بازاریابی ویدیویی را هم مطالعه کنید. صفحه فرود با یک ویدیو جذاب و البته کوتاه! می‌تواند تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.

یک فرخوان عمل

در اصل مهم‌ترین فاکتور، المان، ویژگی‌ -یا هر چیز دیگری که اسمش را بگذارید!- یک صفحه فرود، بخش مربوط به Call to Action یا فراخوان عمل آن است. در لینک ابتدایی این پاراگراف می‌توانید به مقاله بازاریابی فراخوان عمل برای کسب اطلاعات بیشتر هم دسترسی داشته باشید.

اما خیلی سریع باید گفت که فراخوان عمل، یک عمل یا اکشنی است که کاربر در سایت شما باید انجام دهد. می‌توانید پر کردن یک فرم ساده شامل نام و ایمیل باشد. می‌تواند یک فرم تماس با ما کامل، دانلود یک فایل و یا همچنین تماس مستقیم با شما باشد. در استفاده از کلیدهای فرخوان عمل هم باید خلاقیت به‌خرج دهید و سعی کنید از بهترین و جذاب‌ترین رنگ‌ها و طرح‌ها استفاده کنید.

برای افزایش نرخ تبدیل در صفحه فرود چکار کنیم؟

در یک صفحه فرود می‌توانید با استفاده از تکنیک‌های مختلفی نرخ تبدیل را بالا ببرید. در زمان نگارش این مقاله هنوز مقاله‌ای جداگانه برای افزایش نرخ تبدیل در سایت منتشر نشده است. اما در ادامه دو مورد را در این خصوص که می‌توانید از آن‌ها در صفحه فرود استفاده کنید، بررسی می‌کنیم.

نظرات سایر مشتری‌ها

نظرات مشتریان و افرادی که پیش‌تر از سرویس و خدمات شما استفاده کرده‌اند را در صفحه فرود خود قرار دهید. همانند نقل‌قول‌ می‌توانید آن‌ها را پشت سر هم نمایش دهید.

همچنین اگر مشتریان خود بخواهید که برای شما یک فایل صوتی در خصوص محصول/خدمات ضبط کنند. برای اعتمادسازی می‌تواند بسیار موثر باشد. زیرا دیگر جدا از متن، صدای فرد را هم می‌شنوند. در دوره‌هایی که به صورت حضوری برگزار می‌شود، معمولا از شرکت‌کنندگان به صورت ویدیویی نظرش ضبط و در صفحه فرود منتشر می‌شود.

گارانتی خدمات/محصول

به کاربر اطمینان دهید که اگر محصول، سرویس و یا هر خدمتی که ارائه می‌دهید، مورد رضایت‌اش نبود، وجه پرداختی را باز می‌گردانید. در صفحه‌های فرود این مورد باید ذکر شود. تا کاربر اطمینان خاطر پیدا کند.

همچنین ارایه پشتیبانی و راهنمای خرید و مشاوره -قبل و بعد خرید- هم می‌تواند مواردی باشد که ذکر کردن آن‌ها در صفحه فرود، کاربر را برای خرید ترغیب کند.

پایان

به‌انتها مقاله آموزشی در خصوص صفحه فرود یا همان لندینگ پیج رسیدیم. در صورتی که در رابطه با این موضوع سوالی داشتید، می‌توانید آن را از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. حتما به نظر شما پاسخ می‌دهیم.

 

[megadesc]

حامی این مقاله سایت فوربو شوید

در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود، می‌توانید با انتخاب یکی از آیتم‌های زیر، به‌صورت کاملا اختیاری از فوربو حمایت کنید.

۲ هزار تومان | ۵ هزار تومان | مبلغ دلخواه

یا ما را در رسانه‌های زیر دنبال کنید

اینستاگرام | توییتر | تلگرام

[/megadesc]
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها