کسب و کار اینترنتی دانشجویی درآمد و کار اینترنتی برای دانشجویان

مدل کسب و کار اینترنتی برای دانشجویان

رضا توکلی

رضا توکلی

نویسنده علاقه‌مند به داستان | سازنده فوربو

دانشجوهای زیادی همواره به‌دنبال پیدا کردن یک کار به‌صورت پاره وقت برای خود هستند. برای پیدا کردن کار دانشجویی مشکلاتی مانند نداشتن سابقه کار و مدرک و همچنین رزومه وجود دارد. در این مقاله قصد داریم در دنیای اینترنت و کسب و کارهای اینترنتی به‌دنبال برای کسب درآمد و درآمدازیی دانشجویان باشیم. در ادامه با فوربو دیجیتال مارکتینگ همراه باشید.

مقدمه؛ راه‌اندازی کسب و کار یا کار برای دیگران؟

طبق آخرین آمار منتشر شده حدود ۴ میلیون دانشجو در دانشگاه‌های کشور در حال تحصیل هستند.

به صورت کلی دو دسته دانشجو وجود دارد. دسته اول دانشجویانی هستند که با علاقه خود رشته‌ای را انتخاب کرده‌اند. و در آن در حال تحصیل هستند و آینده کاری خود را در همین رشته می‌بینند.

اما دسته‌ دیگری هم وجود دارند که علاقه آن‌ها به رشته تحصیلی، دلیل وارد شدن به دانشگاه و آن رشته نیست. در این مقاله پرداختن به این موضوع که چرا افراد این کار را انجام می‌دهند. آیا مجبور شده‌اند یا ناآگاهانه آن را انتخاب کرده‌اند، کاری نداریم. اما ویژگی‌های این دسته را هم در ادامه مقاله برای معرفی مدل کسب و کار اینترنتی بررسی خواهیم کرد.

دانشجو می‌تواند خودش به‌عنوان صاحب یک کسب و کار وارد فضای اینترنت شده و به‌اصطلاح موسس (Founder) شود. یا می‌توانید از طریق کارها و پروژه‌های که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم، به‌عنوان کارآموز (Intern) یا فریلنسر (Freelancer) در سایر کسب و کارها مشغول کار شود.

خیلی کلی و خیلی خلاصه می‌توان این‌گونه مطرح کرد که اگر دانشجو زمان کافی برای فکر و برنامه‌ریزی دارد. و از طرفی دغدغه مالی و درآمدازیی هم ندارد، توصیه می‌شود که خودش یک کسب و کار را در اینترنت شروع کند. اما اگر افراد زمان کافی برای راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی ندارند، می‌توانند به‌صورت کارآموز یا فریلنسر در کسب و کارهای دیگر مشغول کار شوند. با کار کردن برای کسب و کارها و سایت‌های اینترنتی دیگر می‌توانند سریع‌تر به درآمد برسند.

دوران دانشجویی و شرایط هر دانشجو با هم فرق می‌کند. نمی‌توان یک طرح، نسخه یا مدل کسب و کاری را برای همه در نظر گرفت. با همین رویکرد در این مقاله از سایت فوربو سعی شده، پیشنهاد مختلفی را معرفی کنیم. تا هر کس با توجه به شرایط خود آن را بررسی کند. از همین رو دعوت می‌کنم که تا انتها مقاله مدل کسب و کار اینترنتی برای دانشجویان همراه باشید.

[megadesc]حتما مطالعه کنید: چرا کسب و کار اینترنتی راه‌اندازی کنیم؟ و وضعیت آن در ایران[/megadesc]

کسب و کار اینترنتی دانشجویی

کسب و کار اینترنتی دانشجویی درآمد و کار اینترنتی برای دانشجویان

از لحاظ تکنیکی کسب و کاری که یک دانشجو آن را راه‌اندازی می‌کند با کسب و کاری که یک فرد غیر دانشجو راه‌اندازی می‌کند، تفاوتی ندارد. و قرار نیست روی کسب و کار شما برچسب کسب و کار اینترنتی دانشجویی یا عناوین مشابهی بخورد. تنها در این مقاله شرایطی که برای دانشجویان وجود دارد را برای ساخت و راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی درنظر گرفته‌ایم.

دو مدل و رویکرد کلی برای وارد شدن به حوزه کسب و کار اینترنتی در دوران دانشجویی وجود دارد. اول اینکه بر اساس رشته تحصیلی خود این کار را شروع کنید. اگر به رشته خود علاقه‌مند هستید و فکر می‌کنید که آینده شما در همین رشته و موضوع آن رقم خواهد خورد، بهتر است که کسب و کار مرتبط با رشته خود را داشته باشید.

در غیر این صورت می‌توانید مدل‌های کسب و کاری را پیش‌ بگیرید که عمومی هستند. و نیاز به اطلاعاتی به رشته‌ تحصیلی شما ندارد. در این قسمت قصد داریم از دو منظر مدل کسب و کار اینترنتی دانشجویی را بررسی کنیم.

دانشجو هستید و می‌خواهید کسب و کار اینترنتی راه‌اندازی کنید؟ پس یک سری مقدمات اولیه کار را باید بدانید. اگر هیچ پیش‌زمینه‌ای نسبت که کسب و کار اینترنتی ندارید، لازم است که با یک سری اصول آشنا شوید سپس ادامه مقاله را مطالعه کنید.

از همین رو دعوت می‌کنم که نگاهی به مقالات ۷ نکته پیش راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی و دانش و ابزار کسب و کار اینترنتی بیاندازید. همچنین در دانشگاه فوربو (FBUN.ir) یک کلاس آموزشی به‌نام کلاس صفر وجود دارد که مباحث راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی را به صورت ویدیویی به‌شما آموزش می‌دهد.

 

یک) مدل کسب و کار اینترنتی دانشجویی بر اساس رشته تحصیلی

اگر علاقه‌مند به رشته تحصیلی خود هستید. و فکر می‌کنید که شغل آینده شما به درسی که در حال مطالعه آن هستید ارتباط دارد. دوران دانشجویی بهترین زمان برای راه‌اندازی یک کسب و کار اینترنتی است.

به این دلیل که شما نیازی به درآمدزایی سریع از آن ندارید و به‌نوعی قرار نیست به‌عنوان کار اصلی شما باشد. فرض کنید دانشجو معماری هستید و قرار است در همین حوزه کاری در آینده مشغول کار شوید. قرار نیست مدیر سایت معماری شوید. بلکه قرار است در پروژه‌های عملی معماری شرکت کنید.

 اما راه‌اندازی یک سایت در خصوص معماری می‌تواند در آینده‌ای که به‌سراغ کار اصلی خود رفتید بسیار موثر واقع شود. و همچنین یک منبع درآمد برای شما به‌حساب بیاید. شما می‌توانید از دو طریق می‌توانید از سایتی به این شکل برای خود اعتبار بدست آورید.

اگر در سایتی که راه‌اندازی کرده‌اید مشغول تولید محتوا در خصوص رشته تحصیلی خود کنید، در طی دوران تحصیل -مثلا ۴ ساله- می‌توانید حجم محتوای بسیار زیادی را تولید کنید. تولید محتوا مرتبط با یک موضوع آن هم به صورت پیوسته، از لحاظ فنی اعتبار سایت شما را بالا می‌برد.

بازدیدکننده بدست خواهد آورید، اعتبار اس‌ای‌او (SEO) سایت بالا می‌رود. به رتبه‌های برتر سایت ارزش‌گذاری الکسا می‌رسید. و می‌توانید از این تعداد بازدیدکننده‌ای که دارید برای معرفی کارهای خود و حتی خودتان استفاده کنید. در ادامه بیشتر در این خصوص توضیح خواهم داد.

طرح یک سایت مرتبط با رشته تحصیلی و تولید محتوا

کسب و کار اینترنتی دانشجویی درآمد و کار اینترنتی برای دانشجویان

نوشتن و انتشار مطالب مربوط به رشته‌ تحصیلی خود، و ساخت سایت اینترنتی تخصصی با توجه به رشته‌ تحصیلی، شما را همواره در کنار درس و موضوعات مورد علاقه شما نگه می‌دارید. از طریق تحقیق بیشتر و وارد عرصه نویسندگی شدن در آن موضوع، دید بهتری نسبت به رشته به شما خواهد داد.

هم می‌توانید از آخرین اخبار و اطلاعات رشته خود آگاه شوید و هم بقیه را هم آگاه کنید. در نظر داشته باشید که تولید محتوا برای سایت تخصصی در طول زمان بسیار اهمیت دارد. شما قرار نیست یک شبه کاری را انجام دهید. اگر علاقه‌مند به رشته خود هستید، شروع کنید.

حتی در بدترین حالت هفته‌ای یک مطلب مرتبط با رشته تحصیلی خود شده را منتشر کنید. از اطلاعات درسی خود بنویسید، مطالعه بیشتر کنید و این مطالعات را با دیگران به اشتراک بگذارید. از لحاظ تکنیکی و اصول سئو یا همان اس‌ای‌او هم سایت شما قدرتمند خواهد بود. زیرا به صورت تخصصی و پیوسته در یک حوزه مشخص تولید محتوا می‌کنید.

همان‌طور که مطرح شد این سایت می‌تواند هم برای خود شما موثر باشد، هم برای سایر دانشجویان آن رشته کاربردی باشد. این نکته را هم درنظر داشته باشید که مخاطبین شما محدود به دوستان و هم دانشجویی‌های شما نیست. و وقتی آنلاین می‌شوید و تولید محتوا می‌کنید، می‌توانید برای همه دانشجوهای آن رشته از سراسر کشور بنویسید.

دانش خود را در سایت منتشر کنید. مطمئن باشید که این در آینده به درد شما خواهد خورد. در اولین قدم‌های راه ممکن است که نتیجه چندانی نگیرید اما ادامه دادن آن در طول زمان سودمند خواهد بود. پیدا کردن یک جامعه مخاطبین علاقه‌مندان به یک حوزه مشخص علاوه بر اعتبار برای شخص شما، ارزش مالی نیز برای شما به همراه خواهد داشت.

درآمدزایی دانشجویی از طریق سایت مرتبط

شما فرض کنید که یک سال از دوران تحصیل خود در دانشگاه را مشغول کار بر روی یک سایت کرده‌اید. می‌توانید به صورت عادی به این کار ادامه دهید و فقط به صورت رایگان تولید محتوا کنید. و فقط روی ارزش و اعتباری که برای شما خواهد داشت تمرکز کنید. اما از دل همین سایت می‌توانید راه‌های درآمدزایی نیز برای خود داشته باشید.

برای مثال می‌توانید یک سری محتواهای تخصصی را به صورت غیر رایگان در سایت قرار دهید. آن ارزشی که در خصوص پیدا کردن جامعه مخاطبین علاقه‌مندان به یک حوزه مشخص گفتم در اینجا مصداق دارد.

شما وقتی برای مثال به کاربران اینترنتی که به علاقه‌مند به رشته تحصیلی شما هستند، دسترسی داشته باشید. می‌توانید خدماتی را به آن‌ها در همین حوزه و رشته تحصیلی ارائه دهید. شما می‌توانید مقالات یا آموزش‌هایی را که کمی حرفه‌ای‌تر هستند، به‌صورت پولی عرضه کنید.

برای این کار هم راه‌ و روش‌های زیادی وجود دارد. یا می‌توانید آن‌ها را در قالب یک سری فایل‌های پی‌دی‌اف یا حتی تصویری آماده کنید. و به صورت یک محصول آن‌ها را در سایت برای فروش قرار دهید. یا همچنین می‌توانید بخشی از مقالات سایت را جز بخش ویژه سایت خود کنید. یعنی برای دسترسی به آن‌ها کاربران نیاز به اشتراک ویژه (VIP) سایت شما داشته باشند.

اعتبار سایت تخصصی و تولید محتوا مستمر برای شما

کسب و کار اینترنتی دانشجویی درآمد و کار اینترنتی برای دانشجویان

علاوه بر راه‌ درآمدزایی که مطرح شد، شما اگر یک سایت تخصصی در یک حوزه کاری داشته باشید. و به صورت مرتب آن را با مطالب و مقاله‌های جدید بروزرسانی کنید، می‌توانید تبدیل به یک مرجع در آن حوزه کاری شوید. فضای اینترنت رقابتی است، دانشجو بودن شما در اینجا مزیت رقابتی است!

شما با تولید محتوا پیوسته و عجله نداشتن، مثل لاکپشت در آن مسابقه معروف می‌توانید از خرگوش‌هایی که عجله دارند زودتر به‌نتیجه برسند جلو خواهید زد. باز هم تاکید می‌کند که علاقه به رشته تحصیلی بسیار مهم است. اگر شما علاقه‌مند به رشته خود هستید، تولید محتوا مستمر و پیوسته در دوران تحصیلی می‌تواند جذاب باشد.

داشتن یک سایت تخصصی و رسیدن به جامعه مخاطبین علاقه‌مند به آن موضوع، در اولین مرحله سایت شما را تبدیل به یک سایت مرجع می‌کند. سایت‌های دیگر به آن لینک می‌دهند و اعتبار بالایی پیدا می‌کند.

افرادی که خدمات مرتبط با حوزه کاری شما را ارائه می‌دهند، به دنبال تبلیغ در سایت شما و قراردادهای اسپانسر -اسپانسرشیپ- خواهند بود. از این طریق می‌توانید در آینده از سایت درآمدازیی هم داشته باشید. از سایتی که در دوران دانشجویی راه‌اندازی کرده‌اید.

همچنین برای معرفی خدماتی که خودتان می‌توانید ارائه دهید هم کار بزرگی انجام دهید. فرض کنید سایتی تخصصی در حوزه معماری دارید. حال خودتان هم توانسته‌اید با تحصیل در رشته مورد علاقه وارد حرفه و شغل معماری شوید. مخاطبین علاقه‌مند به این حوزه را هم دارید.

می‌توانید طرح و کارهای خود را در سایت برای علاقه‌مندان قرار دهید. راه‌های ارتباطی خود را معرفی کنید. از طریق یک سایت می‌توانید با بسیاری از افراد در ایران از این طریق مرتبط شوید. موقعیت‌های کاری و شغلی جدید و جذابی می‌تواند برای شما ایجاد شود.

همچنین کیفیت کار و اعتماد شما به کارتان می‌تواند برای شما مشتری‌های بین‌المللی هم داشته باشد. دلیل این حرف این است که شما به‌راحتی می‌توانید سایت خود را دوزبانه کنید. و رزومه و کارهای خود را به زبان غیر فارسی هم منتشر کنید. و این به‌نوعی ایجاد فرصت برای پیدا کردن شغل و پروژه در خارج از کشور است.

می‌توانید آموزش دهید

اگر دانشجو هستید و در رشته مورد علاقه خود تحصیل می‌کنید. و یک سایت مربتط را راه‌اندازی کرده‌اید و در دوران دانشجویی همواره آن را با مطالب و مقالات جدید بروزرسانی کرده‌اید، همان‌طور که مطرح شد می‌توانید به جامعه مخاطبین علاقه‌مند دست پیدا کنید.

علاوه بر راه‌ها و مدل‌هایی که می‌توانید درآمدزایی کنید، آموزش دادن را هم اضافه کنید. شما سال‌ها درس یک چیزی را خوانده‌اید، مدرک آن رشته تحصیلی را گرفته‌اید، سایت مرتبط داشته‌اید و همیشه در آخرین اخبار اطلاعات مربوط به آن آگاه بوده‌اید. قطعا تجربه کافی برای آموزش دادن را خواهید داشت.

در دانشگاه بسیاری از مباحث ممکن است در تئوری مطرح شوند. شما در سایت می‌توانید مفیدترین آن‌ها را در قالب یک دوره آموزشی ارائه دهید. برای آن قسمت تعیین کنید و در سایت منتشر کنید. یا آموزش‌هایی که برای کاربران و علاقه‌مندان آن حوزه کاربردی‌تر باشد. تولید محصولات آموزشی و فروش آن‌ها از طریق اینترنت روش مرسومی برای درآمدزایی است.

همه موضوعات مطرح شده در این بخش مربوط به دانشجویانی است که آینده خود را در رشته تحصیلی‌شان می‌بینند. مدل کسب و کار اینترنتی دانشجویی برای این دسته از افراد به همین شکل می‌تواند باشد.

الان چکار کنیم؟

به این نکته توجه داشته باشید که قرار نیست از ابتدا همه‌چیز را بدانید در بهترین حالت شروع کنید. به قول نویسنده دن‌ نوریس، «تا شروع نکنید، چیزی یاد نمی‌گیرید». در طول کار شما کم‌کم با مباحث آشنا خواهید شد.

اگر ویژگی‌های که در پارگراف‌های قبل مطرح شد را دارید. لازم است که با یک سری پیش‌نیاز برای راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی بر بستر سایت اینترنتی دارید. کلاس صفر و آموزش‌های دانشگاه فوربو می‌تواند به شما کمک کند. همچنین مقالات دسته‌بندی کسب و کار اینترنتی را می‌توانید مطالعه کنید.

 

دو) مدل کسب و کار اینترنتی مناسب دانشجو

اگر شما در دسته اول دانشجوها قرار نمی‌گیرید، یعنی علاقه چندانی به رشته تحصیلی خود ندارید، می‌توانید از پیشنهادی مطرح شده در این بخش استفاده کنید.

کسب و کار اینترنتی دانشجویی شما نیازی نیست که به صورت تخصصی مربوط به یک رشته تحصیلی باشد. اما باز هم لازم است که یک موضوع را که به آن علاقه دارید برای فعالیت انتخاب کنید. تخصصی کار کردن روی یک موضوع در کسب و کار اینترنتی اهمیت بسیاری دارد. در این خصوص توصیه می‌کنم مقاله نیچ مارکتینگ سایت را هم مطالعه کنید.

در مقاله مدل سایت اینترنتی به معرفی دو مدل محتوایی و فروشگاهی پرداختیم. شما هم لازم است که ابتدا یک موضوع و حوزه کاری را انتخاب کنید. سپس در یکی از مدل‌های محتوایی و فروشگاهی کسب و کار اینترنتی خودتون رو شروع کنید.

علاقه به حوزه‌ای که قصد دارید در آن فعالیت کنید اهمیت دارد. در این بخش از مقاله سعی شده پیشنهادهایی داده شود که هم برای یک دانشجو مناسب باشد هم بتواند برای آن درآمدزایی کند. در واقع قرار است در این بخش کار دانشجویی اینترنتی به شما معرفی کنیم.

کسب و کار اینترنتی دانشجویی در قالب محتوا

کسب و کار اینترنتی دانشجویی درآمد و کار اینترنتی برای دانشجویان

بستر کسب و کار اینترنتی شما می‌تواند یک سایت بر پایه محتوا باشد. یعنی تولید محتوا کنید. به هر موضوعی که عللاقه دارید می‌توانید با تولید محتوا به جامعه مخاطبین علاقه‌مند به آن حوزه دسترسی پیدا کنید. و پیشنهادهایی را برای آن‌ها ارسال کنید.

در واقع این همان طرحی است که برای دانشجوهایی که علاقه‌مند به رشته‌شان بودند هم مطرح شد. شما هم می‌توانید این کار را طبیعتا انجام دهید. اما پیشنهاد این مقاله سایت فوربو برای شما رفتن به سمت سیستم‌های همکاری در فروش است.

شما به عنوان دانشجو برای درآمدزایی سریع و فروش در اینترنت وقت کافی ندارید. نمی‌توانید که محصول آماده کنید. حتی اگر آن را هم آماده کنید شرایط مناسب برای ارسال به‌موقع و کارهای مربوط به نگه‌داری، بسته‌بندی و… را نمی‌توانید به‌صورت مطلوب انجام دهید.

از همین رو مدل پیشنهادی راه‌اندازی یک کسب و کار اینترنتی بر پایه مدل بازاریابی وابسته یا همان سیستم همکاری در فروش است. در مقاله همه‌چیز در مورد سیستم همکاری در فروش به صورت کامل نحوه کار آن را بررسی کرده‌ایم، که توصیه می‌کنم آن را مطالعه کنید.

درآمد دانشجویی با همکاری در فروش

اما به صورت کلی شما می‌توانید با استفاده از این سیستم، یک سایت و کسب و کار اینترنتی برای خود داشته باشید. اما کالاهای آن متعلق به شما نباشد. بلکه کالاها را یک سایت دیگر تامین و ارسال می‌کند. شما در این حالت به فروش یک سایت دیگر کمک می‌کنید. و در ازای آن پورسانت دریافت می‌کنید.

مدل کلی سیستم‌های همکاری در فروش به این شکل است. شما یک سری لینک که مربوط به خرید محصولات هستند را دریافت می‌کنید. سپس آن‌ها را در سایت خود منتشر می‌کنید. حال وقتی که کاربر سایت شما از طریق لینک‌های معرفی شده به سایت فروشنده برود و محصول را خریداری کند، درصدی به‌عنوان پورسانت به شما تعلق می‌گیرد.

با توجه به فروشنده و نوع محصول این درصد می‌تواند بین ۲ تا ۳۰ درصد باشد. برای مثال کالاهای فیزیکی بین ۲ تا ۱۵ درصد پورسانت برای شما خواهند داشت. اما کالاهای غیر فیزیکی مانند نسخه‌های قانونی فیلم و سریال و همچنین اشتراک‌های ویژه یا خدمات سایت‌ها، می‌تواند تا ۳۰ درصد پورسانت داشته باشند.

شما می‌توانید یک موضوع که به آن علاقه دارید و می‌توانید در آن حوزه تولید محتوا کنید و مطلب بنویسید را انتخاب کنید. سپس کالاهای مربتط با آن را در سایت خود قرار دهید. و از طریق لینک‌های سیستم همکاری در فروش در دوران دانشجویی خود خیلی آسان درآمد داشته باشید.

برای انتخاب مدل کالا باید پتانسیل خود محصول برای فروش را درنظر بگیرید. برای مثال اگر حوزه فناوری علاقه دارید و می‌خواهید در مورد لپ‌تاپ بنویسید و لینک همکاری در فروش لپ‌تاپ در سایت قرار دهید، احتمال فروش آن کم است. در حالی که یک فروش هم درصد بسیار خوبی برای شما خواهد داشت. اما توصیه در این مقاله رفتن به سمت فروش کالاهای غیر فیزیکی است.

سایت دانلود فیلم و سریال و موزیک!

کسب و کار اینترنتی دانشجویی درآمد و کار اینترنتی برای دانشجویان

شاید ساده‌ترین روش برای راه‌اندازی سایت اینترنتی و شروع کسب درآمد از آن از طریق سیستم همکاری در فروش، راه‌اندازی سایت دانلود فیلم و سریال باشد. اما نه مانند دانلود سنترهای معروف فیلم و سریال. بلکه دانلود فیلم و سریال‌های ایرانی که در شبکه نمایش خانگی منتشر می‌شوند.

کلیه فیلم‌ها و آثار شبکه نمایش خانگی توسط پخش‌کننده‌های آن‌ها برای همکاری در فروش در دسترس هستند. شما می‌توانید یک سایت در خصوص دانلود فیلم و سریال راه‌اندازی کنید. و تنها در قسمت لینک دانلود، لینک‌های همکاری در فروش آن را قرار دهید.

فیلم و سریال قیمت پایینی دارند و راحت‌تر فروش می‌روند. از طرفی محتوا شبکه نمایش خانگی، به‌ویژه سریال‌های آن بسیار زیاد شده و طرفداران بسیاری دارد. از همین رو احتمال فروش بسیار بالا است. تنها باید روی محتوا صفحه دانلود کار کنید. و یک صفحه زیبا و کامل شامل اطلاعات فیلم و سریال را ارائه دهید.

علاوه بر فیلم و سریال، آلبوم‌های مجاز موسیقی هم امروزه به صورت همکاری در فروش در دسترس هستند. و می‌توانید آن‌ها را هم در سایت خود قرار دهید و ۳۰ درصد پورسانت روی قیمت هر آلبوم دریافت کنید. درصدها وقتی روی هم جمع شوند، درآمد قابل‌توجهی را برای شما به همراه خواهند داشت.

لینک‌های همکاری در فروش را علاوه بر سایت می‌توانید در رسانه‌های اجتماعی خود هم منتشر کنید. کار شما تنها انتشار و معرفی این لینک‌ها است. و کاربر به سایت فروشنده منتقل می‌شود و خرید می‌کند. پورسانت به حساب شما در آن سایت واریز می‌شود. و می‌توانید درخواست تسویه بدهید.

الان چکار کنیم؟

اول از همه به پاراگراف الان چکار کنیم مدل اول بروید! مقالات پیش‌نیاز برای راه‌اندازی سایت و تولید محتوا را مطالعه کنید. همچنین می‌توانید از آموزش‌های دانشگاه فوربو و پادکست فوربو هم در این خصوص استفاده کنید.

سپس موضوعی که قصد دارید در آن فعالیت کنید را انتخاب کنید. تا بتوانید وارد سیستم‌های همکاری در فروش شوید. برای مثال شما به موبایل علاقه دارید. و قصد دارید یک در خصوص موبایل راه‌اندازی کنید. می‌توانید تولید محتوا در حوزه موبایل انجام دهید. سپس لینک‌های همکاری در فروش موبایل را در سایت منتشر کنید.

اگر هم به کالای غیر فیزیکی مثل فیلم و سریال و موسیقی علاقه دارید که راحت‌تر به فروش می‌رسند. می‌بایست مسیر راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی بر پایه سایت اینترنتی مانند مدل قبل طی کنید. تنها باید به سراغ سایت‌های ارائه دهنده سیستم همکاری در فروش بروید.

بهترین فروشگاه کالاهای فیزیکی را ارائه می‌دهد، سایت دیجی‌کالا است. می‌توانید به بخش همکاری در فروش این سایت (Digikala Affiliate) بروید و لینک‌های مخصوص خود را دریافت کنید. وقتی می‌گوییم دیجی‌کالا یعنی شما می‌توانید روی هر یک از دسته‌بندی‌های آن کار کنید. دیجی‌کالا تنوع کالای بسیار زیادی دارد. از همین رو می‌توان آن را به‌عنوان منبع سیستم‌های همکاری در فروش کالاهای فیزیکی معرفی کرد.

برای کالاهای غیر فیزیکی مثل فیلم و سریال باید از سرویس‌های Upera و Upnama استفاده کنید. همچنین برای همکاری در فروش آلبوم‌های موسیقی می‌توانید از Beeptunes استفاده کنید.

اگر تمایل به راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی به این شکل را داشتید، حتما مقاله استراتژی راه‌اندازی سایت بر پایه سیستم همکاری در فروش را مطالعه کنید.

 

پیشنهاد درآمدزایی از اینترنت برای دانشجویان

دو مدل مطرح شده در قسمت ابتدایی مقاله مربوط به راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی بود. یعنی شما می‌بایست که یک سایت راه‌اندازی می‌کردید و بر روی آن کار کنید. اما اگر تمایلی به راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی ندارید. یا وقت کافی برای پرداختن کارهای فنی آن را ندارید. می‌توانید از پیشنهاد دیگر برای درآمدزایی در دوران دانشجویی استفاده کنید.

مهارت خود را بشناسید – مهارت یاد بگیرید

اگر قصد ندارید که یک کسب و کار راه‌اندازی کنید پس باید با تخصص خود در اینترنت کسب درآمد کنید.

درآمد از اینترنت در دوران دانشجویی قرار نیست ساده‌ترین کار برای شما باشد. و بدون دردسر ممکن نیست. شما نیاز به یک تخصص و یا مهارت برای انجام کار هستید.

پس در اولین مرحله یک کاغذ و مداد دست بگیرید و مهارت‌های خود را مشخص کنید. ببینید که از پس چه کارهایی بر می‌آیید. اگر هم فکر می‌کنید مهارت کافی‌ای برای انجام کاری ندارید یا مهارت‌تان به‌نوعی نیست که بتوان با آن کاری انجام داد. باید بر روی یادگیری مهارت جدید کار کنید.

در فضای اینترنت امروزه شما می‌توانید خیلی سریع آموزش ببینید. و یک مهارت جدید را از صفر فرا گرفته و در آن با کمی تمرین و تجربه به مرحله تخصص برسید.­ اصول تکنیکال هرچیز در اینترنت وجود دارد. تنها کافی است که با آن‌ها آشنا شوید، پس تمرین و تجربه کنید.

امروزه در فضای آنلاین، یادگیری بازاریابی محتوا و تولید محتوا بسیار اهمیت دارد. شما می‌توانید بر روی مهارت‌های نویسندگی کار کنید. بعد از آنکه توانستید روان بنویسید، می‌توانید کمی مطالعات در زمینه‌های بازاریابی و بهینه‌سازی موتور جتسجو (SEO) داشه باشید.­ تا بتوانید وارد حوزه تولید محتوا شوید.

تخصص‌های فنی‌تر مانند یادگیری طراحی سایت، کد نویسی و برنامه نویسی هم از مهارت‌هایی است که در دوران دانشجویی می‌توانند برای شما راه‌ درآمد ایجاد کنند. از همین رو توصیه می‌کنم مقاله مربوط به دانش و ابزار کسب و کار اینترنتی را در سایت فوربو مطالعه کنید.

مهارت‌های جدیدی که مطرح شدند به‌عنوان پیشنهادهایی برای یادگیری مهارت جدید هستند. دوران دانشجویی می‌تواند فرصت خوبی برای یادگیری مرحله‌به‌مرحله اما پیوسته یک مهارت جدید باشد.

اما درآمدزایی و کسب درآمد از اینترنت چگونه خواهد بود؟

کار دانشجویی از طریق اینترنت

همان‌طور که در مقدمه مطرح شد شما به‌عنوان دانشجو برای پیدا کردن کار -آن هم به‌صورت نیمه‌وقت- به مشکللاتی بر می‌خورید. طبیعتا بسیار سخت است که بتوانید برای موسسه و یا شرکتی به‌عنوان کارمند استخدام شوید. در بهترین حالت می‌توانید کارآموزی کنید که آن هم ممکن است برای شما درآمد نداشته باشد.

پس بهترین راه رفتن به سمت اینترنت است. زمانی که دانشجو هستید در زمان‌های آزاد خود می‌توانید روی مهارت‌های خود کار کنید. آن‌ها را تقویت کنید یا مهارت جدید یاد بگیرید. پس مهارت خود را به دیگران عرضه کنید!

یعنی قرار نیست شما برای شرکتی در یک ساعت مشخص در یک مکان فیزیکی حضور پیدا کنید. بلکه می‌توانید از طریق اینترنت به صورت دورکاری پروژه‌های افراد مختلف را انجام دهید. در مدل کاری پروژه گرفتن دیگر دانشجو بودن شما مسئله نیست. تنها لازم است که مهارت انجام کار را داشته باشید. این‌ها قدم‌های اول فریلنسر شدن هستند.

فریلنسر شوید

کسب و کار اینترنتی دانشجویی درآمد و کار اینترنتی برای دانشجویان

فریلنسر (Freelancer) یا آزادکار یا خوداشتغال‌گر اصطلاحی است که برای این افراد به‌کار می‌رود. یعنی به‌صورت بدون استخدام شدن در یک کسب و کار می‌توانید برای آن کسب و کار -شرکت- پروژه انجام دهید.

اما این روند چگونه است؟

فرض می‌کنیم شما به صورت کلی مهارت تولید محتوا دارید.­ می‌توانید محتوا جامع برای کسب و کارهای اینترنتی مختلف تولید کنید. و امروزه هم بسیار تولید محتوا و محتوا اهمیت دارد. و بسیاری از پروژه‌های فریلنسری در همین موضوع هستند.

شما با این مهارت به یکی از سایت‌های فریلنسری می‌روید. ثبت‌نام می‌کنید. مهارت خود را مشخص می‌کنید. سپس بر اساس مهارت، لیست پروژه‌ها برای شما نمایش داده می‌شود. پروژه را انتخاب کرده و برای تحویل آن یک زمان مشخص می‌کنید و سپس مبلغ پیشنهادی خود را وارد می‌کنید. و بر روی ارسال کلیک می‌کنید.

درخواست شما به کارفرما ارسال خواهد شد. شما در این مدل کاری قرار نیست رزومه بلندبالایی داشته باشید. یا فارغ‌التحصیل از دانشگاه باشید و مدرک داشته باشید. تنها کافی است که بتوانید آن کار را انجام دهید.

از همین رو دانشجوها می‌توانند خیلی راحت‌تر از بقیه جاها مشغول کار شوند. از بهترین سایت‌های فریلنسری که در ایران فعالیت می‌کنند و می‌توانید پروژه‌های زیادی را در آن‌ها پیدا کنید، می‌توان پونیشا و پارس‌کدرز را معرفی کرد.

در این مقاله در خصوص کار اینترنتی برای دانشجو پیشنهادهایی داده‌ شد. اما به صورت تخصصی و کامل در مورد حوزه فریلنسرینگ، پیش‌تر مقاله‌ای در سایت فوربو با عنوان فریلنسر | ساز و کار سایت‌های فریلنسری­ منتشر شده است. حتما اگر علاقه‌مند به فعالیت به‌عنوان فریلنسر بودید، این مقاله را مطالعه کنید.

 

پایان مقاله مدل کسب و کار اینترنتی و درآمدزایی برای دانشجویان

به انتها مقاله رسیدیم. در این مقاله سعی شد اطلاعات کاملی در خصوص راه‌های درآمدزایی دانشجویی از طریق راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی ذکر شود. همچنین پیشنهادی برای فعالیت به‌عنوان فریلنسر و درآمدزایی از تخصص دانشجویان مطرح شد.

اگر سوالی در خصوص محتوا این مقاله داشتید، حتما آن را از طریق قسمت نظرات ارسال کنید. ما حتما به سوال شما پاسخ خواهیم داد. ممنون از اینکه تا انتها همراه سایت فوربو دیجیتال مارکتینگ بودید.

 

[megadesc]

حامی این مقاله سایت فوربو شوید

در صورتی که این مقاله برای شما مفید بود، می‌توانید با انتخاب یکی از آیتم‌های زیر، به‌صورت کاملا اختیاری از فوربو حمایت کنید.

۲ هزار تومان | ۵ هزار تومان | مبلغ دلخواه

یا ما را در رسانه‌های زیر دنبال کنید

اینستاگرام | توییتر | تلگرام

[/megadesc]
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها