چگونه محصولات خود را آنلاین بفروشیم؟

چگونه محصولات خود را آنلاین بفروشیم؟

Picture of رضا توکلی

رضا توکلی

نویسنده علاقه‌مند به داستان | سازنده فوربو

بیشتر از ۶۰ میلیون نفر در ایران آنلاین هستند. با تغییر شرایط و سبک زندگی مردم، بخشی از فروش و خرده‌فروشی هم به فضای آنلاین منتقل شده است. و می‌توانیم از اینترنت برای فروش محصول استفاده کنیم.

فروش آنلاین محصول در اینترنت و فروش اینترنتی یکی از روش‌هایی است که کاربر شما می‌تواند راحت و بدون دردسر به کالا موردنظرش برسد.

شاید براتون پیش اومده باشه که بخواید کالایی رو توی اینترنت خیلی سریع بفروشید.

فروش اینترنتی محصول از طریق موبایل اولین گزینه‌ای هست که میشه بهش فکر کرد. اما خود این روش هم حالت‌های مختلفی داره که بهشون اشاره می‌کنیم.

سه حالت کلی برای فروش کالا وجود داره:

  • اول) خودتون تولیدکننده محصول باشید
  • دوم) عرضه کننده محصولات دیگران باشید
  • سوم) قصد فروش محصول دست‌دوم خودتون رو دارید

در این مقاله از سایت فوربو قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که چگونه محصوات خود را آنلاین بفروشیم. با روش‌های مطرح شده از زوایای مختلف به این سوال می‌پردازیم. در ادامه با فوربو همراه باشید.

به محتوای این مقاله می‌تونید خیلی سریع در پادکست فوربو گوش بدید:

فروش اینترنتی محصول

خیلی سریع میشه روش‌های فروش اینترنتی محصول رو به این موارد خلاصه کرد:

  • راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی
  • همکاری با فروشگاه‌های اینترنتی دیگر
  • استفاده از فروشگاه‌سازهای آنلاین
  • استفاده از رسانه‌های اجتماعی
  • ثبت سفارش و فروش از طریق فرم پرداخت
  • استفاده از انجمن‌های اینترنتی

هر کدام از روش‌های فروش آنلاین ویژگی‌های خود را دارند و برای همه مناسب نیستند.

بسیاری می‌پرسند که در اینترنت کجا بفروشیم؟

شما باید ابتدا ویژگی‌های محصول خود را بشناسید و متناسب با آن ویژگی‌ها بستر مناسب برای فروش آنلاین و فروش اینترنتی را پیدا کنید. هدف این مقاله این است که شما را با به صورت کامل با ویژگی‌ها و روش‌های فروش محصول در اینترنت آشنا کند.

راه‌های فروش آنلاین محصول

برای فروش محصول در اینترنت راه‌های مختلفی وجود دارد که آنها را در دسته‌بندی‌های زیر لیست کرده‌ایم. همچنین برای درک بهتر عملکرد هر کدام، مزایا و معایب هر روش را هم بعد از معرفی کلی مطرح کرده‌ایم.

فروش آنلاین از طریق وب

فروش با راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی

بهترین راه برای فروش آنلاین محصول، راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی است.

با راه‌اندازی یک فروشگاه در اینترنت می‌توانید برای محصولات خود یک کانال فروش ثابت داشته باشید. دست شما برای وارد کردن هر نوع محصول و همچنین هر قیمتی باز است.

تنها کافی است مدیریت فروشگاه را به دست بگیرید، دیگر همه بخش‌های آن در اختیار شما است با سیاست‌های کاری خود می‌توانید آن را مدیریت کنید.

با اینکه ایجاد یک فروشگاه در اینتنرت بهترین راه است اما ممکن است برای همه ساخت آن آسان نباشد.

شما باید از پس بخش‌های فنی آن نیز بر بیایید. یعنی بتوانید در اینترنت با خرید هاست و دامنه، وب‌سایت خود را راه اندازی کرده و محصولات را درون آن قرار دهید.

در ابتدا شما باید یک هاست و دامنه اینترنتی برای خود ثبت کنید، سپس از طریق سیستم‌های مدیریت محتوا و فروشگاه‌ساز مثل وردپرس و ووکامرس، آن را فروشگاهی کنید. این مراحل اصلا مراحل سخت و پیچیده‌ای نیستند و با یک آموزش ساده می‌توانید آن را یاد بگیرید.

در خصوص راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی می‌تونید به قسمت زیر در پادکست فوربو گوش کنید:

مزایا:

اعتبار داشتن و رسمی بودن

از مهم‌ترین مزایا داشتن فروشگاه اینترنتی، رسمی بودن آن است. امروزه در ایران با وجود شکل گرفتن انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی و همچنین ارائه نماد اعتماد الکترونیک از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت، یک نوع اعتبار به این مدل از کسب و کار بخشیده شده است و شما نیز می‌‌توانید در یک محیط رسمی شروع به فروش محصولات خود کنید.

خوتان صاحب کسب و کار هستید و درآمد مستقیم دارید

از دیگر مزایا داشتن فروشگاه اینترنتی می‌توان به مستقل بودن آن اشاره کرد. وقتی شما یک فروشگاه اینترنتی داشته باشید و به‌خوبی روی آن کار کرده و آن را به درآمد برسانید به این معنی است که خودتان صاحب کسب و کار بوده و رییس خودتان هستید.

هر طرح و برنامه‌ای داشتید را می‌توانید پیاده کنید. هر موقع که دلتان می‌خواهد، مطلب و توضیحات برای محصولات نوشته و فعالیت داشته باشید. همچنین درآمد حاصل از فروش کاملا به حساب بانکی شما واریز می‌شود و از این بابت هم دغدغه‌ایی نخواهید داشت.

امکان رشد و گسترش کسب و کار

داشتن یک فروشگاه اینترنتی به شما کمک می‌کند در هر زمانی که خواستید، کار را گشترش داده و درآمد خود را بیشتر کنید. مدل عملی این عنوان به این صورت است که شما پس از تامین کردن و فروش یک دسته خاص از محصول، می‌توانید دسته‌بندی‌های موضوعی مربتط دیگری را نیز پوشش داده و آنها را هم در سایت به فروش برسانید.

به این صورت هر زمان که در یک دسته به فروش قابل قبولی رسیدید می‌توانید با اضافه کرده دسته‌بندی و همچنین استفاده از تکنیک‌های کد تخفیف و فروش‌های فصلی کسب و کار خود را گسترش دهید.

معایب:  

به نتیجه رساندن یک فروشگاه اینترنتی زمان‌بر است

وقتی تصمیم می‌گیرد که به صورت آنلاین فعالیت کنید، نباید انتظار داشته باشید، یکی دو روزه می‌توان به درآمد رسید.

مراحل رشد یک کسب و کار اینترنتی باید قدم به قدم طی شود. در روز‌های اول شما باید بر روی قسمت‌های فنی و مدیریتی کار کنید و سپس به فکر طراحی و طرح‌های گرافیکی کار خود باشید. سپس با تولید محتوا و افزودن محصولات، کاربر از گوگل بدست آورید و سپس با تکنیک‌های دیجیتال مارکتینگ آنها را تبدیل به مشتری کنید.

این مراحل در مقیاس کوچک‌تر در ماه‌های اولیه قابل انجام است اما برای اینکه به یک فروش و درآمد قابل قبول برسید، حداقل شش ماه تا یک سال باید به صورت مستمر روی آن کار کنید.

همکاری با فروشگاه‌های اینترنتی

فروش آنلاین

اگر قصد راه‌اندازی کردن فروشگاه اینترنتی اختصاصی خود را ندارید باز هم می‌توانید از طریق اینترنت محصولات خود را به فروش برسانید. همکاری با فروشگاه‌های اینترنتی بزرگ که امروزه در ایران فعالیت می‌کنند، روش مناسبی برای وارد شدن به حوزه فروش آنلاین است.

شما با ثبت درخواست در فروشگاه‌هایی مانند دیجی‌کالا می‌توانید یک حساب فروشنده دریافت کنید. سپس محصولات خود را به آن اضافه کرده تا توسط فروشگاه مورد بررسی قرار گیرند. در صورتی که خدمات شما مورد تایید قرار گرفت، می‌توانید همکاری خود را شروع کنید. به این سیستم‌ فروشگاه‌ها، بازارچه آنلای یا مارکت پلیس (Market Place) می‌گویند.

پیشنهاد مقاله: چگونه با دیجی‌کالا رقابت کنیم؟

اما دیگر مانند روش داشتن یک فروشگاه اختصاصی نمی‌‌توانید تمامی درآمد حاصل از فروش را از آن خود کنید و باید درصدی را به فروشگاه واسط بدهید. برای مشاهده بخش فروشندگان دیجی‌کالا اینجا کلیک کنید.

مزایا:

امکان فروش سریع محصولات

وقتی محصولات شما در فروشگاه‌های اینترنتی پربازدید و پرمخاطبی نمایش داده شود، امکان فروش بیشتر شده و طبیعتا شما زودتر می‌توانید محصولات خود را به فروش برسانید.

معایب:

مشکلات تسویه حساب

اولین عیب همکاری با فروشگاه‌های اینترنتی نداشتن درآمد مستقیم است. جدا از درصدی که از فروش شما کم می‌کنند، ممکن است تسویه حساب به تاخیر افتاده و تا آخر ماه نیز درآمد فروش شما را واریز نکنند. در حالی که بسیاری از فروشندگان برای تامین اجناس خود نیازمند داشتن درآمد مستقیم از فروش خود هستند.

درصدهایی هم که در هنگتم تسویه حساب کم می‌شود می‌تواند بین ۵ تا ۲۵ درصد باشد که باید در ابتدا ببینید که برای شما به‌صرفه‌ است یا خیر. البته بسته به نوع محصول و میزان تقاضا آن درصد کمیسون فروشگاه اصلی می‌تواند متفاوت باشد.

مناسب نبودن برای فروشندگان عادی

همکاری با فروشگاه‌ها بیشتر به درد فروشندگان فیزیکی که در بازار فروشگاهی دارند می‌خورد. زیرا فروشگاه‌های اینترنتی موجودی تک و محدود یک کالا را نمی‌پذیرند. همچنین اگر در حوزه‌هایی مانند خیاطی فعالیت می‌کنید با بتوانید سایزهای مختلف را نیز پوشش دهید.

با توجه به این موارد، همکاری با فروشگاه‌های اینترنتی به درد کسانی که به صورت شخصی و یا به بیانی دیگر به صورت خانگی فعالیت می‌کنند نمی‌خورد.

فروشگاه‌ ساز‌های آنلاین

فروش آنلاین
نمایی از فروشگاه‌ساز WIX

همانند سرویس‌دهنده‌های وبلاگ، سایت‌هایی نیز برای پوشش خدمات فروشگاهی تاسیس شده‌اند که در آنها می‌توانید به‌جای یک وبلاگ، یک صفحه فروشگاهی با امکان سفارش‌گیری راه‌اندازی کنید. این مورد به‌دلیل حرفه‌ای کار نکردن سرویس‌دهنده و یا شرایط نامناسب توصیه نمی‌شود و بهتر است خودتان یک فروشگاه راه‌اندازی کنید.

فروشگاه‌ ساز های آنلاین امکان شخصی سازی زیادی ندارند. همچنین برای تک تک بخش‌های ویژه‌ای که بخواهید به سایت اضافه کنید باید هزینه جداگانه پرداخت کنید. با اینکه برخی از این سرویس‌ها امکان راه‌اندازی رایگان را به شما می‌دهند و از روی فروش درصد کم می‌کنند، ولی با این حال گزینه مناسبی برای فروش اینترنتی کالا نیستند.

پیشنهاد می‌شود تنها در صورتی از فروشگاه‌ سازهای آنلاین استفاده کنید که توان، وقت و یا حوصله‌ی راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی برای خودتان را نداشته باشید.

در خصوص استفاده از فروشگاه‌سازها هم می‌تونید قسمت زیر رو در پادکست فوربو گوش کنید: 

مزایا:

راه‌اندازی سریع یک فروشگاه با امکان ثبت سفارش

شاید بتوان تنها نکته مثبت فروشگاه سازها را سرعت ساخت فروشگاه دانست. شما با تکمیل یک فرم ثبت‌نام به سرعت می‌توانید، یک محصول را وارد فرم قالب کرده و سپس به درگاه پرداخت آنلاین متصل شوید و به‌سرعت سفارش بگیرید.

معایب:

نداشتن اعتبار

یک وبلاگ رایگان که در یک سرویس دهنده با هزاران مشترک فعالیت می‌کند، هیچ‌گاه به اندازه یک وب‌سایت اختصاصی اعتبار ندارد. یک فروشگاه در یک سرویس‌دهنده فروشگاه ساز نیز وضعیت مشابهی خواهد داشت. همچنین فروشگاه‌هایی که در فروشگاه‌ساز‌ها ساخته می‌شوند توسط ساماندهی وزارت ارشاد که مسئول ثبت وب‌سایت‌های اینترنتی است به رسمیت شناخته نشده و همچنین نماد الکترونیک دریافت نمی‌کند.

عدم امکان شخصی‌سازی و گسترش فروشگاه

فرم کلی قالب‌ها به یک شکل بوده و امکان شخصی‌سازی کاملی نداشته و اگر به چندتا از آنها سر بزنید، متوجه خواهید شد که همگی فرم یکسانی دارند.

از طرف دیگر امکانات کلی این فروشگاه‌سازها محدود بوده و نمی‌توانید قابلیت‌های جدید فروشگاهی را به آنها اضافه کنید باید مدام با همان طرح و الگو ثابت آنها فعالیت داشته باشید.

مشکلات تسویه حساب

جدا از اینکه برخی از فروشگاه‌سازها تا ۳۰ درصد از مبلغ فروش را برای خود بر می‌دارند، تسویه حساب هم مشابه سیستم‌های همکاری به صورت ماهانه بوده و حتی سقف برای پرداخت دارند. برای مثال برخی در توضیحات خود نوشته‌اند که حتما باید فروش بالای ۱۰۰ هزار تومان در ماه داشته باشید تا آن را تسویه کنند. و اگر شما اصلا از فروش خود پیشمان شدید و می‌خواستید کلا از فروشگاه ساز استفاده نکنید، نمی‌توانید وجه پرداختی فروش اجناس خود را دریافت کنید!

فروش آنلاین از طریق موبایل

فروش آنلاین

استفاده از رسانه‌های اجتماعی

امروزه با افزایش تعداد کاربران رسانه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام در ایران، بسیاری از افراد سعی می‌کنند از این طریق محصولات خود را به‌فروش برسانند.

پیش‌ از فیلتر شدن تلگرام، این پیام‌رسان اجتماعی نیز همانند اینستاگرام کاربران فعال بسیاری داشت و فروشگاه‌ها و یا افراد عادی محصولات خود در قالب کانال‌های فروشگاهی به مردم عرضه می‌کردند. اما فراموش نکنید استفاده از رسانه‌های اجتماعی برای فروش، در اصل فروش آنلاین محسوب نمی‌شود.

در فرآیند فروش آنلاین باید سفارش به صورت اتوماتیک ثبت و پرداخت آن به صورت آنلاین باشد نه اینکه شما به یک شخص پیام دهید و سپس پول را به حساب آن واریز کنید. پس به شکل واقعی فروش آنلاین صورت نمی‌گیرد اما از آنجایی که در بستر فضای آنلاین است می‌توانیم آن را هم جز فروش اینترنتی به‌حساب بیاوریم!

حتما مطالعه کنید: راهنمای جامع فروش محصول در اینستاگرام

مزایا:

راحتی استفاده و سرعت بالا

شاید اصلی‌ترین دلیل علاقه مردم به استفاده از این بستر، راحتی کار با آن باشد. در رسانه‌های اجتماعی شما نیازی به تخصص خاصی ندارید و تنها کافی است که بتوانید با آن رسانه کار کنید. عکس از محصولات گرفته و سپس آن را در صفحه خود قرار دهید. به همین سادگی می‌توان در کمتر از یک ساعت، یک صفحه ساخت و سپس محصولات را وارد آن کرد.

امکان شبکه‌سازی و جذب مشتری

در رسانه‌های اجتماعی نیازی به یادگیری اصول بازاریابی موتورهای جستجو و بهنیه سازی نیست و شما تنها با استفاده درست از هشتگ‌ها (Hashtags) می‌توانید مخاطبین خود را به صفحه معرفی کنید. همچنین به‌طور خاص از زمان قرار گیری از مکان دنبال کردن هشتگ‌ها در اینستاگرام این مسئله جدی‌تر شده و استفاده از این تگ‌ها می‌تواند بسیار مفید باشد.

معایب:

نداشتن اعتبار و عدم اعتماد کاربران

یک کاربر اینستاگرام و یا هر شبکه‌اجتماعی دیگر چرا باید به شما اعتماد کند؟ چرا باید به شماره حسابی که اعلام می‌کنید پول واریز کند؟ از کجا مطمئن باشد که شما پس از پرداخت، جنس را برای او ارسال می‌کنید؟

همه این سوال‌ها باعث می‌شود کاربران سخت به یک صفحه فروشگاه اعتماد کنند. البته به‌تازگی امکان ثبت صفحه اینستاگرام در سایت ساماندهی وزارت ارشاد فعال شده اما هنوز به صورت کامل مرسوم نشده است. تنها راهی که شاید باعث شود کاربران به شما اعتماد کنند این است که از بسته‌های خود عکس گرفته و آنها را در صفحه قرار دهید. همچنین اگر از مشتری‌ها بخواهید عکس بسته ارسالی را برای شما ارسال کنند، می‌تواند بسیار مفید باشد.

فراهم نبودن امکان ثبت سفارش و پرداخت آنلاین

همان‌طور که در قسمت قبل مطرح شد، فروش آنلاین باید امکان ثبت سفارش و پرداخت آنلاین داشته باشد. بنابراین طبق تعریف، فروش از طریق رسانه‌های اجتماعی، یک فروش آنلاین به‌حساب نمی‌آید. در رسانه‌های اجتماعی شما باید مدام فعال باشید تا به سوالات و سفارش‌های افراد پاسخ دهید.

همچین برای پرداخت باید شماره کارت ارسال کرده و منتظر واریز مشتری باشید. در حالی که وقتی فروشگاه اینترنتی داشته باشید، دیگر این مراحل را نخواهید داشت و به‌سرعت این فرآیند صورت می‌گیرد.

فروش آنلاین با موبایل برای محصولات تولیدی

اگر خودتون تولید کننده یک مدل کالا و محصول هستید، به احتمال زیاد دوست دارید تا از طریق اینترنت میزان محوبیت کالای خود را ارزیابی کنید. تا متوجه شوید که آیا محصولتان طرفدار دارد و می‌توانید مشتری جذب کند یا خیر.

برای اینکه فروش آنلاین با موبایل را شروع کنید، اولین پیشنهاد استفاده از رسانه‌های اجتماعی است. با اینکه روش‌های دیگری که در ادامه بررسی می‌کنیم هم می‌تواند برای شما کارساز باشد ولی برای تفکیک بهتر موضوعات در این بخش تنها به معرفی ساز و کار فروش محصول با موبایل از طریق رسانه‌های اجتماعی می‌پردازیم.

فروش اینترنتی با استفاده از رسانه‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های اجتماعی همیشه بستری ساده و راحت برای فروش آنلاین بوده‌اند.

سادگی در راه‌اندازی یک صفحه در رسانه‌هایی مانند اینستاگرام، باعث می‌شود در اولین قدم به سراغ رسانه‌های اجتماعی برویم.

اما برای فروختن یک محصول تولیدی و دست ساز با موبایل حتما لازم نیست که یک صفحه جداگانه برای فروش محصول خود داشته باشید.

فروش اینترنتی محصول با موبایل

میزان تقاضا و محبوبیت کالا را ارزیابی کنید

گاهی شما محصول و کالایی را تولید کرده‌اید و فکر می‌کنید که بسیار کاربردی است و همه به آن نیاز دارند اما شاید این فکر فقط پیش شما درست باشد و دیگران همچنین نظری نداشته باشند.

اگر در اولین قدم برای فروش اینترنتی با رسانه‌های اجتماعی به سراغ ساختن یک صفحه جدید بروید، ممکن است نتیجه‌ای نگیرید. چون در اولین مرحله باید بتوانید میزان محبوبیت و تقاضا محصول را ارزیابی کنید.

به همین خاطر در اولین قدم پیشنهاد می‌‌شود که در صفحه‌ی شخصی خودتان در اینستاگرام یا توییتر و فیس‌بوک نمونه‌ای از چیزی که درست کرده‌اید را به دیگران نشان بدهید.

در مورد آن بنویسید، قیمتش را بگویید و سعی کنید در خصوص محصول بازخورد بگیرید. کسانی که صفحه‌ی شخصی شما را دنبال می‌کنند، احتمالا ارتباط نزدیکی با شما دارند و راحت‌تر می‌توانید از آن‌ها بازخورد دریافت کنید.

با یک ارزیابی کوچک در یک مقیاس کوچک می‌توانید اطلاعاتی را بدست آورید. اینکه چیزی که تولید کرده‌اید به درد افراد می‌خورد؟ تمایل به خرید آن و دانستن قیمت آن دارند یا خیر؟

صفحه‌ای جداگانه برای محصولات خود بسازید

اگر نتایج مثبت بود آن وقت می‌توانید یک صفحه جداگانه بسازید. اما توجه داشته باشید اگر برنامه بلندمدت برای تولید و فروش محصولات خود ندارید، خیلی روی صفحه جدید خود تمرکز نکنید و سعی کنید کانال اصلی فروش محصولات خود را روی صفحه‌ی شخصی داشته باشید.

با ساختن یک صفحه و فعالیت روی آن برای یک مدت کوتاه به مشتری‌های زیادی دست پیدا نخواهید کرد، از همین رو پیشنهاد می‌شود از طریق دایره افرادی که با آن‌ها در ارتباط هستید، به‌دنبال مشتری باشید و همچنین از آن‌ها بخواهید که صفحه‌ی شما و یا صفحه‌ای که برای فروش محصولاتتان ساخته‌اید را به دیگران معرفی کنند.

پس به صورت کلی اولین راه و شاید سریع‌ترین راه برای فروختن آنلاین محصول با موبایل، استفاده از رسانه‌های اجتماعی باشید. شما هر مدل کالایی را می‌توانید از این طریق بفروشید. چه کالایی که خودتان آن را تولید کرده باشید چه یک کالای دست‌دوم باشد.

فروش با موبایل از طریق «با سلام»

فروش آنلاین در با سلام

سایت و اپلیکیشن «با سلام» هم یکی از سرویس‌هایی است که می‌توانید برای فروش محصولات خود از طریق موبایل از آن استفاده کنید.

البته اپلیکیشن موبایل این سرویس فقط برای سیستم‌عامل اندروید منتشر شده است اما کاربران iOS می‌توانند از نسخه‌ی وب این سرویس استفاده کنند.

در «با سلام» شما می‌توانید یک غرفه‌ی مجازی و آنلاین برای خود داشته باشید و محصولاتتان را به آن اضافه کنید. هدف این سرویس خدمت دادن به کسب و کارهای کوچک است تا بتوانند بدون واسطه محصول و کالای‌شان را به فروش برسانند.

از همین رو برای فروش محصول با موبایل می‌توانید از این اپلیکیشن بر روی اندروید استفاده کنید.

فروش آنلاین کالای دست‌دوم

به احتمال خیلی زیاد با اپلیکیشن‌های خرید و فروش کالا دست دوم آشنا هستید.

استفاده از «دیوار» و «شیپور»

دیوار و شیپور

اپلیکیشن‌هایی مثل دیوار و شیپور می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای فروش محصولات از طریق موبایل باشند. با اینکه می‌توانید کالاهای تولید خودتان را هم در این سرویس‌ها به فروش برسانید اما پیشنهاد می‌شود از این اپلیکیشن‌ها و برنامه‌ها برای فروش کالای دست‌دوم استفاده کنید.

زیرا باور عمومی و نگاه کلی به شیپور و دیوار فروش محصولات دست‌دوم است. حتی در تبلیغات خود این شرکت‌ها می‌توانید عبارت‌هایی مثل بازار کالاهای کار کرده را پیدا کنید.

شاید اگر محصولات نو و تولیدی خودتان را برای اولین بار در این سرویس‌ها معرفی کنید خیلی مناسب نباشد. اما از آنجایی که می‌توانید سریع‌تر به مشتری برسید، در یک حالت استفاده از آن به عنوان بستر اصلی فروش محصول با موبایل توصیه می‌شود. در حالتی که شما تعداد محدودی محصول آماده کرده‌اید و فقط قصد سریع فروش آن‌ها را دارید.

 

استفاده از «کمدا»

کمدا

یکی از سرویس‌های تخصصی خرید و فروش کالای دست‌دوم «کمدا» است. این سایت و اپلیکیشن در ابتدا خرید و فروش لباس‌های زنانه دست‌دوم راه‌اندازی شد اما در حال حاضر گروه‌های محصول دیگری را نیز شامل می‌شود.

اگر به صورت خاص قصد فروش سریع لباس و اکسسوری، وسایل تزیینی و کتاب و… را داشتید، حتما از «کمدا» استفاده کنید.

همان‌طور که پیش‌تر در مقاله نیچ مارکتینگ اشاره کرده بودیم، تخصصی شدن یک سرویس به پیدا کردن مشتری کمک زیادی می‌کند. پس توصیه می‌شود اگر به صورت خاص در این دسته‌بندی موضوعی کالایی برای فروش دارید، به‌جای دیوار و شیپور از کمدا استفاده کنید.

شما چه تجربه‌ای از فروش محصول با موبایل دارید؟

آیا راه بهترین برای فروش محصول از طریق موبایل می‌شناسید؟ در این مقاله استفاده از رسانه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های با سلام، دیوار و شیپور را به معرفی کردیم.

هدف این مقاله این بود که صرفا روش‌هایی معرفی شوند که شما برای اجرای آن‌ها تنها نیاز به یک موبایل داشته باشید.

پیش در مقاله راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی به معرفی روش ساخت یک فروشگاه اینرنتی برای شروع فروش آنلاین پرداخته بودیم.

راه‌های دیگر فروش آنلاین

فروش آنلاین

ثبت سفارش و فروش از طریق فرم‌های پرداخت

بسیاری از تامین کنندگان درگاه‌های واسط پرداخت اینترنتی مانند زرین پال و پِی دات‌آی‌آر، پی‌پینگ و…، از فرم‌های پرداخت پشتیبانی می‌کنند. شما می‌توانید برای یک محصول و یا خدمتی که به‌صورت آنلاین انجام می‌دهید (مانند کار طراحی لوگو، بنر، ترجمه و…) یک فرم پرداخت ایجاد کنید.

در این فرم‌ها به‌جای عنوان می‌توانید نام محصول و خدمت خود را وارد و قیمت را مشخص کنید. این فرم‌های پرداخت که شامل قسمت توضیحات (برای اطلاعات بیشتر) هستند، به صورت یک لینک کوتاه در اختیار شما قرار می‌گیرند و شما می‌توانید آن لینک را به هرکس که قصد دارید کاری برایش انجام دهید یا چیزی به آن بفروشید ارسال کنید. از این طریق مشتری می‌توانید با اطمنیان به درگاه‌های واسط پرداخت، خرید خود را به صورت آنلاین انجام داده و همچنین سفارش را ثبت کند.

در هنگام تکمیل فرم پرداخت می‌توانید عکس هم به فرم اضافه کنید. همچنین کسی که قصد پرداخت و ثبت سفارش دارد را می‌توانید مجبور کنید که اطلاعات تماس مانند موبایل و یا ایمیلش را وارد کند. پس از ثبت پرداخت در صفحه حساب کاربری سایت ارائه دهنده فرم پرداخت، می‌توانید لیست کامل مشتری‌های خود را مشاهده کنید.

در خصوص استفاده از درگاه‌های پرداخت هم می‌تونید به قسمت زیر گوش کنید:

استفاده از انجمن‌‌های اینترنتی مرتبط

امروزه تقریبا برای هر حوزه تخصصی، یک انجمن یا همان فروم (Forum) اینترنتی وجود دارد که در آن افرادی که به آن موضوع علاقه‌مند هستند، حضور دارند. شما با پیدا کردن این انجمن‌ها که در حوزه کاری شما فعالیت می‌کنند، می‌توانید محصولات و خدمات خود را به افراد مرتبط پیشنهاد دهید. همچنین در صورتی که قصد ارسال مشخصات برای پرداخت ندارید می‌‌توایند مشابه مدل معرفی شده قبل، برای خدمات خود، فرم پرداخت ایجاد کرده و سپس آنها را به مشتری‌ها ارسال کنید.

 

به پایان این مقاله در سایت فوربو دیجیتال مارکتینگ رسیدیم. در صورتی که سوالی در مورد این موضوع داشتید می‌توانید آن را از طریق قسمت نظرات برای ما ارسال کنید. حتما به سوال شما پاسخ خواهیم داد.

نسخه اول مقاله: ۱۷ مرداد ۱۳۹۷ 

نسخه‌ دوم مقاله: ۱۵ آذر ۱۳۹۹

نسخه‌ی سوم مقاله: ۱۹ دی ۱۴۰۰

اشتراک در
اطلاع از
guest

91 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کیان
کیان
5 سال قبل

ممنون از سایت عالی شما تشکر

elahe
elahe
5 سال قبل

مقاله خوبی بود.
لطفا در مورد راه انداحتن سایت فروشگاهی هم مقاله بزارید

محدی
محدی
5 سال قبل

ممنون برای توضیحات کاملتون

رضا
رضا
3 سال قبل
پاسخ به  رضا توکلی

سلام من میخواهم یک کسب و کار انترنتی را شروع کنم باید چی کار کنم لطفا راهنمایی ام کنید.

سحر
سحر
5 سال قبل

ممنونم بابت راهنماییتون

جعفرمهری
جعفرمهری
5 سال قبل

من دوست دارم در اینترنت نسبت به فروش محصول فندق با توجه به اینکه در اشکورات شهرستان رودسرمنبع عظیمی از فندق داریم اقدام کنم چکار کنم لطفا منو راهنمایی کنید

محسن قشمی
محسن قشمی
5 سال قبل

سلام ممنون از مقاله خوبتون
میخواستم بدونم راه اندازی یه سایت فروشگاهی چقدر هزینه داره
ممنون میشم راهنمایی کنید

زین الدین
زین الدین
2 سال قبل
پاسخ به  محسن قشمی

سلام خوبین من در شرکتی هستم که انلاین شاپ بهم داده و رایگان هستش فقط باید بفروشیم

ramin
ramin
5 سال قبل

سلام خسته نباشید؛ ممنون از اطلاعات خوبتون
من زیاد با کسب و کار اینترنتی اشنا نیستم؛چجور میتونم یه کالایی رو که تک هست تو اینترنت بفروشم؟
ممنون

محمد تقی صادقی
محمد تقی صادقی
5 سال قبل

سایت ایسام برای فروش خیلی خوبه مزایده هم میتونید بذارید درصدی که ور میداره هم زباد نیست.

هدایای تبلیغاتی
هدایای تبلیغاتی
5 سال قبل

ممنون از مطلب جذاب شما

داوود
داوود
5 سال قبل

سلام وقت بخیر قصد دارم فروشگاه کتابهای صوتی و پی دی اف و یکسری مقالات رو بصورت اینترنتی راه اندازی کنم با توجه به اینکه در حال حاضر محصول زیادی ندارم و یا همین مقداری که دارم ایا میتونم برا فروش بزارم یا مجوز خاصی از کسی یا جایی باید داشته باشم ممنون

سارا
سارا
5 سال قبل

سلام ممنون از مقاله خوب و کاربردیتون

میشه مطلبی در مورد فروش و عرضه ی محصولات دستساز در سطح جهانی بزارین؟!

samir
samir
5 سال قبل

سلام وقت بخیر. من میخواستم در مورد فروش ادویه جات ازتون کمک بگیرم. با داشتن وب سایت میشه این کار رو انجام داد.و در مورد اینکه ادویه مواد غذایی هم هست مشکلی بیش میاد یا مث کالاهای دیگه میشه بفروش برسه؟

لیدا
لیدا
5 سال قبل

سلام
چطور میتونم محصولات دست سازه خودم رو بصورت اینترنتی بفروش برسونم ؟من لوازم تزیینی و کیف با ایده جدید و مواد جدید تولید میکنم لطفا راهنماییم کنیدل

امیر طالبی
امیر طالبی
4 سال قبل

سلام
اقا رضا ممنون عالی بود

م خدایی
م خدایی
4 سال قبل

سلام سپاس از مقاله مفیدتون
یک سوال داشتم آیا شما میتونید انجمن اینترنتی به من معرفی کنید چون من خیلی وقته که پیجو چنین مجموعه هایی هستم ولی نمیدونم چطور میتونم پیدا کنم

مهرانگیز
مهرانگیز
4 سال قبل

سلام من میخوام کسب کارم رو رونق بدم و یه سایت راه اندازی کنم برای فروش آنلاین لوازم آشپزخانه چیکار کنم میتونید راهنماییم کنید

احمدرضا
احمدرضا
4 سال قبل

سلام
ممنون بابت اطلاعات خوبی که ارایه میدید. محتوای خیلی خوبی ارایه میدید چه به صورت مقاله و چه به صورت ویدیویی و صوتی. برای من که میخوام فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنم تو تصمیم گیری و انتخاب مسیر خیلی کمکم کرد.
چند تا نکته اصلاحی در مورد این مقاله خواستم بگم که در زمان نوشتن مقاله درست بوده ولی حالا تغییر کرده. لطفا به روزرسانی کنید. اول اینکه در بخش همکاری در فروش در حال حاضر بامیلو دیگه وجود نداره و اسنپ مارکت جایگزینش شده. دوم اینکه فروشگاه های ساخته شده با فروشگاه ساز هم میتونن ای نماد و ساماندهی دریافت کنن. درصدی که فروشگاه سازها دریافت میکنن هم خیلی پایین اومده و معمولا زیر ۵ درصد هست حتی در بسیاری از فروشگاه سازها با دریافت اشتراک حرفه ای و پرداخت مبلغی ثابت به صورت سالانه، پول حاصل از فروش بدون کسر کارمزد مستقیما به حساب شخص واریز بشه.

مصطفی
مصطفی
4 سال قبل

سلام
چطوری خرمای کبکاب خودموبفروشم

محمدصادق
محمدصادق
4 سال قبل

با سلام من چکونه میتوانم از یک وب سایت خوب کسب در امد من میخواستم فیلم وموسیقی بفروشم میشه راهنمایی کنید

محمد
محمد
4 سال قبل

سلام
من مغازه فروش ظروف یکبارمصرف و نایلون و مواد سلولزی دارم. تو این شرایط بنظرتون فروش آنلاینمو از کجا شروع کنم؟

صادق علیخانی
صادق علیخانی
4 سال قبل

سلام
اقا رضا ممنون عالی بود

امیر
امیر
4 سال قبل

درود بر شما .
ببخشید من یک سایت راه اندازی کردم ولی محصولی برای فروش ندارم ومیخام محصولات مغازهدارا رو با دریافت پورسانت بفروشم سوالم اینه ک چجوری میتونم مدیریت حساب بکنم ؟؟ و بفهمم ک چنتا فروش داشتم و پولی ک بابتش باید دریافت بکنم چقدره؟؟

امیر
امیر
4 سال قبل
پاسخ به  رضا توکلی

سپاس از پاسختون و اینکه ایا میشه برای هر محصول درگاه پرداخت مخصوص خود فروشنده رو قرار بدیم ؟

یونس
یونس
4 سال قبل

سلام و درود برشما عزیزان.من در زمینه تولید لباس حیوانات خانگی-سگ و گربه و …..در ترکیه فعال هستم. محصولات با کیفیت عالی و در طرح و نوع محصول بسیار قوی.برای فروش خارجی آماده همکاری هستم.۰۹۳۷۰۹۹۴۸۲۰ تلگرام و واتس اپ

majid . s
majid . s
4 سال قبل

سلام . عالی عالی مسیر کاری و کسب و درآمد من رو تغییر دادید .ممنون

مصطفی
مصطفی
4 سال قبل

سلام
ممنون از راهنمایی هاتون
غیر از دیجی کالا /بامیلو /نت برگ و/ تخفیفان
چه سایتهای مشابهی وجود داره که ویترینی باشه برای فروش جنس ما

مرضیه
مرضیه
4 سال قبل

سلام
ممنون دقیقا همون مطلبی بود که دنبالش بودم

مجید
مجید
4 سال قبل

سلام.در مورد نحوه ارسال توضیح میدید لطفا…من یه مقدار چالش دارم برای ارسال

مصطفی
مصطفی
3 سال قبل

سلام
چطور میتونم قطعات خودرو نو استوک که
دتعداد خودم رو بفروشم

حامد
حامد
3 سال قبل

سلام ممنون از توضیحات خوبتون
اگر ممکنه در مورد ثبت سفارش و فروش از طریق فرم‌های پرداخت بیشتر توضیح بدید

رضا
رضا
3 سال قبل

متاسفانه هر چی بیسواد هست تو این کشور شده مدرس و معلم!
دوست عزیز فروش انلاین با فروش اینترنتی متفاوته
و تمام فروشگاههای اینترنتی در ایران بصورت آفلاین عمل میکنند.. معنای آنلاین رو ظاهرا نمیدونید

مخمد
مخمد
3 سال قبل

سلام ممنون از مقاله , کلمه “حوزه” صحیح است مانند “حوزه تخصصی”.
آیا برای فروش محصول به فروشگاه های اینترنتی باید قرارداد ببندیم ؟
این قرارداد فرمت خاصی دارد؟
باتشکر

محسن قربانی
محسن قربانی
2 سال قبل
پاسخ به  مخمد

سلام
یه طرح اختراعی دارم با گواهی ثبت اختراع که قالب سازی کردم و شش ماه هم تولید داشتم که به علت نداشتن سرمایه کافی و مواجه شدن با کرنا کارگاه را جمع کردم میخوام طرح را با قالب هاش و گواهی ثبت اختراع بفروشم
اگه کسی میخواد یه کسب و کار راه بندازه در خدمتم لطفا بااین شماره برای مطع شدن از جزئیاتش تماس بگیره ۰۹۱۳۴۶۰۲۰۱۳
قربانی

محمد مهدی آقایی
محمد مهدی آقایی
3 سال قبل

سلام مایل به همکاری هستید اعتبار و مشتری با من کار از شما

روحانى
روحانى
3 سال قبل

جناب توکلی ما بستری داریم که بازاریاب ها و فروشنده های آنلاین میتونن بدون سرمایه ازش درآمد کسب کنن
در واقع یه نوع کارآفرینی در زمینه فروش آنلاین پوشاک
شدید به علاقه مندان که بیکار با کم سرمایه باشن کنم کنه
شماره میزارم برای اطلاعات بیشتر

روحانی
روحانی
3 سال قبل

۰۹۱۹۹۲۷۲۷۹۳

زهرا
زهرا
3 سال قبل

سلام وقت بخیر
من سایت تدارم کارم در حوزه روانشناسی است . چگونه میتوانم سایت های معتبری را شناسایی کنم برای فروش محصولات ؟

ابوالفضل
ابوالفضل
3 سال قبل

سلام به نظر شما برای فروش ماهی آکواریومی فایتر استفاده از کدام گزینه بهتر است

نسا حسینی
نسا حسینی
3 سال قبل

خیلی عالی واقعا جواب تمام سوال هام گرفتم بسیار عاااالی

فرشاد شیخ کانلو
فرشاد شیخ کانلو
2 سال قبل

سلام من میخوام محصولاتم رو تو اینترنت بفروشم ولی هیچی بلد نیستم مثلاً تو انستاگرام اگه بفروشم چجوری باید ارسال کنم و مطمئن شم که پولم میاد

محسن قربانی
محسن قربانی
2 سال قبل

سلام یه طرح اختراعی دارم با گواهی ثبت اختراع
این طرح را قالب سازی کردم
شش ماه هم تولید داشتم
به دلیل نداشتن سر مایه کافی و مواجه شدن با کرنا کارگاه را جمع کردم
تصمیم به فروش طرح با گواهی ثبت اختراع و قالب ها را دارم اگه کسی تصمیم به راه اندازی یه کسب و کار داره میتونه با آیه شماره تماس بگیره و از کل جزیاتش با خبر بشه ۰۹۱۳۴۶۰۲۰۱۳
قربانی

naval taherzade
naval taherzade
2 سال قبل

منم میخوام اینکاروکنم ولی دودلم میترسم فروش نداشته باشم

محمد کرباسی
محمد کرباسی
2 سال قبل

عرض سلام و ادب
ممنون از مطالب خوب سایت و پادکستهاتون
من قصد دارم یه فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنم ولی درحال حاضر قصد ندارم در ابتدای کار انبار داشته باشم و میخوام جنس سایر فروشگاه ها را بفروشم یعنی به این شکل که ممکنه یه فروشگاه برای یک جنسی که قیمت اون در بازار مقدار ثابتی هست در سایت ترب یا دیجی کالا تخفیف بذاره من میخوام همین جنس را با قیمت تخفیف فروشگاه اصلی توی پیجم بزارم و بفروشم ولی مشکل اینجاست که اگر مشتری اون جنس را به من سفارش بده و من هم اون جنس را از فروشنده اصلی بخرم و برای مشتری ارسال کنم آدرس فرستنده و با بسته بندی فرستنده اصلی به دست مشتری میرسه اگر هم بخوام ابتدا خودم جنس را تحویل بگیرم و بعد برای مشتری ارسال کنم هم محصول دیر به دست مشتری میرسه و هم هزینه پست زیاد میشه
آیا در این رابطه راه حلی وجود داره؟

مژده
مژده
2 سال قبل

راهکار های خوبی در این مطلب معرفی شده است
اما برای مدیریت فروش راهکاری گفته نشده که است

زمانی
زمانی
2 سال قبل

ممنون از اطلاعاتی که در اختیارمون قرار دادید

ارغوان بانو
ارغوان بانو
1 سال قبل

عذر می‌خوام ارسال مرسوله برای فروش آنلاین غیر دربه منزل ,توسط تیباکس فقط صورت میگیره؟

MR MAHDI
MR MAHDI
1 سال قبل

سلام آقای توکلی از اینکه موارد را قسمت به قسمت و به زبان ساده توضیح دادید و از پادکست جهت کامل شدن مقاله استفاده کردید سپاسگزارم.

الهی
الهی
9 ماه قبل

با سلام. خیلی ممنون. دسته بندی و توضیحات شما خیلی مفید بود. تشکر میکنم.