چگونگی ایجاد مزیت رقابتی برای کسب و کارهای اینترنتی
پیشتر در سایت مقالهای با عنوان مزیت رقابتی چیست، منتشر کرده بودیم. در آن مقاله در خصوص کلیات مربوط به این تعریف صحبت کردیم. حال در مقاله جدید سایت فوربو قصد داریم که این موضوع را کمی باز کنیم.
در این مقاله قصد داریم به این سوال «چگونه مزیت رقابتی ایجاد کنیم؟» پاسخ داده و یا حداقل شما در مورد آن راهنمایی کنیم. ایجاد مزیت رقابتی را با رویکرد کسب و کارهای اینترنتی و آنلاین بررسی خواهیم کرد. در ادامه این مقاله همراه باشید.
پیشنیاز این مقاله: همه چیز در مورد مزیت رقابتی و تاثیر آن در کسب و کار
مقدمهای بر ایجاد مزیت رقابتی
اول از همه حتما مقاله پیشنیاز را مطالعه کنید، سپس خواندن این مقاله را شروع کنید. زیرا بهنوعی این مقاله دنباله مقاله گذشته سایت است. آن مقاله با یک چکلیست برای ایجاد مزیت رقابتی بهپایان رسید و حال قصد داریم آن را اینجا ادامه دهیم.
در دنیای کسب و کار اینترنتی که هر روز رقبای جدیدی وارد بازار میشوند، باید حتما با آمادهسازی یک برنامه جدی و محکم با به این میدان بگذارید. تمرکز و فکر کردن بر روی مزیت رقابتی و -بهبیان درستتر- ایجاد مزیت رقابتی بسیار حیاتی مینماید.
اگر بدون مزیت رقابتی بخواهید وارد شوید، مثل این است که همانند سایر فعالین، قصد دارید، خدمات آنها را مجدد ارائه دهید. شاید در موضوع تفاوتهایی داشته باشید، اما همواره میتوانید تکنیکهای جدیدی را بهکار بگیرید که چیزی متمایز را ایجاد کنید.
در یک چیز کوچک از یک سایت دیگر بهتر باشید. این چیز کوچک را هر روز بهتر کنید و توسعه دهید. چیز کوچک را تبدیل به چیز«های» کوچک کنید. بههمین شکل میتوانید جلو بروید و رقبای خود را پشت سر بگذارید. خیلی سریع پیش رفتیم. در این مقاله بهاین شکل راهکار نخواهیم داد بلکه دقیقتر آنها را بررسی میکنیم.
در این مقاله اول از همه کاملا در خصوص فضای آنلاین، سایتها و فروشگاه اینترنتی صحبت خواهیم کرد و کاری بهدنیای آفلاین نداریم. دوم هم اینکه بر سه اصل تاکید داریم. یعنی مقاله بر پایه این سه اصل نوشته شده است. متخصص حوزه کاری خود بودن، بهترین کیفیت را ارائه دادن و جای مشتری بودن!
در این مقاله قرار نیست با پاراگرافی روبرو شوید که عنوانش «چگونه مزیت رقابتی ایجاد کنیم؟» باشد و زیر آن در یک خط بنویسد که اینکار را بکنید تا مزیت رقابتی ایجاد شود! جمعبندی همه موضوعات مطرح شده در این مقاله میتواند بهشما کمک کند که به هدف -ایجاد مزیت رقابتی- برسید.
حوزه کاریتان را مشخص و روی آن متمرکز شوید
تکلیف خودتان را همین اول کار مشخص کنید. میخواهید روی چه چیزی کار کنید. نمیتوانید همهچیز باشید -حداقل در ابتدا- پس بهترین یک چیز باشید! خیلی ساده است. فرقی نمیکند که قصد راهاندازی یک سایت محتوایی ورزشی دارید یا یک فروشگاه اینترنتی لوازم خانگی. سعی نکنید همهچیز را در دایره خدمات خود قرار دهید.
یکی از مهمترین بخشها برای ایجاد مزیت رقابتی این است که متخصص باشید. تخصصی. جدا از این موضوع برای بحث برندسازی تخصصی بودن حسابی بهکمک شما میآید. وقتی یک حوزه مشخص و یک موضوع تخصصی را پوشش دهید، خیلی راحتتر میتوانید دیده شوید. تبلیغ شده و توسط افراد به هم معرفی شوید. اصلا بحث تبلیغات و برندسازی را کنار میگذاریم. در این مقاله روی ایجاد مزیت رقابتی تاکید داریم.
تخصصی کار کردن تنها به این معنی نیست که یک موضوع تخصصی را پیدا کنید و حال بگویید میخواهم سایت و فروشگاهم را بر پایه آن موضوع بالا بیاورم! بلکه باید خودتان در آن حوزه تخصص داشته باشید تا بهترین ارائه را داشته باشید.
برای مثال شما به ورزش بدمینتون علاقهمندید. آن را تمرین میکنید و اطلاعات کافی در خصوص قوانین و ویژگیهای یک مسابقه آن دارید. شما میتوانید یک سایت با موضوع بدمینتون ایجاد کنید. شما که بر موضوعات آن مسلط هستید و میدانید دقیقا چیست؟ صرفا اینکه موضوع تک و خاص باشد، اهمیت ندارد، خودتان هم باید دستی بر آن داشته باشید!
در همین مثال گفته شده؛ شما میتوانید یک سایت محتوایی با موضوع ورزش بدمینتون را راهاندازی کنید. در خصوص اخبار و تازههای آن بنویسید. چیزهایی که بلد هستید را در قالب مقالات مشخص آموزش دهید. ویدیوهای جدید از این ورزش را آپلود کنید. همینطور قدمبهقدم جلو بروید. در ادامه اگر خودتان بهمرحله حرفهای رسیدید، میتوانید سایت را بهدرآمدزایی نزدیک کنید.
به این شکل. شما با تولید محتوا حرفهای و با کیفیت در خصوص بدمینتون -با رعایت اصول بازاریابی محتوا و سئو– میتوانید کاربران زیادی را جذب سایت خود کنید. این را همیشه درنظر داشته باشید؛ کسی که به در مورد این ورزش و تکنیکها و ابزارهای آن در گوگل جستجو میکند، قطعا طرفدار این ورزش است، آن را تمرین کند و یا میخواهد آن را تازه شروع کند. پس وقتی یک سایت با موضوع تخصصی بدمینتون را بیابد، حتما آن را بهخاطر میسپارد. و حتی ممکن است آدرس آن را یادداشت کرده و یا در بوکمارک مرورگر خود آن را ذخیره کند.
دلیل این کار صرفا تخصصی بودن سایت شما است. او با مقالات سایت شما همراه میشود. شما هم باید با تخصصی که دارید، همه چیز را در اختیار کاربر قرار دهید. سپس وقتی بههمین شکل علاقهمندان این ورزش را جذب کار خود کردید، میتوانید به تکنیکهای درآمدزایی فکر کنید. مثلا اگر توانایی آموزش دارید، دوره آموزشی در خصوص این ورزش ضبط کنید. یا اصلا مستقیما فروشنده شوید!
هیچکار سختی نیست. شما با یک تامینکننده لوازم ورزشی موردنیاز بدمینتون -انواع راکتها، کیفها، توپ و…- صحبت کنید. لیست محصولات را در سایت خود قرار دهید. وقتی شما در این موضوع تخصص داشته باشید، بهتر از یک سایت فروشگاهی که همهچیز میفروشد، میتوانید کاربر علاقهمند به این ورزش را در مورد خرید محصولات آن راهنمایی کنید. بهاین صورت کاربران هم وقتی ببینند که شما در خصوص انواع -برای مثال- راکتها تخصص دارید و اطلاعات کاملی را ارائه دادهاید، ترغیب میشوند از شما که یک سایت تخصصی بدمینتون هستید، خرید خودشان را انجام دهند.
فروشگاهی تخصصی و حرفهای
همه کارهای اینترنتی به این شکل نخواهند بود. لازم نیست که حتما یک سایت محتوایی به آن شکل داشته باشید، فروشگاه اینترنتی شما هم میتواند به همین صورت عمل کند. یعنی فروشنده تخصصی یک دستهبندی کالا باشید. باز هم میگویم که برای برندسازی و تبلیغات چندین قدم گنده! از فروشگاههای دیگر جلو خواهید افتاد.
وقتی بر اطلاعات یک دستهبندی محصول آگاهی کامل داشته باشید، میتوانید خیلی کامل و درست اطلاعات را به کاربران در صفحه محصول منتقل کنید. این همان مزیت رقابتی است! شما در فروشگاههای اینترنتی بزرگ بههیچوجه نمیتوانید اطلاعات دستاول و کامل در مورد محصولات تخصصی را پیدا کنید. اما شما میتوانید بهترین ارائه را برای محصولات تخصصی که خودتان به آنها علاقهمندید منتشر کنید.
همچنین وقتی یک فروشگاه تخصصی یک دستهبندی خاص باشد، کاربران ناخودآگاه بیشتر به آن اعتماد میکنند. این قضیه همیشه اتفاق خواهد افتاد به شرطی که علاوه داشتن یک فروشگاه تخصصی، یک المان مثبتی را نیز ارائه دهید. اولین چیزی که میتوان بهعنوان المان مثبت معرفی کرد، همان توشتن توضیحات تخصصی و کامل در خصوص محصولات است.
اما یکی دیگر چیزهایی که بسیار میتواند مهم باشد، پشتیبانی و راهنمایی برای خرید است. حتی اگر سایتهای فروشگاهی یک متخصص برای نوشتن بررسی تخصصی پیدا کنند و توضیح محصول خوبی را بنویسیند باز هم نمیتوانند هر لحظه یک پشتیبانی خوب را ارائه دهند. شما میتوانید با نصب پلاگینهای پشتیبانی آنلاین -که بیشتر از هر زمان دیگری در دسترس هستند- روی سایت، خیلی سریع پشتیبانی آنلاین را روی سایت ارائه دهید.
کاربر را راهنمایی کنید. به سوالهای او پاسخ دهید و کمکش کنید که بهترین انتخاب را بکند. مهمترین چیز این است که حقیقت را بهاو بگویید. صداقت داشتن طبیعتا مهمترین چیز برای کسب و کار -و سایت- شما است.
به کسب و کار خودتان اعتماد دارید؟
تیتر این قسمت را با دقت بخوانید. آیا فکر میکنید که به کیفیت کار -کسب و کار- خودتان اعتماد دارید؟ کیفیت خوبی را ارائه میدهید یا خیر. یا تنها با ساخت یک سایت قصد داشتید بازدیدکننده دریافت کنید و برای مثال تبلیغات بگیرید.
در مقالات مربوط به موضوع خودیاری و رشد فردی -اگر مطالعه کرده باشید- حتما خواندهاید که باید اعتماد بهنفس داشت و به آن رسید. در کسب و کار هم دقیقا همین است. کسب و کار و سایت اینترنتی شما هم باید اعتماد بهنفس داشته باشد. و کلید آن تنها کیفیت چیزی است که ارائه میدهید.
کیفیت کار شما چه در بخش تولید محتوا و چه در بخش فروشگاهی -و ارائه محصول و خدمات- باید در بهترین سطح باشد. اشتباه نکنید. منظور از بهترین سطح، ارائه خدمت در سطح شماره یک کشور نیست. بلکه کیفیت چیزی که مشتری را کاملا راضی کند و خودتان هم از آن رضایت داشته باشید.
در خصوص محتوا سعی کنید همیشه کامل بنویسید. همهچیز را در مورد یک محصول و یا یک موضوع به کاربر بگویید. نوشتن مقاله با کیفیت در فضای آنلاین بسیار اهمیت دارد. جدا از اینکه به یکی از تولیدکنندگان محتوا جامع (!) تبدیل میشوید، از لحاظ سئو نیز برایتان حائز اهمیت است. در واقع یکی از فاکتورهای رتبهبندی سایتها در گوگل جامع بودن محتوا آنها است که یکی از ویژگیهای مهم آن تعداد بالا کلمات آن مقاله است. برای مثال بیشتر از ۱۵۰۰ کلمه.
ایجاد مزیت رقابتی با رویکرد جایگزینی!
این تکنیک در همهچیز جواب میدهد! جای مشتری بودن. جای کاربر بودن. دقیقا باید خودتان را بهجای کسی بگذارید که به سایت -یا فروشگاه- شما سر میزند. خودتان اگر جای او بودید، دوست داشتید که خدمات چهطور به شما ارائه شود. چه جور محصول یا چهجور محتوایی را در سایت مشاهده کنید. و به چه شکل.
در اولین مرحله که خود را جای مشتری بگذارید میتوانید بهراحتی یک چک لیست تهیه کنید. کاغذ و دفتر یادداشت را بهدست بگیرید. به سایت خود نگاه کنید -یا چیزی که آن را میخواهید اجرا کنید- و بررسی کنید که چه نقصهایی دارد. چه جاهایی اگر به شکل دیگر بود، بهتر بود. از این دست کارها.
سایت را که چندبار بالا و پایین کردید، آن وقت میتوانید لیستی از چیزهایی که بهتر است تغییر کند را پیدا کنید. این تغییرات همگی از زاویه دید خود شما هستند و این بسیار اهمیت دارد. برای آزمودن این طرح میتوانید از دوستان خود هم کمک بگیرید و برای مثال به آنها بگویید که بعد از وارد شدن به سایت چه چیزهایی را دوست داشتند طور دیگری ببینند.
یا اگر هنوز سایت را راهاندازی نکردهاید، میتوانید از دوستانتان بخواهید که فرض کنند یک سایت در خصوص ورزش بدمینتون قرار است راهاندازی شود. دوست داشتید که چیزهایی در آن ببینید. چه جور محتوایی، چه جور محصولی. از همه این موارد میتوانید نتیجههای جالبی بگیرید.
جای مشتری -و کاربر- را میتوانید از یک زاویه دیگر هم بررسی کنید. مشتری یا کاربر یک سایت کاملا حق درد، دو یا چند سایت مشابه را با هم بررسی کند و نتیجه بگیرد که کدام بهتر است. از همین رو خودتان بیایید و سایتهای رقیب و یا مشابه را بررسی کنید. در مقاله پیشنیاز کاملا به موضوع بررسی رقبا اشاره شده بود. حال باز هم این مورد میتواند به کمک شما بیاید.
ایجاد مزیت رقابتی ساده است
اگر متخصص یک حوزه شوید. بهترین کیفیت خود را نشان دهید. ایجاد مزیت رقابتی ساده است. از همه مطالبی که گفتیم، همین دو جمله اول این پاراگراف اهمیت دارد.
در مقاله پیشنیاز سعی داشتیم که از لحاظ تکنیکی مزیت رقابتی را ریز کنیم و دقیقا راههای ایجاد آن را بررسی کنیم اما در این مقاله کاملا همهچیز فرق میکند. مزیت رقابتی باید از دل سایت و کسب و کار شما ساخته شود. و بیرون آید. بهترین حوزه تخصصی خود باشید. هر روز سعی کنید بهتر از روز قبل عمل کنید و تنها «یکم» بهتر شوید. رقبا را هم بررسی کنید. ببینید که در چه چیز ضعف دارند و نمیتوانند آن را بهخوبی پوشش دهند. شما دست بهکار شوید.
حامی این مقاله سایت فوربو شوید
در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود، میتوانید با انتخاب یکی از آیتمهای زیر، بهصورت کاملا اختیاری از فوربو حمایت کنید.
۲ هزار تومان | ۵ هزار تومان | مبلغ دلخواه
یا ما را در رسانههای زیر دنبال کنید
اینستاگرام | توییتر | تلگرام