سوشال سیگنال

سوشال سیگنال؛ از تعریف و اثرگذاری تا ۵ راه ایجاد آن

Picture of رضا توکلی

رضا توکلی

نویسنده علاقه‌مند به داستان | سازنده فوربو

به مجموعه‌ی لایک‌ها، Shareها و Viewها یا بازدیدهای شما در رسانه‌های اجتماعی که برای پست‌های شما ایجاد میشه، میگن سوشال سیگنال.

سوشال سیگنال (Social Signals) در واقع اون ارتباطی هست که بین صفحه‌های ما در شبکه‌های اجتماعی و سایت کسب و کار ما برقرار میشه.

توی این مقاله قصد داریم نگاهی کلی به این موضوع داشته باشیم. اول سوشال سیگنال رو معرفی می‌کنیم و به نحوه اثرگذاری اون در موتور جستجو می‌پردازیم. در آخر هم ۵ راه تقویت سوشال سیگنال رو بهتون معرفی می‌کنم.

 

این مقاله فوربو با حمایت «افراک» منتشر شده.

آژانس تبلیغات آنلاین افراک، سودآوری و رشد کسب‌وکار‌ شما را تضمین می‌کند! | Afrak.com

 

توی قسمت ۷۲ پادکست فوربو هم می‌تونید به صورت صوتی به محتوای این مقاله گوش کنید.

تعریف سوشال سیگنال

ما کلی شبکه‌ی اجتماعی داریم که اسم‌های مختلفی برای این سه تا فاکتور (لایک‌ها و Shareها و Viewها) داریم اما کارکرد همه‌شون در واقع یکی هست. یه سری پست‌های شما رو میبینن، دوست داشتن تاییدش میکنن، خیلی دوست داشتن برای بقیه هم میفرستن.

اگر بخوام دقیق‌تر اشاره کنم، سوشال سیگنال میشه:

  • لایک‌های صفحه فیس بوک شما، کامنت‌های اون و تعداد شیرها
  • لایک‌های توییتر، ریتوویت‌ها، کوت‌ها و گتفگوهایی که درمورد برند شما شکل میگیره
  • پین‌های پینترست و بازدیدها و کامنت‌هایی که میگیره
  • تعداد کانکنشن‌ها و لینک‌های شما و رفرنس‌هایی که لیندکین دارین
  • تعداد فالوورها و لایک و کامتت‌هاتون در اینستاگرام
  • بازدید و لایک و دیس‌لایک و کامنتتون در یوتوب

حالا اینا شبکه‌های اجتماعی معروفی بودن که فعالیت‌توی اونا برای ما اهمیت زیادی میتونه داشته باشه. ولی بازم کلی سایت و سرویس‌ دیگه وجود داره که می‌تونیم برای تقویت سوشال سیگنال ازشون استفاده کنیم.

یه نکته‌ی خیلی مهمی که توی منابع مختلفم بهش اشاره کردن اینه که سوشال سیگنال باید واقعی باشه. باید کاربر واقعی شما در اینترنت اون رو براتون ایجاد کنه اگر بخواید به نوعی فیک و غیر طبیعی پیش برید اصلا جواب نمیده و بعد یه مدت مطمئنم بی‌خیالش میشید. دقیقا از عبارت‌های Human Interaction و Human Engagement برای تعریف سوشال سیگنال استفاده میشه.

اما همون‌طوری که توی قسمت‌های قبلی اشاره کردم، ما رویکردهای مختلفی در بهینه سازی و SEO داریم. کلاه سفید، کلاه خاکستری و کلاه سیاه. درسته که بهتره ما روی کیفیت محتوامون کار کنیم و تمرکزمون روی سایت باشه، اما می‌تونیم یک سری کارهایی رو انجام بدیم که به ما کمک کنه که کاربرانمون رو بتونیم در شبکه‌های اجتماعی درگیرتر کنیم و تعاملشون رو زیاد کنیم.

 

سوشال سیگنال مصنوعی

سوشال سیگنال مصنوعی فیک

ما نباید خودمون یک تعامل مصنوعی ایجاد کنیم.

ما باید کارهایی رو انجام بدیم که ضمینه برای فعالیت کاربرهای واقعی ما در شبکه‌های اجتماعی ایجاد بشه.

چون اگر هدف این باشه که فقط بخوایم یک چک لیست مربوط به سئو داشته رو پر کنیم. و مثلا تیک بخش سوشال سیگنال رو بخوایم بزنیم، بله میشه اومد به صورت فیک و مصنوعی حساب‌های مختلفی رو در شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرد و روی اونا کار کرد.

یا سایت‌هایی وجود داره که می‌تونید به صورت مصنوعی برای خودتون سوشال سیگنال بگیرید. به این صورت که شما با ساختن سوشال سیگنال برای بقیه می‌تونید امتیاز به دست بیارید و درخواست بدید که بقیه هم برای شما سوشال سیگنال بسازن.

این کارهای مصنوعی به هیچ وجه توصیه نمیشن. توی این سایت‌های تبادلی می‌تونید لایک و کامنت و فالوور فیک برای صفحه‌های خودتون بگیرید که اصلا هیچ کاربردی برای شما جز یک عدد خالی ندارن. و از اونجایی که نرخ تعامل یا درگیرکنندگی در شبکه‌های اجتماعی عامل مهمی در رشد صفحه شبکه اجتماعی شما محسوب میشه، داشتن لایک و فالوور و تعامل مصنوعی می‌تونه جلوی رشد شما رو هم بگیره.

 

درباره‌ی تاثیر سوشال سیگنال بر رتبه بندی گوگل

اصلا سوشال سیگنال روی رتبه سایت‌ها در گوگل تاثیر داره؟

آیا اصلا موتورهای جستجو از سوشال سیگنال و فعالیت ما در شبکه‌های اجتماعی برای رتبه بندی سایت‌ها در صفحه نتایج استفاده می‌کنن؟

به صورت رسمی گوگل هیچ‌جایی اعلام نکرده که ما از سوشال سیگنال برای رتبه بندی سایت‌ها در SERP استفاده می‌کنیم.

حتی چندین بار هم در توییت‌ها مختتلف، افراد مربوط به موضوع SEO در گوگل، مانند مت کاتز، اشاره  داشتن که سوشال سیگنال یک فاکتور رتبه بندی در گوگل نیست. (در انتهای مقاله می‌تونید به لیست منابع دسترسی داشته باشید.)

اما برعکس گوگل، موتور جستجو بینگ (Bing) از سوشال سیگنال برای رتبه بندی سایت‌ها استفاده می‌کنه و کمک میگیره. و شما اگر یک صفحه‌ی پربازدید و محبوب در رسانه‌های اجتماعی داشته باشید، در بینگ شانس بیشتری برای گرفتن رتبه‌های برتر در کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کارتون هم دارید.

اما توی بررسی‌هایی که انجام میشه همیشه می‌بینیم معمولا سایت‌هایی که سوشال سیگنال قوی‌تری دارن رتبه‌های برتر هم در گوگل دارن.

اینجا این سوال مطرح میشه که آیا این سایت‌ها چون رتبه‌ی برتر گوگل داشتن، توی رسانه‌های اجتماعی هم موفق بودن؟ یا چون توی رسانه‌های اجتماعی محبوب بودن تونستن رتبه‌های برتر رو هم کسب کنن.

نکته‌ای که وجود داره اینه که این دو مورد به صورت مستقیم به هم ارتباط ندارند.

در واقع چیزی که اهمیت داره، کیفیت اون محتوایی هست که توی سایت یا شبکه‌های اجتماعی منتشر میشه. توی مقالات زیادی در فوربو، در بخش بازاریابی محتوا بارها به کیفیت و ارزش محتوا اشاره شده بود.

توی مقاله‌ی راهنمای نگارش محتوا جامع هم به روش‌هایی اشاره کردم که می‌تونید ازشون برای انتشار این دست محتوا کمک بگیرید.

اما به صورت کلی کیفیت محتوا و اثرگذاری که داره عامل خیلی مهم‌تری به نسبت همه‌ی عواملی هست که توی رتبه بندی سایت‌ها در گوگل اهمیت داره.  پس ما اگر روی یک محتوای با کیفیت کار کنیم، احتمالا می‌تونیم رتبه‌ی بهتری هم در موتورهای  جستجو بگیریم. از طرف دیگه اگر اون محتوا رو هم در رسانه‌های اجتماعی منتشر کنیم، شانس این رو داره که دیده بشه و مورد استقبال قرار بگیره.

کیفیت محتوا ما مهم‌ترین عاملی هست که می‌تونه مشخص کنه که آیا ما می‌تونیم به واسطه‌ی انتشار محتوا، سوشال سیگنالی رو دریافت کنیم یا نه.

 

تاثیر سیگنال شبکه‌های اجتماعی در سئو

سوشال سیگنال و سئو

با اینکه سوشال سیگنال به صورت مستقیم قرار نیست برای ما رتبه برتر در گوگل و موتورهای جستجو بیاره اما اینطوری هم نیست که بگیم کلا چیز بی‌تاثیری هست و اهمیتی نداره.

توی مقاله لینک سازی به این نکته اشاره شد که یکی از دلایلی که ما لینک سازی می‌کنیم اینه که می‌خوایم محتوامون رو پخش کنیم. می‌خوایم توی سایت‌های مختلف هم محتوای ما منتشر بشه. که هم بقیه کاربران اینترنت با محتوا و کسب و کار ما آشنا بشن هم اینکه بتونیم از بقیه‌ی سایت‌ها برای خودمون لینک بگیریم.

شبکه‌های اجتماعی به واسطه‌ی صفحه‌های زیادی که دارن، کاربرای چند میلیونی -و بعضا میلیاردی!- و سابقه‌ی طولانی‌مدت، اعتبار دامنه بالایی دارن. به صورت کلی سایت‌های خیلی معتبری هستن و لینک گرفتن از اونا می‌تونه برای سایت ما اهمیت زیادی داشته باشه.

الان تقریبا توی همه‌ی رسانه‌های اجتماعی میشه لینک منتشر کرد. پس ما خیلی راحت می‌تونیم با پخش محتوا در شبکه‌های اجتماعی مختلف، از کلی سایت با کیفیت و معتبر برای سایتمون لینک بگیریم.

حالا زمانی که می‌خوایم محتوامون رو منتشر کنیم، اگر بتونیم اون رو طوری در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنیم که جذاب‌تر به نظر برسه و بتونه مخاطب رو جذب خودش کنه، شانس این رو هم داریم که اون مطلب در رسانه‌های اجتماعی دیده بشه و مورد استقبال قرار بگیره.

یکی از مواردی که به صورت غیر مستقیم سوشال سیگنال رو در سئو و بهنیه سازی سایت برای ما مهم می‌کنه اینه که می‌تونه منجر به این بشه که تعداد کاربران بازگشتی (Returning Uses) سایت ما زیاد بشه.

بالاخره کسایی که صفحه‌ی شما رو دنبال می‌کنن احتمالا از یک جایی با کسب و کار و سایت شما آشنا شدن و اگر توی شبکه‌های اجتماعی فعالیت کنید و مدام حضور داشته باشید، می‌تونید اون کاربرای قدیمی سایتتون رو دوباره به سایت بیارید.

 

۵ راه افزایش و تقویت سوشال سیگنال

تقویت سوشال سیگنال

قبل از معرفی ۵ راه برای ایجاد سوشال سیگنال، این نکته رو مدنظر داشته باشید که حتما حتما توی قالب‌ سایتتون قسمتی برای قرار دادن لوگو شبکه‌های اجتماعی وجود داشته باشه. تا به صورت کلی همه‌ی کاربرای سایت شما بدونن که توی چه شبکه‌های اجتماعی فعال هستید و دارید کار می‌کنید.

 

  • استفاده از دکمه‌های اشتراک‌گذاری مطلب در شبکه‌های اجتماعی

حتما توی سایت‌های مختلف دیدید که انتهای مقالات و یا بعضی از سایت‌ها، در ابتدای اون از دکمه‌های اشتراک‌گذاری استفاده می‌کنن. این کار باعث میشه که کاربر شما بتونه به سریع‌ترین روش ممکن پست شما در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنه و به شما در گرفتن سوشال سیگنال کمک کنه.

درسته که همه‌ی کاربرا این کار رو انجام نمیدن یا مطالب رو با بقیه به اشتراک نمیذارن. اما قرار دادن این دکمه روش خوبیه که بتونید ذره‌ای هم شده اونا رو ترغیب کنید که اگر دوست داشتن، پست شما رو در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنن.

خیلی از قالب‌های پیش فرض سایت‌ها این امکان رو در اختیار شما قرار میدن. اما اگر هم این امکان رو نداشتید، می‌تونید با پلاگین وردپرس این امکان رو اضافه کنید. پلاگین‌هایی مثل WordPress Social Share یا Add List این امکان رو در اختیار شما قرار میدن.

 

  • فعالیت روزانه

به صورت روزانه فعالیت کردن در شبکه‌های اجتماعی یک راه ساده برای تقویت سوشال سیگنال به حساب میاد. شما با این کار می‌تونید به صورت روزانه از طریق شبکه‌های اجتماعی بازدید برای صفحه‌تون و در نتیجه درصدی هم بازدید برای سایتتون بدست بیارید.

وقتی کاربر شما مدام  در معرض اسم کسب و کار و برند شما قرار بگیره، احتمال اینکه تعاملش با شما بیشتر بشه میتونه بالا بره.

 

  • پست‌های مرتبط با کسب و کار استفاده کنید

به جز مطالب اصلی به چیزهای دیگه هم رسانه‌های اجتماعی اشاره کنید.

وقتی کاربر شما صفحه‌ی شما رو دنبال میکنه باید سعی کنید چیزی بیشتر از اون چیزی که در سایت می‌تونسته ببینه بهش بدید. صرفا پست کردن همون مطالب سایت خیلی جذاب نیست. به همین خاطر به موضوعاتی که پیرامون کسب و کار شما هست و به شما ارتباط پیدا می‌کنه هم اشاره کنید.

ببینید موضوع هم باید مرتبط باشه. این راه تقویت سوشال سیگنال منظورش این نیست که حالا بیاید انواع مراسم‌ها و مناسبت‌های مختلف رو تبریک و تسلیت بگید! می‌تونید بیاید روی موضوعات جالب، دانستی، نقل‌قول‌ها، فکت‌ها و تاریخچه‌ و چیزای مختلف مرتبط با موضوع کسب و کارتون مانور بدید.

 

  • نظرات همه‌ی کاربران رو بخونید

توی یه سری شبکه‌های اجتماعی مثل توییتر، کاربرا فعالیت راحت‌تری به نسبت سایر شبکه‌های اجتماعی دارن. توی توییتر اگر مشکلی با یک کسب و کار داشته باشند رو خیلی سریع با بقیه به هم به اشتراک میذارن و این فرصت خیلی خوبی برای شماست که بتونید با نظرات واقعی آدم‌ها در مورد کسب و کارتون آشنا بشید.

پس حتما سری به توییتر بزنید. به غیر از اون زمانی که افراد برای شما کامنتی منتشر میکنن حتما اونا رو با دقت بخونید و تا دقیقا با کاربراتون و نظرشون روبرو بشید. شما زمانی که بتونید خوب کاربرانتون رو بشناسید، می‌تونید محتوای مرتبط و مناسبی رو هم برای اونا تولید کنید. در این خصوص این موضوع پیشنهاد می‌کنم مقاله‌ی پرسونا رو هم مطالعه کنید.

 

  • در شبکه‌های اجتماعی، اجتماعی باشید!

سعی کنید در شبکه‌های اجتماعی مثل کاربران این فضاها رفتار کنید. یکم از لحن رسمی و شرکتی‌طور فاصله بگیرید و سعی کنید مثل خود کاربرای شبکه‌های اجتماعی فعالیت کنید.

داشتن یه لحن صمیمی و دوستانه می‌تونه باعث بشه که کاربرای شما احساس راحتی بیشتری باهاتون داشته باشن. این مورد می‌تونه مستقیما روی افزایش تعامل اونا با کسب و کار شما تاثیر بذاره. و دقیقا این همون چیزی هست که ازش به عنوان یک سوشال سیگنال طبیعی یاد می‌کنیم.

 

این مقاله فوربو با حمایت «افراک» منتشر شده.

آژانس تبلیغات آنلاین افراک، سودآوری و رشد کسب‌وکار‌ شما را تضمین می‌کند! | Afrak.com

 

منابع مورد تحقیق

این مقاله به‌صورت اختصاصی برای سایت فوربو تالیف شده است. در جهت مستندسازی مقاله، از منابع زیر در نگارش کمک گرفته شده است.

Search Engine Journal – How Social Media Helps SEO

Know Agancy – What are Social Signals

Big Commerce – How social media impacts SEO

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها