همه چیز در مورد مزیت رقابتی و ایجاد آن

همه چیز در مورد مزیت رقابتی و ایجاد آن

رضا توکلی

رضا توکلی

نویسنده علاقه‌مند به داستان | سازنده فوربو

یکی از اولین قدم‌ها در بحث استراتژی کسب و کارها برای ورود به بازار و یا توسعه، تمرکز بر روی مزیت رقابتی (Competitive Advantage) است.

مزیت رقابتی یکی از تعریف‌های پرتکرار در حوزه‌ی کسب و کار است. چه در شروع کسب و کار و چه در هنگام کار، باید به مزیت رقابتی فکر کرد. مزیت رقابتی قرار نیست یک مورد خاص باشد، بلکه می‌تواند از چند آیتم مختلف تشکیل شده و موارد آن در مرور زمان کم و زیاد شوند. در این مقاله از سایت فوربو قصد دارید به این تعریف مهم با رویکرد کسب و کارهای آنلاین بپردازیم. ابتدا با تعریف مزیت رقابی و بعد با روش‌های ایجاد مزیت رقابتی آشنا خواهید شد.

 

چرا مزیت رقابتی؟

در دنیای کسب و کار اینترنتی که هر روز رقبای جدیدی وارد بازار می‌شوند، باید حتما با آماده‌سازی یک برنامه جدی و محکم با به این میدان بگذارید. تمرکز و فکر کردن بر روی مزیت رقابتی و -به‌بیان درست‌تر- ایجاد مزیت رقابتی بسیار حیاتی می‌نماید.

اگر بدون مزیت رقابتی بخواهید وارد شوید، مثل این است که همانند سایر فعالین، قصد دارید، خدمات آن‌ها را مجدد ارائه دهید. شاید در موضوع تفاوت‌هایی داشته باشید، اما همواره می‌توانید تکنیک‌های جدیدی را به‌کار بگیرید که چیزی متمایز را ایجاد کنید.

در یک چیز کوچک از یک سایت دیگر بهتر باشید. این چیز کوچک را هر روز بهتر کنید و توسعه دهید. چیز کوچک را تبدیل به چیز‌«های» کوچک کنید. به‌همین شکل می‌توانید جلو بروید و رقبای خود را پشت سر بگذارید.

در این مقاله قرار نیست با پاراگرافی روبرو شوید که عنوانش «چگونه مزیت رقابتی ایجاد کنیم؟» باشد و زیر آن در یک خط بنویسد که این‌کار را بکنید تا مزیت رقابتی ایجاد شود! جمع‌بندی همه موضوعات مطرح شده در این مقاله می‌تواند به‌شما کمک کند که به هدف -ایجاد مزیت رقابتی- برسید.

 

مزیت رقابتی چیست؟

مزیت رقابتی در کسب و کار اینترنتی

یک کسب و کار برای ارائه مزیت رقابتی باید با استفاده از ظرفیت‌های خود، طرح یک خدمت جدید را خلق و به‌گونه‌ای آن را معرفی کند که نیاز مشتری‌های خدمات کسب و کار رقیب را برطرف کند

همانطور که دیجیتال مارکتینگ فقط مختص کسب و کارهای آنلاین نیست، مزیت رقابتی هم وضعیت مشابهی دارد. حتی یک شرکت تولید پفک هم می‌توانید بر روی آن تمرکز کند. یکی از اساسی‌ترین مسئله‌ها برای ورود به دنیای کسب و کار های اینترنتی برنامه و ریزی و تعریف یک استراتژی دیجیتال است.

در این مقاله به یکی از مهم‌ترین قسمت‌های استراتژی دیجیتال، یعنی مزیت رقابتی خواهیم پرداخت. مزیت رقابتی یک برنامه در استراتژی هر کسب و کاری بوده و ارتباط مستقیمی با کسب و کارهای رقبا دارد.

یک کسب و کار برای ارائه مزیت رقابتی باید با استفاده از ظرفیت‌های خود، طرح یک خدمت (در قالب محصول یا خدمات) جدید را خلق یا به‌گونه‌ای آن را معرفی کند که نیاز مشتری‌های خدمات کسب و کار رقیب را برطرف کند. اصل تلاش برای این تعریف در مارکتینگ، بر سر رقابت و در اختیار گرفتن سهم بیشتر بازار است.

همواره شرکت‌ها با ارائه ترفند‌هایی سعی می‌کردند مشتریان کسب و کار رقیب را به چنگ آورند اما اخلاق در سیاست کاری آنها از بین می‌رفت. طبق مطالعات انجام شده تلاش برای ایجاد مزیت رقابتی یک سابقه تاریخی طولانی دارد و بحث جدیدی نیست.

اشتباهی که معمولا بسیاری آن را مرتکب می‌شوند، اشتباه گرفتن مزیت رقابتی با خلاقیت در تبلیغات است. این دو مورد اصلا بی‌ارتباط نیستند و می‌توانند در راستای یک‌دیگر قرار بگیرند اما مزیت رقابتی بر روی خلق ارزش تاکید دارد و تبلیغات بر روی نحوه ارائه آن ارزش.

 

اهمیت بررسی رقبا

بررسی رقبا در کسب و کار اینترنتی

اصولا مزیت رقابتی وقتی باید به آن فکر شود که رقبا را بررسی کرده باشید

اصولا مزیت رقابتی وقتی باید به آن فکر شود که رقبا را بررسی کرده باشید. برای مثال آنها یک محصولی را به تازگی ارئه کرده‌اند که بسیاری مشتری از این طریق بدست آورده‌اند.

همین که شما این مورد را می‌دانید، یعنی اولین قدم بررسی رقبا را انجام داده‌اید. بررسی‌ رقبا به منظور تعریف مزیت رقابتی می‌توانید به دو مدل صورت گیرد.

حالت اول این است که شما به عنوان یک کاربر عادی در سرویس آنها فعالیت می‌کنید و نحوه کار آنها و خدماتشان را می‌بینید. در همین روش مشاهده شما می‌توانید اطلاعات زیادی را در مورد نحوه ارائه محصول/خدمات که مربوط به تبلیغ‌نویسی و بازاریابی بر روی آن است، بدست آورید.

همین کار را نباید همین‌جا رها کنید، بلکه با همین روش سایر کسب و کارهای رقیب را هم باید آنالیز کنید. نکته برداری از نکات قوت هر کسب و کار رقیب که باعث شده مشتریانی بدست آورد، به شما در تعریف ایجاد مزیت رقابتی برای خود کمک می‌کند.

در حالت دوم بررسی رقبا شما می‌توانید به عنوان یک مشتری وارد کسب و کار آنها شوید. این مورد شاید زمان‌بر باشد اما قطعا نتیجه بسیار موئری برای کسب و کار شما دارد.

شما می‌توانید از یک محصول/خدمات (که در این مقاله کاملا هدف کسب و کار های اینترنتی است) استفاده کنید. اگر محصول فیزیکی باشد، می‌توانید از روی پردازش کالا، ارسال، بسته‌بندی محصول و اطلاعات درون بسته، رقیبتان را آنالیز کنید.

همچنین اگر محصول اختصاصی است از آن استفاده کرده و ببینید چه نقص‌هایی دارد. البته توجه داشته باشید در تعریف مزیت رقابتی تنها باید از آنالیز رقبا نکته بردارید نه اینکه فقط نقص آنها را جبران کنید.

در کسب و کارهایی که خدمات ارائه می‌دهند هم می‌توانید دوباره به عنوان مشتری وارد شده و یکی از سرویس‌های آنان را بررسی کنید. نوع پشتیبانی و مدت پاسخ‌گویی از مهم‌ترین فاکتورهای بررسی در خدمات آنلاین، کسب و کارهای رقیب است.

 

تعریف رقابت در کسب و کارهای اینترنتی

رقابت در کسب و کار آنلاین

یک وب‌سایت خبری که در یک موضوع فعالیت کرده و اخبار آن حوزه را به سرعت منتشر می‌کند، نسبت به یک خبرگزاری که اخبار گزیده آن موضوع را پوشش می‌دهد، برتری دارد

تعاریف زیادی به مزیت رقابتی ارتباط دارد. همانطور که در مقاله «راه‌های پیدا کردن ایده کسب و کار اینترنتی» مطرح کردیم، تمرکز بر روی یک موضوع خاص، هدف قرار دادن گروه‌های سنی و جنسی و همچنین تمرکز بر روی بازار محلی، خودش نمونه‌ای از نیچ مارکتینگ (Niche Marketing) بوده که با تعریف مزیت رقابتی ارتباط دارد. شما در این رو بازاریابی باید بازار هدف (Target Market) خود را مشخص کنید و روی آن زوم کنید!

بله دقیقا با کوچک‌ کردن محدوده خدمات به موضوع خاص و تخصصی، ارائه خدمات برای گروه‌های سنی و جنسی خاص و همچنین بازارهای محلی، می‌تواند شما در ایجاد مزیت رقابتی جلو اندازد.

همین که شما در تبلیغات خود می‌توانید این مسئله را عنوان کنید که در موضوع تخصصی x فعالیت حرفه‌ای داریم و پشتیبانی کاملی از آن ارائه می‌دهیم. همین نکته در ابتدای راه شکل گرفت، باعث می‌شود شما نسبت به یک کسب و کار دیگر که بر روی سه موضوع x و y و z فعالیت می‌کنند، مزیت رقابتی داشته باشید.

مثال این کار در مقالات پیش‌نیاز مطرح شد که برای مثال در برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی اگر یک موضوع خاص را انتخاب کرده و بر روی آن حرفه‌ای کار کنید، از یک فروشگاه بزرگ که همه‌چیز می‌فروشد – در آن دسته‌بندی – برتری خواهید داشت.

مزیت رقابتی در کسب و کارهای آنلاین لزوما در یک وب سایت فروشگاهی تعریف نمی‌شود و هر مدل کسب و کار در اینترنت می‌توانید مزیت رقابتی خود را داشته باشد. یک وب‌سایت خبری که در یک موضوع فعالیت کرده و اخبار آن حوزه را به سرعت منتشر می‌کند، نسبت به یک خبرگزاری که اخبار گزیده آن موضوع را پوشش می‌دهد، برتری دارد.

یک وب‌سایت آموزشی که خدمات آموزشی مفیدتری را به کاربرانش ارائه می‌دهد، یک سرویس تبلیغاتی که پشتیبانی و قیمت مناسب دارد، یک فروشگاه اینترنتی که ضمانت بازگشت وجه و کالا را می‌دهد، همگی نمونه‌هایی از مزیت رقابتی یک کسب و کار هستند.

توجه داشته باشید که این موارد در نخستین گام‌های تعریف مزیت رقابتی بوده و بیشتر به شروع کار شما بر می‌گردد اما مزیت شما باید در ادامه کسب و کار نیز بدرد بخورد و این مورد را هم نباید فراموش کرد که یک مزیت رقابتی همیشگی نیست.

در دنیای بازاریابی مخصوصا در کسب و کار های آنلاین باید بتوانید از یک ارزش، مزیت رقابتی بسازید و آن را مدام توسعه دهید. همچنین یک مزیت تعریف شده شاید توسط کسب و کار رقیب مهار شود. در این صورت باید طرح جدیدی ریخته و یا نقص خود را بهبود دهید. مهار نشدن مزیت رقابتی شما توسط رقبا ارتباط مستقیمی با نوع تحقیق و بررسی شما – در قسمت اول که بررسی رقبا بود – دارد. شما باید چندین مدل کسب و کار را بررسی کرده و در صورت امکان تاریخچه آنها را مطالعه کنید تا از شکست‌های آنان درس بگیرید و دیگر آنها را تکرار نکنید.

 

مزیت رقابتی پنهان

مزیت رقابتی پنهان

مزیت رقابتی پنهان ترفندی در بازاریابی است که بدون آنکه خود را تبلیغ کند، یک مزیت رقابی خلق می‌کند

مزیت رقابتی پنهان (Hidden Competitive Advantage) ترفندی در بازاریابی است که بدون آنکه خود را تبلیغ کند، یک مزیت رقابی خلق می‌کند. در این قسمت از مقاله این تعریف برای کسب و کارهای آنلاین بررسی خواهیم کرد. همانطور که در پاراگراف‌های قبل مطرح شد، شما باید مزیت رقابتی خود را معرفی کنید و حتی تبلیغات خود را بر روی آن بگذارید اما یک شیوه دیگر وجود داشته که بدون آنکه خود را تبلیغ کنید، تفاوت می‌آفریند. برای درک بهتر این مورد به این مثال دقت کنید.

دو فروشگاه اینترنتی a و b در یک موضوع خاص در حال فعالیت هستند و خدماتی مشابه در فروش و پشتیبانی ارائه می‌دهند و بودجه تبلیغاتی یکسانی دارند.

در اصل محصول آنها به فروش می‌رسد و هر دو بر روی کیفیت خدمات خود تبلیغ می‌کنند. اما فروشگاه b برای هر کالا ویدیو در صفحه محصول (معرفی یا نقد و بررسی، توضیح کامل) منتشر کرده است. این برنامه که در استراتژی دیجیتال آن کسب و کار تعریف شده، باعث می‌شود مشتریان بیشتری را جذب کند، زیرا کاربران قبل از خرید می‌توانند اطلاعات کاملی را در مورد محصول بدست آورند.

[megadesc]

همچنین توصیه می‌کنم که مقاله مرتبط بازاریابی پنهان یا بازاریابی مخفی را هم در این خصوص مطالعه کنید.

[/megadesc]

نوشتن متن بررسی محصول و همچنین به‌تازگی درست کردن ویدیو در مورد آن می‌تواند بسیاری بازدیدکننده و مشتری از طریق موتورهای جستجو برای شما بیاورد و این یعنی جذب مشتری هدفمند بدون تبلیغات. این روش سه تعریف استراتژی دیجیتال، بازاریابی موتورهای جستجو و مزیت رقابتی پنهان را در خود دارد، باعث می‌شود کسب و کار و فروشگاه b که شاید دیرتر حتی کسب و کار خود را آغاز کرده باشد، یک مزیت رقابتی نسبت به فروشگاه a دارد.

 

اهمیت ایجاد مزیت رقابتی برای ورود به بازار کسب و کار

مزیت رقابتی در کسب و کار اینترنتی

جک ولش: اگر مزیت رقابتی ندارید، بهتر است اصلا رقابت نکنید!

در این قسمت می‌خواهم به این سوال پاسخ بدهم که چرا برای ورود به کسب و کار باید مزیت رقابتی داشته باشید. یک جمله از مدیر موفق جک ولش (Jack Welch) وجود دارد که می‌گوید: اگر مزیت رقابتی ندارید، بهتر است اصلا رقابت نکنید! این جمله یکی از صحیح‌ترین و پذیرفته‌شده‌ترین جملات در دنیای بازاریابی است که هر زمان جواب می‌دهد. فرض کنید همین امروز قصد راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی را در ایران دارید. آیا با تاکید بر اینکه همانند یک فروشگاه اینترنتی بزرگ، همه محصولات را ارائه دهید و خدمات مشابه داشته باشید، می‌توانید موفق شوید؟ البته که نه :).

فروشگاه‌های بزرگ آنقدر بودجه دارد که به راحتی بتوانند در هر موضوعی رتبه یک گوگل بوده و مشتری جذب کنند. همچنین بودجه بسیار زیادی صرف برندسازی آنها شده که باعث می‌شود در ابتدا شما نتوانید اصلا نزدیک آنها هم شوید. اما در این بازار باید چه کرد؟ آیا این مورد باید باعث نا امیدی شده و کار را رها کرد؟ طبیعتا خیر.

مزییت رقابتی درست همینجا نتیجه خواهد داد. بارها گفته که مزیت رقابتی می‌توانند در استراتژی شما بوده و از همان ابتدا روی آن کار شود. برای مثال همان کسب و کارهایی که بر روی یک موضوع تخصصی فعالیت می‌کنند، کاملا در آن موضوع نسبت به یک فروشگاه اینترنتی بزرگ برتری دارند. شما هم برای وارد شدن دنیای کسب و کار اینترنتی حتما باید بر روی استراتژی دیجیتال و برنامه مزیت رقابتی وقت بگذارید.

 

چک لیست ایجاد مزیت رقابتی برای کسب و کارهای اینترنتی

مزیت رقابتی در کسب و کار اینترنتی

در مورد نحوه ایحاد یک مزیت رقابتی در آینده مقاله‌ای مفصل نوشته خواهد شد اما اگر همین الان قصد بررسی این مورد را دارید می‌توانید از چک‌لیست ما برای اینکار استفاده کنید. در این چک‌لیست با فرض بر اینکه شما حوزه کاری خود را انتخاب و کار را آغاز کرده‌اید، مطالبی را عنوان می‌کنیم.

۱) لیست رقبا و کسب و کارهای مشابه را بدست آورید

۲) نکات قوت و ضعف هر یک را مشخص کنید

۳) خود را جای مشتری گذاشته و فکر کنید که چه چیزی باعث می‌شود بیشتر به خدمات آنها علاقه‌مند شوید

۴) بررسی را مکتوب کرده و چیکده‌ آن را بنویسید

۵) بر روی کار خود و نحوه ارائه خدمات تمرکز کنید

۶) یک طرح برای اینکه چرا کاربران باید از سرویس و خدمات شما استفاده کنند بریزید

۷) طرح خود را با چکیده نکات قوت رقبا ادغام کنید (منظور صرفا ترکیب ایده‌ها نیست)

۸) قبل از طرح نهایی به این فکر کنید که کاربران کسب و کارهای رقیب چرا باید آن را ترک و به سراغ شما بیایند؟ چه چیزی را بهتر از آنها ارائه می‌دهید؟

۹) طرح نهایی را عملی کنید

۱۰) بازخورد بگیرید (موثر بودن یا نبودن طرح شما در این مرحله مشخص می‌شود)

 

حوزه کاری‌تان را مشخص و روی آن متمرکز شوید

چگونگی ایجاد مزیت رقابتی برای کسب و کارهای اینترنتی

تکلیف خودتان را همین اول کار مشخص کنید. می‌خواهید روی چه چیزی کار کنید. نمی‌توانید همه‌چیز باشید -حداقل در ابتدا- پس بهترین یک چیز باشید! خیلی ساده است. فرقی نمی‌کند که قصد راه‌اندازی یک سایت محتوایی ورزشی دارید یا یک فروشگاه اینترنتی لوازم خانگی. سعی نکنید همه‌چیز را در دایره خدمات خود قرار دهید.

یکی از مهم‌ترین بخش‌ها برای ایجاد مزیت رقابتی این است که متخصص باشید. تخصصی. جدا از این موضوع برای بحث برندسازی تخصصی بودن حسابی به‌کمک شما می‌آید. وقتی یک حوزه مشخص و یک موضوع تخصصی را پوشش دهید، خیلی راحت‌تر می‌توانید دیده شوید. تبلیغ شده و توسط افراد به هم معرفی شوید. اصلا بحث تبلیغات و برندسازی را کنار می‌گذاریم. در این مقاله روی ایجاد مزیت رقابتی تاکید داریم.

تخصصی کار کردن تنها به این معنی نیست که یک موضوع تخصصی را پیدا کنید و حال بگویید می‌خواهم سایت و فروشگاه‌م را بر پایه آن موضوع بالا بیاورم! بلکه باید خودتان در آن حوزه تخصص داشته باشید تا بهترین ارائه را داشته باشید.

برای مثال شما به ورزش بدمینتون علاقه‌مندید. آن را تمرین می‌کنید و اطلاعات کافی در خصوص قوانین و ویژگی‌های یک مسابقه‌ آن دارید. شما می‌توانید یک سایت با موضوع بدمینتون ایجاد کنید. شما که بر موضوعات آن مسلط هستید و می‌دانید دقیقا چیست؟ صرفا اینکه موضوع تک و خاص باشد، اهمیت ندارد، خودتان هم باید دستی بر آن داشته باشید!

در همین مثال گفته شده؛ شما می‌توانید یک سایت محتوایی با موضوع ورزش بدمینتون را راه‌اندازی کنید. در خصوص اخبار و تازه‌های آن بنویسید. چیزهایی که بلد هستید را در قالب مقالات مشخص آموزش دهید. ویدیوهای جدید از این ورزش را آپلود کنید. همین‌طور قدم‌به‌قدم جلو بروید. در ادامه اگر خودتان به‌مرحله حرفه‌ای رسیدید، می‌توانید سایت را به‌درآمدزایی نزدیک کنید.

به این شکل. شما با تولید محتوا حرفه‌ای و با کیفیت در خصوص بدمینتون -با رعایت اصول بازاریابی محتوا و سئو– می‌توانید کاربران زیادی را جذب سایت خود کنید. این را همیشه درنظر داشته باشید؛ کسی که به در مورد این ورزش و تکنیک‌ها و ابزارهای آن در گوگل جستجو می‌کند، قطعا طرفدار این ورزش است، آن را تمرین کند و یا می‌خواهد آن را تازه شروع کند. پس وقتی یک سایت با موضوع تخصصی بدمینتون را بیابد، حتما آن را به‌خاطر می‌سپارد. و حتی ممکن است آدرس آن را یادداشت کرده و یا در بوک‌مارک مرورگر خود آن را ذخیره کند.

دلیل این کار صرفا تخصصی بودن سایت شما است. او با مقالات سایت شما همراه می‌شود. شما هم باید با تخصصی که دارید، همه چیز را در اختیار کاربر قرار دهید. سپس وقتی به‌همین شکل علاقه‌مندان این ورزش را جذب کار خود کردید، می‌توانید به تکنیک‌های درآمدزایی فکر کنید. مثلا اگر توانایی آموزش دارید، دوره‌ آموزشی در خصوص این ورزش ضبط کنید. یا اصلا مستقیما فروشنده شوید!

هیچ‌کار سختی نیست. شما با یک تامین‌کننده لوازم ورزشی موردنیاز بدمینتون -انواع راکت‌ها، کیف‌ها، توپ و…- صحبت کنید. لیست محصولات را در سایت خود قرار دهید. وقتی شما در این موضوع تخصص داشته باشید، بهتر از یک سایت فروشگاهی که همه‌چیز می‌فروشد، می‌توانید کاربر علاقه‌مند به این ورزش را در مورد خرید محصولات آن راهنمایی کنید. به‌این صورت کاربران هم وقتی ببینند که شما در خصوص انواع -برای مثال- راکت‌ها تخصص دارید و اطلاعات کاملی را ارائه داده‌اید، ترغیب می‌شوند از شما که یک سایت تخصصی بدمینتون هستید، خرید خودشان را انجام دهند.

فروشگاهی تخصصی و حرفه‌ای

همه کارهای اینترنتی به این شکل نخواهند بود. لازم نیست که حتما یک سایت محتوایی به آن شکل داشته باشید، فروشگاه اینترنتی شما هم می‌تواند به همین صورت عمل کند. یعنی فروشنده تخصصی یک دسته‌بندی کالا باشید. باز هم می‌گویم که برای برندسازی و تبلیغات چندین قدم گنده! از فروشگاه‌های دیگر جلو خواهید افتاد.

وقتی بر اطلاعات یک دسته‌بندی محصول آگاهی کامل داشته باشید، می‌توانید خیلی کامل و درست اطلاعات را به کاربران در صفحه محصول منتقل کنید. این همان مزیت رقابتی است! شما در فروشگاه‌های اینترنتی بزرگ به‌هیچ‌وجه نمی‌توانید اطلاعات دست‌اول و کامل در مورد محصولات تخصصی را پیدا کنید. اما شما می‌توانید بهترین ارائه را برای محصولات تخصصی که خودتان به‌ آن‌ها علاقه‌مندید منتشر کنید.

همچنین وقتی یک فروشگاه تخصصی یک دسته‌بندی خاص باشد، کاربران ناخودآگاه بیشتر به آن اعتماد می‌کنند. این قضیه همیشه اتفاق خواهد افتاد به شرطی که علاوه داشتن یک فروشگاه تخصصی، یک المان مثبتی را نیز ارائه دهید. اولین چیزی که می‌توان به‌عنوان المان مثبت معرفی کرد، همان توشتن توضیحات تخصصی و کامل در خصوص محصولات است.

اما یکی دیگر چیزهایی که بسیار می‌تواند مهم باشد، پشتیبانی و راهنمایی برای خرید است. حتی اگر سایت‌های فروشگاهی یک متخصص برای نوشتن بررسی تخصصی پیدا کنند و توضیح محصول خوبی را بنویسیند باز هم نمی‌توانند هر لحظه یک پشتیبانی خوب را ارائه دهند. شما می‌توانید با نصب پلاگین‌های پشتیبانی آنلاین -که بیشتر از هر زمان دیگری در دسترس هستند- روی سایت، خیلی سریع پشتیبانی آنلاین را روی سایت ارائه دهید.

کاربر را راهنمایی کنید. به سوال‌های او پاسخ دهید و کمکش کنید که بهترین انتخاب را بکند. مهم‌ترین چیز این است که حقیقت را به‌او بگویید. صداقت داشتن طبیعتا مهم‌ترین چیز برای کسب و کار -و سایت- شما است.

به‌ کسب و کار خودتان اعتماد دارید؟

چگونگی ایجاد مزیت رقابتی برای کسب و کارهای اینترنتی

تیتر این قسمت را با دقت بخوانید. آیا فکر می‌کنید که به کیفیت کار -کسب و کار- خودتان اعتماد دارید؟ کیفیت خوبی را ارائه می‌دهید یا خیر. یا تنها با ساخت یک سایت قصد داشتید بازدیدکننده دریافت کنید و برای مثال تبلیغات بگیرید.

در مقالات مربوط به موضوع خودیاری و رشد فردی -اگر مطالعه کرده باشید- حتما خوانده‌اید که باید اعتماد به‌نفس داشت و به آن رسید. در کسب و کار هم دقیقا همین است. کسب و کار و سایت اینترنتی شما هم باید اعتماد به‌نفس داشته باشد. و کلید آن تنها کیفیت چیزی است که ارائه می‌دهید.

کیفیت کار شما چه در بخش تولید محتوا و چه در بخش فروشگاهی -و ارائه محصول و خدمات- باید در بهترین سطح باشد. اشتباه نکنید. منظور از بهترین سطح، ارائه خدمت در سطح شماره یک کشور نیست. بلکه کیفیت چیزی که مشتری را کاملا راضی کند و خودتان هم از آن رضایت داشته باشید.

در خصوص محتوا سعی کنید همیشه کامل بنویسید. همه‌چیز را در مورد یک محصول و یا یک موضوع به کاربر بگویید. نوشتن مقاله با کیفیت در فضای آنلاین بسیار اهمیت دارد. جدا از اینکه به یکی از تولیدکنندگان محتوا جامع (!) تبدیل می‌شوید، از لحاظ سئو نیز برای‌تان حائز اهمیت است. در واقع یکی از فاکتورهای رتبه‌بندی سایت‌ها در گوگل جامع‌ بودن محتوا آن‌ها است که یکی از ویژگی‌های مهم آن تعداد بالا کلمات آن مقاله است. برای مثال بیشتر از ۱۵۰۰ کلمه.

 

ایجاد مزیت رقابتی با رویکرد جایگزینی!

این تکنیک در همه‌چیز جواب می‌دهد! جای مشتری بودن. جای کاربر بودن. دقیقا باید خودتان را به‌جای کسی بگذارید که به سایت -یا فروشگاه- شما سر می‌زند. خودتان اگر جای او بودید، دوست داشتید که خدمات چه‌طور به شما ارائه شود. چه جور محصول یا چه‌جور محتوایی را در سایت مشاهده کنید. و به چه شکل.

در اولین مرحله که خود را جای مشتری بگذارید می‌توانید به‌راحتی یک چک لیست تهیه کنید. کاغذ و دفتر یادداشت را به‌دست بگیرید. به سایت خود نگاه کنید -یا چیزی که آن را می‌خواهید اجرا کنید- و بررسی کنید که چه نقص‌هایی دارد. چه جاهایی اگر به شکل دیگر بود، بهتر بود. از این دست کارها.

سایت‌ را که چندبار بالا و پایین کردید، آن وقت می‌توانید لیستی از چیزهایی که بهتر است تغییر کند را پیدا کنید. این تغییرات همگی از زاویه دید خود شما هستند و این بسیار اهمیت دارد. برای آزمودن این طرح می‌توانید از دوستان خود هم کمک بگیرید و برای مثال به‌ آن‌ها بگویید که بعد از وارد شدن به سایت چه چیزهایی را دوست داشتند طور دیگری ببینند.

یا اگر هنوز سایت را راه‌اندازی نکرده‌اید، می‌توانید از دوستانتان بخواهید که فرض کنند یک سایت در خصوص ورزش بدمینتون قرار است راه‌اندازی شود. دوست داشتید که چیزهایی در آن ببینید. چه جور محتوایی، چه جور محصولی. از همه این موارد می‌توانید نتیجه‌های جالبی بگیرید.

جای مشتری -و کاربر- را می‌توانید از یک زاویه دیگر هم بررسی کنید. مشتری یا کاربر یک سایت کاملا حق درد، دو یا چند سایت مشابه را با هم بررسی کند و نتیجه بگیرد که کدام بهتر است. از همین رو خودتان بیایید و سایت‌های رقیب و یا مشابه را بررسی کنید. در مقاله پیش‌نیاز کاملا به موضوع بررسی رقبا اشاره شده بود. حال باز هم این مورد می‌تواند به کمک شما بیاید.

 

ایجاد مزیت رقابتی ساده است

چگونگی ایجاد مزیت رقابتی برای کسب و کارهای اینترنتی

اگر متخصص یک حوزه شوید. بهترین کیفیت خود را نشان دهید. ایجاد مزیت رقابتی ساده است. از همه مطالبی که گفتیم، همین دو جمله اول این پاراگراف اهمیت دارد.

 

به پایان این مقاله آموزشی در سایت فوربو دیجیتال مارکتینگ رسیدیم. این مقاله اولین قسمت از سری مقالات استراتژی دیجیتال بود و در ادامه به سایر مباحث این حوزه خواهیم پرداخت. هرگونه سوال، انتقاد و یا پیشنهادی در مورد این مطلب داشتید از طریق قسمت نظرات آن را برای ما ارسال کنید. ما حتما به سوال شما پاسخ خواهیم داد.

نسخه‌ی اول مقاله: ۱۰ تیر ۱۳۹۷

[megadesc]

منابع مورد تحقیق

این مقاله به‌صورت اختصاصی برای سایت فوربو تالیف شده است. در جهت مستندسازی مقاله، از منابع زیر در نگارش کمک گرفته شده است.

Wikipedia – Competitive Advantage

Investopedia – What is Competitive Advantage

Corporate Finance Institute

[/megadesc]
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
زهره
زهره
3 سال قبل

ممنون آقای توکلی
توی پادکست هم در خصوص رقابت توضیح بدید